Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyü ve sihirle geçimsizlik ortadan kaldırılır mı? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Aileler, en ufak ihtilaflarında büyücülere koşmaktansa önce kendilerine bir çeki düzen vermelidir.
Soru: Eşim bana ilgisiz ve çok kavga ediyoruz. Büyü ve sihirle geçimsizliğimizi ortadan kaldırabilirmiyiz, bu doğru olur mu?

Meşhur atasözümüzdür. Denize düşen yılana sarılır, denmiştir. Biz de bazen öyle oluyoruz galiba. Çaresini bulamadığımız, teşhisini koyamadığımız sıkıntılarımızda çareyi büyüde, sihirde görüyor; hemen hükmünü veriyoruz.

- Büyü yaptılar, geçimimizi bozup huzurumuzu yok ettiler. Ya da kısmetimizi kapatıp olan işimizi olmaz hale getirdiler.

- Öyle ise çare nedir?

- Çare; büyücülere, sihircilere, falcılara gitmektir…

Kanaatim odur ki, aile içinde insanlar, beyin yahut da hanımın tutumundan şikayetçi olurken olayı büyüye, sihire yormakta yanılıyorlar.

Büyü de sihir de tarafların kendilerindedir. Şayet rahatsızlık unsuru olarak gördükleri hallerini kendi iradeleriyle düzeltmeye yönelseler ortalıkta ne büyüye ihtiyaç kalır, ne sihirbaza. Ama nefsi böyle bir özeleştiriye talip olmuyor. Kendi kusur ve hatalarını düşünmeye de fırsat vermiyor. En kolay yolu gösteriyor:

- Büyü yapmışlar, sihirde bulunmuşlar.

Bundan sonra yatakta muska aramalar, kapıda çaput bulmalar alıp yürüyecek; evhamlar, vesveseler, masum konu komşulardan şüphelenmeler meydana gelecektir. Çık çıkabilirsen işin içinden.

Hayır hayır boşuna suçlamayın konu komşunuzu, yakınlarınızı ve dostlarınızı. Büyü falan yok, kendi ihmal ve kusurlarınız var. Yapılan büyüden dolayı hanımı evi terk ettiğini söyleyen bir bey:

- Ne olur büyüyü boz, sihiri çöz, bunu ancak sen yaparsın, diye ısrarda bulundu. Ben de:

- Büyü yapılan hanım evi terk ederken bir bahane ileri sürer, bu bahane ile evi terk eder, seninki ne bahane ileri sürdü, onu söyle, dedim.

Söylemek istemedi. Israr edince baklayı çıkardı:

- Güya ben akşamları işimden çıkınca hemen eve gelmiyor da meyhaneye uğruyor, iki tek atıyormuşum.

Zaten ben de bu itirafı bekliyordum. Hemen çareyi gösterdim.

- Tamam, dedim, işte büyü de, büyü yapan da açıklandı. Büyüyü sen yapıyorsun meyhaneye gitmekle. Büyün de oradaki içkin. Çözmek istiyorsan akşamları işinden doğruca evine gel, meyhaneye uğrama. Göreceksin ki büyü derhal bozulmuş, sihir de hemen çözülmüş!

god one

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Büyü ve sihirle geçimsizlik ortadan kaldırılır mı?

YÜREĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEKTİR BU Bİ ÇOK KİŞİYE ASLINDA.SELAMETLE ALLAH RAZI OLSUN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

çok tşk ederim kardeşim rabbim cümlemizden razı olsun faydalı olur düşüncesiyle yazma gereği duyduk olmuştur inş selam ve dua ile

god one

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM ABLAM ASIL DERSİ ALMASI GEREKENLERDE BU SİTEYE TAKILMAZ SANIRIM...AMA BENİM AKLIMDA BEN ANLATIRIM HERKEZE SENDE FAYDALI OLURSUN:)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

tamam değerli kardeşim hepimizin ders aldığına eminim burda yazdığım tüm yazılar önce kendi nefsime sonra okuyanlaradır selam ve dua ile

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.ama ne acidirki bu tur olaylarda onlarin kapilari asiniyor onlari zengin ediyoruz ustune ustluk gunaha giriyoruz.sabrin sonu selamettir ,ALLAH dayanamayacagimiz kadar yuk yuklemesin omuzumuza insaallah.sabrinida eksik etmesin yuce ALLAH bizden

zenna

Kayıtlı Kullanıcı

BÜYÜ SİHİR VS.... BUNLARLA MUTLULUK OLMAZ ALLAH BİZİ SINAMAK İÇİN KOYMUŞ BENDENMİ YOKSA ONLARDAN MI YARDIM İSTEYECEKLER DİYE BUNLARA YÖNELMEK TE BÜYÜK GÜNAHTIR ;););)ALLAHA EMANET OLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt