Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUNA SAMİMİYET DENİR..SAMİMİYET (2 Kullanıcı)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
BUNA DA SAMİMİYET DENİR

Sebat edip ayrılmamak , ayrılıp kaybolmamak , bilhassa Hak’tan ve Hakk’ın rahmet kapısından ayrılmamak ne iyi şey!...
Bütün dedikodulara , nefsin tuğyan ve isyanına , hatta yârânın bile terk ve ihmaline rağmen elini göğsüne vurup “ evvel ALLAH “ deyip hak ve doğru bildiği yoldan hiç ama hiç inhiraf etmeden gösterilen hedefe doğru gitmek, ne kadar zor ve o nisbette ne derece gıptaâver bir haslet ve bir mertliktir.
Evet , kendini öyle görmesen ve zannetmesen bile intisabıyla tanındığın ve şeref duyduğun ve hakiki hedefin olan Hakkın kapısında , gözünü biran ayırmadan ve kalbini bir an bozmadan bekleyip , kapının aralanmasını hatta açılmasını intizar etmen , cidden tebrik ve taltife layık , rahmet ve inayete şayeste bir hal ve bir keyfiyettir.
Maalesef adını bilmediğim büyük bir zat...
Senelerce müritlerine , talebelerine irşat dersi verir. Ve hakikaten onları irşat eder. Hem öyle ki ; kalp gözlerini bile rüşte erdirir...
Bir zaman gelir, müritler şeyhlerinin ne olduğunu ve nerede bulunduğunu keşfen görürler :
“Şakiler arasında ve ateşe yaslanacaklardan...”
bunu böylesine gören müritleri yavaş yavaş mürşitlerini terk ederler ve derse gelmezler. Yalnız birisi:
“ Ne olursa olsun madem ben bu makamı bu zatın eliyle elde ettim : ondan ayrılmayacağım “ der ve sebat eder.
Üstad talebesine sorar : “ Evladım arkadaşların nerede Neden gelmiyorlar ?
Talebe söylemez nasıl söylesin ki...
Fakat o büyük zat iki, üç...ısrar eder nihayet o sadık talebe gözünü yumar, ağzını açar ve doğruyu söyler:
“ Efendim, arkadaşlarım sizin şaki olduğunuzu ve ehli cehennem olduğunuzu keşfen görmüşler de ; ondan dolayı gelmiyorlar.”
O büyük zat bunu duyunca gayet sakin olarak şunu der
“ Yaa öylemi... evladım ben bu halimi kırk yıldır görüyor ve biliyorum. Ama Hakkın kapısından başka kapı tanımıyor ve bilmiyorum. Onun için bütün bunlara rağmen sebat edip bu kapıdan ayrılmadım . ve ayrılmayacağım . şayet arkadaşların bundan başka kapı biliyorlarsa gelsinler söylesinler. “
Şeyh varsın bu samimiyetini izhar etsin .
Rahmet kapısı birden açılıyor. Kitap sebkat ediyor . ve onun şaki değil said olduğu; ehli cehennem değil , ehli cennet olduğu yazılıyor.
Yüz binlerce tebrik ve müjdeler!...
Bize düşen işimizi sağlam ve istendiği gibi yapmak, gerisine karışmamak. Biz , kuluz kul. O ‘da Rabbülalemin ve Erhamürrahimin dir. Bize düşen emredileni , asıl mahiyetini koruyarak yapmak ve yüce yaratıcıya olan itimadımızı sarsmamaktır. Elbette O bizi bizden daha iyi bilir ve bize rahmet ve hikmetine göre muamele yapar. Çoğumuzun sarsıntıya düştüğü şu dönemde bizi sabit kadem eylemesini , rahmeti sonsuz olan yüce Mevla’dan diliyor ve dileniyoruz...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: BUNA SAMİMİYET DENİR..SAMİMİYET

S.A.KARDEŞİM.BAŞKA HANGİ KAPIYA GİDERİZ?GÜNAH BİZE YAKIŞIYOR AF RABBİMİZE.HERKES KENDİNDE NE VARSA ONU GÖTÜRECEK.BİZ KULUZ,BİZDE ŞER BİZDE NEFİS BİZDE HATA BİZDE GÜNAH.RABBİMDE MERHAMET,RABBİMDE HAZİNE,RABBİMDE AF,LUTUF.ÇOK AMA ÇOK SEVDİĞİM BİR BÖLÜM.HATIRLATTIN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.A.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

Bize düşen işimizi sağlam ve istendiği gibi yapmak, gerisine karışmamak. Biz , kuluz kul. O da Rabbülalemin ve Erhamürrahimin dir. Bize düşen emredileni , asıl mahiyetini koruyarak yapmak ve yüce yaratıcıya olan itimadımızı sarsmamaktır. Elbette O bizi bizden daha iyi bilir ve bize rahmet ve hikmetine göre muamele yapar

ALLAH CC RAZI OLSUN KARDEŞİM...

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ..ALLAH RAZI OLSUN ...ÇIKTI ALDIM HAKKINIZI HELLA EDİN ..ALLAH A EMANET VE SELMAUN ALYKÜM

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

[big]SELAMÜN ALEYKÜM
Rahman razı olsun inşAllah ,bizimle paylaştığın için,,

Gerçek merhametin kaynağı Allah sevgisidir.
Kişinin Allah'a olan sevgisi,
O'nun yarattığı varlıklara karşı kalbinde bir sıcaklık hissetmesine neden olur.
Allah'ı seven insan,
O'nun yarattıklarına karşı doğrudan bir muhabbet
şefkat ve merhamet hisseder

** ** **

Sonra iman edenlerden, sabrı birbirlerine tavsiye edenlerden,
merhameti birbirlerine tavsiye edenlerden olmak.

(Beled Suresi, 17)
*********[/big]

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM MÜBAREK NERDESİN YA.ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ELİNE SAĞLIK.İYİSİNDİR İNŞALLAH.BEN İYİYİM.NİŞANIM OLDU DÜN.;)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABİ ALLAH(C.C.)RAZI OLSUN SİZDEN..ÇOK GÜZEL VE İBRET ALINMASI GEREKEN BİR MESELEYİ BİZLERLE PAYLAŞMIŞSINIZ..EVET BİZE DÜŞEN VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞMAK VE ÖTESİNE KARIŞMAMAK..VE DAVAMIZDA SAMİMİ OLMAK..SADAKAT VE SEBATI EN ÖNEMLİ BİR DÜSTUR YAPMAK..VE VE VE...ALLAH RAZI OLSUN ABİM,RABBİM BU YOLDA GAYRET VE EMEK SARFEDENLERDEN ETSİN BİZLERİ..AMİN AMİN AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ELİ BOŞ VARILMAZ VARILAN YERE
BOŞ GELMEDİM YA RAB BEN SUÇ GETİRDİM
DAĞLAR ÇEKEMEZKEN O AĞIR YÜKÜ
İKİ KAT SIRTIMDA PEK GÜÇ GETİRDİM.

Tahir-i Mevlevi

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.KARDEŞİM.BAŞKA HANGİ KAPIYA GİDERİZ?GÜNAH BİZE YAKIŞIYOR AF RABBİMİZE.HERKES KENDİNDE NE VARSA ONU GÖTÜRECEK.BİZ KULUZ,BİZDE ŞER BİZDE NEFİS BİZDE HATA BİZDE GÜNAH.RABBİMDE MERHAMET,RABBİMDE HAZİNE,RABBİMDE AF,LUTUF.ÇOK AMA ÇOK SEVDİĞİM BİR BÖLÜM.HATIRLATTIN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.A.E.O.

SELAMUN ALEYKUM

KARDEŞİM KATILIYORUM ADALETİMAHZAYA COK GÜZEL ACIKLAMIŞ SENDENDE ONDANDA RAHMAN RAZI OLSUN ...B)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeşim,
paylaşımın için çok teşekkür ederim. ALLAH c.c. bizleri kendisine samimyetle bağlı olan kullarından etsin inş.
k.s.e.o

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)ALEYKÜM SELAMB)B)B)
EVET SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ DÜSTURDUR İNŞALLAH BİZLERDE SAMİMİ OLMAYA ÇALIŞANLARDAN OLURUZ.BİZ KULUZ KUL.keşke kullugumuzu bilsek ne için varız bilsek ona göre yaşasak...
SELAMÜN ALEYKÜM CANLARIM ABİLEWRİM ABLALARIM.
İMAN İNSANI İNSAN HATTA İNSANI SULTAN EDER. R.N. KÜLLİYATINDANB)B)B)B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN
SELAMETLE
B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM MÜBAREK NERDESİN YA.ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ELİNE SAĞLIK.İYİSİNDİR İNŞALLAH.BEN İYİYİM.NİŞANIM OLDU DÜN.;)

B)B)B)ALEYKÜM SELAMB)B)B)
MUBAREK ALLAH(CC) RAZI OLSUN BU ARADA HAYIRLISI OLSUN RABBİM UTANDIRMASIN AHİRETE KADAR SÜRECEK BERABERLİKTELİNİZ OLSUN İNŞALLAH.
ALLAH(CC)A EMANET OLUN..
BU ÇİÇEKLER SİZE BENDEN B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

asil20

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM HATIRLATIĞINDAN DOLAYI.
RABBİM CÜMLEMİZDEN RAHMETİNİ,BEREKETİNİ ESİRGEMESİN İNŞALLAH.
EMANETİN GERÇEK SAHİBİ OLANA EMANETSİNİZ.

zeytin84

Kayıtlı Kullanıcı

s.a hazreti alinin bir duasında dediği gibi RABBİM SEN SADECE SANA İTAAT EDENLERE MERHAMET EDECEKSEN GÜNAHKARLAR KİME GİTSİN .rabbimden başka sıgınacak kapımız olmadığına göre hamd yanlızca alemlerin rapbine olduğuna göre bizede ona ayık kul olamaktan başka bir şey düşmez .rappim cümlemizden merhametini rahmetini esirgemesin.aminnn.

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

duyduğum ver an hatıramda olan bir cümledir."Hakkın kapısından başka kapı tanımıyor ve bilmiyorum"
emeğine sağlık bize yeniden hatırlattığın için Rabbim senden razı olsun
Hayırlı akşamlar

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.Kardeşim çok değerli bir paylaşımdıçok tşk ediyorum.Rabbim sizden razı olsun.

gevok

Kayıtlı Kullanıcı

sa allah razı olsun çok güzel bi paylasımdı =)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

serkan25 yazdı:
BUNA DA SAMİMİYET DENİR

Sebat edip ayrılmamak , ayrılıp kaybolmamak , bilhassa Hak’tan ve Hakk’ın rahmet kapısından ayrılmamak ne iyi şey!...
Bütün dedikodulara , nefsin tuğyan ve isyanına , hatta yârânın bile terk ve ihmaline rağmen elini göğsüne vurup “ evvel ALLAH “ deyip hak ve doğru bildiği yoldan hiç ama hiç inhiraf etmeden gösterilen hedefe doğru gitmek, ne kadar zor ve o nisbette ne derece gıptaâver bir haslet ve bir mertliktir.
Evet , kendini öyle görmesen ve zannetmesen bile intisabıyla tanındığın ve şeref duyduğun ve hakiki hedefin olan Hakkın kapısında , gözünü biran ayırmadan ve kalbini bir an bozmadan bekleyip , kapının aralanmasını hatta açılmasını intizar etmen , cidden tebrik ve taltife layık , rahmet ve inayete şayeste bir hal ve bir keyfiyettir.
Maalesef adını bilmediğim büyük bir zat...
Senelerce müritlerine , talebelerine irşat dersi verir. Ve hakikaten onları irşat eder. Hem öyle ki ; kalp gözlerini bile rüşte erdirir...
Bir zaman gelir, müritler şeyhlerinin ne olduğunu ve nerede bulunduğunu keşfen görürler :
“Şakiler arasında ve ateşe yaslanacaklardan...”
bunu böylesine gören müritleri yavaş yavaş mürşitlerini terk ederler ve derse gelmezler. Yalnız birisi:
“ Ne olursa olsun madem ben bu makamı bu zatın eliyle elde ettim : ondan ayrılmayacağım “ der ve sebat eder.
Üstad talebesine sorar : “ Evladım arkadaşların nerede Neden gelmiyorlar ?
Talebe söylemez nasıl söylesin ki...
Fakat o büyük zat iki, üç...ısrar eder nihayet o sadık talebe gözünü yumar, ağzını açar ve doğruyu söyler:
“ Efendim, arkadaşlarım sizin şaki olduğunuzu ve ehli cehennem olduğunuzu keşfen görmüşler de ; ondan dolayı gelmiyorlar.”
O büyük zat bunu duyunca gayet sakin olarak şunu der
“ Yaa öylemi... evladım ben bu halimi kırk yıldır görüyor ve biliyorum. Ama Hakkın kapısından başka kapı tanımıyor ve bilmiyorum. Onun için bütün bunlara rağmen sebat edip bu kapıdan ayrılmadım . ve ayrılmayacağım . şayet arkadaşların bundan başka kapı biliyorlarsa gelsinler söylesinler. “
Şeyh varsın bu samimiyetini izhar etsin .
Rahmet kapısı birden açılıyor. Kitap sebkat ediyor . ve onun şaki değil said olduğu; ehli cehennem değil , ehli cennet olduğu yazılıyor.
Yüz binlerce tebrik ve müjdeler!...
Bize düşen işimizi sağlam ve istendiği gibi yapmak, gerisine karışmamak. Biz , kuluz kul. O ‘da Rabbülalemin ve Erhamürrahimin dir. Bize düşen emredileni , asıl mahiyetini koruyarak yapmak ve yüce yaratıcıya olan itimadımızı sarsmamaktır. Elbette O bizi bizden daha iyi bilir ve bize rahmet ve hikmetine göre muamele yapar. Çoğumuzun sarsıntıya düştüğü şu dönemde bizi sabit kadem eylemesini , rahmeti sonsuz olan yüce Mevla’dan diliyor ve dileniyoruz...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
serkan kardeş valla mükemmel bir yazı düşüncelerine canı gönülden katılıyorum rabbim her daim yar ve yardımcımız olsun aeoB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt