_Ubeydullah_
Kayıtlı Kullanıcı
Din padişahı Halife Hz. Ömer (r.a) Allah (azze ve celle) katındaki kıymeti bilmek istemez misiniz? O halde buyrun sonsuzluk Nebisini dinleyiniz. Varlık Nuru'nun muazzez sahabi Ebu Hureyye (r.a) rivayet ediyor :
__Kıyamet günü islam dini mahşer yerine çok güzek süretde ve süslenmiş olarak gelir. Aziz ve celil ola Allah onu biliyorken , ''sen kimsin?'' diye sorar. İslam dini :
__Ya Rabbi , ben İslamım der.
Cenab-ı Hak buyurur :
__Bunu cennete götürün!
İslam dini der ki :
__Ey alemlerin Rabbi olan Allah! Beni aziz tutup ikram edenlere ikram etmeyince , bana yardım edenlere yardım etmeyince ve bana yer veren kimselere köşk vermeyince Cennete girmem!
__Seni aziz tutan , sana yardım eden kimseleri getir!
Bu ilahi hitap üzerine İslam dini , halkın safları arasna girer , gezer ve Hz. Ömer'in elinden tutar. Yüksek sesle nida eder :
__Ya Rabbi! Bu herkesin beni sürdüğü zaman , bana yer veren, beni kabul eden , herkesin beni red ettiği zaman , bana yardım eden ve beni aziz tutan kimsedir.
Cenab-ı Hak buyurur :
__Onu Cennete götür!
Mukaddes islam dini , safların arasında dolaşır i Hz. Ömer'i sevenleri bulup Hz. Ömer ile beraber Cennete götürür...
Yine Alemlerin Fahri buyuruyorlar (s.a.v) :
__Hak , Ömer'in Lisaı ve Kalbi üzere indi...
Esselamu aleyküm ve rahmetullah...
__Kıyamet günü islam dini mahşer yerine çok güzek süretde ve süslenmiş olarak gelir. Aziz ve celil ola Allah onu biliyorken , ''sen kimsin?'' diye sorar. İslam dini :
__Ya Rabbi , ben İslamım der.
Cenab-ı Hak buyurur :
__Bunu cennete götürün!
İslam dini der ki :
__Ey alemlerin Rabbi olan Allah! Beni aziz tutup ikram edenlere ikram etmeyince , bana yardım edenlere yardım etmeyince ve bana yer veren kimselere köşk vermeyince Cennete girmem!
__Seni aziz tutan , sana yardım eden kimseleri getir!
Bu ilahi hitap üzerine İslam dini , halkın safları arasna girer , gezer ve Hz. Ömer'in elinden tutar. Yüksek sesle nida eder :
__Ya Rabbi! Bu herkesin beni sürdüğü zaman , bana yer veren, beni kabul eden , herkesin beni red ettiği zaman , bana yardım eden ve beni aziz tutan kimsedir.
Cenab-ı Hak buyurur :
__Onu Cennete götür!
Mukaddes islam dini , safların arasında dolaşır i Hz. Ömer'i sevenleri bulup Hz. Ömer ile beraber Cennete götürür...
Yine Alemlerin Fahri buyuruyorlar (s.a.v) :
__Hak , Ömer'in Lisaı ve Kalbi üzere indi...
Esselamu aleyküm ve rahmetullah...