Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çiğ börek.. (1 Kullanıcı)

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
496
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Konum
kocaeli, gönlüm gözüm medinede...
MALZEMELER
un
tuz
su
yağ
sogan
domates
maydonoz
carlıston bıber
kıyma,patates
karabıber
pulbıber ve çeşitli bahartalar damak tadınıza gore eklemeler yapabılırsınız.

yapılışı:
once un,tuz,su karıstırılarak hamur yapılır.daha sonra iç için domates,sogan,kıyma,patatesler rendelenir,carlıston bıber,bır tencereye dogranır.kısık ateste pısırılır.daha sonra baharatlar eklenır.iç sogutulur. sonra hamurlar kucuk toplar halınde yuvarlanır.yuvarlanan bu hamurlar acılır.acılan hamurların içine hazırlamıs ve sogtmus oldugumuz iç'ten konulur.daha sonra agızları kapatılır.tavada kızartılır.fakat fazla yag konulmaz.kızardıktan sonra çay yada ayranla servıs yapılır.

AFIYET OLSUN!
 

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
3,695
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
s.a güzel tarif aslında ölçüleriyle yazsan daha ii olur acemi arkadaşlarımız ayarlayamaz eline sağlık slm ve dua ile
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
Ölçülerini ben yazayım.






hamuru için malzemeler;

4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su
harcı için malzemeler;


250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su
Yapılışı:

bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.


çiğböreğin bazı püf noktaları;

varsa şöyin kazanda ve kuvvetli bir ateşte pişirin
harcı biraz sulu olsa daha lezzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiböreklerin çoğu daha sulu olacaktır.
hamurlar açılırken bir birine yapışmaması için unlamak gerekir. çiböreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini ve lezzetli olmasını sağlar.
içine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılıp kızartılmalıdır.
ayranla yenilmesi tavsiye olunur.
afiyet olsun...

Alıntıdır....
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
MALZEMELER
un
tuz
su
yağ
sogan
domates
maydonoz
carlıston bıber
kıyma,patates
karabıber
pulbıber ve çeşitli bahartalar damak tadınıza gore eklemeler yapabılırsınız.

yapılışı:
once un,tuz,su karıstırılarak hamur yapılır.daha sonra iç için domates,sogan,kıyma,patatesler rendelenir,carlıston bıber,bır tencereye dogranır.kısık ateste pısırılır.daha sonra baharatlar eklenır.iç sogutulur. sonra hamurlar kucuk toplar halınde yuvarlanır.yuvarlanan bu hamurlar acılır.acılan hamurların içine hazırlamıs ve sogtmus oldugumuz iç'ten konulur.daha sonra agızları kapatılır.tavada kızartılır.fakat fazla yag konulmaz.kızardıktan sonra çay yada ayranla servıs yapılır.

AFIYET OLSUN!

Ellerine sağlık.Adı neden çiğ börekse,hem içi pişiyo hem kızarıyo.:K Ama harika oluyo Benim çocullar bayılıyor:G
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
Ablacığım bu börek Kırım tatarları tarafından bulunmuş.İlk önce Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek adlarını almış. Türkiye'nin yerli halkı tarafından adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuş.
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
€bru;667568' Alıntı:
Ablacığım bu börek Kırım tatarları tarafından bulunmuş.İlk önce Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek adlarını almış. Türkiye'nin yerli halkı tarafından adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuş.


Hıııı anladım €brucum gerçek adı çiğ değil yani, mantıksızdı zaten:evet

Peki sen bunu nerden biliyon google sormadın dimi annem:K
 

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2007
Mesajlar
2,893
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
Allah razı olsun kardeşim tarifi aldım teşekkür ederim
selam ve dua ile...
 

hacer oguz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Selamün Aleyküm

Nogaylar(Tatar, Kazan, Kırım,Özbek Türkleri) için çiğ börek (şırbörek)varsa yanında mutlaka nogay çayıda olur.Merak edenler için tarifini vereyim.İlk defa denemek isteyen az bir ölçüyle tadına bakabilir.Nogay bir misafiriniz için müthiş bir sürpriz olacağına inanabilirsiniz.


Nogay Çayı (Ayakşay)

1lt. suyu tencereye koyup iyice kaynatın. İçine bir avuç siyah çay atıp kaynatmaya devam edin. Ocağı kapatın. Bir bardak veya çayın rengi sütlü kahverengini alıncaya kadar süt katın.İsteğe göre biraz da kaymak ilave edilebilir. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp çayı karıştırıp özel taslarda servis edilir.
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
Selamün Aleyküm

Nogaylar(Tatar, Kazan, Kırım,Özbek Türkleri) için çiğ börek (şırbörek)varsa yanında mutlaka nogay çayıda olur.Merak edenler için tarifini vereyim.İlk defa denemek isteyen az bir ölçüyle tadına bakabilir.Nogay bir misafiriniz için müthiş bir sürpriz olacağına inanabilirsiniz.


Nogay Çayı (Ayakşay)

1lt. suyu tencereye koyup iyice kaynatın. İçine bir avuç siyah çay atıp kaynatmaya devam edin. Ocağı kapatın. Bir bardak veya çayın rengi sütlü kahverengini alıncaya kadar süt katın.İsteğe göre biraz da kaymak ilave edilebilir. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp çayı karıştırıp özel taslarda servis edilir.

Ve Aleyküm Selam gerçekten çok ilginç bir çaymış....
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
denicem inşallah teşekkürler tarif için.
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Selamün Aleyküm

Nogaylar(Tatar, Kazan, Kırım,Özbek Türkleri) için çiğ börek (şırbörek)varsa yanında mutlaka nogay çayıda olur.Merak edenler için tarifini vereyim.İlk defa denemek isteyen az bir ölçüyle tadına bakabilir.Nogay bir misafiriniz için müthiş bir sürpriz olacağına inanabilirsiniz.


Nogay Çayı (Ayakşay)

1lt. suyu tencereye koyup iyice kaynatın. İçine bir avuç siyah çay atıp kaynatmaya devam edin. Ocağı kapatın. Bir bardak veya çayın rengi sütlü kahverengini alıncaya kadar süt katın.İsteğe göre biraz da kaymak ilave edilebilir. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp çayı karıştırıp özel taslarda servis edilir.

cok ilginc geldi bana denemek isterim kaymagı soracam sütün kaymagımı yoksa satılan özel kaymakmı
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
MALZEMELER
un
tuz
su
yağ
sogan
domates
maydonoz
carlıston bıber
kıyma,patates
karabıber
pulbıber ve çeşitli bahartalar damak tadınıza gore eklemeler yapabılırsınız.

yapılışı:
once un,tuz,su karıstırılarak hamur yapılır.daha sonra iç için domates,sogan,kıyma,patatesler rendelenir,carlıston bıber,bır tencereye dogranır.kısık ateste pısırılır.daha sonra baharatlar eklenır.iç sogutulur. sonra hamurlar kucuk toplar halınde yuvarlanır.yuvarlanan bu hamurlar acılır.acılan hamurların içine hazırlamıs ve sogtmus oldugumuz iç'ten konulur.daha sonra agızları kapatılır.tavada kızartılır.fakat fazla yag konulmaz.kızardıktan sonra çay yada ayranla servıs yapılır.

AFIYET OLSUN!
7 sene eskişehirde kaldık annem oradan ögrenmiş tatar komşularından bende bayılırım.:a04:
 

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
161
Tepki puanı
0
Puanları
0
Selam arkadaşlar
bu böreği görünce ben de buna benzer yapıyorum onun tarifini yazıyım kolay oluyor

bir bardak yoğurt
bir yumurta
tuz
aldığı kadar un
kabartma tozu
hamur yapılıyor arkadaşımın tarifindeki gibi küçük parcalara ayrılıp açılıyor
istediğiniz iç hazırlıyabilirsiniz

ben peynır dereotu veya maydanoz bir tane de kabak rendeliyorum karıştırılıyor

açtığınız hamurları kare kesip iç konuyor, ücgen kapatılıyor

kızrtılıyor tombik şişkin nuskalar oluşuyor Allah ın izniyle
kısa sürede hazırlanıyor mutlaka deneyin

afiyet olsun
 

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2008
Mesajlar
1,904
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
37
Konum
"Lâ taknetû min Rahmetillâh"
cig börek edenince aklıma sadece eskişehir gelıo burada adım başı neredeyse cigbörek evi var..tabi hata yapıp yaga bulanmıişları yedigimiz oldu ama hakikaten güzel yapılınca cok hoş bi tad bırakıyo damagımızda..
 

ismailbasarir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Eyl 2008
Mesajlar
218
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Selamün Aleyküm..
Güzel tarifleriniz için Rabbimiz c.c razı olsun inşallah..
Ellerinize, emeğinize sağlık olsun..
Selam ve Dua ile..
 

ismailbasarir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Eyl 2008
Mesajlar
218
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
cig börek edenince aklıma sadece eskişehir gelıo burada adım başı neredeyse cigbörek evi var..tabi hata yapıp yaga bulanmıişları yedigimiz oldu ama hakikaten güzel yapılınca cok hoş bi tad bırakıyo damagımızda..


Birçok konu yazmak istiyorum ama nerden yazılacağını bilmiyorum söylermisin ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt