hado77;1245978]selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
Ve aleykum selam,
Kardeşim ben senin yazdıklarına cevap yazmaktan bıktım,senin artık durman gerekli, nedeni açık ve net, yazacaklarımla birkere daha sapkın fikir ve görüşlerini aşağıya sıralayacağım,sen ALLAH TEALA yı,Hz.Peygamberi s.a.v,Kur'anı kerimi ve hatta islam dinini Ehli sünnete göre değil kafana göre yorumluyorsun,geçenlerde yazdığın bir yazıda '' ALLAH c.c yarattığı gibi acıkır...'' diyerek bir sapkın görüşünü ve dahasını bizlere açıkca göstermiştin,bu yazında da tezat fikirlerini bir bir göstereyim,seni ben değil bizzat ayetler ve hadislerle ALLAH c.c ve Rasulu s.a.v yalanlasın...
burda bahsedilen büyüden kasıt peygamber (as) lara atılan sahir iftirasındaki sihirdir. yani arkasında karanlık bir güç yoktur . ALLAH(cc) vardır.Biz büyüden bahsederken ALLAH c.c den başkası hiçbir işe muktedir değildir,hayrıda şerride elbette O c.c yaratmıştır,biz sihrin bir kötülük aleti olduğunu ancak imtihan için var olduğunu anlatmaya çalıştık nefsinize hoş gelen şeyi yapacak ve buna sihir demeyeceksiniz ama ALLAH(cc) ten gelince buna sihir diyeceksiniz. ALLAH(cc) kularının yaptıklarını yüzlerine vurmuştur.Sen sanıyorsun ki ALLAH TEALA nın fiili ayrıdır,kulların fiili ayrıdır,uyan kardeşim uyan,ALLAH TEALA diyorki ;siz dilersiniz bende dilersem yaratırım,sonrada sizin dilediğiniz ve benim yarattığım kötü işlerinizi yüzünüze vururum,ancak senin anlama şeklinle ALLAH TEALA kullarının kendi nefsi arzularını kendileri ondan habersiz yapmış gibi ''Szi yaptınız ben açığa çıkardım'' manası taşıyor...
karanlık ilim diye bir şey NUR(cc) ün katından gelmez.Kardeş burası çok önemli herşey ALLAH'tan dır,herşeyin sahibi ve yaratıcısı odur,karanlık işlerde kötülüklerde onun ilminden gelmiştir,mesela adam öldürmek suçtur,kötülüktür,adam öldürmenin varlığını ve nasıl yapıldığını ilim olarak ALLAH TEALA kullarına öğretmiştir ve yanına da eklemiştir ''Öldürmeni yasaklıyorum öldürme işine yaklaşma işte bu senin imtihanındır'' işte bunun gibi hırsızlık yapmak,içki içmek,yalan söylemek,insanları kandırmak hepsi bir ilim gerektirir,bilmeden kimse birşey yapamaz bilmek ise her türlü ilmin sahibine hastır,bunlarıda bize ALLAH TEALA öğretmiştir,ama yasaklayarak ''işte kötü işleride size öğrettim iyi işleride size öğrettim şimdi neyi seçerseniz odur sizin ameliniz '' der.Sen burada kalkıpta kötülük yapmaya yarayan ilim ALLAH c.c. den değil dersen akıllara başka birisinden olması fehmini getirirsin.PEKİ BEN SANA SORUYORUM SENCE KÖTÜLÜK KİMİN İLMİNDEN ? NUR(cc) ün olduğu yerde karanlık ilim olmaz o ALİM(cc) tür.Arkadaş sen en kısa zamanda uyan uyanda aklındaki ALLAH TEALA tasvirini yık,görünen o ki aklına her ALLAH TEALA ismi geldiğin de Onu c.c bir yerlerde düşünüyorsun yanında şu var bu var gibi söylemlere kapılıyorsun,ilmin sahibi ALLAH c.c ise,ondan başka ilmin sahibi yoksa senin tabirinle verelim bütün iyilikleri ALLAH'a kalan kötülüklerin ilmini kimden aldık ACABA? bizlere kim öğretti kötülükleri,sence iyiliğin ve kötülüğün imtihanımızdaki yeri ne ? kendisi hakkında kötü zanna sebebiyet verecek şeyi kullarına öğretmez.Bazı ayeti kerimelerde ALLAH TEALA tekidleyerek buyurur ki, ''Ben sizi imtihan için yarattım ve benden başkada yaratıcı ve ilim sahibi ve imtihan edici yoktur,benden başka kudret sahibide yoktur,benden başkaları olsa idi aralarında savaş çıkardı...'' içki kötülüklerin başıdır,kumarda kötüdür,haksız adam öldürmede,ve bir sürü sayılabilecek işler var,adama diyorsun ki neden içiyorsun diyorki ,''ah keşke hiç bilmeseydim tanımasaydım ben bu içkiyi,bilsem bu kadar kötü olduğunu içermiydim,bu çok kötü bir illet'' diğer birisi diyor ki ''Yav madem bu kadar zararlı bir illet ALLAH c.c neden yaratmış...'' şimdi burada kulun aklında kötü bir fehim oluşmadımı ALLAH TEALA hakkında ama MEVLA TEALA '' Evet ben yarattım o içki yi ,nasıl üzümden veya herhangi bir meyveden içki yapacağınızı da ben öğrettim ama birde şart koydum,bu içki size dünya ahiret zarar verir O zaman sizde buna yaklaşmayın eğer öğrettiğime rağmen emrime itaat ederseniz işte O zaman cennet sizi bekliyor...'' Büyü/sihirde bunun gibidir ,bak ayeti kerimelere ne kadar açık varlığını inkar etmek küfürdür,kötülük içinde kullanıldığını inkar etmek küfürdür,kötülük vermediğini söylemek küfürdür,buna rağmen ALLAH TEALA biz harut ve maruta kötülük için kullabırsanız kafir olursunuz dedirtmeden bir şey öğretmemelerini buyurduk diye açık açık söylerken büyünün farazi olduğunu söylemek ise küllüm küfürdür,bütün bunlara rağmen birisi kalksada deseki (ve çokça insanda demiştir) '' madem bunca işler var kötü bunları ALLAH c.c niye yarattı '' sizin CEVABINIZ NE OLACAKTI ? o ayetlerin tevili de biraz farklıdır bilginize sunarım. Ayeti kerimeleri ehli sünnet alimleri gibi tevil etmezsen elbette farklı olur,bizde defalarca okuyoruz ama nedense senin okuyamıyoruz,acaba sorun sendemi ehli sünnet alimlerinde mi ?
biraz tevbe biraz duha biraz nafile kılarsanız o ayetlerin ALLAH(cc) ten başka kudret yoktur ve her işin sahibi odur ve kulunu hiçbir karanlık güce teslim etmemiştir ve o kitap ancak bir öğüttürün anlamını size kalben ilham ederler.Kardeş senin saçma tezatların burada da çıkıyor meydana daha yukarıda diyordun ki nurun yanında kötülüğün ilminin ne işi var burada da diyorsun ki herşey ALLAH c.c dan bize tavsiye ettiğin tevbeye asıl sen muhtaçsın bizce de sen bir güzel tevbe et,çünkü sanki biz büyü yada kötülüklerin başka bir varlıktan geldiğini anlatıyormuşuz gibi sayende ithamlanıyoruz,yukarıda ki yazımızı gözlerinizle okumaya gayret etseydiniz,büyüden kurtulmak iseyen kişinin büyünün tesirini gösteren ALLAH TEALA dan yardım istemesini dilememiz söylemini okurdun...
bunun için müçtehit olmanıza da gerek yok. salih bir kalp ile ben senin bize zarar vereceğine inanmıyorum kullar ancak nefsine zulmedicidir bana bilmediğimi öğret derseniz ALLAH(cc) kalbi ilhamlarla hakkı anlatır ve sen kamnak olma benim ilmim herşeyi kuşatmıştır denir.Konu ile ne alaksı var ,biz senin yazdığından anlıyoruz ki ALLAH TEALA kötü amellerin nasıl yapıldığını kullarına öğretmemiştir ??? Peki bizde diyoruz ki iyiliği ALLAH TEALA öğretti ise,iyilik ve kötülük ilimleri bir insanın cennet ve cehennemlik olduğunu ayırt ediyorsa O zaman bizi imtihan eden de ALLAH TEALA ise bize suç ilmini KİM ÖĞRETMİŞTİR ??? sen bunu cevapla ...