Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cehannem Korkusu (1 Kullanıcı)

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selâmun Âleykum

Muhterem kardeşlerim cehennemden korkmayan hiç bir kimse yoktur,çünkü bizzat Rabbimiz c.c tarafından oranın çok dehşetli bir azap yurdu olduğu belirtilmektedir bunu hepimiz gayet iyi bilmekteyiz.Rabbimiz c.c cehennem ehlinin başına gelecek felâketlerin bazılarını anlattıktan sonra bunların üzerinde daha şiddetli bir cezanın olduğunu bildirmektedir. o şiddetli ceza hakikaten cehennem cezasından kat kat daha büyük evet o ceza sonsuza kadar Rabbimizin c.c yüce zâtından mahrum kalmak Cemâlullah tan mahrum bırakılmak şimdi düşünün bu cezadan daha büyük bir ceza ne olabilirki?insan düşününce bile damarlarında ki kanı donuyor.Hepimiz bir gün Cemâlullah'a kavuşmak umudu ile yaşıyoruz ,Rabbimizc.c hepimizi o mutlu güne ulaşanlardan eylesin.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm. Cehennem korkusu biz kullar için nimet olmalıdır aslında. Çünkü cehennem korkusu kalbimizde bir yumuşamaya Allah korkusuna ve günah işlememe duygusunu da beraberinde getirir. Cehennem korkusu olan bir insan nefsine ne kadar uyabilir ki.. Yapıldığını kullar görünce utanacak kişiler bir de Allah'ın bu yaptığı şeyi görüp ne derece utanacağını bilir ve bunu yapmaktan vazgeçer nefsine uymaz çoğu zaman.. Allah hepimizi cehennem korkusu ile yaşamayı ve cennet ümidi ile kalbimizi doldurmayı nasip etsin.. Selametle..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm. Cehennem korkusu biz kullar için nimet olmalıdır aslında. Çünkü cehennem korkusu kalbimizde bir yumuşamaya Allah korkusuna ve günah işlememe duygusunu da beraberinde getirir. Cehennem korkusu olan bir insan nefsine ne kadar uyabilir ki.. Yapıldığını kullar görünce utanacak kişiler bir de Allah'ın bu yaptığı şeyi görüp ne derece utanacağını bilir ve bunu yapmaktan vazgeçer nefsine uymaz çoğu zaman.. Allah hepimizi cehennem korkusu ile yaşamayı ve cennet ümidi ile kalbimizi doldurmayı nasip etsin.. Selametle..

Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim doğru söylüyorsunuz itirazım yoktur fakat ben bu yazımda Cemâlullahtan mahrum kalmanın cehennemden daha büyük bir ceza olduğunu belirtmek istedim.Ayrıca Cehennem den önce Rabbimizi incitmekten korkmak daha önemlidir.

Selam ve selametle kalınız saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selâmun Âleykum

Muhterem kardeşlerim cehennemden korkmayan hiç bir kimse yoktur,çünkü bizzat Rabbimiz c.c tarafından oranın çok dehşetli bir azap yurdu olduğu belirtilmektedir bunu hepimiz gayet iyi bilmekteyiz.Rabbimiz c.c cehennem ehlinin başına gelecek felâketlerin bazılarını anlattıktan sonra bunların üzerinde daha şiddetli bir cezanın olduğunu bildirmektedir. o şiddetli ceza hakikaten cehennem cezasından kat kat daha büyük evet o ceza sonsuza kadar Rabbimizin c.c yüce zâtından mahrum kalmak Cemâlullah tan mahrum bırakılmak şimdi düşünün bu cezadan daha büyük bir ceza ne olabilirki?insan düşününce bile damarlarında ki kanı donuyor.Hepimiz bir gün Cemâlullah'a kavuşmak umudu ile yaşıyoruz ,Rabbimizc.c hepimize o mutlu güne ulaşanlardan eylesin.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.

Aleykum Selam...
Cehennem Allah C.C. nun Hükmü olursa heyhat yapacak bir şey yok...Ancak Ömür bitmeden; Aşk makamına adım atmak ve Allah C.C. nun Cemaline bu hayatta kavuşmak gerek diye düşünüyorum...İnşallah...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam...
Cehennem Allah C.C. nun Hükmü olursa heyhat yapacak bir şey yok...Ancak Ömür bitmeden; Aşk makamına adım atmak ve Allah C.C. nun Cemaline bu hayatta kavuşmak gerek diye düşünüyorum...İnşallah...

Selâmun âleykum

Muhterem üstadım her zaman olduğu gibi yine doğruyu söylemektesiniz.Allah c.c sizi müstakim yoldan ayırmasın.

Selâm ve selametle kalınız.Sonsuz saygılarımla

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bu Hayatta iken Allah c.C. nun Makamında ...Aşk ehli olarak yaşamak ve orada daima yer almak... işte en güzeli bu olsa gerek yoksa...
Ömür bitince hiç bir çare yok...Cehennemden korunmak için...
Boyun bükük ,el pençe divanda ...yol Cehennem... heyhat...Ne olur halimiz...
Allah'ım C.C. bizi koru,af et...Sana sığınıyoruz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selâmun âleykum

Muhterem üstadım her zaman olduğu gibi yine doğruyu söylemektesiniz.Allah c.c sizi müstakim yoldan ayırmasın.

Selâm ve selametle kalınız.Sonsuz saygılarımla

Hep beraber inşallah...Neden olmasın?

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Hayatta iken Allah c.C. nun Makamında ...Aşk ehli olarak yaşamak ve orada daima yer almak... işte en güzeli bu olsa gerek yoksa...
Ömür bitince hiç bir çare yok...Cehennemden korunmak için...
Boyun bükük ,el pençe divanda ...yol Cehennem... heyhat...Ne olur halimiz...
Allah'ım C.C. bizi koru,af et...Sana sığınıyoruz...

Selâmun Âleykum

Muhterem üstadım gönülden ettiğiniz dualara bende canı gönülden amin diyorum.Sizin kalbinizde taşıdığınız aşk istikametinizi belli etmektedir.

Geceniz hayırlarla dolsun Selam ve selametle kalınız saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam sevgi ve muhabbetlerimle...Size de hayırlı geceler...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
.
Güzeller sarmış çevreyi, cennet bu besbelli...
Nasıl desem bilmem ki? ne güzeller Cennetin hazinesi
Garip cehennemden bahsedilir!
Bu güzelleri görünce cehennem korkusu mu kalır? yapış eteğinden cennet kokusu gelir..
O kadar kolay mı? ne o yani bu kadar olay mı??
Cehenneme değil, Rabbim cennete çağırır...
Gel öyleyse... Rabbim gel dersin de gelmez miyim ??? neden gelmezler? Çagıranı bilmezler
Neden gelmezler ???...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
.
Güzeller sarmış çevreyi, cennet bu besbelli...
Nasıl desem bilmem ki? ne güzeller Cennetin hazinesi
Garip cehennemden bahsedilir!
Bu güzelleri görünce cehennem korkusu mu kalır? yapış eteğinden cennet kokusu gelir..
O kadar kolay mı? ne o yani bu kadar olay mı??
Cehenneme değil, Rabbim cennete çağırır...
Gel öyleyse... Rabbim gel dersin de gelmez miyim ??? neden gelmezler? Çagıranı bilmezler
Neden gelmezler ???...

Selâmun Âleykum
MaaşAllah bu ne güzel bir kalp bu ne engin bir sevgi,işte Allah c.c sevgisi bu kadar çok olursa insanın kalbinden taşar ve kelimeler halinde dışarı fışkırır,tıpkı sizin gibi.Rabbim c.c kalbinizdeki aşk yangınını artırsın .

Selâm ve selâmetle kalınız.Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt