Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇAĞIMIZIN BELASI UYUŞTUURUCU!... (2 Kullanıcı)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Ahirzamanın gölgesi üzerimizdeyken, her an yeni bir uyuşturucu vaka sı oluyor...

birileri haramdan para kazanıyorken, diğeri ise haramdan hayatını kaybediyor...

isterseniz zehrin biyografisini inceleyelim...... (alıntıdır)

Eroinin bulunuşu

İnsan organizması açısından tüm zamanların en yıkıcı kimyasal bileşimlerinden biri sayılan eroinin, ilk kez bilim adamları eliyle ve
gerçekte son derece iyi niyetli bir amaca hizmet etmek üzere üretildiğini
biliyor muydunuz?

1897'de Almanya'daki Bayer laboratuarlarında kanser ve tüberküloz hastaları için "ağrı kesici" olarak hazırlanan "eroin hidroklor", dehşet verici yan etkileri farkedilince onu ilaç olarak reçetelere yazan hekimler tarafından derhal terkedildi. Ancak iş işten geçmiş ve "şeytanıN tozu" hapsedildiği şişeden kaçıp halkın arasına karışmayı başarmıştı bir kez daha...

Kimya tarihinin ünlü efsanelerinden birine göre, "eroin" maddesi, adını, bu maddeyi deneme amacıyla kolundan enjekte eden bir Bayer mühendisinin o anda yaşadıklarını tanımlamak için kullandığı şu mânidar cümleden almıştı:

"Kendimi bir kahraman gibi hissediyorum!" ("I feel like a hero")

İşte, o günden bu yana eroin, dünyanın dört bir köşesinde, din, dil, ırk ve
sosyal sınıf gözetmeksizin yüzmilyonlarca "kahraman" (!) üretmeye devam ediyor.
Yalnız, küçük bir sorun var ki, bu sentetik kahramanların büyük bir
bölümü kahramanlıklarını pekiştirecek herhangi bir dünyevî icraat yapmaya
vakit bulamadan,
hayli zamansız bir biçimde toprağın altını boylamaktalar!

Elbette ki, eroin şakası yapılamayacak kadar hassas bir konu. Zaten bizim
derdimiz de şaka falan değil, yalnızca bir durum tesbiti yapmak. Ancak, Aşağıda aktaracağımız tarihsel gerçekleri okuduktan sonra, şakayı biz mi
yoksa şu anlı şanlı bilim dünyası mı yapıyor, ona siz karar vereceksiniz.

İnsan organizması açısından tüm zamanların en yıkıcı kimyasal bileşimlerinden biri sayılan eroin, gerçekte son derece iyi niyetli bir
amaca hizmet etmek üzere üretilmişti.

Saf morfinin asit anhidritle işlenmesi sonucu ortaya çıkan bu ölümcül toz,
ilk kez 21 Ağustos 1897 günü, Bayer'in Almanya'nın Elberfeld kentindeki
laboratuarında sentezlendi.
Sentezleme işlemi, bu tarihten yalnızca bi kaç
gün önce aynı laboratuarda "Asprin"i keşfetmiş olan saygın Alman kimyageri
Dr. Felix Hoffman tarafından gerçekleştirilecekti.
Bayer kayıtları, bizlere bu deneyin hedefinin Kuru öksürük, tüberküloz ve kanser gibi önemli hastalıklarda hem şiddetli acıları dindirebilen, hem de tedavi edici yönü bulunan etkili bir ilaç keşfetmek olduğunu bildiriyor.

1868'de Ludwigsburg da doğan Hoffman, Münih Üniversitesi Farmakoloji Bölümü'nden son derece yüksek derecelerle mezun olmuş, geleceği parlak bir kimyagerdi.
Nitekim, Alman ilaç sanayiinin duayenlerinden Adolf von Bayer de onu keşfetmekte gecikmedi.
Genç kimyageri şirketinin Ar-Ge bölümüne alan Bayer, onun
sayesinde farmakoloji tarihinin en büyük buluşlarından biri olan asetil
salisilik asiti günümüzde "Aspirin" adıyla bütün dünyada tanınan ticarî bir
markaya dönüştürecekti.

İşte, eroin tam da o günlerde, şirket çalışanlarının "Aspirin"in keşfinin coşkusunu yaşadığı sırada doğdu. Dr. Hoffman büyük buluşunu kayıtlara
geçirmesinden yalnızca 11 gün sonra yine aynı laboratuarda, fokurdayan
tüplerinin başındaydı.
Bunaltıcı Ağustos sıcağına aldırmaksızın gün boyunca aralıksız çalışan ünlü kimyager en sonunda hedefine ulaştı.

Deney kabının dibine çökelen beyaz toz, bir süredir kafayı taktığı o yepyeni formülün işe yaradığının da en somut kanıtıydı.

Aspirin ve eroinin ortak mucidi: Dr. Felix Hoffman baz morfinden sekiz kat daha güçlü bir uyuşturucu elde eden Dr. Hoffman,
bunun kontrollü şekilde kullanımıyla yukarıda anılan hastalıkların
tedavisinde çok önemli bir ilerleme kaydedebileceğini düşünüyordu.

Kobaylar üzerindeki deneme çalışmaları bir yıl kadar sürdü ve toz eroin, "heroin hydrochlor" ticarî markasıyla şişelenmiş olarak 20. yüzyılın hemen
arefesinde Bayer şirketi tarafından piyasaya sürüldü.

Bugün için inanılması bir hayli güç olmakla birlikte, eroin o dönemde başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde eczanelerde rahatça satılıyordu.

Hekimler, birçok ağır vak'ada hastalarını "mutluluktan uçuran" bu toza önceleri büyük ilgi gösterdiler.
Eroin yalnız tedavi umudu olanlar için değil, tedavisi imkânsız
görülen ve ölüm döşeğinde birazcık huzur isteyen hastalar için de gerçek Bir umut gibi görülmekteydi.
Ancak, madalyonun öteki yüzü kısa sürede ortaya çıktı. Yalnızca bir iki
kullanımın ardından "şeytanın tozu"na müptela olanlar şuursuzca ecza depolarına, laboratuarlara saldırıyor ve kendilerine daha fazla ilaç temin etmeye çabalıyorlardı.

Eroin yasal olarak son kez 1. Dünya Savaşı yıllarında ağır yaralı askerlerin
tedavisinde kullanıldı, ardından da tıp dünyasındaki güçlü bir konsensus
sonucu tedavi prosedürlerinden tümüyle kaldırıldı.

İnsanları çok seven ve mesleğine aşık bir kimyager olan Dr. Hoffman, 8 Şubat 1946'da son nefesini verirken,
ilk kez onun laboratuar kaplarında dünyaya gözlerini açan "diasetilmorfin" artık çoktan bir ilaç olmaktan çıkmış,
alım-satımı ya da kullanımı bir çok ülkede en ağır şekilde cezalandırılan
lanetli bir maddeye dönüşmüştü.

Bir daha da hiç bir güç önünü kesmeyi başaramayacaktı..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇAĞIMIZIN BELASI UYUŞTUURUCU!...

:eek::eek::eek: selamun aleykum. Rabbim razı olsun kardeşim. çok ilginçti hakikaten. Allah korusun tüm kardeşlerimi, müptela etmesin kimseyi olanlara da acil şifa versin...
mutluluk ve huzur İslam'da..selam ile..

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜMSELAM...

AMİN KARDEŞ AMA ORTAM GERÇEKTEN ÇOK VAHİM,,

DAHA BU AKŞAM İZLEDİM, 16 YAŞINDAKİ KIZI...

AMA HERŞEY BOŞLUKTA YALPALAMAKTAN KAYNAKLANIYOR...

ALLAHA EMANET OLUNUZ...B)

esved

Kayıtlı Kullanıcı

B)
KAHROLSUN UYUŞTURUCU!!!!HER GEÇEN GÜN GENÇLERİMİZİ UYUŞTURUCU KURBANI VERİYORUZ.YARABBİM SEN BİZİ TÜM BELA VE MUSİBETLERDEN KORU.ALLAH RAZI OLSUN.
B)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler, eroin hakkında bu kadar bilgim yoktu sağolasın....

Kaan Erdem

Yönetici

Ahirzamanın gölgesi üzerimizdeyken, her an yeni bir uyuşturucu vaka sı oluyor...

SELAM V DUA İLE SELAMETLE KALIN.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

esved yazdı:
B)
KAHROLSUN UYUŞTURUCU!!!!HER GEÇEN GÜN GENÇLERİMİZİ UYUŞTURUCU KURBANI VERİYORUZ.YARABBİM SEN BİZİ TÜM BELA VE MUSİBETLERDEN KORU.ALLAH RAZI OLSUN.
B)

ülkemiz nereye gidiyor? yada nereye gidiyoruz?....

Rabbim cümlemizi korusun....

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:

ama her iki tarafta kaybediyor..

sizde Allaha emanet olunuz

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

SELAMUN ALEYKÜM YASEMİN ABLA. AÇTIĞINIZ KONU GERÇEKTENDE ÇOK DOĞRU...:evet

HAKİKAT BUDURKİ MALESEF GÜNÜMÜZDE UYUŞTURUCUYA BAĞLANMIŞ BİRÇOK İNSAN VAR. RABBİM BÖYLE İNSANLARA DOĞRU YOLU GÖSTERİR İNŞALLAH...

HAYIRLI GECELER ABLA. SELAM VE BAKİ İLE KALIN... :H:H

~B)~​

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

SA kaan kardeşim gençliğimizin hırsı para tütkusu asiliği bu kolay para cambazlarının işini kolaylaştırıyor kendi hayatları pahasına

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun çok Güzel Bir Konuya Deyinmişsiniz Teksorun Uyuşturucu Deyil Sokaklar Her Türlü Madde Bağimlisiyla Dolu Benim çocuğum Yapmaz Düşüncesi Ortama Zemin Hazirliyor çocuklarimiza Sahip çikalim Sürekli Kariştiralim Eşyalarini Onun özeli Diye Bir Lüksü Olmamali Onlara Firsat Vermeyelim Birkaç Yil önce Benim Oğlumda Okulun Bahçesinde Arkadaşlariyla Tinel Içmeye Başlamiş Söylemesi çok Zor Ilk Fark Ettiğimde Kendimi Kaybettim Bir Yili Aşkin Birzaman Mücadele Ettik Eşimle Beraber şimdi Yaklaşmiyor Ama O Korku Beni öldürecek Allah Cc Kimseye Yaşatmasin Düşmanima Bile Bu Olaydan Itibaren çocuklarima Olan Güvenimi Tamamen Kaybettim Ve Sokaktaki Tehlikeyi çok Açik Görüyorum Işin Ilginç Tarafi Kimse çocuğuna Toz Kondurmuyor Anlatacak Yazacak çok şey Var Ama Yüreyim Kaldirmiyor Allah Cc ümmeti Muhammet Mustafa Sav Evlatlarini Bizim Kilerle Beraber Muhafaza Etsin Sizlerde Dua Ederseniz çok Sevinirim

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun çok Güzel Bir Konuya Deyinmişsiniz Teksorun Uyuşturucu Deyil Sokaklar Her Türlü Madde Bağimlisiyla Dolu Benim çocuğum Yapmaz Düşüncesi Ortama Zemin Hazirliyor çocuklarimiza Sahip çikalim Sürekli Kariştiralim Eşyalarini Onun özeli Diye Bir Lüksü Olmamali Onlara Firsat Vermeyelim Birkaç Yil önce Benim Oğlumda Okulun Bahçesinde Arkadaşlariyla Tinel Içmeye Başlamiş Söylemesi çok Zor Ilk Fark Ettiğimde Kendimi Kaybettim Bir Yili Aşkin Birzaman Mücadele Ettik Eşimle Beraber şimdi Yaklaşmiyor Ama O Korku Beni öldürecek Allah Cc Kimseye Yaşatmasin Düşmanima Bile Bu Olaydan Itibaren çocuklarima Olan Güvenimi Tamamen Kaybettim Ve Sokaktaki Tehlikeyi çok Açik Görüyorum Işin Ilginç Tarafi Kimse çocuğuna Toz Kondurmuyor Anlatacak Yazacak çok şey Var Ama Yüreyim Kaldirmiyor Allah Cc ümmeti Muhammet Mustafa Sav Evlatlarini Bizim Kilerle Beraber Muhafaza Etsin Sizlerde Dua Ederseniz çok Sevinirim

Rabbim sizdende Razı olsun...
çok kötü bir durum yaşamışsınız.. ama şükürki kurtulmuşsunuz... geçmiş olsun..
ama öle bir zamandayızzki artık uyuşturucu kullanma yaşı çok düştü..
tabii bu en ağır olanı..
artık sigaraya bile zararsız bakılır hale gelmiş..
öyle olmasaydı tv. de sigara propagandası yapılırcasına içilirmiydi..
aa birde patentini başkalarına kaptırmmayacağımız milli içkimizz!!! var...
offf... inanın bu konulara girdikçe çıkılmaz...
ama sokaklar ciddi anlamda tehlike arzetmekte... arkadaş çevresi ile başlayan bu bağımlılıklardan çocukları gençleri korumak zor...
Rabbim yardımcımız olsun... sizede tekrar geçmiş olsun....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM YASEMİN ABLA. AÇTIĞINIZ KONU GERÇEKTENDE ÇOK DOĞRU...:evet

HAKİKAT BUDURKİ MALESEF GÜNÜMÜZDE UYUŞTURUCUYA BAĞLANMIŞ BİRÇOK İNSAN VAR. RABBİM BÖYLE İNSANLARA DOĞRU YOLU GÖSTERİR İNŞALLAH...

HAYIRLI GECELER ABLA. SELAM VE BAKİ İLE KALIN... :H:H

~B)~​

Aleykümselam zeynepciğim...
amin.. amin..umarım en kısa sürede iradesini kullanarak sıkı bir tedavi ile vazgeçerler bu beladan.....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
a.s kardeşim bakın ki şeytan bize neyle sırıtıyor. Allah bizleri böyle tuzaklardan korusun. Bu arada ben ilaç olarak genelde aspirini tercih ettiğim için icat eden kişiyi de öğrenmiş oldum. ALLAH RAZI OLSUN.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Ablacığım Paylaşımın için rabbim razı olsun inşallah ... Benim bu konu HAkkında Yazabileceğim O Kadar Çok Şey Varki Çağımızın En belası GErçekten .. Bende zamanında içine düştüğüm (kullandığım) için yakından biliyorum ki Gençlik Çok Kötü Durumda .. Rabbim hidayet nasip etsin inşallah ... Burda En büyük Görev Ailelere Düşüyor Ailelerin Anne babaların Evlatlarıyla YAkından İlgilenmelerini Tavsiye edebilirim Genellikle Arkadaş çevresinden Edinilen kötü alışkanlıklardan birisi Uyuşturucu ... kimisi Derdinden kimisi eylence niyetine kullanır ... ben ne insanlar tanıyorum ailesi okulda çocuğum okulda okuyor sanarken okuldan kaçıp okuldann atılıp Uyuşturucu tuzağına düşen kişiler ... Dini Bilgilerimizin Eksikliğinden ve Ailede evlada karşı gereken ilgi (sevgi) gösterilmediği için Bu durumlardayız ... Rabbim sonumuzu hayır etsin çok üzülüyorum gerçekten Allaha emanet olun selam ve dua ile ...

80.jpg

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Cok Onemli Bir Konuya Değinilmiş Allah Razi Olsun
Duyarliliğiniz Icin
Ben Izmirdeyim Ne Yazik Ki Burda Uyuşturucu Yaşi 11 Inmiş
Duyarli Olmaya çalişiyoruz öğrencilerimize Elimizden Geldiğince Ne Kadar Faydaliyiz Bilemem

Allah Bizleri Ve Cocuklari Korusun Allaha Emanet Olun

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
a.s kardeşim bakın ki şeytan bize neyle sırıtıyor. Allah bizleri böyle tuzaklardan korusun. Bu arada ben ilaç olarak genelde aspirini tercih ettiğim için icat eden kişiyi de öğrenmiş oldum. ALLAH RAZI OLSUN.

evet.. haklısınızz bu maddeler şeytanın tuzaklarından birisi...
Rabbim sizdende Razı olsun..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Ablacığım Paylaşımın için rabbim razı olsun inşallah ... Benim bu konu HAkkında Yazabileceğim O Kadar Çok Şey Varki Çağımızın En belası GErçekten .. Bende zamanında içine düştüğüm (kullandığım) için yakından biliyorum ki Gençlik Çok Kötü Durumda .. Rabbim hidayet nasip etsin inşallah ... Burda En büyük Görev Ailelere Düşüyor Ailelerin Anne babaların Evlatlarıyla YAkından İlgilenmelerini Tavsiye edebilirim Genellikle Arkadaş çevresinden Edinilen kötü alışkanlıklardan birisi Uyuşturucu ... kimisi Derdinden kimisi eylence niyetine kullanır ... ben ne insanlar tanıyorum ailesi okulda çocuğum okulda okuyor sanarken okuldan kaçıp okuldann atılıp Uyuşturucu tuzağına düşen kişiler ... Dini Bilgilerimizin Eksikliğinden ve Ailede evlada karşı gereken ilgi (sevgi) gösterilmediği için Bu durumlardayız ... Rabbim sonumuzu hayır etsin çok üzülüyorum gerçekten Allaha emanet olun selam ve dua ile ...

80.jpg

Aleykümselam kardeşim...
herzamanki gibi ilgisizlik ve ailevi boşluk değilmidir sorun?
aile en iyi okullarada yollar, harçlığınıda eksik etmezz fazlası ile...
ve okula gönderdiği evladına karşı vazifesini yapmışcasına rahattır...
ama paranın kokusunu alan akbabalar çocuğa başta arkadaş çevresi ile olmak üzere yaklaşır..
ve felaketlerin kapısı aralanır..
geriye doğru adım atmak çok zor ama imkansız değildir...
tüm bağımlı arkadaş, kardeşlerin kısa sürede imkansızı başaranlardan olması duası ile..
yorumunuz için teşekkürler..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Cok Onemli Bir Konuya Değinilmiş Allah Razi Olsun
Duyarliliğiniz Icin
Ben Izmirdeyim Ne Yazik Ki Burda Uyuşturucu Yaşi 11 Inmiş
Duyarli Olmaya çalişiyoruz öğrencilerimize Elimizden Geldiğince Ne Kadar Faydaliyiz Bilemem

Allah Bizleri Ve Cocuklari Korusun Allaha Emanet Olun

aleykümselam...
uyuşturucu yaşı 11!!!.. doğrusu korkunç bir durum ...
amin amin...hocam..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt