Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CenneT Ve CehenneM? (1 Kullanıcı)

AGD-NesLiNuR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm öncelikle herkese...Benim bir sorum olacaktı...Cennet ve Cehennem yaratıldı mı?Ben yaratıldı diye biliyordum.Çünkü Hz.Adem(a.s) cennetten dünya'ya geldi.Ama ilahiyat mezunu din hocamız yaratılmadığını ileri sürdü.Kelam ilminde tartışılan bir konu olduğunu öğrendim.Kimi hocalarımız yaratıldığını,kimileri ise yaratılmadığını söylüyor...Ben de sizin bildiklerinizi merak ettim ve sizlere sunuyorum bu sorumu.Ben yaratıldığı görüşündeyim ama...

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle Aleyküm Selam

Peygamber efendimiz vefaat ettiginde deniliyor ki:

Gir cennete

Efendimiz cevap olarak :

ümmet girmeden bende girmem ümmetimle birlikte girecem.

BU bukadar acık bir konu.

Cennet var yaradıldı

şuan cennet var. eskiden de vardı.

hz Adem cennetten indirildi ya...

Cennnet var kapısında bekçisi bile var (Rıdvan melegi)

VARRRR

Peygamber efendimiz Cennet ve Cehennemi bizzat görüp antıyor.

AGD-NesLiNuR

Kayıtlı Kullanıcı
evet bende bunu savundum...miraç olayı bence en büyük kanıt...

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle Aleyküm Selam

Peygamber efendimiz vefaat ettiginde deniliyor ki:

Gir cennete

Efendimiz cevap olarak :

ümmet girmeden bende girmem ümmetimle birlikte girecem.

BU bukadar acık bir konu.

Cennet var yaradıldı

şuan cennet var. eskiden de vardı.

hz Adem cennetten indirildi ya...

Cennnet var kapısında bekçisi bile var (Rıdvan melegi)

VARRRR

Peygamber efendimiz Cennet ve Cehennemi bizzat görüp antıyor.

bende size katılıyorum bencede cennet vardır...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Hud Suresi
(119) Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, "Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım" sözü kesinleşti.

Hicr
(43) Şüphesiz cehennem, onların hepsinin buluşacağı yerdir.

Kehf
(29) De ki: "Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin." Biz zalimlere öyle bir ateş hazırladık ki, onun alevden duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır. (Susuzluktan) feryat edip yardım dilediklerinde, maden eriyiği gibi, yüzleri yakıp kavuran bir su ile kendilerine yardım edilir. O ne kötü bir içecektir! cehennem ne korkunç bir yaslanacak yerdir.

Kehf
(101) O gün cehennemi; gözleri Zikr'ime (Kur'an'a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz!

Ankebut
(55) Senden azabın çabucak gelmesini istiyorlar. Oysa azap kâfirleri üstlerinden ve ayaklarının altından bürüyeceği gün, şüphesiz cehennem onları mutlaka kuşatmış olacaktır. Allah onlara, "Yapmakta olduklarınızın cezasını tadın" diyecektir.

Sebe
(42) İşte bugün birbirinize ne fayda ne de zarar verebilirsiniz. Zulmedenlere, "Yalanlamakta olduğunuz cehennem azabını tadın" deriz.

Fatır
(36) İnkar edenler için ise cehennem ateşi vardır. Öldürülmezler ki ölsünler. Kendilerinden cehennem azabı da hafifletilmez. İşte biz her nankörü böyle cezalandırırız.

Fatır
(37) Onlar cehennemde, "Ey Rabbimiz! Bizi buradan çıkar ki dünyada iken işlemekte olduğumuzdan başka ameller, salih ameller işleyelim" diye bağrışırlar. (Onlara şöyle denilir:) "Sizi, düşünüp öğüt alacak kimsenin düşünüp öğüt alabileceği kadar yaşatmadık mı? Size uyarıcı da gelmişti. Öyle ise tadın azabı. Çünkü zalimler için hiçbir yardımcı yoktur."

Saffat
(68) Sonra onların dönüşleri mutlaka cehennemedir.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Al-i İmran
131. Ve o ateşten korkunuz ki, kâfirler için hazırlanmıştır.

Dikkat edecek olursanız Allah, kafirler için cehennem hazırlanmıştır diyor.Yani şu an mevcut durumdadır.Bunda da hiçbir şüphe yoktur.Cehennemle ilgili bir çok daha ayetler vardır.Hepsini buraya yazmadım..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Şüphe etmeyelim..Çünkü şüpheler imanı zedeler..

AGD-NesLiNuR

Kayıtlı Kullanıcı
evet,örnekler için allah razı olsun..elh. benim şüphem yok..ama bazı din adamları bunu tartışıyor..neden tartışılıyor onu da anlamadım yani..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt