Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cehennemin Tabakaları ve Kafirlerin Çeşitleri (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Cehennem yedi tabakadır. Birinci tabaka, en hafîfdir. Fekat, dünyâ ateşinden yetmiş kat dahâ şiddetlidir.Adı (Cehennem)dir.Burada,müslümânlardan bir kısmı yanıp,günâhlarından temizleneceklerdir. Bid’at sâhibi olanlar, muhakkak Cehennemde bir müddet yanacaklardır. İmâm-ı Muhammed Birgivînin (Vasıyyetnâmesi)ni şerh eden Kâdî zâde Ahmed Emîn efendi diyor ki, (Cehennemden en son çıkacak mü’min, yedibin âhıret senesi yanacakdır. Âhıretin bir günü, dünyânın bin senesi kadar uzundur.)

Cehennemin ikinci tabakası dahâ şiddetlidir. Adı (Sa’îr)dir. Burada, Tevrâtı değişdirenler yanacak [İbni Âbidîn]. Bunlar, Allahın Peygamberi olan Îsâ aleyhisselâma da inanmıyor ve bu büyük Peygambere, (Bilinmeyen babanın çocuğu) diye iftirâ ediyorlar. Tevrâtı değişdirip, Allahü teâlânın kitâbını bozdular ve Mûsâ aleyhisselâmdan sonra, kendilerine nasîhat için gönderilen bin Peygamberi şehîd etdiler.

Cehennemin üçüncü tabakası dahâ şiddetli olup, adı (Sekar)dır. Burada İncîli değişdirenler yanacakdır. Çünki bunlar, Îsâ aleyhisselâma inanmamış oldukları gibi, onda (ülûhiyyet sıfatı) bulunduğuna inanıyorlar. Tanrı üçdür. Îsâ tanrıdır [ba’zıları ise, Îsâ tanrının oğludur] diyerek, yehûdîlerden kötü oluyor, müşrik oluyorlar [İbni Âbidîn]. Hıristiyanlık çıkmadan ve putlara tapınmak başlamadan önce, Îsevîler mü’min idi. Muhammed aleyhisselâma inanmadıkları için, kitâblı kâfir oldular. Yehûdîler, islâmiyyete, bunlardan dahâ uzakdır. [(Ma’rifetnâme) ve (Tezkire-i Kurtubî)]

Dördüncü tabakanın adı da (Cahîm)dir. Burada, güneşe, yıldızlara tapanlar, (Hutame) denilen beşincisinde, ateşe, ineğe tapanlar, müşrik olan Budistler, Berehmenler yanacak. Altıncı tabakası, (Lazy)dir. Burada hiç dîni olmıyanlar, müşrikler yanacak.

Cehennemin yedinci tabakası, en dibi, en şiddetli tabakası olup, adı (Hâviye)dir. Burada münâfıklar, mürtedler yanacak. Bu yedi tabakanın ismlerinin sırası, (Tefsîr-i Mazherî)de ve (Gâliyye)de başka dürlü yazılıdır. Bir kimsenin Cehenneme gideceği ve îmânsız olduğu, son nefesinde belli olur. Bir kâfir, müslümân olursa ve günâhı, suçu çok olan veyâ bid’at sâhibi olan bir müslümân tevbe ederse, tertemiz müslümân olurlar. Cehenneme girmekden kurtulurlar.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeşim size cok utanarak bir soru sormak istiyorum bugun bir arkadaş sordu aslında bılıyorum ama tam olarak ögrenmek istedim.nuru muhammed nedır.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeşim size cok utanarak bir soru sormak istiyorum bugun bir arkadaş sordu aslında bılıyorum ama tam olarak ögrenmek istedim.nuru muhammed nedır.

:)

Estağfirullah soru sorarken utanılırmı.

Nur-u Muhammed 'aleyhisselam' Muhammed aleyhisselamın nuru demektir. Nur ise kullanındığı yere göre manası değişen bir kelimedir.

Âlimlerin nur hakkındaki açıklamaları şöyledir:

O yerin ve göğün ışık kaynağı olan güneş, ay ve yıldızları yaratan ve yönetendir. Bütün gezegenlerdeki nuru yaratan Allahü teâlâdır. Onlara ışık olan değildir. Arşın etrafındaki nurlardan bir kıvılcım dünyaya gelse dünya yanıp kül olur. Nur, gözle görünen şeylerin görülmesini sağlayan bir keyfiyettir. Bu manada Allahü teâlâya nur denmez. Ancak mecaz olarak kullanılır. Mesela, nurlandıran [aydınlatan] kitap = doğru yola götüren kitap demektir. Allah da, gökleri ve yeri nurlandıran yani yer ve gökleri emri altında bulunduran demektir. Mesela, kültürlü bir kimseye, kavminin nuru [aydını] denir.

Linktende istifade edebilirsiniz.

Allah’a nur demek uygun mu? .:.: www.dinimizislam.com :.:.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim cok sagol.ALLAH ilminizi artırsın.sizden de dua beklerim benimde ilmimin artması için:(

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim cok sagol.ALLAH ilminizi artırsın.sizden de dua beklerim benimde ilmimin artması için:(

Hanım efendi Allahü tealanın vaadi var İlmi isteyene malı istediğime veririm buyuruyor.

Vermek istemeseydi istek vermezdi. Bir kimsenin amel etmek için ilim taleb etmesi gerçekten büyük nimettir. Mübarek olsun. Bu nimetin elden çıkmamasını için Allahü tealaya yalvarınız.

Cenabı hak seadeti dareyn ihsan eylesin.

Kıymetli dualarınızı istirham ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Dondurucu soğuk

Dondurucu soğuk

Sual: İnsan suresinin, (Müslümanlar Cennette koltuklara kurulmuş olarak bulunurlar; orada ne yakıcı sıcak görülür, ne de dondurucu soğuk) mealindeki 13. âyeti Cenneti anlatmaktadır. Bu âyet Cehennemde ateşin ve dondurucu soğuğun olduğunu işaret etmiyor mu?
CEVAP
Âyete biz mana veremeyiz. Ancak İslam âlimleri, adı Zemheri olan çok şiddetli soğuk bir Cehennemin olduğunu bildiriyorlar. Kütüb-i sittede bulunan bir hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Allahü teâlâ ateşe iki defa nefes almaya izin verdi. Biri yazın, biri kışın. Yazın en şiddetli sıcağı ile kışın zemheri soğuğu onun iki nefesidir.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mace, Nesai]

Şeytana azap
Sual: Ateşten yaratılan şeytan, Cehennemde azap görebilir mi?
CEVAP
Hâşâ Allah, şeytana azap vermekten aciz midir? Kitaplarda bildiriliyor ki:
Cehennemin bir bölümüne Zemherir denir. Yani soğuk Cehennemdir. Soğukluğu pek şiddetlidir. Bir an dayanılmaz. İmansızlara bir soğuk, bir sıcak, sonra soğuk, sonra sıcak Cehenneme atılarak şiddetli azap yapılacaktır. (Feraid-ül fevaid)

Cehennemde soğuk Zemherir azaplarının bulunduğu, imam-ı Gazali hazretlerinin Kimya-i Saadet ve başka kitaplarında da bildirilmektedir. İlk insan topraktan yaratıldı. Diğer insanların bedenleri toprak maddelerinden meydana geldi. Fakat insan, et ve kemiktir, toprak değildir. Cin de böyledir. Ateş ve havadan meydana gelmişse de, ateş ve hava değildir. Şeytan da ateş ve havadan yaratılmışsa da ateş ve hava değildir. (Akâm-il-Mercân)

Allahü teâlânın kudreti sonsuzdur. Aciz değildir. Şeytana soğuk Cehennemde de, sıcak Cehennemde de azap eder. Demir testere demiri kestiği gibi, ateş de ateşi yakar. Allahü teâlâ için hiçbir güçlük yoktur. Cehennem ateşi o kadar şiddetlidir ki, dünyaya bir kıvılcım gelse, her şeyi yakıp kül eder. (Tergib)

Bugün fen ilmine vakıf olanlar, cisimlerin elementlerden meydana geldiğini bilir. Mesela, yanıcı hidrojen gazı ile yakıcı oksijen gazının terkibiyle su meydana gelmektedir. Su ise, kendini meydana getiren oksijen ve hidrojene hiç benzememektedir. İnsan topraktan, cin ve şeytan da ateş ve havadan yaratıldığı halde, yaratılış maddelerine benzemez.

Kısacası Allahü teâlâ, zalimlerin cezasını vermekten aciz değildir. Soğukla cezalandırdığı gibi, ateşle veya başka bir şeyle de cezalandırır. Cehennemde azap sadece ateşle değildir. Çeşitli azap şekilleri vardır.

sebatkar

Kayıtlı Kullanıcı
huyela burda yazmak kolay- ben site yonetıcılerınden özür diliyerek bir isim vericem- alevıyız.org sayısız kez yasaklandım niye mı mıllete namaz kıldırmayı teşvik ettiğim için bu kadar yazma isteğin var yaz bakalım ordaki canlar namazın varlığından bıhaber ınkar ediyolar ben savaşımı orda veriyorum.belki bır soru işareti uyanır diye

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Allah celle celalüh razı olsun.. Değerli katkılarınızın devamlarını bekliyorum inşallah..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
huyela burda yazmak kolay- ben site yonetıcılerınden özür diliyerek bir isim vericem- alevıyız.org sayısız kez yasaklandım niye mı mıllete namaz kıldırmayı teşvik ettiğim için bu kadar yazma isteğin var yaz bakalım ordaki canlar namazın varlığından bıhaber ınkar ediyolar ben savaşımı orda veriyorum.belki bır soru işareti uyanır diye

Bu teklif bir meydan okumak mı?

Tavsiye mi?

Yoksa yardım istemek mi?

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Allah celle celalüh razı olsun.. Değerli katkılarınızın devamlarını bekliyorum inşallah..

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun efendim.

İnşaallahü teala amacımız ehli sünnet bilgilerinin öğrenilmesi yayılması.

Selam ve dua eder kıymetli dualarınızı beklerim.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşim.
Faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık...:a12::a12::a12:

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
İsrâ sûresi 97. âyet-i kerîmesinde de meâlen; “…Biz, onları kıyamet günü körler, dilsizler, sağırlar olarak yüzü koyun haşr edeceğiz! Onların varacağı yer, Cehennemdir ki, ateşi yavaşladıkça, biz onun alevini artırırız!” buyruldu.

Müşrikler, kendileri hakkında gelen âyet-i kerîmeler karşısında düşmanlıklarını iyice arttırdılar. Bilhassa Übey bin Halef ile kardeşi Ümeyye, Resûlullah efendimizi çok üzüyorlardı. Bahtsız Übey, çürümüş bir kemikle, Peygamberimizin yüksek huzuruna geldi. Sonra; “Ey Muhammed! Şu kemiği çürüdükten sonra, senin Allah’ın diriltecekmiş, öyle mi? Demek sen, çürüdükten sonra, bunu Rabbinin dirilteceğini sanıyorsun ha!” dedi ve kemiği ufaladı. Sonra tozunu sevgili Peygamberimize doğru üfledi. Devam ederek; “Yâ Muhammedi Bunu böyle çürüdükten sonra, kim diriltecekmiş?” dedi. Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve selem, buyurdular ki: “Evet. Allahü teâlâ seni de öldürecek, onu da… Sonra seni diriltecek ve Cehennem’e sokacaktır.” Bu hâdise üzerine, cenâb-ı Hak şu âyet-i kerîmeleri indirdi. Meâlen; “O (inkarcı) insan, onu bir nutfeden yarattığımızı görmedi mi, yakînen bilmedi mi? Öyle iken aşikâr bir mücadeleci kesiliverdi. Yaratılışını unutarak, bize; “Çürüyüp dağılmışken bu kemiği kim diriltir?” diye misal getirdi. (Ey Resulüm!) Deki: “Onları (yok iken) ilk defa yaratan (Allahü teâlâ) diriltir ve O, her yaratılanı hakkıyla bilendir. O (Allahü teâlâ) ki, size yemyeşil bir ağaçtan ateş çıkarandır. Şimdi de siz ondan ateş yakarsınız. Gökleri ve yeri yaratanın onlar gibisini yaratmaya gücü yetmez mi? Elbette buna gücü yeter. O, her şeyi yaratandır, her şeyi bilendir…” buyruldu. (Yasin suresi: 77-81)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt