Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

:( (((ÇANAKKALE GEZİSİNDEN NOTLAR... (1 Kullanıcı)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
DEĞERLİ ÜYELER,ÇANAKKALE'YE MUTLAKA GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM..
GİTTİM VE ORADAKİ RUH HALİM ÇOK BAŞKAYDI..SANKİ ORADA YAŞAM BAŞKAYDI..SANKİ ORADA NEFES ALABİLMEK FARKLIYDI..REHBERİMİZ İLYAS BEY;Bİ EMEKLİ ÖĞRETMENDİ VE HALA ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLUYOR VE HALA DUYGULU ANLATIP,DUYGULANDIRABİLİYORDU DİNLEYEN VE ÖĞRENMEK İSTEYENLERİ..
RABBİM RAZI OLSUN ONDAN..
>>>Savaş yıllarından bir gündü:Lise_1,2.sınflardan biriydi..
öğretmenle beraber içeri bir de subay girmişti..hani arkalarda oturanların boyu genellikle uzun olurdu ya,subay arkadaki birkaç erkeği gösterip_"sen,sen,sen bi de sen"diyerek onlara "HAYDİ,ÇANAKKALEYE GİDİYORSUNUZ.."dedi.ve o anda o cümleyi duyan diğer öğrencilerde kendilerini kaldırabildikleri kadar yukarı kaldırararak boylarını uzun göstermeye çalıştılar..ve seçilenler yüzlerce çocuğun yanına götürüldüler..yaşları 16,17,18..
Silah kullanmayı öğrenecek kadar zamanları yoktu.savaş devam ediyordu.onlara bi yarım saat kadar süngü kullanma yöntemleri gösterildi,ve beklemeye başladılar..gece yarısıydı..sessiz olmalarını istemişlerdi,ama ağlamaya başlamışlardı
..:(savaş onlara göre değildi,annelerini özlemişler,sıcak yuvalarını özlemişlerdi..ama dönüş yoktu,savaşın tam ortasındaydılar..
ağlama seslerini duyan düşmanlar,ateş açmışlardı..ve onlar bekliyorlardı..süngüleri ilerde,hazır komuttaydılar..ön saflardaydılar..ve bu silahlardan kurtuluşları imkansız gibiydi..ve tamamına yakını "anzakların not defterlkerinden birinde yazıldığı gibi,OT BİÇER GİBİ BİÇİLİYORLARDI
..
BU SAVAŞIN EN ACI AMA GERÇEK Bİ OLAYI BENİM İÇİN..BU EVLATLAR,VATAN İÇİN DÜŞMANLA KARŞI KARŞIYA GELMEK ZORUNDAYDILAR VE ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ULAŞTILAR..

SELAM VE DUALARIMLA
.
.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: :( (((ÇANAKKALE GEZİSİNDEN NOTLAR...

firdes yazdı:
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
DEĞERLİ ÜYELER,ÇANAKKALE'YE MUTLAKA GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM..
GİTTİM VE ORADAKİ RUH HALİM ÇOK BAŞKAYDI..SANKİ ORADA YAŞAM BAŞKAYDI..SANKİ ORADA NEFES ALABİLMEK FARKLIYDI..REHBERİMİZ İLYAS BEY;Bİ EMEKLİ ÖĞRETMENDİ VE HALA ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLUYOR VE HALA DUYGULU ANLATIP,DUYGULANDIRABİLİYORDU DİNLEYEN VE ÖĞRENMEK İSTEYENLERİ..
RABBİM RAZI OLSUN ONDAN..
>>>Savaş yıllarından bir gündü:Lise_1,2.sınflardan biriydi..
öğretmenle beraber içeri bir de subay girmişti..hani arkalarda oturanların boyu genellikle uzun olurdu ya,subay arkadaki birkaç erkeği gösterip_"sen,sen,sen bi de sen"diyerek onlara "HAYDİ,ÇANAKKALEYE GİDİYORSUNUZ.."dedi.ve o anda o cümleyi duyan diğer öğrencilerde kendilerini kaldırabildikleri kadar yukarı kaldırararak boylarını uzun göstermeye çalıştılar..ve seçilenler yüzlerce çocuğun yanına götürüldüler..yaşları 16,17,18..
Silah kullanmayı öğrenecek kadar zamanları yoktu.savaş devam ediyordu.onlara bi yarım saat kadar süngü kullanma yöntemleri gösterildi,ve beklemeye başladılar..gece yarısıydı..sessiz olmalarını istemişlerdi,ama ağlamaya başlamışlardı
..:(savaş onlara göre değildi,annelerini özlemişler,sıcak yuvalarını özlemişlerdi..ama dönüş yoktu,savaşın tam ortasındaydılar..
ağlama seslerini duyan düşmanlar,ateş açmışlardı..ve onlar bekliyorlardı..süngüleri ilerde,hazır komuttaydılar..ön saflardaydılar..ve bu silahlardan kurtuluşları imkansız gibiydi..ve tamamına yakını "anzakların not defterlkerinden birinde yazıldığı gibi,OT BİÇER GİBİ BİÇİLİYORLARDI
.."

BU SAVAŞIN EN ACI AMA GERÇEK Bİ OLAYI BENİM İÇİN..BU EVLATLAR,VATAN İÇİN DÜŞMANLA KARŞI KARŞIYA GELMEK ZORUNDAYDILAR VE ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ULAŞTILAR..

SELAM VE DUALARIMLA
.
.B)B)B)B)B)B)B)

ALEYKÜMSELAM KARDEŞİM NE MUTLU SANA O MÜBAREK TAPRAKLARA GİDİP GÖRMEK NASİP OLMUŞ İNŞALLAH BENİMDE NİYETİM VAR ALLAH İZİN VERİRSE COK YAKINDA GİDECEM KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL B) KENDİNE İYİBAK B)B)B)B)B)B)B)

[big]TÜM ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARI CENNET OLSUN [/big]

[marq]B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)[/marq]

HuzurisLamDa

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Razı olsun.Tüm şehitlerimizin mekanları şehit olsun inşallah.B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum Rahman razı olsun çok güzeldi Rabbim onlarla haşreylesin bizleri inş...selametle..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Re: :( (((çanakkale Gezisinden Notlar...

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU.
18 MART 1915
-ÇANAKKALE,BİR ÇOK OCAĞIN YIKILIP,KAYBOLDUĞU YER..
GELİBOLU YARIMADASI,ARIBURNU,CONKBAYIRI,KİRİTT BAHİR KÖYÜ İÇİNDE KİRİT BAHİR KALESİ(1462 _FATİH SULTAN MEHMET YAPTIRMIŞ),ÇANAKKALE MERKEZDE ÇİMEN KALESİ İÇİNDE MÜZE..
HER TARAFI TARİH KOKAN,TARİHİ HALA YAŞATMAYA ÇALIŞANLAR..
BİR ALAN KANLISIRT,BİR HASTANE OLARAK KULLANILMIŞ OVA..BİR ÇOK SAHNESİ RESİMLENMİŞ TARİH..

ÖNCE VATAN DEDİLER,SAVAŞTILAR..ARDINDAN BALKANLAR SAVAŞI ÇIKTI,ORADA BİR ÇOK KAYIP VERDİLER..TEKRAR VATAN DEDİLER,AMA BU SEFER GÖZLERİNİN ÖNÜNDE KADINLARA,KIZLARA,ANNELERE YAPILAN ZULÜMLERİ GÖRDÜLER..ELLERİNDEN HİÇBİŞEY GELMİYORDU..BİAN İÇİN KORKTULAR..GERİ DÖNMEK İSTEDİLER..AMA ACI Bİ GERÇEK VARDI Kİ,DÖNERLERSE GÖRDÜKLERİNİN AYNISINI AİLELERİNDE GÖRECEKLERDİ BÜYÜK İHTİMALLE..
VE NAMUS DEDİLER..VATAN İÇİN NAMUS..VATAN İÇİN BAYRAK..VATAN İÇİN CAN DEDİLER..
SUSUZLUKLAR..HASTALIKLAR..VARSA TEK Bİ YEDEK İÇ ÇAMAŞIRI..
KURU EKMEK BULABİLMEK BÜYÜK MUTLULUK,LÜKS YEMEK SAYILIRMIŞ..
KÖYLERDEN BAKLA GELİRMİŞ,KURTSUZ OLANI HİÇ YOKMUŞ..
BEN ÇANAKKELENİN TOPRAKLARINDA HALA HİÇ SU KAYNAĞI OLMADIĞINI ÖĞRENDİM VE ORADAKİ ŞEHİTLERİN İNŞALLAH ŞUANDA IRMAKLARIN KIYILARINDA OLDUKLARINI DÜŞÜNDÜM..RABBİM ONLARIN BİLİNCİNDE ASKERLER YETİŞTİRMEMİZİ NASİP EYLESİN İNŞALLAH..
SELAM VE DUALARIMLA..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

aleykum selam. Rabbim razı olsun paylaştığınız için. bize de nasip olunur inş.
İnşallah bizler de vatanı dini böylesine savunan şehitlerimize layık olmaya çalışanlardan oluruz.:|
selam ve dua ile..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.
DEĞERLİ CEVDET ABİCİĞİM , HUZUR İSLAMDA , M_MUAZ VE NURESMA..
ALLAH(CC)RAZI OLSUN SİZLERDEN.
VE İNŞALLAH ÇANAKKALE'YE (BİR DEVRİN TOPRAK,NAMUS VE BAYRAK İÇİN..TOPRAK ALTINDA KALDIĞI YERE)GİTMEK İSTEYENLERİ RABBİM Bİ ŞEKİLDE ULAŞTIRSIN..
SELAM VE DUALARIMLA..B)B)B)B)B)B)B)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Re: @-> :( (((çanakkale Gezisinden Notlar...

Re: @-> :( (((çanakkale Gezisinden Notlar...

DEĞERLİ ÜYELER,ARANIZDAN KİM 267 KİLOYU TAŞIYIP 5 BASAMAK ÇIKARAK BIRAKABİLİR?
>>>Savaşın sonlarına doğruydu..düşman denizden saldırısını devam ettiriyordu..topçular toplarını ziyan etmemek için çok dikkatli nişan alıyorlardı..üstü toprakla kapalı siper odaları vardı,ve içlerinde top mermileri..ve düşmanın saldırıları buralara da ulaşıyordu..
bunlardan birinde de bir patlama oldu..yaralılar..bir çoğu yaralanmış,acı içindeydi
..
SEYİD ONBAŞI KENDİNE GELDİĞİNDE NİĞDELİ ALİ GÖZÜNE VE AĞZINA DOLAN TOPRAKLARI SİLMEYE ÇALIŞIYORDU..AYAĞA KALKTI VE DÜŞMAN GEMİSİNİN YAKLAŞMAKTA OLDUĞUNU GÖRDÜ..KARAYA ULAŞMASINA NERDEYSE AZ KALMIŞTI..BU TOPRAKLARA DÜŞMAN AYAĞI DEĞMEMELİYDİ VE NİĞDELİ ALİYE TOP MERMİSİNİ SIRTINA KALDIRMASINA YARDIM ETMESİNİ SÖYLEDİ..KALDIRDI..VE TOP MERMİSİNİ YERLEŞTİRMEK İÇİN 5 BASAMAK DAHA ÇIKMASI GEREKİYORDU..KEMİKLERİNDEN SES GELMEYE BAŞLAMIŞTI..TEKRAR DÜŞMAN GEMİSİNE BAKTI..VE 5 BASAMAĞI ÇIKIP,MERMİYİ YERLEŞTİRİP,FİTİLİ ATEŞLEDİ..
VURMUŞMUYDU PEKİ?TABİKİ EVET..HEMDE EN CAN ALICI YERİNDEN,KURTULUŞU OLMAYAN YERDEN..DÜMENİNDEN VURMUŞTU GEMİYİ..VE GEMİ BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE ALABORA OLMUŞTU.
.

SELAM VE DUALARIMLA..

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEYKÜM SELAM BENDE ÇOK İSTİYORUM ÇANAKKALEYE GİTMEYİ AMA GİTME ŞANSIM YOK İNŞALLAH İLERLEYEN ZAMANLARDA GİDERİM

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm. Cenabı hak nasip etti bir kaç kez gitme şansım oldu Allah' a ( cc ) şükürler olsun. Bastığınız her adımda şehid kanı var Çanakkale topraklarında. Öylesine gurur duyuyor ki insan o mücadeleden anlımızın akıyla çıkmamıza Allah' ın ( cc ) yardımı ile inanılmaz bir duygu. metre kareye onbin mermi. Allah ( cc ) orda şavaşanlardan, şehidlerimizden binlerce kez razı olsun inşallah. Allah ( cc ) her kuluna Çanakkale' yi görmeyi nasip etsin inşallah.
MEKANLARI CENNET, KABİRLERİ NUR DOLSUN. her daim dualarımızdalar inşallah.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

Kaan Erdem

Yönetici

SELAMÜNLAEYKÜM.KESİNLİKLE DEDİKLERİNİZE KATILIYORUM.BENDE 2005'TE GİTTİM.YAŞANILAN DUYGULAR ÇOK GÜZEL TARİFSİZ.SELAMETLE KALIN KARDEŞİM.

A

Arzu_76

Selamün aleyküm

ALLAH (cc) razı olsun ki bende babam sayesinde çanakkaleye gitmek ve oraları ziyeret etmek nasip oldu. Genç yaşta vatan için canını vermiş şehitlerimizin izimlerini,memleketlerini ve yaşlarını okuduktan sonra Allahım (CC) BU VATAN HEPİMİZİN ESKİDEN BİRLİK KARDEŞLİK İÇİNDE BU VATAN İÇİN SAVAŞILMIŞ. (Vatan,dil,din,ırk ve namus için savaşmışlar)

ALLAH (cc) şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin ruhların şadeylesin.

Dua ile

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
DEĞERLİ CEVDET ABİCİĞİM , HUZUR İSLAMDA , M_MUAZ , NURESMA , HANDAN06 , NESRİN_77 , KAAN , ARZU_76 ....
ALLAH(CC)RAZI OLSUN SİZLERDEN
.
VE İNŞALLAH ÇANAKKALE'YE (BİR DEVRİN TOPRAK,NAMUS VE BAYRAK İÇİN..TOPRAK ALTINDA KALDIĞI YERE) GİDENLER OLDUĞUNU ÖĞRENMEKTE BENİ MUTLU ETTİ VE GİTMEK ARZUSU İÇİNDE OLANLARI DA RABBİM HAYIRLI Bİ ŞEKİLDE ULAŞTIRSIN ..
KAAN ABİCİĞİM;2005 TE GİTTİN VE YIL 2007 ...İNSANLAR AYNI,BELKİ DE DAHA VAHİM DURUMLAR VAR..
ÇANAKKALE TOPRAKLARINDAKİ MİLYONLARCA ŞEHİT..HER ADIMDA ŞEHİT,HER NEFESTE ŞEHİT KOKAN MÜBAREK VATAN TOPRAKLARI..EVET,SAYGI ÇOK ÖNEMLİ..
SELAM VE DUALARIMLA..B)B)B)B)B)B)B)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
>>>Savaşın sonlarına doğruydu..düşman denizden saldırısını devam ettiriyordu..topçular toplarını ziyan etmemek için çok dikkatli nişan alıyorlardı..üstü toprakla kapalı siper odaları vardı,ve içlerinde top mermileri..ve düşmanın saldırıları buralara da ulaşıyordu..
bunlardan birinde de bir patlama oldu..yaralılar..bir çoğu yaralanmış,acı içindeydi
..
SEYİD ONBAŞI KENDİNE GELDİĞİNDE NİĞDELİ ALİ GÖZÜNE VE AĞZINA DOLAN TOPRAKLARI SİLMEYE ÇALIŞIYORDU..AYAĞA KALKTI VE DÜŞMAN GEMİSİNİN YAKLAŞMAKTA OLDUĞUNU GÖRDÜ..KARAYA ULAŞMASINA NERDEYSE AZ KALMIŞTI..BU TOPRAKLARA DÜŞMAN AYAĞI DEĞMEMELİYDİ VE NİĞDELİ ALİYE TOP MERMİSİNİ SIRTINA KALDIRMASINA YARDIM ETMESİNİ SÖYLEDİ..KALDIRDI..VE TOP MERMİSİNİ YERLEŞTİRMEK İÇİN 5 BASAMAK DAHA ÇIKMASI GEREKİYORDU..KEMİKLERİNDEN SES GELMEYE BAŞLAMIŞTI..TEKRAR DÜŞMAN GEMİSİNE BAKTI..VE 5 BASAMAĞI ÇIKIP,MERMİYİ YERLEŞTİRİP,FİTİLİ ATEŞLEDİ..
VURMUŞMUYDU PEKİ?TABİKİ EVET..HEMDE EN CAN ALICI YERİNDEN,KURTULUŞU OLMAYAN YERDEN..DÜMENİNDEN VURMUŞTU GEMİYİ..VE GEMİ BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE ALABORA OLMUŞTU
..

SELAM VE DUALARIMLA..

ÇANAKKALE ' YE HER TÜRK MUTLAKA UĞRAYIP,ORADAKİ ŞEHİTLERE Bİ SELAM VERMELİDİR
ONLAR ÖLMEDİLER,ŞUANDA IRMAKLARIN KENARINDA BİZLERİ BEKLİYORLAR..
İNŞALLAH RABBİM BİZLERİ ÇANAKKALE RUHUNU ANLAYABİLENLERDEN EYLESİN.[/
font].

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
firdes yazdı:
..
VURMUŞMUYDU PEKİ?TABİKİ EVET..HEMDE EN CAN ALICI YERİNDEN,KURTULUŞU OLMAYAN YERDEN..DÜMENİNDEN VURMUŞTU GEMİYİ..VE GEMİ BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE ALABORA OLMUŞTU
..

SELAM VE DUALARIMLA
ÇANAKKALE ' YE HER TÜRK MUTLAKA UĞRAYIP,ORADAKİ ŞEHİTLERE Bİ SELAM VERMELİDİR
ONLAR ÖLMEDİLER,ŞUANDA IRMAKLARIN KENARINDA BİZLERİ BEKLİYORLAR..
İNŞALLAH RABBİM BİZLERİ ÇANAKKALE RUHUNU ANLAYABİLENLERDEN EYLESİN
.
.

DEĞERLİ AŞK_A MECNUN DA İSLAMİYET.GEN.TR.AİLESİ ADINA ÇANAKKALE'YE UĞRAMIŞ,( "ÇANAKKALEDEYİZ" BAŞLIKLI FORUM )ALLAH(CC)RAZI OLSUN ..RESİMLER MÜKEMMEL.SANKİ ORALARA TEKRAR GİTMİŞ GİBİ HİSSETTİM KENDİMİ..
GİTMEYENLERDE İNŞALLAH RESİMLERLE TESELLİ BULURLAR..VE İNŞALLAH İSTEYENİ RABBİM ORALARA ULAŞTIRSIN..

SELAM VE DUALARIMLA.
.B)B)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

DUR YOLCU!
BASIPTA GEÇTİĞİN BU TOPRAKLAR,
BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
VURMUŞMUYDU PEKİ?TABİKİ EVET..HEMDE EN CAN ALICI YERİNDEN,KURTULUŞU OLMAYAN YERDEN..DÜMENİNDEN VURMUŞTU GEMİYİ..VE GEMİ BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE ALABORA OLMUŞTU..

Selamünaleyküm.....

Değerli kardeşim, benim bildiğim kadarı ile bu anlatılanlar seyyid Onbaşının' başından gecenlerdir. Niğdeli Ali'yi pek anlamadım... Evet ilk atışta gemiye isabet etmedi sonra var gücüyle ALLAHU ekber nidalarıyla bir kez daha denedi ve bu denemesi düşman gemisini batık gemi yaptı. Yerle bir etti zafer kazanılmış şavaş bitmişti... Seyyid Onbaşı köyüne dönmüştü yine eskisi gibi odun kırmaya devam ediyordu, belki o farkında değildi büm türkiye onun bu mucize kahramanlığını konuşuyordu... Bir gün onun bu eşsiz kahramanlığı Musfata kemal paşanın kulağına gitti bir emirle paşa seyyid onbaşı'nı yanına çağırdı... Paşa bu delikanlıyı bu yiğidi tanımak istiyordu... Seyyid onbaşı gelen davet üzerine saraya gitti, paşa hakkıdır deyip seyyid onbaşına ödül olarak maaş bağlamak istiyordu fakat seyyid onbaşı biz bu kahramanlığı ödül için değil vatan için yaptık paşam diyordu... İşte biz böyle yiğitlerin kahramanların torunlarıyız işte bizler böyle atalara sahip milletiz, paylaşımın için teşekkür ederim emeğinize sağlık selam ve dua ile kalınız Fii emanillahi
ALEYKÜMSELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..
SEYİD ONBAŞININ İMAN GÜCÜNÜN,NE KADAR KUVVETLİ VE YÜKSEK DERECEDE OLDUĞU DÜNYADA İNSANLARA DA GÖSTERİLMİŞ İNŞALLAH..RABBİM SEYİD ONBAŞI GİBİ EVLATLAR NASİP EYLESİN ÜMMET_İ MUHAMMEDE..

DEĞERLİ AŞK_A MECNUN ABİCİĞİM;BEN DE BU PAYLAŞTIKLARIMIN ÇOĞUNU DEĞERLİ REHBERİMİZ İLYAS BEYDEN DİNLEDİM..SENİN DE DÜZELTMELERİN VE EKLEDİĞİN BİLGİLER İÇİN RABBİM RAZI OLSUN İNŞALLAH..
NİĞDELİ ALİ KİMDİR?
BENİM DE BİLDİĞİM KADARIYLA,SEYİD ONBAŞININ SİLAH ARKADAŞI..VE SEYİD ONBAŞININ GÖZLERİNDEKİ TOPRAKLARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞAN VE O MUCİZEVİ TOPU ,SEYİD ONBAŞININ SIRTINA YERLEŞTİRMESİNE YARDIMCI OLAN Bİ YİĞİT..
RABBİM MEKANLARINI CENNET.ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN İNŞALLAH..
SELAM VE DUALARIMLA..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Mübarek Topraklar..

Mübarek Topraklar..

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEBEREKATUHU..
Bİ HAFTA KADAR OLDU;İKBAL GÜRPINARDAN DİNLEDİM..SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..

ÇANAKKALE SAVAŞI ZAMANLARIYDI.TABİ SAVAŞ İÇİN GENÇLER SEÇİLİYOR,YAŞLILAR CEPHEYE ALINMIYORDU..

BİR KÖY;SAVAŞA GİTMEK İSTEYEN 45 YAŞLARINDA 5 ARKADAŞ..AMA BU İSTEKLERİ GERİ ÇEVİRİLİYOR..GİDENLERLE GÖTÜRÜLMÜYORLAR..
BUNLAR KARAR VERİYORLAR;NE OLURSA OLSUN CEPHEYE GİDECEKLER..GÜNLERCE BELKİ DE AYLARCA ATLA VEYA YAYAN CEPHEYE VARIP,Bİ KOMUTAN BULUYORLAR..
KOMUTAN ARTIK NEYAPSIN; "PEKİ " DİYOR..VE CEPHENİN ARKA TARAFINA YARDIMA İHTİYACI OLAN BÖLGELERE GÖNDERİYOR..
VE BİR YERE GELİYORLAR Kİ; AYAKLARI BİANDA ISLANIYOR..HERYER KAN..
"BİZ BU MÜBAREK TOPRAKLARA BASMAKTAN UTANIRIZ"DİYEREK AYAKKABILARINI ÇIKARIP YALIN AYAK KOŞARAK KOMUTANIN GÖNDERDİĞİ YERE GİDİYORLAR..

SELAM VE DUALARIMLA..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEBEREKATUHU..
Bİ HAFTA KADAR OLDU;İKBAL GÜRPINARDAN DİNLEDİM..SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..

ÇANAKKALE SAVAŞI ZAMANLARIYDI.TABİ SAVAŞ İÇİN GENÇLER SEÇİLİYOR,YAŞLILAR CEPHEYE ALINMIYORDU..

BİR KÖY;SAVAŞA GİTMEK İSTEYEN 45 YAŞLARINDA 5 ARKADAŞ..AMA BU İSTEKLERİ GERİ ÇEVİRİLİYOR..GİDENLERLE GÖTÜRÜLMÜYORLAR..
BUNLAR KARAR VERİYORLAR;NE OLURSA OLSUN CEPHEYE GİDECEKLER..GÜNLERCE BELKİ DE AYLARCA ATLA VEYA YAYAN CEPHEYE VARIP,Bİ KOMUTAN BULUYORLAR..
KOMUTAN ARTIK NEYAPSIN; "PEKİ " DİYOR..VE CEPHENİN ARKA TARAFINA YARDIMA İHTİYACI OLAN BÖLGELERE GÖNDERİYOR..
VE BİR YERE GELİYORLAR Kİ; AYAKLARI BİANDA ISLANIYOR..HERYER KAN..
"BİZ BU MÜBAREK TOPRAKLARA BASMAKTAN UTANIRIZ"DİYEREK AYAKKABILARINI ÇIKARIP YALIN AYAK KOŞARAK KOMUTANIN GÖNDERDİĞİ YERE GİDİYORLAR..

Rabbim İNŞALLAH birdaha böyle kanlı sırtlar yaşatmasın Türklere ve ümmet_i muhammede...

SELAM VE DUALARIMLA..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt