Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cennet yaratılmamış olsaydı (1 Kullanıcı)

Merto90

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar beni çok rahatsız eden bir konu var. Bir çok müslüman cennete gitmek için veya cennetten korktuğu için namaz kılıyor ibadet ediyor ve Allah'tan korkuyor. Aslında Allah korkusu denen şey cehennem korkusu olmamalıdır veya Allah sevgisi denen şey cennet sevgisi olmamalıdır. Bir çok müslüman hiç düşünmeden ben neden müslümanım , '' Allah'ım bu dünyaya ben niye geldim ? '' diye ömründe bir defa dahi bu soruyu kendine sormayıp, '' Elhamdulillahi rabbil alemin '' ben müslümanım diyerek yaşayanlar var.

'' İçinde Allah korkusu olan insan olsun '' derler kalıplaşmış bir sözdür . Halbuki bunun yerine içinde ''Allah sevgisi olsun '' deseler daha güzel olmaz mı ? Allah'ın bize verdikleri nimetlerin değerini anlayan bir insan Allah'ı çok sever anlamak için öğrenmeliyiz, öğrenmek için okumalıyız dinlemeliyiz. İnsan hiç sevdiğine karşı mahçup olmak ister mi ? Bizim ona karşı olan şükürlerimiz onun bize verdikleri karşısında tabiki de zerre kadar bir yeri yok fakat bunu bildikten sonra ona karşı daha fazla şükretmeliyiz. Tüm bunlara rağmen 3 iyilik şurdan 5 iyilik burdan cennette kendi yerimi hazırlıyorum deyip de Cenneti hakettiğini düşünenler var. Neyi hakediyoruz biz ? Bu dünyayı haketmeyi becerebildik mi ?

Ve son olarak bir yerde bir söz okumuştum yanlış hatırlamıyorsam söyle diyordu.
'' Eğer Allah cenneti yaratmamış olsaydı yine de şükürlere övgülere layık olmazmıydı ? ''

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve son olarak bir yerde bir söz okumuştum yanlış hatırlamıyorsam söyle diyordu.
'' Eğer Allah cenneti yaratmamış olsaydı yine de şükürlere övgülere layık olmazmıydı ?

Kardeş böyle bir hadisi kutsi var "Şayet cennet ve cehennemi yaratmasaydım, ben yine de ibadet ve itaat edilmeye layık bir İlah değil miydim?” İmam Gazali r.a nın ihyasında geçiyor.

Tasavvuf ehli için Allah c.c.ı unutup cennet ümidiyle veya cehennem korkusuyla ibadet eden şirke içinde olduğu düşünülür. Fakat bu ümmeti bağlamaz bu takva sahipleri içindir. Tabi ki ibadetler Allah c.c. için yapılacaktır zira Allah c.c. ibadet olunmaya layık bir RAB tir. Fakat teşvikler yada korkularda insan olmanın fıtratında vardır. Aşıraya kaçmadan bu ümitler yada korkular olabilir. Zira herkesin makamı hali bir değildir. Fakat Allah c.c. bana cennet veriyor bunun için ibadet ediyorum diyorsan bu şikrtir. Zİra cennete gireceğin belli değildir. Yada tam tersi...

Eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt