Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cemaatle,mürşid ile tevbe etmek nasıl oluyor? (2 Kullanıcı)

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvuf bölümünde okudugum ''MÜRŞİD İLE TEVBEYE MECBURMUYUZ? '' konu ilgimi cekti..

Tevbenin;
İstiğfar, Allahu Tealâ’dan affını istemek, bağışlanmayı istirham etmektir. Bu dil ile yapılır, sonuç Allah’a bırakılır. Tevbe ise değişmektir. Tevbe, ölü kalbi diriltmektir. Tevbe, bozuk hali ve kötü arkadaşı terketmektir. Tevbe, kötülüklere iyilik diye sarılmış nefsi ıslah etmektir. Tevbe, özü, sözü ve her yönüyle Allah’a dönmektir. Tevbe, nefis, şeytan ve kötü şartlarla mücadele etmektir. Tevbe, Yüce Allah’ın seveceği bir hale gelmektir. Bu ise hem dilin, hem kalbin, hem de bedenin işidir.

İstiğfar tek başına yapılabilir, fakat tek başına tevbe yapmak ve o tevbeyi korumak dünyanın en zor işidir.

şeklinde açıklanmış.

Cemaatle,mürşid ile tevbe etmek nasıl oluyor? Bilenler varsa anlatabilirmisiniz?

Allah razı olsun.. B)B)B)

BALIM_27

Kayıtlı Kullanıcı
bunla ilgili fazla bilgi shibi degılim ama tövbenın yanlız RAHMANA yönelerek cemaatle istiğfar edilmesi daha makul olabilir. tövbe ile ilgili düşünceniz icin paylaşmak istedim S.ALEYKÜM

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Cemaatle,mürşid ile tevbe etmek nasıl oluyor? Bilenler varsa anlatabilirmisiniz?

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
bakıyorum hemen tesekkurler..Allah razı olsun.. B)

zambak34

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi ben sizin cemaatlere yaklaşımınızı merak ediyomm sizce cemaatler doğrumudur:a35:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt