Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cehennemi tadacak başörtülü kadınlar (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar hadîsi konusunda size bir kaynak gösteriyorum;
Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53
bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir:

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır
kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler… (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki,
bunlar ALLAH’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de
başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle
dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden
hissedilir.” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir.)

Gelelim saçları deve hörgücü gibi olan sözde tesettürlü kadın ve kızlara. Onları çok yumuşak, çok
saygılı bir şekilde uyarmak istiyorum.

Önce geçen gün İstanbul’un tarihî bir semtinde gördüğüm genç bir tesettürlü hanımdan bahs edeyim.
Başında çok cırtlak ve parlak renkli yemyeşil bir eşarp vardı. Ayaklarında dizlerine kadar uzanan
püsküllü siyah rugan bir çizme… Dar bir pantolon… Omuzlarında atkı gibi siyah küçük bir örtü…

Başını örttü diye bu hanım kıza tesettürlü mü diyeceğiz?

Yukarıda mealini verdiğim hadîs-i şerifte “Giyinmiş çıplak kadınlar…” ibaresi yer alıyor. Evet, böyleleri
tesettürlü çıplaklardır. Böyle çarpıcı, göze batıcı, tahrik edici kıyafet, çıplak kadınlarınkinden daha
fazla dikkat çeker.

(M. Şevket Eygi)

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
doğru söze daha yorum yapmaya gerek var mı?
ALLAH razı olsun kardeşim. paylaşım güzel...........

kezzy

Kayıtlı Kullanıcı
Ewet cok önemli bir konuya degindiniz Allah Razi olsun

Ben gecen seneye kadar aciktim ve namazlada alakam yoktu
Gecen senenin basinda cok sükür mevlam bana kapanmayi, namaz kilmayi, Kur-an okumayi nasib etti.
Kur-an'in Türkce mealinide okuduktan sonra kapanma seklinin gectigi (Nur suresiydi yanlis hatirlamiyorsam) ayeti okuduktan sonra düzgün bir sekilde kapanmaya calistim
Ama cevremden hem kapandigim icin hemde o sekilde kapandigim icin cok tepki aldim
Herkes bana modern bir sekilde kapansan daha cok yakisir diyorlardi.
Ama ben Yakismasi icin degil Allah CC istedigi icin kapandim

Tesettürlü ciplakligin adi modern kapanma ise ben modern degilim

sindy

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzell paylasımm cokk sag ol..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.ben bu yazıyı okumuştum.Ama yazı bu kadar kısmaıydı yahu..Neyse emeklerine sağlık.Allaha emanet olasınB)

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
:a04: selamün aleyküm, sağolun çok önemli bir konu gerçekten..
Rabbim hidayet eylesin inşaallah bu kardeşlerimize..
selametle :a03:

tuhce

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar katılıyorum onların yünden bizlerede dil uzatıyorlar bende kapalı bir bayan olarak türban tesettür dince miletin aklına onlar gibileri geliyor ve tüm kapalıları içine alararak yorum yapıyolar bilmeden görmeden haksızmıyım arkadaşlar

tuhce

Kayıtlı Kullanıcı
tebrikler kardeşim aramıza hoşgeldin

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun vaktileyl hakikaten şimdi başörtülü kızlarımız başörtülerinin altına ne dolduruyorlar bilmiyorum başlarının üstünde kocaman bır topuz!heralde hadısdeki deve hörgücünden kasıt bu olsa gerek.cok cok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.

1selvanur

Kayıtlı Kullanıcı
saçlarını topluyorlardır hani kadın saçı uzun olabiliyor ya ;)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim emegine saglık bunlar hakikatler umarum hakkını vererk kapananlardan olur o kardeşimde bende ve tum kapalı kardeşelrimde bende burda neler neler hataaa neleeeeerrrr göruyorum bi anlatsam sasıp kalırsınız.inşaALLAD idrak ederiz ne diyelim

tuana1010

Kayıtlı Kullanıcı
Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar hadîsi konusunda size bir kaynak gösteriyorum;
Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53
bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir:

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır
kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler… (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki,
bunlar ALLAH’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de
başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle
dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden
hissedilir.” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir.)

Gelelim saçları deve hörgücü gibi olan sözde tesettürlü kadın ve kızlara. Onları çok yumuşak, çok
saygılı bir şekilde uyarmak istiyorum.

Önce geçen gün İstanbul’un tarihî bir semtinde gördüğüm genç bir tesettürlü hanımdan bahs edeyim.
Başında çok cırtlak ve parlak renkli yemyeşil bir eşarp vardı. Ayaklarında dizlerine kadar uzanan
püsküllü siyah rugan bir çizme… Dar bir pantolon… Omuzlarında atkı gibi siyah küçük bir örtü…

Başını örttü diye bu hanım kıza tesettürlü mü diyeceğiz?

Yukarıda mealini verdiğim hadîs-i şerifte “Giyinmiş çıplak kadınlar…” ibaresi yer alıyor. Evet, böyleleri
tesettürlü çıplaklardır. Böyle çarpıcı, göze batıcı, tahrik edici kıyafet, çıplak kadınlarınkinden daha
fazla dikkat çeker.

(M. Şevket Eygi)
evet size katılıyorum hem deve hörgücü gibi olsun diye özelliklede pet şişeleri kesip koyuyorlar başlarına .Birkaç kişide şahit oldum bırakın güzelliği uzaylı gibi hem estetik değil,hemde amaç kapanmaksa bu tür saçmalıklara ne gerek var.Bunlar kuran_ı Kerimde nasıl örtünülmesi gerektiğini bilmiyorlarmı.Yoksa amaç örtünmekten ziyade belli bir kalıba girmekmi.???

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
hayır saçlarını toplasalar anlarımda.O şekli vermek için eşarbın altına kaç tane örtü dolanıyor ,pet şişe konuluyor daha neler neler.....

öylesinede rast gelemedim ya tamam hani kapanmanın ilk zamnlarında belki bilmeden olur hadi sac uzunsada ne yapabilir ki toplansın adaplı bi sekilde ama sise olayı komik ve dusundurucu acıksa ne ilginçlikler var ya.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
emeğıne sağlık kardeşim
dıkkat edılmesı gereken onemlı bır mevzu
kapanmak allah ın emrı onemlı olan doğru bır şekılde bunu yapmak
çünkü dediğiniz gıbı bu kışıler daha cok dıkkat cekıyor ve şu yorum kalıyor gerıde
bakın kapalı bayanlara.....
alllaha emanet olun
selam ve dua ıle

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. pet şişe olayını ilk kez duydum.çok şaşırtıcı gerçekten.nerden buluyorlar böyle acaip şeylri.vatka koyanı görmüştüm ama .....daha neler çıkacak.Allah hidayet,ilim nasip etsiin.doğruları göstersin inşaallah.AMİN

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Geçenlerde başörtüsü probleminin yoğun bir şekilde gündemde olduğu dönemde gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen özellikle bu zamanda daha da dikkat edip örnek olmak gerekiyor.Başörtüsü istemeyenlere fırsat vermeyelim..

Konu başlığı:

Saçı görünmemiştir İnşallah...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
EsselamünAleyküm hayırlı sabahlar hayırlı haftalar gerçekten çok güzel bi konuya değinmişsiniz anlamıyorum sanki kafalarının üstünde bi kafa var gibi duruyor ve o kadar tuhaf bağlıyorlarkı önünü başlarının ortasına kadar geriye çekiyolar eğer kapanıcaksan önce o bilince varmalısın neden kapandım die kendine sormalısın zaten şu zamanda bizlere laf söylemek için yer arıyanlar var üç beş tane kendini bilmez yüzünden kimse örtüme laf söyliyemez

_Ubeydullah_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın selamı üzerinize olsun.. Konudan ziyade Guo1903 arkadaşımızın paylaşmış olduğu konuyla alakalı resime takıldım biraz..

Allah diyor ki ; dünya da birbirlerinin helali olmadan ellerini tutan insanların ahirette cehennem ateşi ile yapılan kelepçe ile birbirlerine bağlıyacağım.. Etleri eriyecek kemikleri eriyecek... Bittikçe tekrar can vereceğim ellerine tekrar eriyip bitecek.. Azabı çektireceğim..

Şüphesiz Allah'ın şerigıl ikab'ı (şiddetli azabı) vardır..

Allah hidayet eylesin inşa-Allah.. Esselamu aleyküm ve rahmetullah..

senanur2008

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun duyduğuma göre bazıları kafalarına tas koyuyolarmış yükseltip güzel dursun diye:)ya allah öyle kafa yaratsaydı bukez ameliyat olmanın derdine düşüceklerdi amacımız başımızı örtmek değil rabbimizin istediği şekilde örtünmek olmalı rabbim hepimize nasip etsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt