Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CENNET BEDAVA CEHENNEM PARAYLA (1 Kullanıcı)

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün ölsem nereye giderim” diye her mü’minin muhasebe yapması gerekir. Hayatın akışına baktığımızda mü'minlerin böyle bir muhasebeye yanaşmadığını görüyoruz. Müslümanlar öyle acaibleşti ki, sormayın gitsin. Ne bu hâl, insan anlamakta güçlük çekiyor.
İnanmış insan Cehenneme girmemek için nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle bir çizgi takip etmesi gerekir. Canını ve malını Cehenneme girmemek için kullanır. Olması gereken budur. Böyle olması gerekirken bugün bunun tam aksi oluyor. İnsanlar Cehennem’e girmek için canını ve malını veriyor. Para veriyor Cehennem’e girmek için.

Cennet bedava. Cehennem parayla ve ücreti de çok pahalı. Cennet’e girmek için bir tek kuruş ödenmiyor Nasıl mı?

* Namaz kaç para? Namaz kılmak için para ödemiyorsunuz.

* Abdest kaç para? Abdest aldığınız için sizden para isteyen yok.

* Şehadet kaç para? Şehadet getiriyorsunuz diye ücret ödemiyorsnuz.

* Namuslu yaşamak kaç para?

* Kur’an okumak kaç para?

* Terbiyeli olmak kaç para?

* Şerefli yaşamak kaç para?

* Günahtan korunmak kaç para?

Bu özelliklere sahip olmak için hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Lâkin...

* Namussuzluk para? Para ödeyerek şunları yapabilirsiniz.

* Kumar para

* İçki para

* Zina para

* Şerefsizlik para

* Haramların hepsi para...

* Cehenneme giden bütün yollar parayla...

Birileri parayla Cehennemi kucaklıyor da, bedava Cennet’e gelmiyor. Cennet’e Cehennem’e inanan kişi hiç böyle hareket edebilir mi? Akıllı ve imanlı ise etmesi düşünülemez bile.

İslâm’ın şartları olduğu gibi Cehennem’e girmenin de şartları var. Cehennem’e girmenin şartlarına bakın:

Cehennem’e girmek için:

* İnkârcı olacaksın.

* Kur’ân-ı Kerîm’i beğenmeyeceksin.

* Dinin emirlerine karşı geleceksin.

* Allah’ın emirlerini yaşamaya değer görmeyeceksin.

* Bu asırda Kur’ân-ı Kerîm bizi idare edemez, diyeceksin.

* İçki, kumar, zina, hırsızlık, hortumculuk günah değil diyeceksin.

* Fâiz alıp-vereceksin.

* Rüşvet alıp-vereceksin.

* Yalan, dedi-kodu, gıybet, iftira, dalga, dubara ile sarmaş dolaş olacaksın.

* Haram-helâl tanımayacaksın.

* İnsanları aldatacaksın.

* Namaz, oruç, zekât gibi ibâdetlerin semtine bile uğramayacaksın.

* Yetim malını zimmetine geçireceksin.

* Eline geçen imkânları ve fırsatları har vurup harman savuracaksın; yani israf edeceksin.

* Kul hakkını zimmetine geçireceksin. Bu hakla ahirete göçeceksin.

* Konuştuğun zaman yalan söyliyeceksin. Vaad ettiğin zaman yerine getirmiyeceksin. Sana emanet edilene ihanet edeceksin.

* Karının, kızının, oğlunun derbeder yaşantısına göz yumacaksın.

* Menfaatin için mukaddesatını ve mukaddeslerini satacaksın.

* Kendin ve aile efradın için Müslümanca yaşanacak bir ortam oluşturmayacaksın.

* Neslin bozulmasına zemin hazırlayacaksın.

Bunların yapılmadığı bir istisna var mı? Ey Müslüman, senin durumun nedir? Tedkik ettin mi? Saygılarımla...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: CENNET BEDAVA CEHENNEM PARAYLA

Allah razı olsun kardeşim çok doğru

ummuhan

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeim inşallah dikkat edip rabbimin yolun dan ayrımayanlardan oluruzB)

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) senden razı olsun çok doğru bunlar bizlere hayatımızı muhasebe etmek nasip eyle ya Rabbi.....
Kardeşim paylaştığın için tekrar teşekur ederim.
selal...ve...dua..ile....

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞIM HAKLISIN BELKİ ÇOK KOLAY ŞEYLER BİZE ZOR GELİYOR İNŞALLAH HEPDE CENNET YOLLARINI SEÇERİZ ARKADAŞLAR PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM bu yazıdaki gerçeklerle cennete girmeyi nasip etsin bizlere.Sizden de ALLAH razı olsun

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

BUNU DAHA ÖNCE BEN YAZMIŞTIM

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

hafize hanım sizde yazdığınız için ALLAH razı olsun.Kardeşimizin belki dikkatini çekmemiştir hakkınızı helal edin ama

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

:D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
hafize yazdı:

hafize hanım sizde yazdığınız için ALLAH razı olsun.Kardeşimizin belki dikkatini çekmemiştir hakkınızı helal edin ama

Ben öyle şeylere kırılmam demekki beğenmiş bende yazılarımı araştırarak yazıyorum

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
elzem yazdı:
hafize yazdı:

Ben öyle şeylere kırılmam demekki beğenmiş bende yazılarımı araştırarak yazıyorum

RABBİM sizden razı olsun.Yazılarınızı takip ediyorum gerçekten çok önemli ve anlamlı şeyler paylaşıyosunuz.Bende öyle bir yorumla yanlış bişey yaptıysam hakkınızı helal edin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Yok yanlış bir şey yok bende niye öyle yazdım özür dilerim ama inan kötü maksatla yazmadım üzülürsen üzülürüm S.A

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Yok yanlış bir şey yok bende niye öyle yazdım özür dilerim ama inan kötü maksatla yazmadım üzülürsen üzülürüm S.A

est annem.Zaten burda kötü amaçlı yorumlar olmuyo sadece bizim yanlış yorumlamalarımız oluyo.

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ES SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR HAYIRLI GÜNLER .........HAFİZE HANIM BEN BU YAZI YI BEN YAZDIM DEMEDİM VE BU YAZIYI BAŞKA BİR SİTEDEN BULDUM ........VE SİZ ARKADAŞLARLA PAYLAŞMAK İSTEDİM HATA YAPMAMIŞIMDIR GALİBA YAZININ KİMİN YAZMASI ÇOK ÖNEMLİMİ ANLAMADIM BENCE ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMAK VE BİR DAHA HATIRLAMAK.......YAZI YI SİZ YAZMIŞSANIZ NE MUTLU SİZE BAKIN DİYER SİTELERDE BİLE İNSANLAR PAYLAŞIYOR AMA CVP OLARAK BEN YAZDIM DEMENİZ ÇOK GARİBİME GİTTİ.ZATEN ÇOĞU YAZILARI KİTAPLARDAN YAZIYORUZ YAZARLARDA GELİP BU YAZI BENİM YAZIM DİYE CVP YAZMASIDA DOHAL OLUR SİZİN ARKADAŞIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN KADAR..........HERNEYSE ES SELAMUN ALEYKÜM SELAMETLE DUA..........İLE.....

samsaperihan

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamun aleyküm arkadaşlar...Yazı biraz tartışmaya mahal vermekle birlikte çok güzel ve anlamlı. Mehmet arkadaşımızın da dediği gibi kimin nerden alıp yazdığı önemli değil, burda dikkat edilmesi gereken şey paylaşılmak istenmesi...Açıkçası ben yazıyı ilk defa okudum ve Mehmet arkadaşımıza teşekkür ediyorum hassasiyetinden dolayı....Allah razı olsun....Herşey gönlünce dilediğince olsun inşallah....Selametle kal arkadaşım...

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Mehmet yazdı:
ES SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR HAYIRLI GÜNLER .........HAFİZE HANIM BEN BU YAZI YI BEN YAZDIM DEMEDİM VE BU YAZIYI BAŞKA BİR SİTEDEN BULDUM ........VE SİZ ARKADAŞLARLA PAYLAŞMAK İSTEDİM HATA YAPMAMIŞIMDIR GALİBA YAZININ KİMİN YAZMASI ÇOK ÖNEMLİMİ ANLAMADIM BENCE ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMAK VE BİR DAHA HATIRLAMAK.......YAZI YI SİZ YAZMIŞSANIZ NE MUTLU SİZE BAKIN DİYER SİTELERDE BİLE İNSANLAR PAYLAŞIYOR AMA CVP OLARAK BEN YAZDIM DEMENİZ ÇOK GARİBİME GİTTİ.ZATEN ÇOĞU YAZILARI KİTAPLARDAN YAZIYORUZ YAZARLARDA GELİP BU YAZI BENİM YAZIM DİYE CVP YAZMASIDA DOHAL OLUR SİZİN ARKADAŞIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN KADAR..........HERNEYSE ES SELAMUN ALEYKÜM SELAMETLE DUA..........İLE.....

Tabi ki ben yazdım anlamında söylemedim yani arştırıp buluyoruz hep beraber

paylaşıyoruz ben hata yaptınız demedim herkez istediğini yazar ben yazar değilim bende takvim yapraklarından elimdeki dergilerden kitaplardan sitelerden araştırıyorum teessüf ederim kimseye hesap sormadım okuyunca ben bunu yazmıştım kötü anlamda da söylemedim siz nasıl düşünmek isterseniz öyle düşünün :(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt