Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Chp Kaldırılan Katsayı Uygulamasının Geri Gelmesi İçin Danıştaya Başvurdu (1 Kullanıcı)

zekaikc

Kayıtlı Kullanıcı
CHP YÖK'ün katsayı kararını Danıştay'a taşıdı.
YÖK Genel Kurulu geçtiğimiz ay aldığı kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının ''kaldırıldığını'' duyurmuştu.

CHP bu kararın iptali için Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

KATSAYI 28 ŞUBAT ÜRÜNÜYDÜ

28 Şubat ürünü olan katsayı uygulamasını bir önceki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan son YÖK Genel Kurulu toplantısında kaldırmıştı.

Katsayı düzenlemesi her ne kadar meslek lisesi düz lise ayrımını ortadan kaldırıyor gibi görünse de amaç İmam Hatipli öğrencilerin önünü kesmekti. Ancak bu uygulamayla olan diğer meslek lisesi öğrencilerine oluyordu.

tumhaber

islam düşmanı bir partiden insanlık adına olumlu birşey beklemek hata olurdu zaten

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
kat sayının kalkması bnm hakkıma tecavüzdür bnm meslek liseleriyle sorunum yok fakat meslek lisesine gidenin bir mesleği oluyor bizim gibi normal lise okuyanların sınavsız geçiş yapabileceği yada öğrendiği bir meslek bulunmuyor herkes bunu göze alrak okullarını seçti imam hatipe yada ticarete insan doktor olmak için gitmez iyiki bu olay çıkmadan kazandım üniversiteyi gelecek nesiller savunsun hakkını yada düz liselerede sınavsız geçiş hakkı verilsin ve meslek öğretilsin seçmeli olarak tek taraflı eşitlik olmaz.bu karar değişmeyecekse normal liselerde iyileştirmeye gidilmeli 4. sınıf gibi boş bir sene yerine herkese istediği meslekle ilgili 1 sene boyunca eğitim verilmeli ve bu kişilerde meslek liselilerin hakkına sahip olmalı ve sınavsız geçiş önceliğine seçtiği meslek dahilinde sahip olmalı.bu karar topal olan sistemin topalda olsa yürümesine engel bir karar ortaya çıkardı

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Ben meslek lisesinde okuyorum.
Aldığımız eğitim ne üniversite kazanacak kadar nede bir iş yapabilecek kadar . iş kendimize kalmış çok iyi bir şekilde kendimizi geliştiremezsek hiiiç bi işe yaramayız "BİLİŞİM Tek bölümü için" ayrıca staj yapıyoruz çoğumuz çaycılık üzerine master yaptık :D + ayak işleri , böyle bir iş yapacak olursak çok başarılı olacaz :D

Aslında çok paralar harcanıyor bu okullara fakat ne öğrenci potansiyeli nede öğretmen potansiyeli var.

aslında saçmalık okul puanıyla başlıyor.
benim okul puanım sınıfın en düşüklerde, oks puanım sınıfın %70 inin üzerinde idi. okul puanının bu denli işe yarıyacağını bilseydim ödevlerimi yapar proje ödevllerini yapar o işe yaramaz kağıttan şeyleri yapar resim yapardım v.s v.s haa birde en önemlisi kopya çekerdim unutmadan yalakalık yapmayıda hiç beceremem :D daha bu sene 53 düşen bir dersi hoca 55 yapmaya üşenmiş 54 yapmış ...

Kısaca bu okula gelen herkez koşa koşa gitmiyor. diplama puanım ı bile beğenmemişlerdi de aldılar gene :)

böyle saçma bir nedenden dolayı insanların başka bir bölüm okuması engellenirse bu okullar para yakmaya devam eder.
zaten meslek liseleri dışında belediyelerin meslek edindirme kursları var oradan herkez yararlanabiliyor.

Ha birde chp nin bu zamana kadar beklemesine hayret etmiştim doğrusu :D "ALLAH belalarını versin"
Ne diyim bu sefer engellenmezde bizlerde mağdur olmayız.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
aslında saçmalık okul puanıyla başlıyor.
benim okul puanım sınıfın en düşüklerde, oks puanım sınıfın p inin üzerinde idi. okul puanının bu denli işe yarıyacağını bilseydim ödevlerimi yapar proje ödevllerini yapar o işe yaramaz kağıttan şeyleri yapar resim yapardım v.s v.s haa birde en önemlisi kopya çekerdim unutmadan yalakalık yapmayıda hiç beceremem :D daha bu sene 53 düşen bir dersi hoca 55 yapmaya üşenmiş 54 yapmış ...

buradaki anlatımımda asıl maksat maddi durumu zayıf olanların bazı derslerdeki metaryelleri alamayarak puanlarının düşmesine ve performans ödevinin çocukların int cafe ye giderek çıktı alarak öğretmene vermeleri ve beden dersinde şınav çekerek sözlü olma gibi saçmalıkları iğnelemekti. "Pek anlaşılmıyor ama :D"
ayrıca denene bilir aynı sorular sorulsun 2 sınav yapılsın ama klasik olsun birinde sınıfcak birinde ayrı ayrı sonuçlar çok şaşırtıcı olacak :D :)

Rabbim ülkemizi cehape zihniyetinden korusun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt