Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Oruçlu Olan Var mı? (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bugün oruçlu olan varmı ..ben bugün mevlüt kandilini oruçla karşılamak istedim ve oruçluyum allah kabul ederse..ama tek gün oruç tutmak olmazmış yarında tutmam gerekiyomuş bu doğrumu arkadaşlar yarın tutmassam günah olurmu bana

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm gülüm ben de oruçluyum RAbbim kabul ederse, evet tek gün oruç olmuyor ama bugün tuttun ya diğerini de pazartesi tutabilirsin bildiğim kadarıyla çünkü Efendimiz (s.a.v) pazartesi ve perşembe günleri oruç tutarlarmış biliyoruz ki.
yani bugün tutuyosun allah c.c. kabul etsin yarın da tutma zorunluluğun olduğunu sanmıyorum yine de diğer kardeşlerimizin fikirlerini almakla fayda vardır inşaallah, selam ve dua ile..:a03:

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ablam çok saol sende oruçluymuşsun allah kabul etsin peki sende tutacakmısın parzartesi

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
amin ablacım inşaallah, Rabbim izin verirse evet pazartesi de tutucam :a15:

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Allah Celle Celalühu kabul etsin değerli kardeşim...
" Kandil gecelerini ibadetle, gündüzlerini oruçla geçirin " diyor Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem...
Bu nedenle kandil gününde orucu tek tutmakta bir beis yoktur...:a12:

Ayrıca haftalık günah ve sevapların Pazartesi ve Perşembe günleri Allaha sunulduğu ya da yazıldığı gün olduğundan; Peygamberimiz Pazartesi-Perşembe günlerini de oruçlu geçirirmiş.
Yani Pazartesi-Perşembe oruç tutmak da sünnettir...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

kandil perşembe günü olduğu için, ben bu hafta pazartesi de tuttum, Peygamber Efendimiz'in (sallallahü ve aleyhi ve vessellem) sünnetini yerine getirmek için, :a12:

Benim bildiğim kadarıyla Cuma günü tek gün olarak oruç tutulması tavsiye edilmiyor, çünkü Cuma tüm müslümanların bayramı.

Rabbim dualarımızı, ibadetlerimizi ve oruçlarımızı kabul etsin inşAllah, kandil gününü ve gecesini hakkıyla geçirenlerden oluruz inşAllah

Allah'a celle celalûhu emanet olunuz, hayırlı günler, selam ve dua ile.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ozaman pazartesi tutmamada sakınca yok olsun rabbim böylede kabul eder..arkadaşlar ya birde bu akşam nasıl namza kılayım akıl verin nolur ya

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

o zaman pazartesi tutmamada sakınca yok olsun rabbim böylede kabul eder..
arkadaşlar ya birde bu akşam nasıl namza kılayım akıl verin nolur ya

Tam açıklar mısınız kardeşim?

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...

Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.

allah kabul etsin tamam ozaman bol bol içimden geldiği gibi dualr ederim

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

:D:D:D:D:D:D
kardeşim yani bu geceye özel namaz lar varmı bana biri tarif etsin de onlardan da kılayım dedim pardon

Nisan kardeşimiizin yazdığı gibi özel bir namaz yok...
Tercihan kaza namazları kılabilirsiniz kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt