Bulaşık makinesi deyip geçmeyin
Biliyor musunuz ıspanaklar bulaşık makinesinde yıkanır, hem de pırıl pırıl olur )))))) Şaka değil, gerçek…
Denemedim ve denemeye de niyetim yoktur ama sizleri bu bilgilerden mahrum bırakmaya gönlüm el vermedi sizlere de tavsiye etmem, bulaşık makinesine bardak, tabak, çanak koyun yıkayın, sebzenin meyvenin yeri mi?
Ama nasıl yapıldığını merak edenlere söyleyelim;
Bulaşık makinenizin ön yıkama mı dersiniz, son yıkama mı, yani sadece sudan geçirmek için duru su kullandığı programı seçiyorsunuz ve ıspanakları makinenize diziyorsunuz, bittiii ))) İnanması zor ama yapanlar var…
Tabi sakın ola gaza gelip parlatıcıydı, deterjandı, üçü beşi bir aradaydı diye bir şeyler katmayın
Yine de benden tavsiye olunmaz, paşa paşa elinizde yıkayın gitsin derim… :sir:Hiç mi toprak, çer çöp görmedik, gökten zembille mi indik İçinden canavar çıkacak değil ya, dikkat ederek birkaç su yıkayıp geniş kaplarda suda beklettiğinizde kumları dibe çöker, börtü böceği de atta gider… Hijyene tamam ama abartmanın da lüzumu yok, üstelik toz toprak gören köy çocukları şehirli muhallebilerden çok daha sağlıklıdır bikerem
Bulaşık makinesinin marifeti bu kadarla bitmiyor, şekerlenmiş reçelleri de makinenizle tanıştırın
Evet, yanlış okumadınız, şekerlenmiş reçellerinizi bir kavanoza koyup kapağını da sıkıca kapıyor vee en yüksek yıkama programında bulaşıklarınızla beraber kardeş kardeş yıkanmasına, pardon ilk günkü tazeliğine gelmesine vesile oluyorsunuz ))
Bulaşık makinesinde konserve yapıldığını ve balık pişirildiğini de duymuşluğum var ama fazla malumatım yok, deneyen varsa yazıversin
Ehh balıktı, ıspanaktı, reçeldi, konserveydi derken fırsat bulursa Fatma Teyze bir ara bulaşıkları da koyar makineye, belki :H