Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çene Altindan Bağlansin.üstüne Birde Fiyonk Atilsin. (1 Kullanıcı)

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm.

yazılı ve görsel yayından takip ettiğim kadarı ile;

burada sanırım yine inananlar inaçları gereği gibi yaşayamayıp özgürlüklerine müdahale edilecek.

dikkat edersek çözüm aramaya çalışanlar düğüm üstüne düğüm atyorlar.amaç ve gaye..!yapılmak istenen..!

çene altı bağla gir okula haydi sıra sizde magdur edilen özgürlük ve inanışlarına sed çekilen kızlar haydi okula.isterseniz fiyonk atın.

okumak hakkı elinden alınanlar bu engele takılıp yarı yolda kalanlar.sizlere esselamünaleyküm.

çene altı bağlayıp birde fiyonk atacakmısınız?

selam ve saygılarımla.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm.

yazılı ve görsel yayından takip ettiğim kadarı ile;

burada sanırım yine inananlar inaçları gereği gibi yaşayamayıp özgürlüklerine müdahale edilecek.

dikkat edersek çözüm aramaya çalışanlar düğüm üstüne düğüm atyorlar.amaç ve gaye..!yapılmak istenen..!

çene altı bağla gir okula haydi sıra sizde magdur edilen özgürlük ve inanışlarına sed çekilen kızlar haydi okula.isterseniz fiyonk atın.

okumak hakkı elinden alınanlar bu engele takılıp yarı yolda kalanlar.sizlere esselamünaleyküm.

çene altı bağlayıp birde fiyonk atacakmısınız?

selam ve saygılarımla.

S.A HALEN GORSELIK HALEN GORSEL BIRAKIN DA INSANLAR DININI YAŞASINLAR BU NEDIR BOYLE...MÜSLÜMAN BIR ÜLKEDE YAŞAMIYORUZ MU BIZ?ÇENE ALTI DA NE DEMEK OYLE ?ALLAH BIZLERI KORUSUN DIYORUM ALLAH GUZEL GUNLER NASIP ETSIN DUA ILE KALIN

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

selam ve saygılarımla.

S.A HALEN GORSELIK HALEN GORSEL BIRAKIN DA INSANLAR DININI YAŞASINLAR BU NEDIR BOYLE...MÜSLÜMAN BIR ÜLKEDE YAŞAMIYORUZ MU BIZ?ÇENE ALTI DA NE DEMEK OYLE ?ALLAH BIZLERI KORUSUN DIYORUM ALLAH GUZEL GUNLER NASIP ETSIN DUA ILE KALIN

AHIZKALI

Kayıtlı Kullanıcı
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne...
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni...! (M.Akif Ersoy)

RAHMETLİ, MEHMET AKİF SÖYLENECEK EN GÜZEL SÖZÜ SÖYLEMİŞ ZATEN

Benim şahşi kanaatim MİLLİ VE DİNİ DUYGULARI KABARIK MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÖNCE HİRİSTİYANLIGI DEĞİL ATEİZMİ KOYUP SONRA BUHRANDA KALMIŞ BİR MİLLETİ HİRİSTİYANLAŞTIRMAK İSTİYORLAR SONRASI MALUM YURDUMUN ZENGİNLİKLERİ YOUTUBE DA ATEİSTLERLE BİR TARTIŞMADA ONLARA YOLUNDAN GİTTİGİNİZ ATABABALARINIZIN ÇÜRÜTÜLMEMEİŞ BİR KOLTUK DEĞNEKLERİ KALDI DEDİGİMDE BİZDE ALTERNATİF TÜKENMEZ DİYE BİR CEVAP GELMİŞ ARDINDAN KÜFÜRLER BAŞLAMIŞTI 1 SAAT GEÇMEDEN YAZILAN BÜTÜN YAZILAR SİLİNDİ DİYECEGİM O Kİ İSLAM YERYÜZÜNE İNDİRİLDİGİNDE HZ.MUHAMMED(sav) VE İLK MÜSLÜMANLAR NASIL ÇİLE İÇİNDE İDİYSELER BUGÜNDE ÖYLE DEMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM NEDEN BÖYLE SÖYLÜYORUM
SAHABİLER SORDULAR AHİR ZAMANI RESULULLAHA DEDİKİ AHİRZAMANDA ÜMMETİM ELİNDE KOR TUTACAK SAHABİLER İRKİLDİ HZ,EBUBEKİR YA RESULULLAH BİR İNSAN ELİNDE KOR TUTABİLİRMİ DİYE SORDU PEYGAMBERİMİZ ÜMMETİM O KORU ELİNDE SIKACAK BUYURDU SAHABİLER ŞAŞKIN . DEDİKİ GÜN GELECEK İMANI ELDE TUTMAK ATEŞTE KOR TUTMAK GİBİ OLACAK SAHABİLER ÜZÜLDÜ AĞLADI DUA İLE YALVARDI

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam yar ve yardımcımız olsun kardeşim.

selam ve saygılarımla.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne...
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni...! (M.Akif Ersoy)

RAHMETLİ, MEHMET AKİF SÖYLENECEK EN GÜZEL SÖZÜ SÖYLEMİŞ ZATEN

Benim şahşi kanaatim MİLLİ VE DİNİ DUYGULARI KABARIK MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÖNCE HİRİSTİYANLIGI DEĞİL ATEİZMİ KOYUP SONRA BUHRANDA KALMIŞ BİR MİLLETİ HİRİSTİYANLAŞTIRMAK İSTİYORLAR SONRASI MALUM YURDUMUN ZENGİNLİKLERİ YOUTUBE DA ATEİSTLERLE BİR TARTIŞMADA ONLARA YOLUNDAN GİTTİGİNİZ ATABABALARINIZIN ÇÜRÜTÜLMEMEİŞ BİR KOLTUK DEĞNEKLERİ KALDI DEDİGİMDE BİZDE ALTERNATİF TÜKENMEZ DİYE BİR CEVAP GELMİŞ ARDINDAN KÜFÜRLER BAŞLAMIŞTI 1 SAAT GEÇMEDEN YAZILAN BÜTÜN YAZILAR SİLİNDİ DİYECEGİM O Kİ İSLAM YERYÜZÜNE İNDİRİLDİGİNDE HZ.MUHAMMED(sav) VE İLK MÜSLÜMANLAR NASIL ÇİLE İÇİNDE İDİYSELER BUGÜNDE ÖYLE DEMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM NEDEN BÖYLE SÖYLÜYORUM
SAHABİLER SORDULAR AHİR ZAMANI RESULULLAHA DEDİKİ AHİRZAMANDA ÜMMETİM ELİNDE KOR TUTACAK SAHABİLER İRKİLDİ HZ,EBUBEKİR YA RESULULLAH BİR İNSAN ELİNDE KOR TUTABİLİRMİ DİYE SORDU PEYGAMBERİMİZ ÜMMETİM O KORU ELİNDE SIKACAK BUYURDU SAHABİLER ŞAŞKIN . DEDİKİ GÜN GELECEK İMANI ELDE TUTMAK ATEŞTE KOR TUTMAK GİBİ OLACAK SAHABİLER ÜZÜLDÜ AĞLADI DUA İLE YALVARDI

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.
güzel faydalı ve yararlı paylaşım olmuş.selam ve dua ile.....

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ALLAH razı olsun kardeşim emeğine yüreğine sağlık RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel bır resım anlayana allaha emanet olun

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
ishakyakup kardeşim.
yorumlarınızı alsaydık bu arada :)

selam ve saygılarımla.

selamün aleyküm;

kusura bakmayın kaan erdem'i görünce yakalamak için direk ona mesaj attım ...ama yine yakalayamadım..

konuya gelince durum çok hassas,, madem yorumumu sordunuz..! belki çok tepki alacak ama beni anlayanlarda çıkar ümüdi ile yazıyorum;

başörtüsü ve üniversite...

acizane ben müslüman hamınefendilerin başlarını açarak şöyle dursun, başörtüleri'ylede bu günkü üniversitelere girmelerine karşıyım...

sebebine gelince..;

rabbimiz müslüman kadına sadece baş örtüsü emr etmemiştir...baş örtüsü farz olduğu gibi namazda farz, na mahremden sakınmak ta farz.. üniversitelerin durumu ortada bir çoğunda mescid dahi yok..na mahrem meselesine gelince bu hususta hiç bir hassasiyet yok kızlar erkekler karma karışık bir düzen..tabiri caiz ise; kim kime, dum duma....

birde yatılı kalma meselesi var ki orasıda ayrı bir felaket..!

islamda bir kadın'ın mahremi olmadan sefer etmesi (90 km. uzağa yolculuk) bile caiz değilken, yatılı yurtlarda veya üç beş hanım birleşip bir öğrenci evinde aileden ayrı ikamet..

hal böyle olunca mesture bile olsa bir hanım'ın ahlakı zedelenir...haya ve edebinin tamamını olmasada bir kısmını yitirir..ve gözünden haramın heybeti kalkar..bu ise felakete götüren sebeplerin başında gelir...aslında bu şekilde bir eğitim ne kadınlar için uygundur, nede erkekler için...

başörtülerini açarak okuyanlara gelince;

keşke okumak için başörtülerini feda edenler;
başörtüleri için okullarını feda edebilseler...

keşke; okul veya işi kendilerine sunulmuş bir imkan sanıp, bu fırsatı kaçırmamak için Allah'ın emrini kenara bırakanlar,

okulun veya işin kendileri için bir imtahan olduğunu idrak edip, Allah'ın emirlerini seçip, gerekiyorsa okulu veya işi bir kenara bıraksalar....Allah için....

bütün bunların üstüne; yine derin bir nefes alıp, NEYSEEE demek ten başka yapacak bi şey yok malesef

selamün aleyküm..

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam ishakyakup kardeşim.
çok şey demek yazmak isterim yorumunuz için fakat bende kalsın.daha ilerki günlerde nasipse.zamanla.

mevlama emanet olunuz kardeşim.
selam ve saygılarımla.

selamün aleyküm;

kusura bakmayın kaan erdem'i görünce yakalamak için direk ona mesaj attım ...ama yine yakalayamadım..

konuya gelince durum çok hassas,, madem yorumumu sordunuz..! belki çok tepki alacak ama beni anlayanlarda çıkar ümüdi ile yazıyorum;

başörtüsü ve üniversite...

acizane ben müslüman hamınefendilerin başlarını açarak şöyle dursun, başörtüleri'ylede bu günkü üniversitelere girmelerine karşıyım...

sebebine gelince..;

rabbimiz müslüman kadına sadece baş örtüsü emr etmemiştir...baş örtüsü farz olduğu gibi namazda farz, na mahremden sakınmak ta farz.. üniversitelerin durumu ortada bir çoğunda mescid dahi yok..na mahrem meselesine gelince bu hususta hiç bir hassasiyet yok kızlar erkekler karma karışık bir düzen..tabiri caiz ise; kim kime, dum duma....

birde yatılı kalma meselesi var ki orasıda ayrı bir felaket..!

islamda bir kadın'ın mahremi olmadan sefer etmesi (90 km. uzağa yolculuk) bile caiz değilken, yatılı yurtlarda veya üç beş hanım birleşip bir öğrenci evinde aileden ayrı ikamet..

hal böyle olunca mesture bile olsa bir hanım'ın ahlakı zedelenir...haya ve edebinin tamamını olmasada bir kısmını yitirir..ve gözünden haramın heybeti kalkar..bu ise felakete götüren sebeplerin başında gelir...aslında bu şekilde bir eğitim ne kadınlar için uygundur, nede erkekler için...

keşke; okul veya işi kendilerine sunulmuş bir imkan sanıp, bu fırsatı kaçırmamak için Allah'ın emrini kenara bırakanlar,

okulun veya işin kendileri için bir imtahan olduğunu idrak edip, Allah'ın emirlerini seçip, gerekiyorsa okulu veya işi bir kenara bıraksalar....Allah için....

bütün bunların üstüne; yine derin bir nefes alıp, NEYSEEE demek ten başka yapacak bi şey yok malesef

selamün aleyküm..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

VeAleynaAleykümSelam Kardeşim ;

Benim bu gelişmelerden sonra çıkardığım sonuç şudur ki ;

"Bizler, sizlere ALLAH(CC)' ın emrettiği bu farzı, bu şekilde ÇENE ALTI+(Sizin tabirinizle) BİR DE FİYONK(!)
katarak YAPTIRTMAMIŞ olacağız..
İşte o kadar uğraştınız..AMAAAAA...görüyorsunuz ki
BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÖRTÜNÜYORSUNUZ !!!
diyebilmek içindir..
Gerisi buna razı olupda,uygulayanlara kalmıştır..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ank1818

Kayıtlı Kullanıcı
degerli kardeşlerim ben sizler gibi katı düşünmüyorum bunun da bir geçiş süreci var allahın izniyle hepsi düzelir yeterki sabırlı olalım.belki bir kaç yıl çene altı felan diye dikkat ederler ama sonra gözler alışınca normale döner.hepiniz allaha emanet olun.saygılar.

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm güncel bir paylaşım olmuş ayrıca aklıma gelen ve içimi kemiren düşüncelerimede tercüman olcak.Öncelikle şunu belirteyim ne çene altı ne de üstü kimse benim başörtüme karışamaz.Çoktan geç kalınmış bu hakkı ya bizim istediğimiz şekilyle versinler ya da bıraksınlar böyle devam etsin.Ne demek ya ? Oldu olacak toplu iğnelerimizin rengini de söylesinler de "standart"lara uygun olsun.Sözüm ona eğitim deyince taş üstünde taş bırakmayanlar bugün adeta bir duvar oldular önümüzde.Ama bizim hiçbir kaybımız yok şu yalan dünyaya üniversiteli olamadan veda ederiz hiç mi hiç önemli değil.Bize bu serbestliği minnet olarak vermelerine hele hiç katlanamıyorum.Untmasınlar ki bu memleketin polisi askeri hemşiresi doktoru... başı kapalı annelerin evlatları.Selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt