Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bunca ayrılık yetmedi mi, ya Bilal" (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici

"Bunca ayrılık yetmedi mi, ya Bilal"

Peygamberimizin vefatından sonra ayrılık acısına tahammül edemeyerek, bir daha ezan okuyamadı. Resulullah'a olan muhabbetiyle her gün yanıp tutuşuyor, gözyaşı döküyordu. Sonra da Medine'de kalmaya tahammül edemediği için, zamanın halifesi olan Hz. Ebû Bekir'den izin alıp Şam'a gitmeye karar verdi. Böylece Şam'a gidip yerleşti. Hz. Ömer'in hilafetine kadar da orda kaldı

Bir gece rüyasında Resulullah Efendimizi gördü. Sevgili peygamberimiz kendisine sitem ettiler: "Bunca ayrılık yetmedi mi, ya Bilal! Hâla beni ziyaret etmeyecek misin?" Hz. Bilal'ın zavallı yüreği duracak hale geldi. Heyecan ve ter içinde uyandı. Hemen hazırlığa başladı. Şafak sökerken ince, uzun ve garip deveciyle; mübarek Medine yollarına düştü. Biricik efendisine yaklaştıkça havayı kokluyor, taşları toprakları okşuyor ve göz yaşı döküyordu. Issız çölleri yara yara Medine'ye ulaştı.

Ona rastlayanlar selam veriyorlardı. Sonra da yanındakilere diyorlardı ki: "İşte Bilal, Bilal-ı Habeşî! İşte Hazreti Peygamberin müezzini! Bu dünyaya onun gibi ezan okuyan gelmemiştir." Fakat o hiçbirini duymuyor, görmüyordu. Sanki çok kuvvetli bir mıknatıs onu kendisine çekiyordu. Peygamber Efendimizin mübarek kabrine doğru ilerledi. Yüce makama erişirken Kur'an-ı Kerim okudu, en sonunda sevgilisinin kabrinin yanına varınca bayılarak yıkıldı.

Ayıldığı zaman, başucunda sevgilisinin sevgili torunları Hasan ve Hüseyin hazretleri saçlarını okşuyordu. Sanki dünyalar onun oldu. Sarıldılar, kucaklaştılar, ağlaştılar. Hz. Bilal "Yavrularım! Ne kadar da dedeniz Hz. Resulullah gibi kokuyorsunuz." dedi.

Hz. Hasan sordu: "Dedemiz seni de çok severdi. Acaba O'nun hatırı için bir şey istesek yapar mısın?" Hz. Bilal çok şaşırdı; "Bu ne biçim söz? Bu köleniz ne emrederseniz yerine getirir." Hz. Hasan " Senden bir defa daha ezan dinlemek istiyoruz. Ricamız sadece buydu." dedi.

Ertesi sabah Bilal-i Habeşî, son ezanını Mescid-i Nebevî'de okudu. Yanık ve hasret dolu sesiyle: "Allahu Ekber! Allahu Ekber!" dediği zaman, bütün Medine halkı ayağa kalktı. "Eşhedü enlâ ilahe illallah! Eşhedü enne Muhammeden Resulullah!" deyince kadın-erkek, genç-ihtiyar, çoluk-çocuk, hatta yatağındaki hastalar bile sokaklara döküldüler, Mescid-i Nebevî'ye koştular. Halk o kadar coştu ki Peygamber Efendimiz yaşıyor sandılar. Vefatında olduğu gibi gözyaşları sel oldu. O günden beri dünyada bir daha böyle bir ezan okunmadı. Bilal-i Habeşi hazretleri de bundan sonra ezan okuyamadı.

641 senesinde Şam'da vefat eyledi. Rabbim şefaatine layık eylesin!

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
RE: Bunca ayrılık yetmedi mi, ya Bilal"

S.A...ALLAH C.C.RAZI OLSUN...EMEĞİNİZE SAĞLIK...GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI...A.E.O...SELAMETLE...

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bunca ayrılık yetmedi mi, ya Bilal"

s.a.allah razı olsun .burada o güzel sesini dinleyemedik.ahirette dinlemek nasip etsin rabbim.Allaha emanet olun

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM razı olsun....
çok güzeldi ve çok duygulandım...ALLAH peygamber efendimizin şefaatini bizlere nasip etsin inşaALLAH...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
allahım bizlerde böyle aşık olalım sana ve mıhammede(s.a.v)
daha önce okuduğumda da çok etkilenmiştim etkilenmemek mümkünmü
eline sağlık slm ve dua ile

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kaan kardeşim daha öncede okumuştum yine büyük bir keyifle okudum ALLAH CC razı olsun senden emeyine sağlık ömrüne bereket

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
RABBIM razı olsun.ellerine saglık.
okurken içim bir hoş oldu.gözlerim doldu.
ALLAHIM şefaatlerini nasip eylesin.amin.selametel

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çok etkilendim çok duygulandım birde dinleyebilseydik keşke hayırlı günler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt