Cahide

“Sakın, kullara el açma. İman sahibi, bir şeye ihtiyaç duyarsa Mevlâ’sına yalvarır..”
(Abdûlkadir Geylani )
KAHVALTI EKMEĞİ
Malzemeler
[*=center]1.5 su bardağı su
[*=center]1 adet yumurta
[*=center]3 yemek kaşığı zeytinyağı
[*=center]1 silme tatlı kaşığı şeker
[*=center]1 çay kaşığı tuz (eğer salça çok tuzluysa eklemesenizde olur)
[*=center]1 tatlı kaşığı biber salçası
[*=center]Yarım tatlı kaşığı domates salçası
[*=center]3 küçük diş sarmısak
[*=center]1 tatlı kaşığı kekik
[*=center]1 çay kaşığı kimyon
[*=center]1 çay kaşığı yeni bahar
[*=center]1 çay kaşığı karabiber
[*=center]1 çay bardağı ceviz içi
[*=center]3 su bardağı beyaz un
[*=center]1 su bardağı tam buğday unu
[*=center]1 yemek kaşığı yulaf unu
[*=center]1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
[*=center]1 tatlı kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt

Baharatlı kahvaltı ekmeği nasıl yapılır?
[*=center]Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
[*=center]Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave edin. (ceviz sonra eklenecek)
[*=center]Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 10 dakika kadar yoğurun.
[*=center]Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin.
[*=center]Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
[*=center]4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin.
[*=center]Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar bekletin.
[*=center]Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atın.
[*=center]Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu serpin.
[*=center]200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün. Nar gibi kızarında fırından alın.
[*=center]Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirin. Yoksa keserken içi hamurlaşır.
[*=center]
