Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

buyurun maklube yiyelim (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaeyküm kardeşlerim geçen gün maklube yaptık ama bazı arkadaşlar çok acıkmışlar olaya hemen müdahele etmek istediler malesef ona verirmiyim ben yaptım yen yemeliyim :D neyse biz yaptık yedik tadına baktık sizlerlede paylaşmak istedik buyurun afiyet olsun..

Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI :
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.

makrubexm9.png

yemek için hazırlanışı

01s063dp91lm8.jpg

vede işin yeme kısmı? afiyet bal şeker olsun:D:D:D

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: buyurun maklube yiyelim

O NASIL YEMEK YA BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM.SALATAMI?

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

salatalı sen hiç maklube yemedin mi yaw aaa ne kadar ayıp ettin fatma hanım şimdi olmadı tadı nefis:D:D:D
YEMEDİM VALLA BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM.ZATEN Bİ ACAYİPTE GÖZÜKÜYOR AŞURE GİBİ.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

salatalı sen hiç maklube yemedin mi yaw aaa ne kadar ayıp ettin fatma hanım şimdi olmadı tadı nefis:D:D:D
YEMEDİM VALLA BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM.ZATEN Bİ ACAYİPTE GÖZÜKÜYOR AŞURE GİBİ.

yok yaw ne aşuresi kimse duymasın diyicekler ki maklubeyi aşure yaptı fatma hanım ben ona 2 saatimi verdim sen nediyorsun yaw ne aşuresi yerken iki saat bile sürmedi

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

SİZ VE MUTFAK HA HA .ERKEGİN MUTFAKTA NE İŞİ VARYA.KIZLAR NEYE YARIYOR İŞLERİ NE HAZIRLASINLAR İŞTE.VALLA BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM O YEMEGİ ZATEN Bİ ACAYİP YEMEMDE.BİDE BEN 2 SAAT YEMEKLE UGRAŞACAM MALZEMELERİ YEMEGİ YAPMADAN BİTİRİM BEN....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
SİZ VE MUTFAK HA HA .ERKEGİN MUTFAKTA NE İŞİ VARYA.KIZLAR NEYE YARIYOR İŞLERİ NE HAZIRLASINLAR İŞTE.VALLA BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM O YEMEGİ ZATEN Bİ ACAYİP YEMEMDE.BİDE BEN 2 SAAT YEMEKLE UGRAŞACAM MALZEMELERİ YEMEGİ YAPMADAN BİTİRİM BEN....

niye öyle diyorsun fatma hanım hayat müşterek sen peygamber efendimizin eşi ile birlikte ekmek yaptığını bilmiyormusun. sonra Türk erkek aşçılarımıza ayıp oluyor ama neyse siz yemeyim yiyenler oldu sağ olsunlar şuandada aramızdalar hala yaşıyorlar:D:D:D

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

niye öyle diyorsun fatma hanım hayat müşterek sen peygamber efendimizin eşi ile birlikte ekmek yaptığını bilmiyormusun. sonra Türk erkek aşçılarımıza ayıp oluyor ama neyse siz yemeyim yiyenler oldu sağ olsunlar şuandada aramızdalar hala yaşıyorlar:D:D:D
VALLA GÜZELDİ DEMEK HALEN YAŞIYORLAR HA..AŞÇILAR AYRI AMA KADIN EVDE OTURUR ADAM GARİBİM ÇALIŞIR EVE GELİNCE EŞİNE YARDIM EDER.NEYMİŞ EFENDİM HAYAT MÜŞTEREKMİŞ.NEYSE BAYANLAR DÖVECEKLER BENİ. AMA YEMEGİN GÖRÜNTÜSÜ IIII İÇİNDEKİLERİ BİLSEM BELKİ YERİM.VALLA PAZAR GÜNÜ ÇALIŞIYORUM YA SIKINTIDAN YAZIYORUM KONU DAGILSADA NE YAPİM.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

VALLA GÜZELDİ DEMEK HALEN YAŞIYORLAR HA..AŞÇILAR AYRI AMA KADIN EVDE OTURUR ADAM GARİBİM ÇALIŞIR EVE GELİNCE EŞİNE YARDIM EDER.NEYMİŞ EFENDİM HAYAT MÜŞTEREKMİŞ.NEYSE BAYANLAR DÖVECEKLER BENİ. AMA YEMEGİN GÖRÜNTÜSÜ IIII İÇİNDEKİLERİ BİLSEM BELKİ YERİM.VALLA PAZAR GÜNÜ ÇALIŞIYORUM YA SIKINTIDAN YAZIYORUM KONU DAGILSADA NE YAPİM.

malesef erkekler bu konuda kadınlardan biraz daha hünerli ayrısı gayrısı yok herkes eşittir. ayrıcada o evde bayan yok arkadaşlarla toplandık yaptık afiyetlede yedik. hem bayan olmanıza rağmen bu yemekten haberdar değilsiniz size hiç mutfak bırakılırmı yaw:D:D:D:D:D sadece yemek olmuyor

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

HA HA NEDENMİŞ MUTFAK BIRAKILMAZMIŞ AŞK OLSUN.AMA VALLA DOGRUSUNUZ BEN İŞE BAŞLIYALI BİLDİGİM YEMEKLERİDE UNUTTUM .İYİ TAMAM EŞİT OLSUN GÖRÜRÜSÜNÜZ SONRA.AMAM YEMEGİ MERAK ETİM MALZEMELERİ NE ACABA?

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
HA HA NEDENMİŞ MUTFAK BIRAKILMAZMIŞ AŞK OLSUN.AMA VALLA DOGRUSUNUZ BEN İŞE BAŞLIYALI BİLDİGİM YEMEKLERİDE UNUTTUM .İYİ TAMAM EŞİT OLSUN GÖRÜRÜSÜNÜZ SONRA.AMAM YEMEGİ MERAK ETİM MALZEMELERİ NE ACABA?

sen inek yahnisini biliyormusun:D:D:D:D neyse tamam kızma malzemelere gerek yok bence yapmaya kalkıpta zehirlenme sen bize lazımsın fatma hanım:D:D:D:D:D

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm aska mecnun kardeşim,

valla karnım açtı şimdi bu muhteşem yemeği görünce daha da açıktım kimse de yok evde kalk şimdi yemek hazırla:(Fatma Hanım bize Karıştırmalı Adıyaman Pilavı yapacaktı onu yemekte kısmet olmadı bari siz yapın da afiyetle yiyelim:D

selamünaleyküm

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Selam, biz arkadaşlarla yemiştik çok güzeldi ... yapılışını göremedim gittiğimizde yapılmıştı ...ama çok güzel bir görüntü ve tadı vardı ...
Allah razı olsun ...resimde çok güzeldi.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

valla karnım açtı şimdi bu muhteşem yemeği görünce daha da açıktım kimse de yok evde kalk şimdi yemek hazırla:(Fatma Hanım bize Karıştırmalı Adıyaman Pilavı yapacaktı onu yemekte kısmet olmadı bari siz yapın da afiyetle yiyelim:D

selamünaleyküm

aleykümselam;

aman nedemek efendim buyurun afiyet olsun siz isteyin iki saat değil 4 saat uğraşayım abarttım mı ne:D:D:D:D:Dneyse sağolun siz fatma hanıma bakmayın o cacık yapmasını bile unutmuş işe başlıyınca anlıycanız mutfak işlerinden pek anlamıyor bu size benden sır olsun:D:D:D:D:D

not= iş fatma hanıma kaldıysa siz aç kaldınız desenize

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

sen inek yahnisini biliyormusun:D:D:D:D neyse tamam kızma malzemelere gerek yok bence yapmaya kalkıpta zehirlenme sen bize lazımsın fatma hanım:D:D:D:D:D
BİLİYORUM İNEK YAHNİSİNİ HEMDE BEN ACILI YAPIYORUM.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
Selam, biz arkadaşlarla yemiştik çok güzeldi ... yapılışını göremedim gittiğimizde yapılmıştı ...ama çok güzel bir görüntü ve tadı vardı ...
Allah razı olsun ...resimde çok güzeldi.

evet öyledir çok güzel gerçektende ama tatmayanlara bir an önce Ziya şark soframızı tavsiye edelim:D:D:D:D şaka bir yana uygun vakitte malzemelerini yazarım inşAllah rabbim cümlemizden razı olsun selam ve dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

selamünaleyküm
NE YEMEGİ YA BEN DAHA KAHVALTIYLA DURUYORUM.MERCİMEK ÇORBASI OLSA OH MİS GİBİ YANINDA DA LİMON...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
evindar yazdı:

selamünaleyküm

aleykümselam;

aman nedemek efendim buyurun afiyet olsun siz isteyin iki saat değil 4 saat uğraşayım abarttım mı ne:D:D:D:D:Dneyse sağolun siz fatma hanıma bakmayın o cacık yapmasını bile unutmuş işe başlıyınca anlıycanız mutfak işlerinden pek anlamıyor bu size benden sır olsun:D:D:D:D:D

not= iş fatma hanıma kaldıysa siz aç kaldınız desenize

BENİM TATLI SOHBETİM YETER.....

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Fatma kardeşimizin tatlı sohbeti yeter gerçekten ama kıskandırmak gibi olmasın en son yanına gittiğimde bana bir sofra hazırladıki bir kuş sütü yoktu.Fatma kardeşim latife yapıyor maşaALLAH 10 parmağında 10 marifet maşaALLAH maşaALLAH:D

selamünaleyküm

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

Fatma kardeşimizin tatlı sohbeti yeter gerçekten ama kıskandırmak gibi olmasın en son yanına gittiğimde bana bir sofra hazırladıki bir kuş sütü yoktu.Fatma kardeşim latife yapıyor maşaALLAH 10 parmağında 10 marifet maşaALLAH maşaALLAH:D

selamünaleyküm

Aleykümselam;

kim fatma hanım mı? kuş sütü eksikti öylemi vay bak sen neyse MaşAllah diyelim bizde enişteye ayıp olmasın sonra Adam aç kalıcak :D:D:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt