Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

---C A D I___ A V I--- (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Afrikanın yoksul ülkelerinden Ugandanın kuzeyindeki bir mülteci kampında, cadı olduğu gerekçesiyle 3 kadın yakılarak öldürüldü.

Yaklaşık 20 yıldır iç savaş ile boğuşan ve binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı ülkenin Kitgum bölgesinde meydana gelen olayda, motosikletli bir taksi sürücüsünün gizemli bir şekilde ölümü üzerine şüpheleri üzerine çeken 3 kadın bağlandıkları kazıklarda ateşe verildi.

Bölgedeki polis yetkilisi Charles Oumo, taksi sürücüsünün aniden vücudunun şişmesi ve su toplaması üzerine hastaneye kaldırıldığını, burada daha da kötüleşen hastanın yaşamını yitirdiğini kaydetti. Doktorlar, adamın zehirlenerek öldüğünü düşünürken, kamptaki mülteciler motosiklete zehri serptiğini düşündükleri 3 kadının cadı olduğuna karar verdi.

Polisin verdiği bilgiye göre, kampın yaşlı liderleri gizli bir toplantı yaparak, kimlerin cadı olduğunu oy birliğiyle tespit etti. Önce taşlarla, sopalarla ve çekiçlerle dövülerek cezalandırılan kadınlar, hala canlı oldukları halde kampın ortasında yakıldı.

Ortaçağda Avrupanın pek çok yerinde yaygın olan cadı avı, bugün Afrikanın Sahra çölündeki pek çok kabilede hala uygulanıyor. Binlerce yıldır uyguladıkları geleneği sürdüren ilkel kabileler, özellikle zehirlenme olaylarında, oy birliğiyle karar verdikleri kadınları cadı ilan ettikten sonra yakarak öldürüyor.

www.samanyoluhaber.com.
2007-06-10 12:37:43

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: ---C A D I A V I---

RE: ---C A D I A V I---

olaya bakar mısınız ya? okuyunca dinazorlar çağında mıyız acaba dedim? ya da olsa olsa taş devri sanırım.. işte islamdan nasibini alamayan insanların düştükleri dalalet ve gaflet.. Allah hidayet versin inş.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ---C A D I___ A V I---

aliye_aliye yazdı:
olaya bakar mısınız ya? okuyunca dinazorlar çağında mıyız acaba dedim? ya da olsa olsa taş devri sanırım.. işte islamdan nasibini alamayan insanların düştükleri dalalet ve gaflet.. Allah hidayet versin inş.

evet kardeşim ne güzel söylemişsin
nasibini almayanlar
Allah hidayet versin

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::eek::eek::eek: bu nasil bir zihniyet ve dusunce tarzidir anlayamadim dogrusu nasil olupta birkaç kisinin oy birligi ile karar verdigi kadinlari once olesiye dovup sonrada yakarak oldururler???? hayret bir olayy :mad::mad::mad:

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşim çok öenmli bir konuyu paylaşmışsın bizimle.. Allah c.c. razı olsun.
Malesef insanlıktan, dinden, imandan nasibini almamış insanlar hala yaşamlarını ücralarda sürdürüyorlar..
Çağlar öncesinde kalmış adetler devam ettiriliyor.. Bunda tabi biz müslümanlarında suçu var, tebliğ görevini yeterince yerine getiremediğimiz için ama bu insanlığın bu derece cahilleşmesine sebep olamaz diye düşünüyorum..
Allah c.c. ıslah etsin, hidayet versin, dilerimki geç olmadan yanlışlarından dönsünler..
Selam ve dua ile..B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

huzunlu_gurbet yazdı:
:eek::eek::eek::eek::eek: bu nasil bir zihniyet ve dusunce tarzidir anlayamadim dogrusu nasil olupta birkaç kisinin oy birligi ile karar verdigi kadinlari once olesiye dovup sonrada yakarak oldururler???? hayret bir olayy :mad::mad::mad:

hemde demir ve taşlarla
Allah akıl fikir ve hidayet versin kardeşim
ne diyelim ki
dua etmeliyiz

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum kardeşim çok öenmli bir konuyu paylaşmışsın bizimle.. Allah c.c. razı olsun.
Malesef insanlıktan, dinden, imandan nasibini almamış insanlar hala yaşamlarını ücralarda sürdürüyorlar..
Çağlar öncesinde kalmış adetler devam ettiriliyor.. Bunda tabi biz müslümanlarında suçu var, tebliğ görevini yeterince yerine getiremediğimiz için ama bu insanlığın bu derece cahilleşmesine sebep olamaz diye düşünüyorum..
Allah c.c. ıslah etsin, hidayet versin, dilerimki geç olmadan yanlışlarından dönsünler..
Selam ve dua ile..B)

ve aleykümselam kardeşim
haklısınız
çok yavaşız bu konuda çok vurdumduymazız
daha ailemize çevremize tebliği yapmıyoruz kaldıki taa uzaklara
hemde yapanları kötü görüyoruz kötü gösteriyorlar bize
öcüymüş gibi
taaa ismi bilinmeyen yerlere gidip islamı anlatmaya çalışan o mübarek hocalarımızdan ve öğretmenlerimizde Allah razı olsun

mersel

Kayıtlı Kullanıcı

B)ölüm sizi korkutmasın B).çunku onun açılığı kurkusudurB) .rabim seni ve sevdıklerini korusun B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A MUSTAFA ALLAH RAZI OLSUN.BU NE BİÇİM ŞEY YA.AMA BEN NORMAL GÖRÜYORUM ONLARA.ÇÜNKÜ ALLAHA İNANMAYANLARDAN DAHA NE BEKLENİRKİ.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt