Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugünki iftar menüsü (1 Kullanıcı)

senokli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
667
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Web Sitesi
www.senawitch.tr.gg
TARHANA ÇORBASI


MALZEME:

Tarhana 1/2 su bardağıSu 6 su bardağıTereyağı 3 yemek kaşığıKuru nane 1 yemek kaşığıKırmızı toz biber 1/2 tatlı kaşığıTuz
YAPILIŞI:
1. Kuru tarhana bir miktar suda bekletilerek eritilir. 2. Uygun bir tencereye konur, su ve tuz ilave edilir, karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. 3. Bir başka kapta yağ eritilir, nane ve kırmızı toz biber ekilir; çorbanın üzerine gezdirilir.


DOMATESLİ PİLAV


MALZEME:

Pirinç 2 su bardağıMargarin 1 çorba kaşığıDomates (büyük boy) 1 adetTuz 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI: Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci ilave edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin. 30 dakika pilavınızı demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

TAVUK SOTE


MALZEME:

Tavuk (bonfile) 400 gr.Soya sosu 5 yemek kaşığıSarımsak 1 dişSıvı yağ 2 yemek kaşığıYeşil soğan 1 demetTuz
YAPILIŞI: Eti parmak kalınlığında kesin. Soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, acı biber sosu ve kayısı nektarı ile hazırladığınız sos içinde iki saat bekleterek terbiye edin. Kayısıları kaynar su içine atıp çıkarın, soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve dörde bölün. Taze soğanı temizleyip doğrayın. Sarmısağı döğün. Eti tel süzgeçe koyup, terbiyede kullandığınız sosu bir kenarda bekletin. Kavururken sulanmaması için eti kağıt havlu ile de kurulayın, sonra çok kuvvetli ateşte, tavaya küçük miktarlar halinde koyarak kavurun. Soya sosu tuzlu olduğu için az miktarda tuzlayın ve son partiyi de kavurduktan sonra bütün eti yeniden tavaya koyun. Taze soğanları etlerin üstüne ilave edip, kısık ateşte biraz öldürdükten sonra üzerine, sarmısağı ve zencefili ekleyin 1 çay bardağı su içinde nişastayı eritin. Bir kenara ayırmış olduğunuz terbiyenin içine 1 yemek kaşığı bal, nişasta ve sirkeyi ekleyin, sonra da etlerin üzerine döküp bir taşım kaynatın. İçine kayısıları ve acı sosu da ekleyip kısık ateşte iyice karıştırın. Sonra tavaya bir kapak kapatarak, 5 dakika dinlenmeye bırakın ve sıcak sıcak servis yapın.



KAHVELİ MUHALLEBİ


MALZEME:

Kahve 12 gramSüt 600 gramNişasta 30 gramPirinçunu 12 gramYumurta 0.90 adetŞeker 210 gram
YAPILIŞI: Süt şeker kahve kaynatılır kaynayan sütün içine nişasta pirinç unu yumurta ilave edilir. Porsiyonlanır. Daha sonra soğutularak servis edilir.

iftarda afiyet şeker olsun............................
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt