Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum.. (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Güneşin o ilk doğuş anına en son ne zaman tanık oldun? İnsanoğlu, taptaze ışıklarının tüm vücuduna yayılmasını ne zaman izledin kendinde, bir sonbahar sabahı o ılıklığı ne zaman hissettin yüreğinde?
nokta.gif
.

Bizler aslında bize her günün bir lütuf olduğunu anlamayacak denli duyarsız bir biçimde geçip gidiyoruz bu yaşamdan. Hanginiz sabah gözünü açtığında bunu dünyaya tekrarlıyor:

Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum, gözlerim açık, ilk soluğumu bilinçli bir biçimde çektim içime, bu bir ayrıcalık, bugün özel bir gün, evet
nokta.gif
.Bugün bana bir gün daha yaşama şansı verildi diye

İnsan yaşamında ne sorunlar var ama biz o kazağı alamadık diye tüm günü o güzelim ruhumuza ve bedenimize azap çektirmekle geçiriyoruz ya da sevgiliniz sizin sevginizin yüceliğini anlamadı diye kahroluyoruz ya da sular gitti diye, hava soğudu diye tüm gün kendimize ve sevdiklerimize surat asıyoruz.

Bir de şöyle düşünelim; siz başlı başına bir yaşamsınız ve yaşamda telafi edilemeyecek tek şey ölümdür. Sular elbette gelecektir, soğuk hava için biraz daha sıkı giyinebiliriz, sevgilin seni anlamıyorsa aslında senin sevdana layık olmadığını pekala algılayabilirsin
nokta.gif
.

Peki, bu yaşama ne zaman gülümseyeceksin, ne zaman kendin için bir şeyler yapacaksın, en sevdiğin çiçeği neden hala başkalarından bekliyorsun, bugün kendine niye o çiçeği almıyorsun, ne zaman miskinliğinden bir sabah da ödün verip doğanın ısrarla uyanışına kendini de tanık etmiyorsun?

Unutma ki bu yaşamı güzelleştirecek olan da çekilmez hale getirecek olan da sensin, sakın başkalarını suçlama
nokta.gif
.

Hadi artık her sabah yüreğine kocaman gülümsemelerle dolu bir soluk çek ve tüm gün verdiğin her soluğun içine bu gülümsemelerden katarak çevrendeki tüm canlı varlıkları varlığından haberdar et. Yaşama öylesine gelme ve de öylesine gitme.

Unutma ki bir ağacın gövdesine sarıldığında onun kalp atışlarını duyabilecek denli bu dünyada duyarlı yaşamak senin elinde. Tanıdığın ya da tanımadığın olsun, yeryüzündeki canlıların hiç birinden hiçbir zaman,
gülümsemeni esirgeme

Unutma sen bu dünyada başlı başına bir yaşamsın ve
nokta.gif
.
Yalnızca bu nedenle bile, senin varlığın çok, çok özel.
Ve şunuda asla unutma nerden geldin nereye gidiyorsun bunu sakın unutma
nokta.gif
.

sevgilerimle
nokta.gif
.

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
allah razio lsu n cok güzel bir paylasim

slm ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
allah razio lsu n cok güzel bir paylasim

slm ve dua ile

Hayatı zorluklarıyla sevmek çok kolay olmasada yaşamamız gerekiyor sonuna kadar.önümüze sıkıntılar yaratan,duyarsız davranan insanlar çıksa da sabretmek gerekiyor.hayat bir sınav ve bu sınavı iyi bir şekilde vermek lazım.her daim gülümsemek ve morali düzgün tutmak bizim elimizde.insanın kendine faydası yoksa başkasına hiçbir faydası olmaz.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
çok çok güzel bi paylaşım Allah razı olsun :)
Yaşamın ne kadar güzel olduğunu bi daha hatırlattın bana
Rabbim razı olsun senden ablacım
dualarını kabul eylesin amin...

Unutma ki bu yaşamı güzelleştirecek olan da çekilmez hale getirecek olan da sensin, sakın başkalarını suçlama.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Ranacım bu gün nefes alıyorsak hakkıyla vermemiz lazım Rabbim sendende razı olsun selam ve dua ile hayırlı cumalar

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Ranacım bu gün nefes alıyorsak hakkıyla vermemiz lazım Rabbim sendende razı olsun selam ve dua ile hayırlı cumalar

Allah razı olsun paylaşımın gerçekten çok güzel okumak bile zevk verdi yaşamın degeri anlaşılıyo :)

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatı zorluklarıyla sevmek çok kolay olmasada yaşamamız gerekiyor sonuna kadar.önümüze sıkıntılar yaratan,duyarsız davranan insanlar çıksa da sabretmek gerekiyor.hayat bir sınav ve bu sınavı iyi bir şekilde vermek lazım.her daim gülümsemek ve morali düzgün tutmak bizim elimizde.insanın kendine faydası yoksa başkasına hiçbir faydası olmaz.

COK HAKLINIZ AMA BAGZEN MORALIMIZI DÜZGÜN TUTAMIYORUZ OLMUYOR ... bir türlü ögrenemedim pozitif düsünmeyi

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
COK HAKLINIZ AMA BAGZEN MORALIMIZI DÜZGÜN TUTAMIYORUZ OLMUYOR ... bir türlü ögrenemedim pozitif düsünmeyi

Ayşecim senin yaşında bu düşüncelerin normaldir hepimizin başında geçti bu yaşlar ama ileriki yaşlarda düşünceler fikirler çok değişiyor her şeye daha iyi bakıyorsun ama insanın içinde birazcıkta pozitif düşünceler olsun demi Allaha emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt