Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Camiden Ezan Yerine şarki Yükseldi (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Trabzon’da merkezi sistemden öğle ezanı yerine Zeki Müren’in bir şarkısının yayınlanması günün konusu oldu.

Kent merkezinde dün öğle vakti, merkezi sistemden ezan yerine Zeki Müren’in ‘Geçtiğim dikenli aşk yollarında, elimden bir kırık saz geldi geçti” şarkısını duşan vatandaşlar şaşırdı.

Bu şarkının ardından başka bir parçanın da bir bölümü çalındı ve yayın yaklaşık 3 dakika sürdü. Daha sonra da öğle ezanı okundu.

Trabzon Müftülüğü yetkilileri, merkezi sistemdeki teknik bir aksaklık sonucu hatanın meydana geldiğini ve kentin bir bölümündeki camilerde çok kısa süre için sanat müziği yayınının dinlendiğini söyledi.
DHA

Kaan Erdem

Yönetici
eşlik eden olmuşmudur?

başka sözüm yok.

selam ve dua ile kalın selametle hayırlı ve bereketli hafta sonları olsun inşaALLAH.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
eşlik eden olmuşmudur?

başka sözüm yok.

selam ve dua ile kalın selametle hayırlı ve bereketli hafta sonları olsun inşaALLAH.

s.a bilmiyorum kaan kardeşim trabzon halkına sormak lazım.ya bu durumda tepkileri ne olmuştur acaba??

sağolun sizede inş.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim yazıklar olsun ne deyilir mi başka bilmiyorum
bu iş nasıl olmuş hayret doğrusu???
Rabbimiz yardımcımız olsun

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..ne Denilebilirnirki ...eminim Bazilarinin çok Hoşuna Gitmiştir.....yan Komşumuz Ezan Okumanin Gereksiz Olduğunu Düşünelerden..herkesin Kolunda Saat Var Diyor...şarki Duysaydi Eminim çok Güzel Olmuş Derdi..allah Islah Etsin Ne Diyelim....hayirli Günler Kardeşim..sağol Paylaştiğin Için..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.

azın.kudurun bakalım.hiç mi selanız verilmeyecek.sizi hangi hoca yıkayacak.cenaze namazınız nasıl kılınacak.hesabınız nasıl olacak.

ALLAH cc islah eylesin.

Selamün Aleyküm..ne Denilebilirnirki ...eminim Bazilarinin çok Hoşuna Gitmiştir.....yan Komşumuz Ezan Okumanin Gereksiz Olduğunu Düşünelerden..herkesin Kolunda Saat Var Diyor...şarki Duysaydi Eminim çok Güzel Olmuş Derdi..allah Islah Etsin Ne Diyelim....hayirli Günler Kardeşim..sağol Paylaştiğin Için..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
a.s.anlattıkların bir filmden kesit gibi.inanamıyorum böyle diyen insanlara allah ıslah etsin

nesrinakyazili

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'im Ezanina Bile Saygi Ve Dikkat Gösteremiyoruz Rabbim Bağişlasin
Bu Mübarek çağri Ihmale Gelirmi Hiç

Selam Ve Dua Ile

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

azın.kudurun bakalım.hiç mi selanız verilmeyecek.sizi hangi hoca yıkayacak.cenaze namazınız nasıl kılınacak.hesabınız nasıl olacak.

ALLAH cc islah eylesin.

DUYDUĞUMDA ŞOK OLMUŞTUM..BU ADAM BİR İLKOkuLDA MÜDÜRDÜ VE DİN DERsLERİNE GİRYORDU..OGÜNDNE SONRA MUHABBETİ KESMİŞTİM....DAHA OKADAR ÇOK ONUN GBİ DÜŞNENLER VARKİ ..
BİRİDE BENİM DAYIM...KENDİSİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UZUN YILLAR SONRA MEMLEKETE GELDİ BANA ÖCÜ GİBİ OLMUŞSUN DEDİ....ANNESİ BABSI ÖLMÜŞ O YOKKEN NE KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ NE BİŞEY..ÇOCUKLARIMIZ İMLERE EMANET ANLAYIN İŞTE...HAYIRLI GÜNLER KARDEŞİM...

Kaan Erdem

Yönetici
saygımız,ALLAH cc rızası için olan sevgi ve hürmetimiz siz gibi bu yolda hakkıyla yürüyen öcüleredir.selam ve dua ile kalın selametle abla.ALLAH cc emanet olun.ALLAH cc hidayete erdirsin.

DUYDUĞUMDA ŞOK OLMUŞTUM..BU ADAM BİR İLKOkuLDA MÜDÜRDÜ VE DİN DERsLERİNE GİRYORDU..OGÜNDNE SONRA MUHABBETİ KESMİŞTİM....DAHA OKADAR ÇOK ONUN GBİ DÜŞNENLER VARKİ ..
BİRİDE BENİM DAYIM...KENDİSİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UZUN YILLAR SONRA MEMLEKETE GELDİ BANA ÖCÜ GİBİ OLMUŞSUN DEDİ....ANNESİ BABSI ÖLMÜŞ O YOKKEN NE KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ NE BİŞEY..ÇOCUKLARIMIZ İMLERE EMANET ANLAYIN İŞTE...HAYIRLI GÜNLER KARDEŞİM...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Trabzon’da merkezi sistemden öğle ezanı yerine Zeki Müren’in bir şarkısının yayınlanması günün konusu oldu.

Kent merkezinde dün öğle vakti, merkezi sistemden ezan yerine Zeki Müren’in ‘Geçtiğim dikenli aşk yollarında, elimden bir kırık saz geldi geçti” şarkısını duşan vatandaşlar şaşırdı.

Bu şarkının ardından başka bir parçanın da bir bölümü çalındı ve yayın yaklaşık 3 dakika sürdü. Daha sonra da öğle ezanı okundu.

Trabzon Müftülüğü yetkilileri, merkezi sistemdeki teknik bir aksaklık sonucu hatanın meydana geldiğini ve kentin bir bölümündeki camilerde çok kısa süre için sanat müziği yayınının dinlendiğini söyledi.
DHA

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Merkezi sistemimiz Çarşı Mahallesi’ndeki camide bulunuyor. Ezan okunmadan önce her zaman olduğu gibi cihaz ısınması için 3-5 dakika bekletilir. Ondan sonra ezan yayını yapılır. O sırada görevli cihazı açtıktan sonra tam olarak bilmiyorum ama provoke edildiğini düşünüyorum, bir müzik yayını yapılmış.:! Bu müzik yayını da açık cihazdan tüm şehirdeki camilerin hoparlörlerine gitmiş. Bu nedenle de ezan okunmasına az bir süre kala böyle bir olay meydana geldi. Araştırmamızı yapıyoruz” dedi.

Trabzon Müftülüğü yetkilileri olayın kendilerinden kaynaklanmadığını açıkladı: "Ezan, Çarşı Camisi'nde müftülüğe ait 150 Mhz frekansından yayın yapan vericiden okunuyor. Ezan vakti geldiğinde görevlimiz sistemi açıyor. Vericinin gönderdiği dijital kodla camilerdeki alıcılar otomatik olarak açılıp merkez yayınına bağlanıyor. Sistemin ısınması için 10-15 dakika gerekiyor. Sistem kablosuz çalışıyor. Sinyale dışardan frekans karışmış olabilir. Sistemimizde ezanlardan başka dosya yok. Yani buradan başka bir parça çalınamaz."

Müftülük açıklaması bu şekilde. O zaman bu müzik nerden geldi
gif123cm9.gif

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Merkezi sistemimiz Çarşı Mahallesi’ndeki camide bulunuyor. Ezan okunmadan önce her zaman olduğu gibi cihaz ısınması için 3-5 dakika bekletilir. Ondan sonra ezan yayını yapılır. O sırada görevli cihazı açtıktan sonra tam olarak bilmiyorum ama provoke edildiğini düşünüyorum, bir müzik yayını yapılmış.:! Bu müzik yayını da açık cihazdan tüm şehirdeki camilerin hoparlörlerine gitmiş. Bu nedenle de ezan okunmasına az bir süre kala böyle bir olay meydana geldi. Araştırmamızı yapıyoruz” dedi.

Trabzon Müftülüğü yetkilileri olayın kendilerinden kaynaklanmadığını açıkladı: "Ezan, Çarşı Camisi'nde müftülüğe ait 150 Mhz frekansından yayın yapan vericiden okunuyor. Ezan vakti geldiğinde görevlimiz sistemi açıyor. Vericinin gönderdiği dijital kodla camilerdeki alıcılar otomatik olarak açılıp merkez yayınına bağlanıyor. Sistemin ısınması için 10-15 dakika gerekiyor. Sistem kablosuz çalışıyor. Sinyale dışardan frekans karışmış olabilir. Sistemimizde ezanlardan başka dosya yok. Yani buradan başka bir parça çalınamaz."

gif123cm9.gif

verdiğin bilgiler için çok sağol ben açıklamamardan pekte bişey anlamadım..biyerde bi yanlışlık var ama nerde...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Merkezi sistemimiz Çarşı Mahallesi’ndeki camide bulunuyor. Ezan okunmadan önce her zaman olduğu gibi cihaz ısınması için 3-5 dakika bekletilir. Ondan sonra ezan yayını yapılır. O sırada görevli cihazı açtıktan sonra tam olarak bilmiyorum ama düşünüyorum, bir müzik yayını yapılmış.:! Bu müzik yayını da açık cihazdan tüm şehirdeki camilerin hoparlörlerine gitmiş. Bu nedenle de ezan okunmasına az bir süre kala böyle bir olay meydana geldi. Araştırmamızı yapıyoruz” dedi.

gif123cm9.gif

_____selamün aleyküm böyle birşey olabilir...araştırdıgınız için teşekkür ederim delete kardeşim ..karalama politikası uyguluyor olabilirler .. kapılmamak lazım provakasyon olabilir..bu gibi şeyler olacaktırda çeşitli düzmece haber iftira hep oldu her zamanda olacak. rabbim sonumuuz hayırlara çıkarsın inşallah..
selam ve dua ile_______

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sonuçta hoperlörden şarkı çalınmış kim suçlu onuda allah bilir.şimdiye kadar böyle bişey duymadım..

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Sinyale dışardan frekans karışmış olabilir, Sistemimizde ezanlardan başka dosya yok, şeklinde müftülük açıklaması var,
sonuçlanmadan yorum yapılmaması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Teknoloji çağında olduğumuzdan ve Frekans karışma veya Frekansa girme mümkün olduğundan, konu ile ilgili araştırmayıda biz yapmadığımızdan bir şey diyemeyiz.

Allah'a emanet olun. Selametle

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Sinyale dışardan frekans karışmış olabilir, Sistemimizde ezanlardan başka dosya yok, şeklinde müftülük açıklaması var,
sonuçlanmadan yorum yapılmaması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Teknoloji çağında olduğumuzdan ve Frekans karışma veya Frekansa girme mümkün olduğundan, konu ile ilgili araştırmayıda biz yapmadığımızdan bir şey diyemeyiz.

Allah'a emanet olun. Selametle

burdanda anlaşılıyorki merkezi sitemin nekadar yanlış olduğu....(yada bi anlık dikkatsizliğin nelere mal olduğu...)ben şahsen pekte içime sindiremiyorum..aeolunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt