Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cennet ve Cennet nimetleri (1 Kullanıcı)

KalemdarSilahşör

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Allah(c.c.) inanan ve ilahi rizaya uygun isler yapan kullarina ebediyen kalacaklari Cenneti vaad etmistir. (Bakara, 2/25)

Kur´an´da Cennet bahceleri Adn, Firdevs, Me´vâ ve Naîm gibi degisik adlarla anilarak, birtakim özelliklerle tanitilmakta, fakat orada akla hayale gelmeyen baska nimetlerin olduguda vurgulanmaktadir. (Kaf, 50/35)

Kur´an in beyanina göre, cennete hava ilimandir. (Insan, 76/13)

Cennet bahceleri yemyesildir. (Rahman, 55/54)

Bahcelerin altindan irmaklar akar. (Ra´d, 13/35)

Orada saraylar ve köskler vardir. (Tevbe, 9/72)

Kösklerin bahcelerinde agaclar, meyveler, rengarenk cicekler bulunur. (Rahman, 55/48) Cennette müminler inci ve altin süslemeli ipek elbiseler icinde (Hac, 22/23) tahtlarda otururlar, (Kehf, 18/31)

gölgeleri hic eksik olmayan agaclarin altinda, yemislere erisirler. (Insan, 76/14) Usaklar onlara serbet, (Saffat, 37/45-46)

meyve ve kizarmis kus eti ikram ederler. (Vaki´a, 56/17-21)

Cennetlikler sudan, sütten ve baldan pinarlarin (Muhammed, 47/15)

yaninda eglenirler. (Hicr, 15/45)

Fakat onlar bilirlerki, bu nimetlerden daha güzel olan, Allah´in sevgisini
kazanmis olmaktir. (Tevbe, 9/72)

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
evet tamamını biliyordum Allah bin razı olsun allah beni sevsin Allahın sevgisi yanında cennet neki?

ebuubade

Kayıtlı Kullanıcı
ya çok güzel ya.Ben böyle yazılar okumayı çok seviyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt