Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cennet ve cehennem korkusu ? (1 Kullanıcı)

mumin

Kayıtlı Kullanıcı
Cümletten selamın aleyküm ..

Baştan birşey belirtmek istiyorum .. siteye yeni üye oldum ve amacım islamiyeti en doğru şekilde öğrenip ona göre yaşamak takdir edersiniz ki burada çok güzel bir islam bahçesi oluşmuş her konu ve kapsamlı bilgilerle bunu karşılıklı fikirlerlerle daha kolay başarabileceğimi fark ettim.

benim bir korkum var belkide yanlışım bilmiyorum allah rızası için bilen varsa yardımcı olsun.

Ben bir müslüman olarak islamiyeti doğru yaşamaya çalışıyor ve bilgilerime göre Allah (c.c.) bana cenneti vaadediyor yok doğru yapmadığım ve sapkınlıklara düştüğüm takdirde ise ( allah korusun ) cehennemi garantiliyor. Ama ben bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum yani Allah (c.c) sevgisi için olmalı yaptığım herşey kendi menfaitimi düşündüğüm için gibi olduğunu hissediyorum bazen ve nasıl bir suçluluk duygusu içine girdiğimi sizlere anlatamam. defalarca göz yaşları içinde bu soruya cevap aradım. kendimi haklı çıkarmaya çalıştıkça kendimi kandırıyormuş hissine kapılıp daha da kötü oldum.

Cehennem korkusu olmadan yaşamak mümkün mü? böyle varsayıp gönlümü ferah tututtumda imanım zedelenirmi ?

Fatih Çakır

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: cennet ve cehennem korkusu ?

HOŞ GELDİN KARDEŞİM ARAMIZA ŞİMDİ ŞUNU ÖNCELİKLE BELİRMEK İSTİYORUM" ŞU ZAMANDA KİMSE YOK Kİ CENNETE GİRMESİN VE YİNE ŞU ZAMANDA DA KİMSE YOK Kİ CEHENNEME GİRMESİN" ŞİMDİ DİYECEKSİN Kİ BEN BU SÖZDEN NE ANLIYCAM ŞUZAMANDA AHİR ZAMANDA İNSANOĞLU İŞLEDİĞİ GÜNAHLARIN CEZASINI CEHENNEMDE ÇEKECEK AZDA OLSA BU CENNETE ÇEKTİKTEN SONRA CENNET EDEBİ OLURSA SANA ANLINDA BU CEHHEMDEN GELMEDİR DİYE YAZI YAZAÇAK Kİ RABBİM BİZİ BUNDAN KORUSUN YANİ ÇOK İYİSİN HİÇ HÜNAHIN YOK CENNETLİKSİN ALLAH BİLİR AMA SEN ONU GEÇ İNSANOĞLU GÜNAH İŞLEMEDEN DURSAYDI MEVLAM HZ. ADEMİ CENNETTEN DÜNYAYA YOLLAMAZDI OLAYLARI YİNEDE YANLIŞ ANLAMANI İSTEMEM BİLMİYORUM NE KADAR İMANIN VAR BİLGİN VAR BU KONUDA AMA İNŞALLAH BU SÖYLEDİKLERİMDEN KENDİMİZE PAY ÇIKARTIRSAK NE İYİ ŞİMDİLİK SELAMETLE KARDEŞ

fidan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: cennet ve cehennem korkusu ?

s.a. bende bişey söylemek istiyorum nacizane fikrim evet allah sevgisi için allaha iyi bir kul olmak için yapıcaz önce gerekenleri ama ondan korkmakta şarttır bence içinde allah korkusu olmayan insanda nekadar iman olabilir biz bu dünyadaki amellerimizle öbür dünyadaki yerimizi hazılıyoruz yani cehennem korkusu olmasa günahların cezasını cekme korkusu olmasa kaç kişi gerektiği gibi yaşar dinini tartışılır.... allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt