Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?- (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Siz hala sigara içiyor musunuz?:eek::eek::eek:

Marlboro reklamlarında oynayan David Mc Lean 1995’te akciğer kanserinden ölmüştür.:mad:

Bir diğer Marlboro reklamlarında oynayan Wayne Mc Laren 1992 yılında 51 yaşında akciğer kanserinden ölmüştür.:mad:

İlk olarak 50’li yıllarda Chester Field reklâmlarında oynayan, daha sonra da bunu devam ettiren Janet Sackman akciğer kanseri olmuştu. Akciğerinin bir kısmıyla, sesini kaybetmişti.:mad:

Bu şahıs diğerleri gibi sigara içmeyip sadece reklâmlarda ağzına alıyordu.:mad:

1981–87 yılları arasında Winston reklâmlarında başrol oynayan David Goerlitz 35 yaşında felç oldu. Ayrıca tatma duygusunu da kaybetti.:mad:

Camel sigaralarının reklâmında yer alan Will Thornbury, 1992 yılında 56 yaşında kanserden öldü.:mad:

Marlboro reklâmlarında oynayan bir diğer kovboy David Millar Jr, 1987 yılında sigara kullanmaktan kaynaklanan anfizem hastalığından öldü.:mad:

Not: Sigaranın zararları bıraktıktan 15 yıl sonra da ortaya çıkabilir.:mad:

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?-

:( s.a. malesef eşime bıraktıramıyorum korkuyorum sonradan çok acısını çekecek diye...

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı

paylaşımın için teşekkürler ALLAH herkeze bırakmayı nasip etsin inşB)

nehikmetse

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sıgara

RE: sıgara

BU KONU HAKKINDA DUALARINIZI BEKLİYORUM İNŞALLAH BENDE BU SIGARA İLLETİNDEN KURTULURUM SAYGILARLA:(

sehadet27

Kayıtlı Kullanıcı

BENİMDE DUYMUŞ OLDUĞUM KADARIYLA SİGARA İÇEN KARDEŞLERİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZİN CEMALİNİ NET BİR ŞEKİLDE GÖREMEYECEKLER SİGARANIN DUMANI ONLARA PERDE GİBİ OLACAKMIŞ BUGÜNDEN İTİBAREN İNŞALLAH SİGARA İÇEN KARDEŞLERİM BIRAKIRLAR RABBİM BİZLERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN CEMALİNİ GÖREMYEİ NASİP EYLESİN AEOB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

nehikmetse yazdı:
BU KONU HAKKINDA DUALARINIZI BEKLİYORUM İNŞALLAH BENDE BU SIGARA İLLETİNDEN KURTULURUM SAYGILARLA:(

inşaallah dualarımız sizinle olsun B)tez günde bırakmayı nasip etsin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

zeynur yazdı:
paylaşımın için teşekkürler ALLAH herkeze bırakmayı nasip etsin inşB)

AMİNNNN İNŞ B)BIRAKANLARA BİRER DEMET GÜL B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

deren75 yazdı:
:( s.a. malesef eşime bıraktıramıyorum korkuyorum sonradan çok acısını çekecek diye...

ALEYKÜMSELAM DERENCİM SİGARA BİLDİĞİM KADARIYLA İÇKİDEN DE KÖTÜYMÜŞ İNŞ RABBİM BIRAKMAYI NASİP EDER :)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHA ŞÜKÜR İÇMİYORUM GERÇİ ETRAFTA ÇOK İÇEN VAR BİZEDE ZARARI DOKUNUYO TABİİ
AEO

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

süper süper süper bir yazı....rabbim içenlere bırakmayı nasip etsin...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:

ATA İÇMİYORSUN DEĞİLMİ SANA ÇİÇEKLİ AFERİN B)B)B)B)B)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
ATA_11 yazdı:

yok be annem asla içmem.ama yine sizle daha öncede konuşmuştuk ya annem eşim içiyor.aslında kendisi bir eğitimci örnek olman lazım diyorum öğrencilerine ama bırakmadı henüz yaa.bıraksa eşim (cece) dünyalar benim olacak..

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

asliyener yazdı:
BENİMDE DUYMUŞ OLDUĞUM KADARIYLA SİGARA İÇEN KARDEŞLERİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZİN CEMALİNİ NET BİR ŞEKİLDE GÖREMEYECEKLER SİGARANIN DUMANI ONLARA PERDE GİBİ OLACAKMIŞ BUGÜNDEN İTİBAREN İNŞALLAH SİGARA İÇEN KARDEŞLERİM BIRAKIRLAR RABBİM BİZLERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN CEMALİNİ GÖREMYEİ NASİP EYLESİN AEOB)

AMİN (ALLAH'ım sen kabul et).
Sigara, çoğu insanın ne yazıkki çok büyük bir zaafıdır. ALLAH'ın hoşnut olmadığı, kötü bir alışkanlıktır. Bunu ancak, kesin bırakmak isteyip, bırakmaya çalışanlar kurtulurlar. Yada başlarına bir musibet gelince yani tövbe kapılarının kapanıp tövbelerin kabul edilmediği gibi bir olay başımıza gelince bırakırız ancak, o zaman keyfimiz yeter, o zaman nefsimiz geri çekilir biraz.

Albay bir öğretmenim vardı lisede, şunun gibi bir söz söylemişti:
-Bırakmak isteyen, benim gibi 100 dolarlık pipo takımını denize atar, bırakır. demişti.

Bırakmak isteyen çok ama bırakmaya çalışan yok. Düşünmek yapmanın yarısıdır, ne yazıkki sadece düşünerek istiyoruz, iş icraata gelince tık yok. Biliyorum zordur ama mükâfatıda çok çok çok büyüktür.

Ders almak isteyen, bırakmaya çalışan, nefsiyle savaş veren kimse az olduğundan, bizim bu yazdıklarımızı sadece okuyup geçiyoruz çoğumuz. Aklımıza da yazıyoruz ama icraat yok.

Sigarayı gömün toprağın altına, üzerine tövbe süngeri çekin. Rahmetin panayırına atın kendinizi. Nefsinizi terbiye edin, edeb edeb edeb.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
hafize yazdı:
ATA_11 yazdı:

yok be annem asla içmem.ama yine sizle daha öncede konuşmuştuk ya annem eşim içiyor.aslında kendisi bir eğitimci örnek olman lazım diyorum öğrencilerine ama bırakmadı henüz yaa.bıraksa eşim (cece) dünyalar benim olacak..

Evet önce kendi bırakması lazım örnek olması açısından çocuklara sigaranın zararlarını anlatacak ama kendi içtiği sürece ne kadar faydalı olur hastaneye gidiyorsun sigara içilmez resmi var ama maşallah doktor beylerimiz elinde sigara ilr geçiyorlar bırakmak bu kadar zor heralde benim oğlumda kaç kere bıraktı tekrar başladı hep söylüyorum ama sigara daha ağır basıyor bereketki 18 yaşında bir öğlum var daha önce yemin ettirmiştim içmedi arkadaşları içiyor okuldan geldiği zaman ona sarılıyorum aslında sigara muayenesi de yapıyorum kokmuyor başlamayada Allah nasip etmesin inş Rabbim inş bıraktırmak için bir vesile yaratır eşinizide öpüyorum :)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
asliyener yazdı:

AMİN (ALLAH'ım sen kabul et).
Sigara, çoğu insanın ne yazıkki çok büyük bir zaafıdır. ALLAH'ın hoşnut olmadığı, kötü bir alışkanlıktır. Bunu ancak, kesin bırakmak isteyip, bırakmaya çalışanlar kurtulurlar. Yada başlarına bir musibet gelince yani tövbe kapılarının kapanıp tövbelerin kabul edilmediği gibi bir olay başımıza gelince bırakırız ancak, o zaman keyfimiz yeter, o zaman nefsimiz geri çekilir biraz.

Albay bir öğretmenim vardı lisede, şunun gibi bir söz söylemişti:
-Bırakmak isteyen, benim gibi 100 dolarlık pipo takımını denize atar, bırakır. demişti.

Bırakmak isteyen çok ama bırakmaya çalışan yok. Düşünmek yapmanın yarısıdır, ne yazıkki sadece düşünerek istiyoruz, iş icraata gelince tık yok. Biliyorum zordur ama mükâfatıda çok çok çok büyüktür.

Ders almak isteyen, bırakmaya çalışan, nefsiyle savaş veren kimse az olduğundan, bizim bu yazdıklarımızı sadece okuyup geçiyoruz çoğumuz. Aklımıza da yazıyoruz ama icraat yok.

Sigarayı gömün toprağın altına, üzerine tövbe süngeri çekin. Rahmetin panayırına atın kendinizi. Nefsinizi terbiye edin, edeb edeb edeb.

Aslında sağlık daha önemli gelir hayret ediyorum sağlığını bu kadar hiçe sayanlara Allah yar ve yardımcıları olsun B)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a Abla emeğine sağlık çok faidalı bir konu çok Şükür YARATAN MEVLAMA benim ve eşimin bu tür alışkanlıklarımız yok MEVLA içen kardeşlerime bırakmayı nasip etsin Biz yeşil aycıyız :)A.E.O B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a Abla emeğine sağlık çok faidalı bir konu çok Şükür YARATAN MEVLAMA benim ve eşimin bu tür alışkanlıklarımız yok MEVLA içen kardeşlerime bırakmayı nasip etsin Biz yeşil aycıyız :)A.E.O B)

Aleykümselam tebrik ederin sizi aferin :D

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAHIMA SUKURLER OLSUN BINLERCE SUKURULER OLSUNKI AGZIMA ALMADIM B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt