salih cingöz
Kayıtlı Kullanıcı
Enes(r.a) dan,o da Abdullah b. mes'ud (r.a) dan Rasulüllah(s.a.v) şöyle buyurmustur: "Cennete en son giren kişi şu kimsedirki,kah yürür kah yüz üstü yıkılır kalır kah da yuzune ateş çalar. Ateşi geçtiginde geri dönüp ateşe bakar ve "Beni senden kurtaran çok yücedir. ,ne öncekilere ne de sonrakilere vermedigi bir şeyi bana bağişladı" der. Arkasından karşısına bir ağaç çıkarılır, o da:" ey rabbim, beni ağaca yaklaştırsan da gölgesinde golgelensem suyundan içsem" der. Bunun üzerine Yüce :"Ey Ademoğlu,eger bu dilegini sana versem her halde başkasınıda istersin" buyurur O da:"hayır istemem Ey rabbim" der ve başka bir şey istemeyecegine söz verir. Ama Rabbi onun bu sözünde kususr işleyecegini bilir çünkü o,sabredemeyecegi bir seyi gorecektir.Bununla birlikte onu agaca yaklaştırır.O da ağacın gölgesinde gölgelenir suyundan içer sonra karşısına ilk ağaçtan daha güzel bir ağaç çıkarılır. Bunun üzerine:"Ey rabbim beni buna yaklaştır da suyunda içeyim gölgesinde gölgeleneyim.Artık bundan başka senden bişey istemem" der. "Ey ademoğlu,başka bişey istemeyecegine dair Bana söz vermemişmiydin?Seni buna yaklaştırırsam her halde başkasını da istersin" buyurur.Bu kimse başka bişey istemeyecegine söz verir.Ama rabbi onun bu sözünde kusur işleyecegini bilir çünkü o, sabredemeyecegi bir seyi gorecektir.Bununla birlikte onu ağaca yaklaştırır. O da ağacın gölgesinde gölgelenir suyundan içer sonra karşısına cennetin kapısında ilk iki ağaçtan daha güzel bir ağaç çıkarılır.Bunun üzerine :"Ey rabbim,beni buna yaklaştırda suyundan içeyim gölgesinde gölgeleneyim.Artık bundan başka Senden bir şey istemem" der. :"Ey ademoğlu,başka bir şey istemeyecegine dair Bana söz vermemişmiydin?" buyurur. O da:" Evet söz verdim ama şunu da bir ver artık bundan başka Senden bir şey istemem"der. Rabbi onun bu sözünde kusur işleyecegini bilir çünkü o,sabredemeyecegi bir şeyi gorecektir.Bununla birlikte onu ağaca yaklaştırır.Bu kimseyi agaca yaklaştırdıgında cennetliklerin seslerini işitir ve:"Ey rabbim beni cennete koy" der.:"Ey ademoğlu senin benden isteklerine son verecek olan nedir? Sana dünyayı ve bir o kadarını versem artık razı olurmsusun?" buyurur.O da:"Ey rabbim Sen alemlerin rabbi iken bana şaka mı yaparsın?" der.
Abdullah b. mes'ud(r.a), güler ve :"Niye güldügümü bana sormazmısınız" der. Oradakiler: "niye gülüyorsun?" derler. O da :"rasulüllah(s.a.v) de gülmüştü,yanındakiler: "Ey ın Rasulü, niye gülüyorsun" dediler. O da şöyle buyurdu: " O kimsenin :" Ey Rabbim, Sen alemlerin Rabbi iken bana şaka mı yaparsın?" dediginde,alemlerin Rabbinin gülmesi nedeniyle gülüyorum. , o kimseye : "Ben sana şaka yapmıyorum, ama bilesin ki, Ben istedigimi yaparım" buyurur"
Abdullah b. mes'ud(r.a), güler ve :"Niye güldügümü bana sormazmısınız" der. Oradakiler: "niye gülüyorsun?" derler. O da :"rasulüllah(s.a.v) de gülmüştü,yanındakiler: "Ey ın Rasulü, niye gülüyorsun" dediler. O da şöyle buyurdu: " O kimsenin :" Ey Rabbim, Sen alemlerin Rabbi iken bana şaka mı yaparsın?" dediginde,alemlerin Rabbinin gülmesi nedeniyle gülüyorum. , o kimseye : "Ben sana şaka yapmıyorum, ama bilesin ki, Ben istedigimi yaparım" buyurur"