Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyüklerimize bir sorum var inşallah bana yardım edersiniz (1 Kullanıcı)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm hayırlı akşamlar diliyorum öncelikle.
ben uzun yıllardır gece uyuduğum zaman ilahi ve dua sesleri duyuyorum. Geçen gün arkadaşımın biri hocasına danışmış kendisiyl irtibat kurmamı söylemiş bende arayıp hocasıyla görüştüm. Hoca yaşadığı şehirde saygı duyulan ve sevilen biri olarak anılıyor. konuma gecek olursam bana dua önerdi ben ezberledim, bazı şeylerde önerdi ve en önemlisi ismimi değiştirmemi önerdi. Şuan kullandığım ismi bir çok kardeşim ve büyüğüm biliyor KUR'AN da geçmiyor ismim ve ruhumla bedenime uymadığını bu seslerin kaynağındakilerle irtibata geçemediğimi ve öbür şeyler var ismini yazamıyorum onların musallat olmuş bana onları uzaklaştırcağını söyledi...... Sizce ismin önemi varmıdır ben kararsız kaldım ailem ve kardeşlerim bana şiddetli kızdı hocalara inanma onların yüzünden başına iş gelir diye fakat ablam bir cemaate bağlı onunda inandığı hoca var beni yargılaması zoruma gitti. Ben sadece bu şeylerin ismini yazamıyorum korktuğum için isimlere özellikle dikkat edip musallat olduğu doğru mu sizce...????
Kafam çok karıştı benim güvendiklerim sizlersiniz umarım aydınlatır büyüklerim beni .... şimdiden ALLAH razı olsun sizden:a45:

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim camiye bile gitmeden ilahi ve dua sesleri duyuyorsun ne mutlu sana. Bu sesler beni rahatsız ediyor deseydin ona göre cevap yazardım

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim gerçi siz buyuklere sormuşssunuz ama ben bir kardeşiniz olarak, soleyeyim ki, size isminizi degistr diyen hocanin hocaligina suphe ederim... bu resmen falcilikdir....bu ne ya...

kardeşim sizi ole rahatsiz eden size musallat olan varsa, bu konuda yani bunlkari bedenden cikaran kardeşler oluyor kurandan ayetlerle....ole bir imkaniniz yoksa kardeşim, ben size bu tur seylerden sakinmak icin bir dosya yolluyayim onu okuyun...yani dosya dediysem ayet ve hadislerle bu konuda kitapcik...

ilk once bunu onereyim

Dua, efsun, muska; sihirbaz ve üfürükçülerin okudukları şeyler

İbn Hacer el-Askalanî, alimlerin şu üç şartın bulunmasıyla rukyenin caiz olacağı üzerinde görüş birliği içerisinde olduklarını bildirmektedir:

a) Allah Teala'nın kelamıyla (âyetlerle), isimleri veya sıfatlarıyla olması;

b) Arap diliyle veya başka bir dille anlaşılır olacak şekilde yapılması;

c) Yapılan rukyenin bizzat faydasının dokunduğuna değil, umulan faydanın Allah Teâlâ tarafından gönderildiğine inanılması (Fethul-Barî, X, 206)

Rukye, mubah, haram ve şirk olmak üzere üş çeşittir

1- Mubah olan Rukye: Kur'ân-ı Kerim'den ayetlerle Allah Teâlâ'nın isim ve sıfatlarıyla, arapça ve anlamı anlaşılır bir dille yapıldığı takdirde mubahtır Hz Aişe (ranh)'dan rivâyet edilen bir hadis-i şerifte şöyle denilmektedir: "Rasûlüllah (sas) son hastalığında muavvizeteyni okuyup kendisine üflüyordu Hastalığı ağırlaştığı zaman onları okuyarak üzerine üflüyor ve onların bereketi için elini meshediyordum" (Buharî, Tıb, 32; Müslim, Selâm, 51-52)

Yine Hz Aişe (ranh) Rasûlüllah (sas)'ın hastalığından bahsederken şunları söylemektedir: "Rasûlüllah (sas) yatağa düştüğü zaman, İhlas süresi ve Mu'avvizeteyn'in tamamını okuyarak avucuna üfledi ve sonra elleriyle yüzünü ve vücudunun elinin yetiştiği her tarafını meshetti" (Buharî, Tıb, 39)

Yine akrep sokmasına karşı Fatiha ile rukye yapıldığına dair hadis varid olmuştur (Buharî, Tıb, 33) Ve yine Rasûlüllah (sas)'ın hastalanan bazı kimselere, Mu'avvizeteyn okuyup, onları sağ eliyle meshettiği ve peşinden de şöyle söylediği rivâyet edilmektedir "Ey insanların Rabbi olan Allah'ım hastalığı gider; buna şifa ver Şifa veren yalnız sensin Senin şifandan başka şifa yoktur Hastalık bırakmayan şifa ver" (Buhari, Tıb, 37)

Bu anlamda rivâyet edilen hadisler çoktur Bazı alimler Rasûlüllah (sas)'in; "Göz değmesi ve hummanın dışında rukye yoktur" (Buharî, Tıb, 17) hadisine dayanarak, göz değmesi, yılan ve akrep sokması dışında rukyenin caiz olmadığı kanatine varmışlardır Ancak diğer bazı alimler de bu hadisin, rukyenin en fazla faydalı olacağı anl----- sarfedildiğini, "Zülfikardan başka kılıç yoktur" sözüne kıyas yaparak cevaplandırmışlardır Çünkü diğer hadislerde görüldüğü gibi, Rasûlüllah (sas) başka şeyler için de rukyeye cevaz vermiştir

2- Haram olan rukye: Anlaşılmaz sözler, anlamsız kesik harfler, bilinmeyen isimler, bilenlerin Arapçadan başka bir dille rukye yapması, demir, tuz kullanarak veya ip bağlayarak rukye yapılması haram kılınmıştır Fayda verdiği tecrübe edilmiş uygulamalar bunun dışındadırŞabir (ra)'dan şöyle rivayet edilmektedir:

"Rasûlüllah (sas) ruky'e yapılmasını yasakladı Amr ibn Hazm'ın çocukları gelip şöyle dediler: "Ya Rasûlüllah! Biz bir tür rukye yapardık ve onunla akrep sokmalarına karşı korunurduk" Rasûlüllah; Ona dönün onda bir kötülük görmüyorum Sizden her kim kardeşine fayda vermeye güç yetirirse ona faydalı olsun” (Müslim, Selam, 63) demişti el-İzz b Abdüsselam'dan anlamı bilinmeyen harflerle yapılan rukye sorulduğu zaman, küfrü gerektirecek anlamlar içerip içermediğinin bilinmemesinden dolayı buna cevaz vermemiştir

3- Şirk olan Rukye: Allah Teâlâ'dan başkasına dua ederek, sığınarak veya yardım dilenerek yapılan rukye, şirktir Meleklerin, peygamberlerin, cinlerin ve benzeri varlıkların isimleriyle rukye yapmak gibi Bunların tamamı Allah Teâlâ'ya şirk koşmaktır Nitekim Rasûlüllah (sas) şöyle buyurmaktadır: "Efsun, nazarlık boncuklar, ve muhabbet için yapılan muhabbet muskaları şirktir" (Ebu Davud, Tıb, 17; İbn Mace, Tıb, 39; Ahmed b Hanbel, I, 381) Yine; "İçinde şirk bulunmayan şeyle rukye yapmakta bir kötülük yoktur" (Müslim, Selam, 64) buyurmaktadır İbn Hacer bu konuyu şöyle açıklamaktadır: "Bazı rukyelerde şirk bulunmaktadır Çünkü onu yapanlar kendilerine dokunan zararı defetmek ve lavda elde etmeyi Allah'tan başka kimselerden istemektedirler" (İbn Hacer el-Askalanî, Fethul-Barî, X, 260)

Müslüman, tamamıyla Allah Teâlâ'ya tevekkül etmekten başka şeylerden fayda dilemez Nitekim Rasûlüllah (sas) şöyle buyurmaktadır:

"Ümmetimden yetmiş bin kişi hesapsız olarak Cennete girecektir Onlar, efsun yapmayanlar, teşe'um etmeyenler, vücudlarını dağlamayanlar ve ancak Rablerine tevekkül edenlerdir" (Buhârî, Tıb, 17; Müslim, İman, 372) Kendiliğinden, istenmediği halde müslüman kardeşine rukye yapması bunun dışındadır Bu Rasûlüllah (sas)'in şu hadisine göre müstehaptır: "İçinizden her kim kardeşine yardım etmeye güç yetiriyorsa bunu yapsın" (Müslim, Selâm, 63)

ve simdi ben bu asureleri upload edip buraya yerlestirirm onlari dinlersiniz kardesim ve uc harflilerden korunma yollari kitabini da bulup upload edip yerlestiririm...Allah yardimciniz olsun

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim sizden Azerbaycan_lli kardeşim sağol

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim sizden Azerbaycan_lli kardeşim sağol

ecmain olsun kardeşim...

kitabi upload ettim kendim okumadim ama indirin faydali olmasinii diliyorum Allah dan...kitap guraba yayin evinin yayinevinden temin ede de bilirsiniz...

buyurun buradan indirin...

http://www.endir.az/uploads/tk_gin_qualities_and_ways_of_prevention_of_evil.pdf

rukye surelerini de suan upload ediyor...ben dinliyorum subhanallah kardeşim adamı okadar rahatlatiyor ki, mutlaka dinle inşallah...az sonra ekliyecem birince...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ben açmaya çalışıyorum ama IDM kapatılıyor diye bana bir sayfa geliyor ben bunu anlayamadım

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
sag tiklayip farkli kayd ederek indirin....ve dosyanin acmasi icin bilgisayarinizda adobe reader kurulu olmasi gerek, ki genelde tum pc lerde olur....eger acmazsa ben baska siteye upload ederim

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Ne kadar güzel,ilahi ve dua sesleri duymak,bunun yerine davul zurna,silah,dehşetli gürültü sesleride duyuyor olabilirdin.
Dua ve ilahi sesi,inş. senin gönlünün sesi,ruhunun isteği gıdasıdır.Bence bunda kötü birşey eremek çok yersiz,aynı zamanda çok güzel,şükret yukarıda belirttiğim sesler olsa endişelenelim.Ben güzel şeyler hissediyorum,bana güzel şeyler hissettiriyor bu durum.Canım,ismin güzel olması illaki Kur'anı Kerimde geçiyor olması demek mi.Kezban ismi Kur!anı Kerimde var diye anlamını bilmeden çok kişi çocuğuna bu ismi veriyordu,hamdolsun artık daha bilinçleniyoruz inş.İsim konusunda daha fazla birşey söylersem yanlış ifadede bulunabilirim,fazla bilgim yok.Lütfen ilahi sesleri konusunda vesveseye düşmenize yada düşürülmenize fırsat vermeyin.Ayetel kürsi okuyarak yatın,Rabbimize sığının,O en güzel vekildir.
Selam ve Dua ile

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Ne kadar güzel,ilahi ve dua sesleri duymak,bunun yerine davul zurna,silah,dehşetli gürültü sesleride duyuyor olabilirdin.
Dua ve ilahi sesi,inş. senin gönlünün sesi,ruhunun isteği gıdasıdır.Bence bunda kötü birşey eremek çok yersiz,aynı zamanda çok güzel,şükret yukarıda belirttiğim sesler olsa endişelenelim.Ben güzel şeyler hissediyorum,bana güzel şeyler hissettiriyor bu durum.Canım,ismin güzel olması illaki Kur'anı Kerimde geçiyor olması demek mi.Kezban ismi Kur!anı Kerimde var diye anlamını bilmeden çok kişi çocuğuna bu ismi veriyordu,hamdolsun artık daha bilinçleniyoruz inş.İsim konusunda daha fazla birşey söylersem yanlış ifadede bulunabilirim,fazla bilgim yok.Lütfen ilahi sesleri konusunda vesveseye düşmenize yada düşürülmenize fırsat vermeyin.Ayetel kürsi okuyarak yatın,Rabbimize sığının,O en güzel vekildir.
Selam ve Dua ile
Ben ilahi ve dua seslerinden korkmuyorum aksine beni rahatlatıyor ama benim nedenim uyuyamıyorum. Ellerim kollarım kendi isteğim dışında hareket ediyor bazen kafamı durduramıyorum epilepsi hastası gibi sürekli oynuyor bunlar sadece geceleri belli bir vakitte oluyor. beni korkutan bu. Allah'a şükür bir rahatsızlığım yok ama .......... musallatlığı var denildi ismini nokta olarak yazdım.. şükür bu ara tüm gün uyuyorum buseferde namazlarım kaçıyor ama inşallah düzelirim Ya Rabbim şifamı acil verir inşallah.......
İlginizden dolayı hepinizden Rabbim razı olsun

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim ismini yazmaktan korktuğun cin kelimesi ise sen bu kelimeyi kullanmanın uygun olmayacağını sana söyleyenlere aldırma eğer o ismi zikretmen yanlış olsaydı Allah nas süresinde geçen cin kelimesini ..... olarak gönderirdi.
Konyada faik isimli biri var bölgesinde çok ünlü yardımına ihtiyacın olduğunu düşünüyorum telefon ile sende olan biteni anlayabilecek hikmet kendisine verilmiş ama ben telefonunu yazmak istemiyorum buraya. Arayan bulur

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Rabbim şifanızı versin inşaAllah.. ilginç geldi,hatta şaşırarak okudum..
Kardeşim efendimizin yaptıgı gibi Ayetel kürsi,İhlas,felak,nas,Fatiha okuyup üflesen ve tüm vücuduna sürsen.. ve Allahtan şifa talep ederek uyusan..
Yaptın mı bilemiyorum ama benim ki bir nebze öneri..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Nas, Felak, Ayetel kürsi, ve birçok dua okuyorum günlük Allah 'a şükür. Ama bazen oluyorki okuduğum dualar birbirine giriyor kekelemeye başlıyorum heleki namazda tövbe çekiyorum geri okumaya başlıyorum biraz sonra tekrar oluyor kekelemem.... Eskiden yoktu sürekli baş ağrısı halsizlik oluyor ensem çok ağrıyor, halsizlikten başımı kaldıramaz oluyorum. Eskiden sürekli oturup günlük 5 yada 6 cüz kur'an okuyan ben şimdi iki sayfa okuyabiliyorum .Dualarımı tane tane okuyorum . Üzerinde nazar ve büyü olanlar böyle şeyler oluyormuş.

mübin kardeşim nasıl ulaşcam peki?

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim onu buradan yollayamam ama konyada çoğu hoca onu tanır onlar ile ulaşabilirsin

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
benim konya ile bir irtibatım yok ki. Konya da tanıdığım bile yok nasıl yapcam :(

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim,ben şimdi anladım sizi hakkınızı helal edin.Bunu çeken bilir,inkar etmek mümkün değil,inş. ehil birini bulursunuz,kardeşim,sitedeki kardeşlerimizden,burcu,leyla,tekdileğim,gülüm.se,kardşlerimden birinin,serap msn adresini biliyorsan adresimi al,sen nerede yaşıyorsun.Allah yar ve yardımcın olsun.inş. ehil birine denk gelirsin.
Selam ve Dua ile

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
ben kırşehir deyim hanife abla arkadaşlardan alcam iletişime gecerim senin le yarın inşallah

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
İnş. kardeşim,görüşelim,sana yardımcı olmaya çalışacağım inş.RABBİM yar ve yardımcın olsun,kardeşiim,sen okuyamazsın,fakat biri sana cin suresini okusun,suyada okusun iç eline yüzüne sür,abdestli olmaya çalış,seni öyle iyi anlıyorum ki...
Rabbime emanet ol,inş.seni ve tüm sıkıntıdaki kardeşlerimi muhafaza eylesin.
Selam ve Dua ile

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah almışsındır numarayı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt