Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cana kıymak bukadar kolaymı (2 Kullanıcı)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
s.a uzun zamandır hep bu konuyu düşünüyodum bugün yine gazete de aynı haberlerden görünce canım çok sıkıldı ve inanın çok üzüldüm
21 yaşında haytının baharında ailesine katkıda bulunabilmek için garsonluk yapan genç kızın katledilmesi düşünsenize hergün böylesi onlarca haber okuyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor,sırf parası için bi insanı acımadan öldürmek nekadar vahşi neden cana kıymak bu kadar kolay sen kimsin nesin neden anaların,babaların yüreğini yakıyosun senmi getirdin dünyaya sen mi hasta olduğunda başındaydın bi ana baba için evlat acısından büyük ne olabilir acımadan nasıl kıydın anlamıyorum arkadaşlar nasıl bir vicdan var ki bu insanlarda bu kadar rahat cana kıyabiliyorlar artık haberlere bakamıyorum gazetelere bakamıyorum allahım ne olur sen koru hepimiz bebektik hepimiz analarımızın göz bebeğiydik ama onlardan katiller çıktı ne acımalrı var nede durmaya niyetleri var,kimi canı sıkılır öldürür kimi anasına kızar anasını katleder ne oluyo bu insanlara allahım sana sığınıyorum sen koru rabbim ağlatma anaları yıktırma ocakları sana emanetiz selam ve dua ile

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
s.a uzun zamandır hep bu konuyu düşünüyodum bugün yine gazete de aynı haberlerden görünce canım çok sıkıldı ve inanın çok üzüldüm
21 yaşında haytının baharında ailesine katkıda bulunabilmek için garsonluk yapan genç kızın katledilmesi düşünsenize hergün böylesi onlarca haber okuyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor,sırf parası için bi insanı acımadan öldürmek nekadar vahşi neden cana kıymak bu kadar kolay sen kimsin nesin neden anaların,babaların yüreğini yakıyosun senmi getirdin dünyaya sen mi hasta olduğunda başındaydın bi ana baba için evlat acısından büyük ne olabilir acımadan nasıl kıydın anlamıyorum arkadaşlar nasıl bir vicdan var ki bu insanlarda bu kadar rahat cana kıyabiliyorlar artık haberlere bakamıyorum gazetelere bakamıyorum allahım ne olur sen koru hepimiz bebektik hepimiz analarımızın göz bebeğiydik ama onlardan katiller çıktı ne acımalrı var nede durmaya niyetleri var,kimi canı sıkılır öldürür kimi anasına kızar anasını katleder ne oluyo bu insanlara allahım sana sığınıyorum sen koru rabbim ağlatma anaları yıktırma ocakları sana emanetiz selam ve dua ile
[FONT=
"Comic

Sans MS"]Amin...amin neslihancım ...kesinlikle
katılıyorum hergün bir cinayet haberi
inan ben de artık bakamıyorum haberlere..."Allahın verdiği canı sadece Allah alır"işte bu kavramı henüz bilmeyen imani yönden zayıf insanların neden olduğu bir durum
rabbim kalplerini yumşatsın ,hidayete erdirsin...AMİN...
selam ve baki dua ile kardeşim

[/FONT]

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
s.a meltem haklısın inşallah allah kalplari katılaşmış insanlara doğru yolu göstersin iginiz için allah razı olsun hayırlı cumalar allaha emanet olun slm ve dua ile

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
işte yine anne katili çok üzücü nerde yanlş yapılıyo eksik olan ne de bu çocuklar bukadar acımasızlar akıllarında mı bi sorun var yada ana babalar çocuklarına doğru mu yaklaşamıyorlar 16 yaşında bir çocuk annenisine nasıl böyle acımasız olabilir çok üzülüyorum allahım sen yardım et hem bu dünyalarını hem ahretlerini mahvedenlere akıl ver

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm güzel ablacim..
Emeginize saglik..Önemli ve güncel bir konuydu..Yeryüzünde simdiye kadar gelmis gecmis tüm cahiliye düzenlerinde insanlarin cani, bircok degerden daha üstün tutulmus ve horlanmistir..Bunlarin da ortak sebebi genellikle maddi degerler..Para, üstün bir mevki, sahsi sebepler v.s...Her ne sekilde olursa olsun cana kiymak, insana en yüce degeri bahseden Islam'da hosgörülmemis, hem madden, hem de manen insan en yüce mertebeye cikarilmistir..Kullari üzerinde yasatma, öldürme ve diriltme, onlara rizkini verme gibi tasarruf haklari olan Rabbimiz c.c'nin kaderine ve takdirine en büyük baskaldiri ve itirazdir, cana kiymak..Yazik ki Habil ile Kabil'den beri en büyük günahlardan olan ''cana kiymanin'' cürmünü, baska Kabil'ler islemeye devam ediyor...Allah c.c'nin yüceltip onur sahibi kildigi tek canli olan ''insana'', insanin da deger vermesi duasi ile insallah..Canim ablam..Dualarimdasiniz her daim..Allah c.c güzel gönlünüze göre versin size insallah.Bu mübarek günde tüm güzellikleri, hayirlari bahseylesin size insallah.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN..En Emin'e emanetimsiniz ablacim..Baki muhabbetle kalin insallah..B)B)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyküm Selam Kardeşim

Allah Sevgisi, Peygamber Sevgisi, Kur'an Sevgisi,den Mahrum Olarak Yetiştirilen Neslin Esamesidir Bütün Bu Olanlar.
Rabbim, Ümmet-i MUHAMMED'in Yar ve yardımcısı olsun. (Amin)

Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celalühu razı olsun abim.hayırlı ve bereketli cumalar olsun.selametle.

Aleyküm Selam Kardeşim

Allah Sevgisi, Peygamber Sevgisi, Kur'an Sevgisi,den Mahrum Olarak Yetiştirilen Neslin Esamesidir Bütün Bu Olanlar.

Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Selamün Aleyküm güzel ablacim..
Emeginize saglik..Önemli ve güncel bir konuydu..Yeryüzünde simdiye kadar gelmis gecmis tüm cahiliye düzenlerinde insanlarin cani, bircok degerden daha üstün tutulmus ve horlanmistir..Bunlarin da ortak sebebi genellikle maddi degerler..Para, üstün bir mevki, sahsi sebepler v.s...Her ne sekilde olursa olsun cana kiymak, insana en yüce degeri bahseden Islam'da hosgörülmemis, hem madden, hem de manen insan en yüce mertebeye cikarilmistir..Kullari üzerinde yasatma, öldürme ve diriltme, onlara rizkini verme gibi tasarruf haklari olan Rabbimiz c.c'nin kaderine ve takdirine en büyük baskaldiri ve itirazdir, cana kiymak..Yazik ki Habil ile Kabil'den beri en büyük günahlardan olan ''cana kiymanin'' cürmünü, baska Kabil'ler islemeye devam ediyor...Allah c.c'nin yüceltip onur sahibi kildigi tek canli olan ''insana'', insanin da deger vermesi duasi ile insallah..Canim ablam..Dualarimdasiniz her daim..Allah c.c güzel gönlünüze göre versin size insallah.Bu mübarek günde tüm güzellikleri, hayirlari bahseylesin size insallah.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN..En Emin'e emanetimsiniz ablacim..Baki muhabbetle kalin insallah..B)B)

allah razı olsun aliyecim
rabbim bizi görmeyen gözlerden ,yüreği taşlaşmış manevi değerlrden uzaklaşmış insanlardan korusun
ALLAHa emanet ol

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
ALLAHCC razı olsun aliye kardeşim...bu yorumun islami bir cevap olarak gerçekten çok çarpıcı ve çok doğru...izin verirsen yorumuna aynen katılıyorum...nevin kardeşimede böyle bir konu açtığı için teşekkür ediyorum...selametle kalın...

haklısın aliyeciğim çok güzel bi yazı göndermiş sağolsun
selametle........

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com

Aleyküm Selam Kardeşim

Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile

ALLAH razı olsun son kelimesine kadar çooooooooooooook haklısınız
ALLAH sevgisinden uzak kalpler doğru yolu bulmazlar değilmi kardeşim
selametle........

A

Arzu_76

sevgili neslihan kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin.

Rabbim bizlere hidayet versin,

Rabbim sapkınlıklardan,cehaletten, haksız kazançtan ve insanların canına ve malına zarar vermekten korusun bizleri

RABBİM HAK YOLUNDAN AYIRMA BİZİ BİZ ACİZİZ

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum neslihancım.Ya geçen bende haberlerde izledim.Pardüseli,kapalı bi bayan 2tane kardeşini katletti.Neden mi?kedileri varmış hanfendinin onlara zarar veriyorlarmış.Sonra kedilerini almış gitmiş ama yakalandı.Zavallı anneleri körmüş tabii ne yapsın.Ses seda çıkmayınca çocuklardan onlara dokunarak anlamış öldüklerini.O kızı ibreti alem için bence idam edeceksin:mad:.Ama malesef adalet sistemimiz berbat ötesi.Bi sebebide budur cinayetlerin artmasında.Yani ne diyelim rabbim ıslah eylesin hayırlı insalarla karşılaştırsın bizi.Allaha emanet olB)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Duyarlı davranışınızdan dolayı teprik ediyorum.

Cenab-ı Allah (c.c.) sizlerden razı olsun...ellerinize sağlık...

Bu tür davranış bozuklukları ınanç değerlerinin noksanlığından

kaynaklanmaktadır.En büyük değer insan varlığıdır.

Islah olurlar İnşaAllah dilemekten ve üzülmekten başka birşey yapamıyoruz...

Selametle kalınız...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
sevgili neslihan kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin.

Rabbim bizlere hidayet versin,

Rabbim sapkınlıklardan,cehaletten, haksız kazançtan ve insanların canına ve malına zarar vermekten korusun bizleri

RABBİM HAK YOLUNDAN AYIRMA BİZİ BİZ ACİZİZ

ALLAH razı olsun
rabbim doğru yoldan ayırmasın.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt