Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BURADA AĞLAMAK FAYDASIZDIR .. (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Bir gün peygamberimiz (s.a.v) Cebrail’den cehennemi sordu. Cebrail (a.s.) uzun, uzun cehennemi anlattı. Peygamber efendimiz anlatılanlara dayanamayıp bayıldı. Ayıldığında buyurdu ki: “Ey Cebrail, böyle şiddetli, felaketli yere benim ümmetim girecek mi? “Evet ümmetinin büyük günah işleyenleri cehenneme girecektir. Bunu üzerine Peygamberimiz çok ağladı . Sonra odasına çekildi, sadece namaz dışarıya çıkıyor, bunun dışında kimseyle görüşmüyor. Peygamberimizin dışarı çıkmamasının 3. günü Hz. Ebu Bekir (r.a.) kapısının önüne gelerek :

“-Resûlullah (s.a.v.)’ı görmek mümkün mü?” diye seslendi. Fakat içeriden bir cevap gelmeyince ağlayarak oradan ayrıldı. Sonra Hz. Ömer geldi. Aynı sözleri söyledi. Ona da cevap gelmeyince ağlayarak oradan ayrıldı. Sonra Selmani Farisi geldi. Ona bir cevap verilemeyince, ağlayarak Hz. Ali’nin evine gidip durumu anlattı. Hz. Fatıma (r.a.) saadeti Dareyn koştu :

“-Ey Allah’ın Resûlü Ben kızınız Fatıma’yım” dedi. Resûlü Ekrem Efendimiz (s.a.v.) o anda secdeye kapanmış Ümmeti için ağlıyordu. Hz. Fatıma kapı açılıp içeri girince babasının ağlamaktan, yüzünü sarardığını, avurlarının çökmüş olduğunu :

“-Babacığım! Size böyle ne oldu?” diye sordu. Resûlü Ekrem (s.a.v.) buyurdu ki :

“-Ey Fatıma! Bana Cebrail gelip cehennemi tabakalarını anlattı. Ümmetimden büyük günahlar işleyenlerin cehenneme atılacağını bildirdi. İşte beni Ağlatan kederlendiren budur. Sonra Hz. Fatıma Ümmetimden büyük günah işleyenlerin cehenneme nasıl gireceklerini sordu. Resûlü Ekrem (s.a.v.) şöyle anlattı :

“-Günahkarlar tutulup cehenneme götürülürken:

“-Ya Muhammed, Ya Muhammed….” diye bağırarak giderler. Fakat Cehenneme yaklaşıp cehennem Meleklerini görünce bunun unuturlar. Melekler :

“-Sizler kimler sizin?” diye sordular.

“-Biz kendilerine Kuran inmiş olanlardan ve Ramazanda oruç tutanlardanız” derler. Melekler de :

“-Kuran’ı Kerim Muhammed (s.a.v.) Ümmetine inmiştir” derler. Bunun üzerine Peygamber efendimiz (s.a.v.) ismini hatırlayıp :

“-Bizler Muhammed (s.a.v.) Ümmedin den Olan kimselerin hallerini bildiren ayetlerden haberiniz yok muydu?” diye sorarlar. Onlarda :

“-Vardı. Fakat gaflete geldik, şeytana uyduk” derler. Hallerine çok üzülürler. Gözyaşları kalmaz, gözlerinden kan akmaya başlar. Sonra Melekler onlara derler ki :

“-Bu ağlamanız boşunadır. Eğer dünyada böyle ağlasaydınız faydası olurdu. Şimdi burada ağlamazdınız” Sonra Melekler gelir :

“-Atın onları Cehenneme!”

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
RE: BURADA AĞLAMAK FAYDASIZDIR ..

S.A...ALLAHC.C.RAZI OLSUN...A.E.O...SELAMVE DUA İLE...:(:(:(:(:(

EY RABBİM!ÖLÜME HAZIRLIKSIZ YAKALANMAKTAN VE
GAFLETTE KALIP GAFİLLERDEN OLMAKTAN SANA SIĞINIRIM....

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...

nihalim yazdı:

gunahkar1

Kayıtlı Kullanıcı

nihalim yazdı:

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun... Rabbim dökeceğimiz tüm gözyaşlarımızı bu dünyada dökmeyi nasip etsin, gaflete düşürmesin, günahlarımızı affeylesin inşallah... Rabbimden ümit kesilmez çok tevbe edip çok ağlayalım ki inşallah affedilenlerden olalım, cehennem kapısına gidipte orada ağlayanlardan olmayalım...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Kaan Erdem

Yönetici

AMİN.AMİN.KARDEŞİM SİZ EPEYCE BİR YOKTUNUZ SANIRIM BANA ÖYLE GELDİ...SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN...

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun... Rabbim dökeceğimiz tüm gözyaşlarımızı bu dünyada dökmeyi nasip etsin, gaflete düşürmesin, günahlarımızı affeylesin inşallah... Rabbimden ümit kesilmez çok tevbe edip çok ağlayalım ki inşallah affedilenlerden olalım, cehennem kapısına gidipte orada ağlayanlardan olmayalım...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN SELAMETLE

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.a. kardeşim günahlarımdan öyle korkuyorumki diğer taraftanRabbimizin rahmeti azabından çoktur diye ümit ederken ferahlıyorum Rabbim bizlerede salih kullarına nasip ettigi tövbe ve göz yaşını nasip etsin inşAllah Allah'ac.c. emanet ol

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun.rabbim "atın şunları cehenneme "sözünün muhatabı eylemesin kimseyi.onun için dünyamızı kendi rızasıyla,rızası için,günahlarımız için akan gözyaşlarıyla doldurmayı nasip etsin.rabbim ayağımızı kaydırmasın.Allah'a emanet olun

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
KARDEŞİM ALLAH(CC) RAZI OLSUN...

HAZIRLANINIZ; BAŞKA, DAİMİ BİR MEMLEKETE GİDECEKSİNİZ. ÖYLE BİR MEMLEKETKİ, BU MEMLEKET ONA NİSBETEN BİR ZİNDAN HÜKMÜNDEDİR... EGER GÜZELCE BU FERMANI DİNLEYİP İTAAT ETSENİZ.... YOKSA İSYAN EDİP DİNLEMEZSENİZ,MÜTHİŞ ZİNDANLARA ATILACAKSINIZ....
R.N.KÜL....

Kaan Erdem

Yönetici

derya_gulu yazdı:
S.a. kardeşim günahlarımdan öyle korkuyorumki diğer taraftanRabbimizin rahmeti azabından çoktur diye ümit ederken ferahlıyorum Rabbim bizlerede salih kullarına nasip ettigi tövbe ve göz yaşını nasip etsin inşAllah Allah'ac.c. emanet ol

Kaan Erdem

Yönetici

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun.rabbim "atın şunları cehenneme "sözünün muhatabı eylemesin kimseyi.onun için dünyamızı kendi rızasıyla,rızası için,günahlarımız için akan gözyaşlarıyla doldurmayı nasip etsin.rabbim ayağımızı kaydırmasın.Allah'a emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici

serkan25 yazdı:
B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
KARDEŞİM ALLAH(CC) RAZI OLSUN...

HAZIRLANINIZ; BAŞKA, DAİMİ BİR MEMLEKETE GİDECEKSİNİZ. ÖYLE BİR MEMLEKETKİ, BU MEMLEKET ONA NİSBETEN BİR ZİNDAN HÜKMÜNDEDİR... EGER GÜZELCE BU FERMANI DİNLEYİP İTAAT ETSENİZ.... YOKSA İSYAN EDİP DİNLEMEZSENİZ,MÜTHİŞ ZİNDANLARA ATILACAKSINIZ....
R.N.KÜL....

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
AMİN.AMİN.KARDEŞİM SİZ EPEYCE BİR YOKTUNUZ SANIRIM BANA ÖYLE GELDİ...SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN...

tevbekar yazdı:

Allah razı olsun Kaan kardeş beni çok sevindirdin demek yokluğumu farkedenlerde varmış evet bir süredir pek girememiştim ama inşallah bundan sonra buradayım... Rabbimde inşallah senide böyle mutlu eder...

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN..BENİM TAKİP ETTİĞİM KARDEŞLERİMDEN BİRİSİNİZ...O YÜZDEN DİKKATİMİ ÇEKTİ...ALLAH CC EMANET OLUN...SELAM VE DUA İLE...:D:D:D:D:D

tevbekar yazdı:
KAAN ERDEM yazdı:

tevbekar yazdı:

Allah razı olsun Kaan kardeş beni çok sevindirdin demek yokluğumu farkedenlerde varmış evet bir süredir pek girememiştim ama inşallah bundan sonra buradayım... Rabbimde inşallah senide böyle mutlu eder...

Kaan Erdem

Yönetici
ey Rabbim!ölüme Hazirliksiz Yakalanmaktan Ve
Gaflette Kalip Gafillerden Olmaktan Sana Siğinirim....

dereli_06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeş böyle güzel olayları herkesin yazması dileğiyle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt