Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cenab-ı Hakk'ın hangi ismine aynasınız? (1 Kullanıcı)

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Hak, insanı güzel isimlerine ayna yapmıştır. Bize düşen görev o aynayı Hakk'ın yolunda silmek, pak etmektir. Çünkü ayna kirli ise karşısındaki en güzel sureti bile puslu gösterir.

Acaba hiç düşündük mü evlilik hayatımızda O'nun (cc) hangi ismine ayna oluyoruz?

Eşinizi çok sevin ki, "Vedud" ismine,:a15:

Onun acılarını yüreğinizde hissedin, dertlerini dert bilin. Ne kadar şefkatli ve merhametli olursanız, Cenab-ı Hakk'ın "Rahman" ve "Rahim" isimlerine,.

Eşiniz, hoşunuza gitmeyen bir davranışta bulunduğunda günlerce ona karşı kin tutmayıp, her fırsatta yüzüne vurmayarak affedin ki, "Gaffar" ve "Gafur" ismine, :a27:

İşlediği kusur ve hatalarını başkalarına şikâyet ederek anlatmak yerine örtün ki, "Settar" ismine,

Gücünüz nispetinde cömert davranıp, paraları bankada tutup eşinizi tek kuruşa hasret bırakmayın ki, "Cevvad" ismine,

Eşinizin hak ve hukukunu koruyup, gözetin ki, "Müheymin" ismine,

Fedakâr olun. Bununsa karşılığını eşinizden ziyade Allah'tan bekleyin. Ona lütuflarda bulunun ki, "Latif" ve "Vehhab" ismine, a16:

Onun mutlu olmasına engel olmak yerine mutluluk yollarını açın ki, "Fettah" ismine,

Kulağınızı şikâyetlerine tıkamayın. "Bana ne o senin problemin" diyerek sıkıntılarından kaçmayın.
Sözlerini işitin, şikâyetlerini duyun, isteklerini yerine getirin ki, "Semi" ismine,

Çaresizliğini görmemezlikten gelmeyin. Sevinçlerini, kederlerini ve ihtiyaçlarını görün ki, "Basir" ismine,

"Benim sıkıntım benim başımdan aşıyor. Bir de senin sıkıntılarınla mı uğraşayım?" demeyip, onun sıkıntılarından haberdar olun ki, "Habir" ismine,

Olumsuz bir davranışı karşısında hemen "Sen zaten hep böyle yanlış yaparsın." diyerek yargılamakta acele etmeyin yumuşak davnanın ki, "Halim" ismine, :a05::

İstemeden hep verici olun ki, "Kerim" ismine,

Sorularını cevaplayın, ihtiyaçlarını yerine getirin ki, "Mucib" ismine,

Yapamadığı ve size başvurduğu işlerini yapın ki, "Vekil" ismine,:a32:

İşten gelir gelmez TV'nin karşısına geçip oturmayın. Kafanızı gazeteye gömmeyin. Eşinizle candan dost ve arkadaş olun ki, "Veliyy" ve "Enis" ismine,:a03:

Eşinizin bir gömleğinizi ütülemesinden, sevdiğiniz bir yemeği yapmasına kadar "Aman canım bu senin görevin. Zaten yapmak zorundasın." demek yerine yaptığı iyilikleri takdir edip teşekkür edin ki, "Hamid" ismine ayna olun. ..:a04:
Yazar: Gülay Atasoy

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
bu yazılanlar aşırıya giderse AllaH'ın isim ve sıfatlarını beşere vermeye kadar gider Allah muhafaza...

Tarikatçılar Allah'ın isim ve sıfatlarının bazılarını Şeyhlerine verdiler malesef.

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
bu yazılanlar aşırıya giderse allah'ın isim ve sıfatlarını beşere vermeye kadar gider allah muhafaza...

Tarikatçılar allah'ın isim ve sıfatlarının bazılarını şeyhlerine verdiler malesef.

benim amacım insanların biraz farkındalıkla esmaül hüsnaya dikkat etmelerini sağlamaktı yanlış anlaşılmak istemem....

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel, enfes bir paylaşım olmuş kardeşim...
ellerinize sağlık,rabbim razı olsun

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Acaba hiç düşündük mü evlilik hayatımızda O'nun (cc) hangi ismine ayna oluyoruz?

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’tan korkan bir insan iffetsiz olamaz. O halde, çocuklarımıza Allah korkusunu öğretmeye çalışmak, bizim için en başta gelen görev oluyor. Allahü teâlâdan korkmak için, Allah’ı iyi bilmek lazımdır. Allah’ı bilmek için, Onun büyüklüğünü ve sıfatlarını öğrenmek zorundayız. Allahü teâlâyı hiç düşünmeyen bir topluluk için, Allah korkusuna sahip olmak kolay değildir. Allahü teâlâdan korkmak da, bir bilgi, bir çalışma ve bir gayret işidir. Durup dururken, Allah korkusu meydana gelmez. Dinin emir ve yasaklarına riayet edene kolay gelir.

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Eşinizin bir gömleğinizi ütülemesinden, sevdiğiniz bir yemeği yapmasına kadar "Aman canım bu senin görevin. Zaten yapmak zorundasın." demek yerine yaptığı iyilikleri takdir edip teşekkür edin ki, "Hamid" ismine ayna olun. ..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık.allah razı olsun.selametle kalın.

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ; Azdırmayacak kadar servet verirse

bu serveti Allah yolunda harcayıp

Rezzak ismine ayna olacağım inşallah

hayırlı kullar arasında AbdürRezzak diye anılmayı isterdim.

elifeslem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.Bu yazıyı okuyunca düşünmeye başladın acaba ben Allah cc nun hangi ismine ayna oluyorum diye....Eşim konusunda değilde tüm insanlık için sanırım ben çok fedakar bir insanım.Bu yapımın Rabbimin bir yansıması olduğunu hiç düşünmemiştim.Hatta bazen kendime bile kızıyordum.Bana ihtiyacını sunan hiç kimseyi geri çeviremiyor ve kendimi çok yıpratıyorum diye.Ama şimdi,bu yazıdan sonra Rabbimin bendeki yansımasını daha fazla güzelleştirmeliyim diye düşünüyorum.Bence herkes kendindeki yansımayı veya yansımaları keşfetmeli ve layık olabilmek için çaba sarfetmeli.Teşekkür ederim arkadaşım anladım ki bu merhamet duygusu,fedakarlık benim değil yüce RABBİMİN.Selam ve baki dualarımla.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt