Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Canının Çektiği Her Şeyi Yemen İsraftandır... (1 Kullanıcı)

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
Canının Çektiği Her Şeyi Yemen İsraftandır...

Enes (Radıyallahu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasülüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz israfın bir çeşiti de; canının çektiği her şeyi yemendir!” (İbni Mace, Et’ıme:51, no:3352, 2/1212; Beyhaki, Şu’abü’l-iman, no:5721, 5/46)

Hasen (Radıyallahu Anh) dan rivayet edildiğine göre; bir defasında Ömer (Radıyallahu Anh), oğlu Abdullah ibni Omer (Radıyallahu Anh)ın yanına girdiğinde yanlarında et görünce:

“Bu et de neyin nesi?” diye sordu. 0: “Canım çekti!’ deyince Ömer (Radıyallahu Anh): “Demek sen canının çektiği her şeyi yiyorsun! Canının çektiği her şeyi yemek kişiye israf olarak yeter!” dedi. (Ahmed ibni Hanbel, ez-Zühd, na:649, sh:I81; Süyutti, ed-Dürru‘l-mensür:6/3 70)

İşte bu hadis-i şeriflerden dolayı, kişinin canının çektiği her şeyi yemesi israftan sayılmıştır.

Bazı ulema, (tedavi gibi) meşrü bir neden olmaksızın sadece can çektiği için gülsuyuyla yemek pişirmek ve yemek içerisine misk gibi şeyler atmayı israftan saymışlardır.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
“Bu et de neyin nesi?” diye sordu. 0: “Canım çekti!’ deyince Ömer (Radıyallahu Anh): “Demek sen canının çektiği her şeyi yiyorsun! Canının çektiği her şeyi yemek kişiye israf olarak yeter!” dedi. (Ahmed ibni Hanbel, ez-Zühd, na:649, sh:I81; Süyutti, ed-Dürru‘l-mensür:6/3 70)

evet kardeşim ben de yıllar evvel öğrenmiştim.
nefsin isteği bitmez zaten.
verdikçe daha çok ister.
bu güzellikleri hayatımızda uygulamaya koymalıyız inşALLAH.

BUNUNLA İLGİLİ MUHTERM BİR ZATIN YAPTIRDIĞI ''SAYKİ YEDİM CAMİSİ ''GELİR HEP AKLIMA.

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeşim ben de yıllar evvel öğrenmiştim.
nefsin isteği bitmez zaten.
verdikçe daha çok ister.
bu güzellikleri hayatımızda uygulamaya koymalıyız inşALLAH.

BUNUNLA İLGİLİ MUHTERM BİR ZATIN YAPTIRDIĞI ''SAYKİ YEDİM CAMİSİ ''GELİR HEP AKLIMA.

evet bende duydum o camiyi kıssasıda güzeldi.

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
.....................................

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Enes (Radıyallahu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasülüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz israfın bir çeşiti de; canının çektiği her şeyi yemendir!” (İbni Mace, Et’ıme:51, no:3352, 2/1212; Beyhaki, Şu’abü’l-iman, no:5721, 5/46

Teşekkür ederiz kardeşim.Allah celle celalüh razı olsun.

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
Enes (Radıyallahu Anh)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasülüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz israfın bir çeşiti de; canının çektiği her şeyi yemendir!” (İbni Mace, Et’ıme:51, no:3352, 2/1212; Beyhaki, Şu’abü’l-iman, no:5721, 5/46

Teşekkür ederiz kardeşim.Allah celle celalüh razı olsun.

Sizede Teşekkürler.Allâh cümlemizden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt