--------------------------------------------------------------------------------
Cennete hesapsız girenler
Mısır Evliyâsından “Muhammed Avfî” hazretleri, bir sohbetinde; - Bâzı insanlar, Cennete hesapsız gireceklerdir, buyurdu.
- Onlar kimlerdir? dediler.
- Şu üç şeyi yapanlardır. Kul hakkından sakınanlar, namazlardan sonra onbir ihlâs okuyanlar ve katilini bile affedenler.
Allah affetmeyi sever
Bir gün de;
- Allahü teâlâ, mümin kullarının günahlarını affetmek için âdetâ bahane arar, buyurdu.
- Nasıl? dediler.
- Mesela bir müslüman nefsine uyup da bir günah işlediği zaman, sağdaki melek, soldakine; “Bu günahı altı saat müddetle yazma!” diye emreder.
- O melek, bu emri dinler mi efendim?
- Elbette. Çünkü sağdaki melek, soldakinin âmiridir.
- Sonra hocam?
- O kimse, o altı saat içinde namaz kılarsa, hiç yazılmaz. Çünkü beş vakit namaz, aralarda işlenen günahlara keffarettir.
- Ya affedilmezse efendim?
- O zaman Cuma günü affa uğrar. Çünkü Cuma namazı, geçmiş bir haftalık günahların affına sebeptir.
Ve ilave etti:
- Bunlar, affetmek için birer bahanedir işte
- Başka var mı hocam?
- Elbette. Bunlardan başka kandil günleri ve geceleri var, bayram günleri var, Ramazan var. Ramazan orucu, bir senelik günahları yakar, yok eder.
Şöyle bitirdi:
- Hele bir de Hacca giderse, Arafat’ta, anasından doğmuş gibi tertemiz olur. Ama bütün bu aflara, bir şartla kavuşur tabii.
- O nedir hocam?
- Îtikadı, ehl-i sünnete uygun olması lâzımdır.
Allah kibri affetmez
Bir gün de sevdiği bir gence;
- Allahü teâlâ, her günahı affeder. Ama kibri affetmez, buyurdu.
Ve ilave etti:
- Mesela bir kimse, bir ahbabının yanına çekinerek gidiyorsa, o kimsenin son nefesinden korkulur.
Delikanlı sorda:
- Neden efendim?
- Çünkü bu hal, kibir alâmetidir.
ALLAH CÜMLEMİZİ CENNETLE MÜJDELEDİĞİ KULLARINDAN OLMAMIZI NASİP ETSİN...B)
Cennete hesapsız girenler
Mısır Evliyâsından “Muhammed Avfî” hazretleri, bir sohbetinde; - Bâzı insanlar, Cennete hesapsız gireceklerdir, buyurdu.
- Onlar kimlerdir? dediler.
- Şu üç şeyi yapanlardır. Kul hakkından sakınanlar, namazlardan sonra onbir ihlâs okuyanlar ve katilini bile affedenler.
Allah affetmeyi sever
Bir gün de;
- Allahü teâlâ, mümin kullarının günahlarını affetmek için âdetâ bahane arar, buyurdu.
- Nasıl? dediler.
- Mesela bir müslüman nefsine uyup da bir günah işlediği zaman, sağdaki melek, soldakine; “Bu günahı altı saat müddetle yazma!” diye emreder.
- O melek, bu emri dinler mi efendim?
- Elbette. Çünkü sağdaki melek, soldakinin âmiridir.
- Sonra hocam?
- O kimse, o altı saat içinde namaz kılarsa, hiç yazılmaz. Çünkü beş vakit namaz, aralarda işlenen günahlara keffarettir.
- Ya affedilmezse efendim?
- O zaman Cuma günü affa uğrar. Çünkü Cuma namazı, geçmiş bir haftalık günahların affına sebeptir.
Ve ilave etti:
- Bunlar, affetmek için birer bahanedir işte
- Başka var mı hocam?
- Elbette. Bunlardan başka kandil günleri ve geceleri var, bayram günleri var, Ramazan var. Ramazan orucu, bir senelik günahları yakar, yok eder.
Şöyle bitirdi:
- Hele bir de Hacca giderse, Arafat’ta, anasından doğmuş gibi tertemiz olur. Ama bütün bu aflara, bir şartla kavuşur tabii.
- O nedir hocam?
- Îtikadı, ehl-i sünnete uygun olması lâzımdır.
Allah kibri affetmez
Bir gün de sevdiği bir gence;
- Allahü teâlâ, her günahı affeder. Ama kibri affetmez, buyurdu.
Ve ilave etti:
- Mesela bir kimse, bir ahbabının yanına çekinerek gidiyorsa, o kimsenin son nefesinden korkulur.
Delikanlı sorda:
- Neden efendim?
- Çünkü bu hal, kibir alâmetidir.
ALLAH CÜMLEMİZİ CENNETLE MÜJDELEDİĞİ KULLARINDAN OLMAMIZI NASİP ETSİN...B)