Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cafer-i Sâdık hazretlerinin bir kölesi (1 Kullanıcı)

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
Rivayete göre Cafer-i Sâdık hazretlerinin bir kölesi vardı. Kendisinin yakın hizmetlerini görürdü. Bir gün köle, getirmiş olduğu içi çorba dolu kâseyi kazâra Ca’fer-i Sâdık hazretlerinin üzerine döktü.

Üstü başı çorbaya bulanan Ca’fer-i Sâdık hazretleri öfkeli bir şekilde kölenin yüzüne baktı.

Gönül ehli olduğu davranışlarından anlaşılan köle, Efendisine karşı çok mahcup oldu. Yaptığı hatadan büyük üzüntü duydu. Fakat olan olmuştu bir kere.

Köle derin bir üzüntü içerisinde iken Kuran-ı Kerim’den bir ayet-i celile aklına geldi. Efendisine bunu hatırlatarak onun sakinleşmesine vesile olabileceğini düşündü ve:

“- Efendim! Kur’an da öfkelerini yenenler övülüyor, takdir ediliyor” dedi.

Cafer-i Sâdık hazretleri bu hatırlatma karşısında gönül ferahlığı içerisinde:

“- Öfkemi yendim!” diye cevap verdi.

Bu sefer köle:

“- Kur’an’da aynı yerde insanların hatalarını bağışlayanlar da övülüyor” diyerek ayetin devamını okudu.

Cafer-i Sâdık hazretleri yine aynı engin gönüllülükle:

“- Haydi, bağışladım seni!” dedi.

Bu defa da köle ihsanın tamamlanmasını istercesine:

“- Efendim! Ayetin sonunda da, Allah iyilikte bulunan kimseleri sever buyuruluyor” dedi.

Bunun üzerine Cafer-i Sâdık hazretleri Allah Teâlâ’nın ihsanı karşısında sadakat ve teslimiyetini gösterircesine:

“- Haydi git, hürsün artık. Seni Allah için âzâd ettim!” diyerek kölesini hürriyetine kavuşturdu.[Mustafa Eriş, Altınoluk Dergisi 2009-Mayis, Sayı:279, Sayfa:059]

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamü Aleyküm kardeşim...
ALLAH razı olsun...
İnşaAllah bizde Bir hata yaptığımızda yada bir hata gördüğümüzde Kur'an'ın buyurduklarını hatırlayıp yanlışlarımızdan yüz çeviririz...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamü Aleyküm kardeşim...
ALLAH razı olsun...
İnşaAllah bizde Bir hata yaptığımızda yada bir hata gördüğümüzde Kur'an'ın buyurduklarını hatırlayıp yanlışlarımızdan yüz çeviririz...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Ve Aleyküm Selam
Amin...Allah (c.c) razı olsun
Allaha emane olun hayırlı geceler diliyorum
Selam ve Dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt