Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇALGILI ilahiler hakkında (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Hızlı ve sinsi bir şekilde dinin içine müzik sokulmaya çalışılıyor.
Çünkü dini bozmanın en kolay yollarından biri budur.

Hıristiyanlığı aslından uzaklaştıran önemli unsurlardan biri de
Kiliselere müziğin sokulmasıdır.
İslamiyet�i de Hıristiyanlığın durumuna düşürmek için
müziğe ağırlık verilmektedir.

Bir gazete haberi şöyledir:
�Yedikule Zindanları, iftardan sonra zindan duvarlarını
sarsacak kadar tempolu bir konsere tanıklık etti.
Mustafa Özcan�ın Kur�an tilavetinden sonra Avusturya�dan
gelen ve daha çok Türk Tasavvuf Musikisi icrasıyla tanınan
Abdurrahman Toprak, soğuktan titreyen kalabalığı kendine
eşlik ettirmeye çalışarak ilahi söyledi.

Ardından bir zamanların �Yeşil Pop�çuları sahneye çıktı.
Daha sonra heyecanla Yusuf İslam�ın geldiği müjdelendi.

Hip Hop şarkılarıyla İslam çağrısı yapan,
ramazan münasebetiyle özel olarak getirtilen
Amerikalı müzik grubu Native Deen (Yerli Din) de
sahnede yerini aldı.

Her biri en fazla 20 yaşında üç tane çikolata renkli
Afro-Amerikan, başlarındaki beyaz takkeler ile koşarak
sahneye fırladı. Grubun üyeleri Joshua Salem, Naim Muhammed
ve Abdülmelik Ahmed sahnede izleyici ile kurdukları diyalog açısından
Yedikule Zindanlarındaki kalabalığı adeta kendinden geçirdi.
En fazla ortaokul öğrencisi oldukları her hallerinden belli çocuklar,
başlarına beyaz namaz takkelerini geçirmiş sahnenin hemen önünde
�hip hop� figürleriyle dans ettiler. Gece, Native Deen�in genç üyeleri
ile öncüleri olan Yusuf İslam�ın birlikte söylediği sazlı sözlü
�Taleal Bedru� ile noktalandı...�

Ramazan aylarında yoğunlaştırılan bu faaliyetler projenin birinci aşamasıdır: Bu aşamada
maksat, dinimizce haram olan müziği meşru hâle getirmek.
!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!
!!!!
!!!

!!!!!!!

Daha sonra da, müziği Hıristiyanlıkta olduğu gibi
ibadetin bir parçası haline sokmak.
Birinci aşamada hayli yol alındı.

Ramazanda pek çok otelin kapısında,
�Canlı müzik eşliğinde iftar�
afişlerini gördük.
İşte İstanbul�da beş yıldızlı bir otelin ilanı:
�Zengin bir mönünün sonunda Çeşmi bülbül
Fasıl Grubu eşliğinde her akşam iftar...

� Dört kız, ellerinde tambur, kanun ve
ud eşliğinde,
�Ben yanarım yane yane�,
�Sordum sarı çiçeğe...�
ilahilerini seslendiriyorlar iftarda.
Ardından saz eserleri...
Akşama kadar Allah için oruç tutan,
akşam genç kızların seslendirdiği
Klasik Türk Müziği eşliğinde iftar ediyor.

Şapla şeker karıştı. Eskiden saflar ayrı ve netti.
Kim ne yaptığını biliyordu. İçki içen meyhaneye,
eğlenecek olan eğlence yerine, ibadet edecek olan da,
camiye giderdi.

Haram işleyen de günahını bildiği için üzülürdü.
Yaptığını meşru görmediği için de küfre düşmezdi.
Şimdi her şey birbirine karışmış durumda.
İbadet mi yapıyor, eğleniyor mu belli değil.

Bütün bunlar müziği ve haramları meşrulaştırmanın,
haramı helali birbirine karıştırmanın yani
�Dini sulandırma� projesinin bir parçasıdır.

Görünüşe bakıldığında bu davranışlar halkın cahilliğine
veriliyorsa da,
bu o kadar basit bir olay değildir.

Müslümanlar bu hâle planlı bir şekilde,
belli bir proje doğrultusunda getiriliyor.
Bu projenin içeride ve dışarıda bayraktarlığını yapan
pek çok kimse var.

Rock Müziğin başını çeken Cat Stevens diğer ismi ile
Yusuf İslam�ın
takip ettiği çizgi hayli enteresan.

Önce İslam âlimlerinin kitaplarından ve çevresindeki
Müslüman kimselerden müziğin haram olduğunu
öğrenip Müslüman olmasıyla beraber müziği de bırakıyor.
Daha sonra birden fikir değiştiriyor.

Bu değişikliği de kendince şöyle yorumluyor:

�Başlangıçta müzik konusunda şüphelerim oluşmuştu.
Daha sonra Kur�ana ve hadislere baktım,
müzik ile ilgili bir şey göremedim.
İyi, faydalı şeyleri İslamiyet emrediyor.
Müzik iyi ve faydalı olduğuna göre,
haram olamaz diye yorumladım.
Yeniden çalışmaya başladım...�

Binlerce İslam âlimi, Kur�an-ı kerime ve hadis-i şeriflere
dayanarak müziğin haram olduğunu söylüyorlar;
bu ise, göremedim, diyor.
Demek ki bir yönlendirenler var.

Kendisine, �Yedikule�de hip-hop grubu Native Deen ile
birlikte sahneye çıktınız.
Bu hip-hop tarzını nasıl buluyorsunuz?� diye soruyorlar,

o da, �Native Deen, gençleri İslam�a ve Allah�a çağırıyor.
Albümleri insanlık adına son derece olumlu mesajlar içeriyor.
Bence gayet de başarılı bir hip-hop örneği ortaya çıkarıyorlar�
diyor.

!
!
!
!

Yani dinimizin haram kıldığı müzik vasıtasıyla
gençler İslam�a çağrılıyor.
Böyle çağrılarla gelenlerin İslami anlayışının,
yaşayışının ne olduğunu bilmek zor değildir

alıntı

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana Hz.'leri Ney ve dümbelek çalmadı. Dönmedi, raks etmedi. Bunları, sonra gelen cahiller uydurdu.

Mevlevîlik, cahillerin eline düştüğünden, ney, dümbelek gibi şeyler çalmaya, dönmeye başlamışlar. İbadete, İslam dininin yasak ettiği çirkin şeyler karıştırmışlardır.

Hazret-i Mevlana, bırakın ney çalmayı, oynayıp dönmeyi, yüksek sesle zikir bile yapmadı. Nitekim Mesnevî’sinde diyor ki:

Pes zî cân kün, vasl-ı Canan-râ taleb
Bî leb-ü gâm mîgû nâm-ı rab.

Manası şudur:

O halde, Canana kavuşmayı, cân-u gönülden iste
Dudağını oynatmadan, Rabbinin ismini kalbinden söyle.

Bugün, bu tasavvuf üstadının türbesine sonradan konan çalgı âletlerini görenler, işin gerçeğini bilmeyenler, bu mübarek zatın çalgı çaldığını, bu aletlerin onun olduğunu zannetmektedirler. O hakikat güneşini yakından tanıyanlar, bunlara elbette itibar etmez. Zaten bu büyükler, şüpheli şeylerden kaçtıkları gibi, mubahları bile sınırlı ve ölçülü kullanmışlardır.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.
Rabbim razı olsun..

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
muzigin haram olduguna dair bir çok hadis mevcut ve bir kaç alim dışında helal diyeni görmedim...sadece imam gazaliden okumuştum ihyaul ulumuddin de geciyordu hangi tur muzgin hhelal oldugu ...ki bu konuda başka binlerce alim haramn diyor..

bir de gunumuz ilahi soyleyenlere baksanız...muzik sozun onune geçmiş...adam muzikle Allah ı, rasulu sav tanıtıyor...ve oyun havasından bir farkı yok....Allah bizleri haramın her çeşidinden korusun...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
muzigin haram olduguna dair bir çok hadis mevcut ve bir kaç alim dışında helal diyeni görmedim...sadece imam gazaliden okumuştum ihyaul ulumuddin de geciyordu hangi tur muzgin hhelal oldugu ...ki bu konuda başka binlerce alim haramn diyor..

bir de gunumuz ilahi soyleyenlere baksanız...muzik sozun onune geçmiş...adam muzikle Allah ı, rasulu sav tanıtıyor...ve oyun havasından bir farkı yok....Allah bizleri haramın her çeşidinden korusun...

Müzik sözün önüne geçiyorr...
Aynen öyle kardeşim..
Allah razı olsun.
Duanıza yürektenn amiinn..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

evet ama müzik benliğimize öyle işlemiş ki ilahileri müzikli tanımışız ve bu bize kötü de gelmiyor artık.niyetimiz önemli deyip geçiliyor.tamam niyet önemlidr ama kesin olarak yasaklanan bir şeye de sen uymayıp niyet önemli diyemezsin ki.

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Konuya bugüne kadar hiç bakmadığım bir açıdan bakılmış. İlgiyle okudum. Yalnız bir noktasına takıldım. Bilgilendirme veya düzeltme yaparsanız sevinirim. Ben bu yazıda, Ramazan aylarında yapılan fasıl eğlencelerinin, aslında müslümanlar üzerinde oynanan planlı ve programlı bir oyun olduğunu anladım. Fakat bu tip fasıl eğlencelerinin, ecdadımız olan Osmanlı'da da var olduğunu biliyorum. Hatta bugünlerde yapılan fasıl eğlencelerinde müzik çalan ve söyleyen kişilerin kafalarında genelde fes olmasının sebebi de budur diye biliyorum. Eğer bize karşı oynanan planlı ve programlı bir oyun var ise, bu oyunu oynayan bizzat kendi atamız mıydı? Yazdıklarımı yanlış anlamayınız. Zira ben de sizin kadar karşıyım fakat okuduğum yazıdan böyle bir anlam çıkardım. Ayrıca yazının nereden alıntı olduğunun belli olmaması da beni ayrı bir şüpheye düşürdü. Lütfen yanlışım varsa beni düzeltiniz. Selam ve dua ile.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Konuya bugüne kadar hiç bakmadığım bir açıdan bakılmış. İlgiyle okudum. Yalnız bir noktasına takıldım. Bilgilendirme veya düzeltme yaparsanız sevinirim. Ben bu yazıda, Ramazan aylarında yapılan fasıl eğlencelerinin, aslında müslümanlar üzerinde oynanan planlı ve programlı bir oyun olduğunu anladım. Fakat bu tip fasıl eğlencelerinin, ecdadımız olan Osmanlı'da da var olduğunu biliyorum. Hatta bugünlerde yapılan fasıl eğlencelerinde müzik çalan ve söyleyen kişilerin kafalarında genelde fes olmasının sebebi de budur diye biliyorum. Eğer bize karşı oynanan planlı ve programlı bir oyun var ise, bu oyunu oynayan bizzat kendi atamız mıydı? Yazdıklarımı yanlış anlamayınız. Zira ben de sizin kadar karşıyım fakat okuduğum yazıdan böyle bir anlam çıkardım. Ayrıca yazının nereden alıntı olduğunun belli olmaması da beni ayrı bir şüpheye düşürdü. Lütfen yanlışım varsa beni düzeltiniz. Selam ve dua ile.

ben bu tespitinizi bilmiyordum...osmanli tarihinden de bilgim yok...sadece şunu düşüne biliriz...eger oyle etmişlerse bile hata etmişlerdir...yani atalarımızın hata etme imkanı hiç mi yok?

yani bize ornek ilk basta rasulullah sav...o yapmamışsa artık yapan kendi musluman atalarımız bile olsa kabul gormez oyle degil mi? ve zaten benim düşüncem hata yapmış olmasalardı hilafet yıkılmazdı...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm,

Konu gerçekten odukça önemli ve ciddiye alınması gereken bir konu...
Sami Özer adlı birinin keman darbuka eşliğinde, kalçasını iki yana sallaya sallaya Resulullh (S.A.V.) efendimize "Sallallhu ala Muhammed, sallallahu aleyhi vesellem" diye salavat okuması öyle zoruma gidiyor ki...

Biz de salavat bu şekilde mi okunur, hangimiz Resulullah (S.A.V.) efendimize böyle bir saygısızlığa razı olabiliriz...

Yolcular gurubunda full makyaj bir bayan "Ay Doğdu Üzerimize" ilahisini söylüyor ve "Yolundan dönmeyiz asla" derken işaret parmağını yukarı kaldırıp iki taraf sallıyor...
Sen yola girmemişsin ki dönesin, hangi yoldan bahsediyorsun...

Minik dualar gurubunda yer alan çocuklar aynı Amerikan filmlerinde kiliseye götürülen çocuklar gibi giydirilmiş, klibinde oynatılan sarışın uzun saçlı bir bayan da yine aynı şekilde tam Amerikanvari bir imaj ile müslümanların bilinç altına servis yapılmış...

İçlerinde belki saf ve iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışanlar olabilir ama yanlış yapıyorlar...

Yapılan bu tür çalışmalar kesinlikle bizim inanç sistemimize uygun düşmez...

Allah'a emanet olun...

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim sana aynen katılıyorum. Bize örnek teşkil edebilecek yegane insan Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'dir. Bu noktada hiçbir şüphe yoktur, olamaz da. Ayrıca sırf atamız yapmış diye örnek alalım veya savunalım da demiyorum. Sadece dediğim şey şu. Yazıyı dikkatlice okursanız bizlere karşı yapılan planlı ve programlı bir oyundan bahsedilmiş. Zira ecdadımızın yapmış olduğu birşeyi bize karşı oynanan bir oyun gibi görmek ne derece doğrudur? Bunu ecdadımızın yapmış olduğu bir hata gibi lanse etmek daha doğru olmaz mıydı? Ben bunu ecdadımıza yapılmış olan bir haksızlık olarak görüyorum bu noktada. Eğer yazı sahih denebilecek bir kaynaktan alıntı ise kesinlikle karşı çıkmam ve kabul ederim. Yalnız burada yazının belirtilmemiş bir kaynaktan alıntı olması da ben şüpheye düşürdü. Bildiğimiz gibi Osmanlı'nın her hareketini sorgulayan, icraatlarına hoş gözle bakmayan ve adeta Osmanlı gibi bir ecdadımız olduğu için kendinden utanan insanlarımız ve yazarlarımız mevcut. Acaba bu yazının asıl sahibi de onlardan biri miydi diye bir soru işareti takıldı aklıma. Tepkim bundan ötürüdür. Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem. Selam ve dua ile.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Müzik ruhun gıdasıdır diyen zındıktır.Eğer müzik ruhun gıdası olsa idi herkes Evliyaullah olurdu.Lakin müzik nefsin gıdasıdır..Müzikte ilahi aşkı arayanlar havasının alırlar.

Zikrillah'dan başka ruhun gıdası yoktur...

Cahiller oldukça daha çook İslam'a bid'at sokulacaktır.

" Unutmayınız ki İslam'ın en büyük düşmanı gaflet ve cehalettir...".

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim sana aynen katılıyorum. Bize örnek teşkil edebilecek yegane insan Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'dir. Bu noktada hiçbir şüphe yoktur, olamaz da. Ayrıca sırf atamız yapmış diye örnek alalım veya savunalım da demiyorum. Sadece dediğim şey şu. Yazıyı dikkatlice okursanız bizlere karşı yapılan planlı ve programlı bir oyundan bahsedilmiş. Zira ecdadımızın yapmış olduğu birşeyi bize karşı oynanan bir oyun gibi görmek ne derece doğrudur? Bunu ecdadımızın yapmış olduğu bir hata gibi lanse etmek daha doğru olmaz mıydı? Ben bunu ecdadımıza yapılmış olan bir haksızlık olarak görüyorum bu noktada. Eğer yazı sahih denebilecek bir kaynaktan alıntı ise kesinlikle karşı çıkmam ve kabul ederim. Yalnız burada yazının belirtilmemiş bir kaynaktan alıntı olması da ben şüpheye düşürdü. Bildiğimiz gibi Osmanlı'nın her hareketini sorgulayan, icraatlarına hoş gözle bakmayan ve adeta Osmanlı gibi bir ecdadımız olduğu için kendinden utanan insanlarımız ve yazarlarımız mevcut. Acaba bu yazının asıl sahibi de onlardan biri miydi diye bir soru işareti takıldı aklıma. Tepkim bundan ötürüdür. Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem. Selam ve dua ile.

Selamun Aleyküm,

Arkadaşlar bu konuyu bir Osmanlı tartışmasına götürmek doğru olmaz...
Osmanlının her yaptığı doğru olmadığı gibi, her uygulamasında bir art niyet aramakta yanlış olur...
Maalesef özellikle bir Macar dönmesi olan Sokollu Mehmet Paşa'dan itibaren II. Selim döneminden başlayarak Osmanlı'da bir değişim süreci gerçekleşti...
Ve bu değişim sonrasında toplum hayatına yansıyan bazı yanlış uygulamalar oldu... Bu tür eğlence ortamları da bunlardan biri... Olmaması gereken şeyler...
Bunu Osmanlı bilinçli bir şekilde yaptı kimse diyemez... Ancak özellikle gayrimüslimlerin bu faaliyetleri maalesef karşılık buldu ve bu tür uygulamalar yaygınlaştı...
Burada belki sinsi bir oyun oynandı, belki spontane gelişti bilemem ama bugün gelinen noktaya etkisi az ya da çok maalesef oldu...
Her neyse konu tabii ki Osmanlı konusu değil... Bugün biz bu durumu nasıl karşılamalıyız, nasıl tepki vermeliyiz şu anda önemli olan bu...

Konuyu açan kardeşimizin de amacı zaten İslam ve müzik arasındaki farklılıklara dikkat çekmek sanıyorum ve bugünlerde ılımlı İslam faaliyetlerinin oldukça arttığını da düşünürsek çok da haksız sayılmaz...

Allah'a emanet olun...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Çalgıyı yasaklayan hiçbir hadis yoktur. Varsa birini bildirir misiniz?

CEVAP
Bir değil pek çoktur. Yirmiden fazlası şöyledir:

(İlk teganni eden şeytandır.) [Taberani]

(Sesini gına ile yükseltene şeytan musallat olur.) [Deylemi]

(Rahmet melekleri, ceres, [çan, zil, çıngırak] bulunan yere girmez.) [Nesai]

(Melekler, köpek ve çan bulunan kafileye yaklaşmaz.) [Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]

(Ceres, şeytanın mizmarıdır.) [Müslim, Ebu Davud, Nesai] [Mizmar çalgıdır]

(Şarkıcı kadını dinlemek, yüzüne bakmak haramdır.) [Taberani]

(Cenab-ı Hak, zurna, gırnata, ud, def gibi bütün çalgı aletlerini, cahiliyet döneminde tapınılan putları kaldırmamı emretti.) [İ.Ahmed]

(Bir zaman gelecek, zina, içki ve mizmarı [çalgıyı] helal sayanlar çıkacaktır.) [Buhari]

(Musiki, kalbde nifak hasıl eder.) [Beyheki]

(Suyun otu büyüttüğü gibi, şarkı, oyun ve eğlence kalbde nifakı büyütür.) [Deylemi]

(Rabbim içkiyi, kumarı, darbukayı ve şarkıcı kadınları haram kıldı.) [İ. Ahmed]

(İçkilere başka isim verilerek içilir. Çalgılarla eğlenirler. Allahü teâlâ, onları yere batırır, domuz ve maymun haline getirir.) [İbni Mace]

(Şunlar zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Lanetleşmeler, içkiler, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim]

(Mizmarları, putları yok etmek için gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym, İ. Neccar]

(İblise, “Mizmarlar [çalgılar] müezzinin, yazıların dövme, Resulün [elçin] kâhinler, ve falcılardır” denildi.) [İbni Ebiddünya, İbni Cerir, Taberani]

(İki ses melundur: Nimete kavuşunca çalgı, musibete maruz kalınca feryat.) [Bezzar]

(Nimete kavuşunca mizmar [çalgı çalmak] gazabı ilahiye sebep olur.) [Deylemi]

(Şarkılar, içkiler yayılınca, yere batmalar görülür.) [Tirmizi, Ebu Davud, İbni Mace]

(Kur’an mizmarlardan okunmadan önce salih amel işlemekte acele edin.) [Taberani]

(Kur'an mizmarlardan okunduğu zaman ölebilirsen öl.) [Taberani]

(Kur'anı mizmarlardan [çalgı aletlerinden] okuyanlara Allah lanet eder.) [Müsamere]

(Belaya maruz bırakan 15 kötü âdetten biri çalgıların yayılmasıdır.) [Tirmizi]

(Gözün zinası [harama] bakmak, kulağın zinası [haram şeyleri] dinlemektir.) [Müslim]

Resulullah çalgı aletleriyle para kazanmayı yasakladı. (Begavi)

fatmali

Kayıtlı Kullanıcı
Hızlı ve sinsi bir şekilde dinin içine müzik sokulmaya çalışılıyor.
Çünkü dini bozmanın en kolay yollarından biri budur.

Hıristiyanlığı aslından uzaklaştıran önemli unsurlardan biri de
Kiliselere müziğin sokulmasıdır.
İslamiyet�i de Hıristiyanlığın durumuna düşürmek için
müziğe ağırlık verilmektedir.

Bir gazete haberi şöyledir:
�Yedikule Zindanları, iftardan sonra zindan duvarlarını
sarsacak kadar tempolu bir konsere tanıklık etti.
Mustafa Özcan�ın Kur�an tilavetinden sonra Avusturya�dan
gelen ve daha çok Türk Tasavvuf Musikisi icrasıyla tanınan
Abdurrahman Toprak, soğuktan titreyen kalabalığı kendine
eşlik ettirmeye çalışarak ilahi söyledi.

Ardından bir zamanların �Yeşil Pop�çuları sahneye çıktı.
Daha sonra heyecanla Yusuf İslam�ın geldiği müjdelendi.

Hip Hop şarkılarıyla İslam çağrısı yapan,
ramazan münasebetiyle özel olarak getirtilen
Amerikalı müzik grubu Native Deen (Yerli Din) de
sahnede yerini aldı.

Her biri en fazla 20 yaşında üç tane çikolata renkli
Afro-Amerikan, başlarındaki beyaz takkeler ile koşarak
sahneye fırladı. Grubun üyeleri Joshua Salem, Naim Muhammed
ve Abdülmelik Ahmed sahnede izleyici ile kurdukları diyalog açısından
Yedikule Zindanlarındaki kalabalığı adeta kendinden geçirdi.
En fazla ortaokul öğrencisi oldukları her hallerinden belli çocuklar,
başlarına beyaz namaz takkelerini geçirmiş sahnenin hemen önünde
�hip hop� figürleriyle dans ettiler. Gece, Native Deen�in genç üyeleri
ile öncüleri olan Yusuf İslam�ın birlikte söylediği sazlı sözlü
�Taleal Bedru� ile noktalandı...�

Ramazan aylarında yoğunlaştırılan bu faaliyetler projenin birinci aşamasıdır: Bu aşamada
maksat, dinimizce haram olan müziği meşru hâle getirmek.
!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!
!!!!
!!!

!!!!!!!

Daha sonra da, müziği Hıristiyanlıkta olduğu gibi
ibadetin bir parçası haline sokmak.
Birinci aşamada hayli yol alındı.

Ramazanda pek çok otelin kapısında,
�Canlı müzik eşliğinde iftar�
afişlerini gördük.
İşte İstanbul�da beş yıldızlı bir otelin ilanı:
�Zengin bir mönünün sonunda Çeşmi bülbül
Fasıl Grubu eşliğinde her akşam iftar...

� Dört kız, ellerinde tambur, kanun ve
ud eşliğinde,
�Ben yanarım yane yane�,
�Sordum sarı çiçeğe...�
ilahilerini seslendiriyorlar iftarda.
Ardından saz eserleri...
Akşama kadar Allah için oruç tutan,
akşam genç kızların seslendirdiği
Klasik Türk Müziği eşliğinde iftar ediyor.

Şapla şeker karıştı. Eskiden saflar ayrı ve netti.
Kim ne yaptığını biliyordu. İçki içen meyhaneye,
eğlenecek olan eğlence yerine, ibadet edecek olan da,
camiye giderdi.

Haram işleyen de günahını bildiği için üzülürdü.
Yaptığını meşru görmediği için de küfre düşmezdi.
Şimdi her şey birbirine karışmış durumda.
İbadet mi yapıyor, eğleniyor mu belli değil.

Bütün bunlar müziği ve haramları meşrulaştırmanın,
haramı helali birbirine karıştırmanın yani
�Dini sulandırma� projesinin bir parçasıdır.

Görünüşe bakıldığında bu davranışlar halkın cahilliğine
veriliyorsa da,
bu o kadar basit bir olay değildir.

Müslümanlar bu hâle planlı bir şekilde,
belli bir proje doğrultusunda getiriliyor.
Bu projenin içeride ve dışarıda bayraktarlığını yapan
pek çok kimse var.

Rock Müziğin başını çeken Cat Stevens diğer ismi ile
Yusuf İslam�ın
takip ettiği çizgi hayli enteresan.

Önce İslam âlimlerinin kitaplarından ve çevresindeki
Müslüman kimselerden müziğin haram olduğunu
öğrenip Müslüman olmasıyla beraber müziği de bırakıyor.
Daha sonra birden fikir değiştiriyor.

Bu değişikliği de kendince şöyle yorumluyor:

�Başlangıçta müzik konusunda şüphelerim oluşmuştu.
Daha sonra Kur�ana ve hadislere baktım,
müzik ile ilgili bir şey göremedim.
İyi, faydalı şeyleri İslamiyet emrediyor.
Müzik iyi ve faydalı olduğuna göre,
haram olamaz diye yorumladım.
Yeniden çalışmaya başladım...�

Binlerce İslam âlimi, Kur�an-ı kerime ve hadis-i şeriflere
dayanarak müziğin haram olduğunu söylüyorlar;
bu ise, göremedim, diyor.
Demek ki bir yönlendirenler var.

Kendisine, �Yedikule�de hip-hop grubu Native Deen ile
birlikte sahneye çıktınız.
Bu hip-hop tarzını nasıl buluyorsunuz?� diye soruyorlar,

o da, �Native Deen, gençleri İslam�a ve Allah�a çağırıyor.
Albümleri insanlık adına son derece olumlu mesajlar içeriyor.
Bence gayet de başarılı bir hip-hop örneği ortaya çıkarıyorlar�
diyor.

!
!
!
!

Yani dinimizin haram kıldığı müzik vasıtasıyla
gençler İslam�a çağrılıyor.
Böyle çağrılarla gelenlerin İslami anlayışının,
yaşayışının ne olduğunu bilmek zor değildir

alıntı ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
imamı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
bir kimse islamiyet’e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur.Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb çalgıdan zevk alamaz. Çalgı nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt