Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Hangi Sünneti Yaptin? (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Esselamu Aleykum ve rahmetullah

Bugün hangi sünneti yaptin
haydi arkadaslar her gün yapmis oldugumuz sünneti seniyyeleri burada paylasalim, paylasalim ki unutulan bilinmeyen sünnetleri bu vesileyle hatirlayaraktan tekrar yapmak ve diger kardeslerimizinde yapmasina vesile olmaya varmisiniz?


Efendimiz Sallallahu aleyhi vesellem:

(Ümmetim bozulduğu zaman sünnetime sarılana yüz şehid sevabı vardır.)[Taberani, Hakim]
buyurmuslardir.
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Kurtuluş Sünnettedir

Müslüman kendini her fırsatta hesaba çeker. Ben iyi bir insan, kâmil bir müslüman mıyım diye düşünür. Kusurlarını tesbit etmeye, onları bir daha yapmamaya çalışır. Bedenin gıdası olduğu gibi ruhun da bir gıdası olduğunu, gıdasını almayan ruhun sahibini menzile götüremeyeceğini bilir. Kendine Allah'ın kitabını, Resûlullah'ın sünnetini ve İslâm büyüklerinin söz ve davranışlarını rehber edinir. Hemen her devirde görüldüğü üzere her şeyi Kur'an'da arayan, böylece müslümanları şaşırtmaya, kafalarını karıştırmaya çalışan kimselerden uzak durur.

Abdullah İbni Ömer hazretleri seferî iken Resûlullah'ın sünnetine uyarak dört rekâtlı farz namazları iki rekât kılmıştı. Emevîlerin Horasan vâlisi Ümeyye İbni Abdullah ona itiraz etti. Beş vakit namaz ile korku namazı Kur'an'da var; ama sefer namazı Kur'an'da yok dedi. İbni Ömer hazretleri ona şunları söyledi: "Bak yiğenim! Biz doğru yolu yitirmiş ve hiçbir şeyden haberi olmayan kimseler iken Allah Teâlâ bize Muhammed sallallahu aleyhi vesellem'i peygamber gönderdi; bize her şeyi o öğretti. Dört rekâtlı farz namazları seferde ikişer rek'at kılmamız gerektiğini yine ondan öğrendik. Biz onda ne görmüşsek aynen uygularız" [(Nesâî, Salât 3, Taksîru's-salât 1).[/I]

Sünnet Dindir

Ashâb-ı kirâm Cenâb-ı Hakk'ın buyruğunu tutarak Resûl-i Ekrem'i kendilerine örnek aldılar. O ne yapmışsa aynını yapmaya çalıştılar. Onun gibi yaşamaya, onun gibi ibadet etmeye özen gösterdiler. Namazın farz kılındığı günlerdeydi. Peygamber aleyhisselâm ashâbına temiz ayakkabıyla namaz kılabileceklerini söylemişti. Bir gün namaz kılarken Resûlullah'ın pabuçlarını çıkarıp sol yanına koyduğunu gördüler. Sahâbîler de öyle yaptılar. Namazdan sonra Allah'ın Resûlü ashâbına dönerek "Namazda ayakkabınızı niye çıkardınız?" diye sordu. Onların cevabı hazırdı: "Sen çıkarınca biz de çıkardık" dediler. Resûl-i Ekrem onlara, namaz kılarken Cebrâil aleyhisselâm'ın geldiğini; ayakkabısının kirli olduğunu haber verdiğini; bunun üzerine ayakkabısını çıkarmak zorunda kaldığını söyledi (Ebû Dâvûd, Salât 88; Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 20, 92). Ashâb-ı kirâm Resûlullah'a işte böylesine uydular. Onun yaptığını yapmaya, yapmadığını terketmeye çalıştılar. Hayatlarını sünnete göre tanzim ettiler. Allah'ın Resûlü'ne böylesine bağlandıkları için Kur'ân-ı Kerîm'de medhedildiler ve Allah'ın rızâsını kazandılar. Öyleyse bir ibadeti, bir hareketi Kur'an'da varsa yaparız, yoksa istediğimiz gibi hareket ederiz diyenlerin bizim ölçülerimize ters düştüğünü görüp sözlerine değer vermeyelim. Onlar bugün Kur'an'da yok diye kurban kesmeye karşı çıkarlar, yarın bir başka ibadeti bırakmaya teşvik ederler. Halbuki "Dinin elden çıkışı sünnetin terkiyle başlar. Halat nasıl lif lif kopup parçalanırsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar" (Dârimî, Mukaddime 16). İşte bu sebeple biz hiçbir sünneti fedâ etmeyiz. Onu Resûlullah yaptı diye aynen yapmaya çalışırız.

Biz Cenâb-ı Hakk'ın "Kim Peygamber'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur" [Nisâ sûresi (4), 80], "Peygamber size ne verirse onu alın" [Haşr sûresi (59), 7] buyruğuna kulak verir, Peygamberimizin sünnetini yaşamaya ve yaşatmaya çalışırız. Resûl-i Muhterem Efendimiz'in "Size iki şey bırakıyorum. Onlara sıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız: Allah'ın kitabı ve Resûlü'nün sünneti" (Mâlik, Muvatta', Kader 3) hadisini baş tacı ederek bir elimizle Kur'an'a, bir elimizle Resûlullah'ın sünnetine yapışırız. Bir defasında Abdullah İbni Ömer kurbanlık devesini çökerterek kesmeye hazırlanan birini görünce kalkıp yanına gitti. Devesini ayağa kaldırması, hayvanın ayağını bağlayıp onu ayakta kesmesi gerektiğini hatırlattı. Sonra da "Deveyi bu şekilde boğazlamak, peygamberiniz Muhammed aleyhisselâm'ın sünnetidir" dedi (Buhârî, Hac 118; Müslim, Hac 358). O zât da öyle yaptı. Şüphesiz biz de öyle yaparız. Peygamberimiz'in özellikle ibadet konusunda yaptıklarını din bilir, dinimize sahip çıkarız. Bizden olmadığını, bizim için hayır düşünmediğini sezdiğimiz kimselerin gürültüsüne papuç bırakmayız.

Sünnete Uyulmazsa

Allah Teâlâ kullarına İslâmiyet'i tebliğ etmesi için Resûl-i Ekrem'ini gönderdi. O da bu ilâhî emaneti ashâbına iletti; neye inanacaklarını, nasıl yapacaklarını titizlikle öğretti. Kendisini örnek almalarını, yaptığını aynen yapmaya, yapmadıklarından uzak durmaya çalışmaları gerektiğini hatırlattı. Ashâb-ı kirâm dini tâbiîne, tâbiîn de tebe-i tâbiîne öğretti. Onlar da bu bilgileri hem yazarak muhâfaza ettiler hem de nesilden nesile eğitim ve öğretim yoluyla yaşattılar.

Dinin sapasağlam ayakta kalması, Resûlullah'tan öğrenildiği gibi yaşanmaya gayret edilmesiyle mümkündür. Biz de işte bu sebeple imanda, ibadette, ahlâk ve yaşayışta Allah'ın Resûlü'nü kendimize model almak ve hayatımızı sünnete göre şekillendirmek mecburiyetindeyiz. Şayet hayatımıza sünnet yön vermezse, kapanın elinde kalırız, bizi yemek isteyenlere yem, yabancılara uydu oluruz. Allah'ın Resûlüne değil şeytanın dostlarına uyarız. Dini dinimize, ruhu ruhumuza uymayanlar gibi yaşamayı çağdaşlık zannederiz. İslâmî değerlerden uzaklaşıp Avrupalıya benzedikçe, bazılarının dediği gibi adam olacağımızı vehmederiz. Esasen Peygamberler Sultanı Efendimiz başımıza gelecekleri önceden görmüş, bize âkıbetimizi haber vermiş, yahudi ve hristiyanların ardına düşerek onları adım adım tâkip edeceğimizi, onların âdet ve geleneklerini aynen benimseyeceğimizi, hatta onlar daracık deliklere girseler yani çağdaşlık adına olmadık şeyler yapsalar bizim de onların ardından gideceğimizi bildirmiştir (Buhârî, İ'tisâm 14; Müslim, İlim 6).

Bir daha söyleyelim, bin daha söyleyelim, Peygamber Efendimiz'in bize sünnet olarak bıraktığı hiçbir şeyi terk etmeyeceğiz. Onun yapmadıklarına, yapma dediklerine hayatımızda yer vermeyeceğiz.. Sahâbî efendilerimizin yolu budur. Onlar Resûlullah'ın yapmadığı veya uygun görmediği bir şeyi yapmaya kalkanı uyarıp sakındırmışlardır. Sa'd İbni Hişâm Hz. Âişe'ye gelerek evlenmeyi düşünmediğini, bekâr kalmayı arzu ettiğini söyleyerek annemizin görüşünü almak istemişti. Mü'minlerin annesi bu düşünceyi doğru bulmadı, "Allah'ın Resûlü sizin için güzel bir örnektir" âyetini okumadın mı sen? Resûlullah evlenmiş ve çoluk çocuk sahibi olmuştur" diyerek bekârlığın iyi bir şey olmadığını hatırlattı (Ahmed İbni Hanbel, Müsned, VI, 112). Asr-ı saâdet'te henüz çocuk olan, onun duasıyla ilim deryası haline gelen Abdullah İbni Abbas eşinin âdet gördüğü günlerde ondan ayrı yatmayı dindarlığa daha uygun görmüştü. Bunu haber alan teyzesi ve Mü'minlerin annesi Hz. Meymûne "Abdullah! Yoksa Resûlullah'ın sünnetinden yüz çevirmeye mi başladın?" diye onu uyardı. Resûl-i Ekrem'in âdet gören eşleriyle aynı yatakta yattığını söyledi (Buhârî, Hayz 5; Ahmed İbni Hanbel, Müsned, VI, 332).

Demekki insan bir konudaki sünneti bilmezse veya günümüzde kendisini dinî otorite zanneden bazıları gibi sünneti dikkate almazsa, ne kadar âlim de olsa Peygamber'in uygulamasına ters düşebilir. Bizim Allah'ın Resûlü'nden öğrendiğimiz bir geleneğimiz vardır. Bir konuda doğru hüküm verebilmek için önce Kur'an'a gidilir; o konuda Kur'an'da bilgi yoksa Resûlullah'ın sünnetine baş vurulur. Orada da çözüm yoksa, yetkili âlimler yine Kur'an ve sünnettin ışığında çözüm üretirler, ictihad ederler. Çağlar ne kadar değişirse değişsin bu ölçü değişmez.

Müslüman olduğunu söyleyen kimse benliğini Peygamber aleyhisselâm'a teslim eder. İnsanın dünyada ve âhirette kurtuluşu buna bağlıdır. Her meseleye sadece Kur'an'da çözüm arayan, hadise, sünnete dönüp bakmayan, Kur'an'ın temas etmediği konularda istediği gibi hareket edebileceğini düşünen kimseler tehlikeli sahalarda dolaşan birer maceraperesttir. Bizim onlarla bir ilgimiz yoktur. Bizim rehberimiz, dini doğrudan doğruya Allah'tan alan, hocası Cebrâil aleyhisselâm olan ve şüphesiz Allah'ın Peygamberi sıfatıyla dini herkesten iyi bilen Resûl-i Ekrem Efendimiz'dir. Onun yaptığını yapar, yapmadığından kaçar, yüce Rabbimiz'in rızâsını bu şekilde kazanacağımıza inanırız.

Kaynak: ALTINOLUK DERGİSİ
 

Ferat MAVİYILDIR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Tem 2009
Mesajlar
72
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
''Efendimizin Uygulanmayan Önemli Sünnetleri''

''Efendimizin Uygulanmayan Önemli Sünnetleri''

PEYGAMBERİMİZ EFEDİMİZİN YAPILMASI AYRICA (FARZ) OLAN ve UYGULANMAYAN ÖNEMLİ SÜNNETLERİ

Değerli Kardeşlerim;

Öncelikle sünnet nedir,ne değildir.Efendimizin her yaptığı sünnetmidir.Hadisler ile Sünnetler birmidir.Eğerki bu bilinçle neyin ne olduğu bilir isek vede Rabbimizin Eşsiz Vahyleriyle inşaa edinmişsek,Asıl sünnetin ne olduğunu,hadisin ne olduğunu ve ne amaçla hadis olduğunu bilirsek bunları ayırt edebiliriz.

Sevgili kardeşlerim,Bizler birtek Kitab olan Kuranı Kerim ile kendimizi inşaa etmeliyiz.Peygamber Efendimiz(s.a.v) nasıl Rabbimizin Tebliğine uymuş,hayatına nasıl geçirmiş ise bizde hakkıyla hayatımıza geçirmemiz için Efendimiz(s.a.v)in ''Eşsiz ve Örnek Hayatı''nı bizlerde uygulamalıyız.

Bizler Rabbimize daha çok yaklaşmak isteyip,''Rabbimizin Kelamını'' Kuranı Kerimi okuyup,anlamaya çalışarak ve Efendimiz (s.a.v)in Sünnetlerini hayatımıza geçirme çabasındayız.

Efendimizin yapılması (farz) ve aynı zamanda sünnet olan ibadetleri uygulanmadığı dikkatimi çekmiştir.

Eğerki Rabbimizin Eşsiz Sevgisini,Sonsuz Rahmetini arzuluyorsak,Efendimiz(s.a.v) sevgisini ümid ediyorsak ''Rabbimizin Kelamı Kuranı Kerimi okuyup,anlamaya çalışıp hayatımıza geçirme çabasında bulunmamız gerekir'' ve Efendimiz(s.a.v)in aynı zamanda (farz) olan ve uygulanmayan sünnetlerini mutlaka hayatımıza geçirmeliyizki ancak bu şekilde kurtuluşa erebiliriz.

Peygamber Efendimiz(s.a.v)in Uygulanmayan Önemli Sünnetleri:

1-Efendimiz,Sık sık sürekli Kuranı Kerim okurdu.

2-Efendimiz,Kuranı Kerimi hayatına geçirirdi.

3-Efendimiz,Yüce ALLAH'ın emir ve yasaklarından asla dışarı çıkmazdı. (Şüphesizki Emir ve Yasaklarıda Rabbimizin Vahy'lerini okuyup bilirdi)

4-Efendimiz,En Yüce,En Mükemmel Ahlaka sahipti.
(Rabbimiz bir ayetinde Efendimizi şu şekilde övmektedir: ''Ey Resulum Şüphesizki Sen Yüce bir ahlaka sahipsin'')

5-Efendimiz,Her türlü felaktte son derecede sabırlıydı.
(Efendmiz (s.a.v) bir hadisinde: ''Sabır felaket ile ilk karşılaşma anında olur'' buyurmuştur)

6-Efendimiz,Kendisine ne kadar zulum vede ağza alınmayacak sözler sarfendelere bile affedip bağışlardı ve hiç tepki vermeden.
(Onlar için Rabbimize yalvarıp ''Onları Affet Ya Rabbim'' diye dular ederdi).

7-Efendimiz,Konuşurken bir uslup ile,nezaket ve tatlılık ile her kesimin anlayacağı bir tarzda konuşurdu.

8-Efendimiz,Şaka dahi olsa asla yalan konuşmazdı.

Peygamberimiz Efendimiz(s.a.v) bir hadisinde;
''Yazıklar olsun o kimselere ki,insanlara (şaka) yapıp güldürebilmek için yalan konuşurlar,yazık onlara yazık,yazıklar olsun onlara'' buyurmuştur.

9-Ve Efendimiz,Rabbimizin Tebliğine uyup,Vahylerine uyup hatına geçirerek,herkesi Tebliğe davet eder,Kuranın yayılmasını ve herkesin anlayacağı şekilde,anlaya bildiği şekilde uygulamasını sürekli tavsiye ederdi.Emir bağlamında kullanmazdı ki sahabeler yüz çevirmesinler!.

Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde şöyle buyuruyor:

''Doğrusu biz bu ilahi mesajda(hakikati),belki düşünüp ibret alırlar diye insanlara her türlü dolaylı anlatım tarzını kullanarak aktardık'' (Zümer Suresi 27.âyet)

Rabbimiz birçok ayetinde Kuranı her tarzda açıkladığı belirtmiştir. Kuranı Kerimi Rabbimiz her insanın anlayacağı şekilde indirmiştir.

Değerli Kardeşlerim;
Kuranı Kerimi anladığımız dilde aklettiğimiz dilde okuyup hayatımıza geçirmeye çalışmalıyız bu bize farzdır.Rabbimiz bizlere kurtuluşumuz olan vahyilerini açıklamış ve bu vahyle hayatımızı düzletmemizi sürekli belirtimiştir.Bizleri vahy ile inşa olmamızı emretmiştir.

Yüce ALLAH'ın emir ve yasakları bir tek kitapta Kuranı Kerimde mevcuttur.Kuranı Kerim müminlerin şeytandan korunmak için giydikleri mükemmel bir zırhtır.Her kim bu zırhı giyerse şeytanın tüm tuzaklarından kurtulur,şeytan o kişiye hiç birşey yapamaz.

Değerli kardeşlerim gelin bu sünnetleride yapmaya çalışalım aynı zamanda bunlar farzdır.Kendimizi kandırıpta ''Zamanım Yok'' demeyelim Yatmadan önce okuya bildiğimiz kadar okuyalım.Bir tek kurtuluşa ancak ve ancak bu şekilde ereriz..

''Kuranı Kerimi okuyup hayatımızada geçirdimiz vakit,ayetlerin yediden nazil olduğunu birkez daha görürüz''
''Kuranı yüzünden okursak,yüzümüze hitap eder,Eğer Kuranı yüreğinden okursak yüreğimize hitap eder''


(Değerli kardeşlerim,Rabbimin izni ile yakında ''Tebliğ'' kitabım çıkacaktır,taleb eden,vahy ile inşa olmak isteyen herkese gönderebilirim.Kitabın tek bedeli OKUMAKTIR)

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
elbisemi giyerken önce sag tarafimdan giydim

*sünnetleri yasayalim ve yasatalim*

Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
PEYGAMBERİMİZ EFEDİMİZİN YAPILMASI AYRICA (FARZ) OLAN ve UYGULANMAYAN ÖNEMLİ SÜNNETLERİ

Değerli Kardeşlerim;

Öncelikle sünnet nedir,ne değildir.Efendimizin her yaptığı sünnetmidir.Hadisler ile Sünnetler birmidir.Eğerki bu bilinçle neyin ne olduğu bilir isek vede Rabbimizin Eşsiz Vahyleriyle inşaa edinmişsek,Asıl sünnetin ne olduğunu,hadisin ne olduğunu ve ne amaçla hadis olduğunu bilirsek bunları ayırt edebiliriz.

Sevgili kardeşlerim,Bizler birtek Kitab olan Kuranı Kerim ile kendimizi inşaa etmeliyiz.Peygamber Efendimiz(s.a.v) nasıl Rabbimizin Tebliğine uymuş,hayatına nasıl geçirmiş ise bizde hakkıyla hayatımıza geçirmemiz için Efendimiz(s.a.v)in ''Eşsiz ve Örnek Hayatı''nı bizlerde uygulamalıyız.

Bizler Rabbimize daha çok yaklaşmak isteyip,''Rabbimizin Kelamını'' Kuranı Kerimi okuyup,anlamaya çalışarak ve Efendimiz (s.a.v)in Sünnetlerini hayatımıza geçirme çabasındayız.

Efendimizin yapılması (farz) ve aynı zamanda sünnet olan ibadetleri uygulanmadığı dikkatimi çekmiştir.

Eğerki Rabbimizin Eşsiz Sevgisini,Sonsuz Rahmetini arzuluyorsak,Efendimiz(s.a.v) sevgisini ümid ediyorsak ''Rabbimizin Kelamı Kuranı Kerimi okuyup,anlamaya çalışıp hayatımıza geçirme çabasında bulunmamız gerekir'' ve Efendimiz(s.a.v)in aynı zamanda (farz) olan ve uygulanmayan sünnetlerini mutlaka hayatımıza geçirmeliyizki ancak bu şekilde kurtuluşa erebiliriz.

Peygamber Efendimiz(s.a.v)in Uygulanmayan Önemli Sünnetleri:

1-Efendimiz,Sık sık sürekli Kuranı Kerim okurdu.

2-Efendimiz,Kuranı Kerimi hayatına geçirirdi.

3-Efendimiz,Yüce ALLAH'ın emir ve yasaklarından asla dışarı çıkmazdı. (Şüphesizki Emir ve Yasaklarıda Rabbimizin Vahy'lerini okuyup bilirdi)

4-Efendimiz,En Yüce,En Mükemmel Ahlaka sahipti.
(Rabbimiz bir ayetinde Efendimizi şu şekilde övmektedir: ''Ey Resulum Şüphesizki Sen Yüce bir ahlaka sahipsin'')

5-Efendimiz,Her türlü felaktte son derecede sabırlıydı.
(Efendmiz (s.a.v) bir hadisinde: ''Sabır felaket ile ilk karşılaşma anında olur'' buyurmuştur)

6-Efendimiz,Kendisine ne kadar zulum vede ağza alınmayacak sözler sarfendelere bile affedip bağışlardı ve hiç tepki vermeden.
(Onlar için Rabbimize yalvarıp ''Onları Affet Ya Rabbim'' diye dular ederdi).

7-Efendimiz,Konuşurken bir uslup ile,nezaket ve tatlılık ile her kesimin anlayacağı bir tarzda konuşurdu.

8-Efendimiz,Şaka dahi olsa asla yalan konuşmazdı.

Peygamberimiz Efendimiz(s.a.v) bir hadisinde;
''Yazıklar olsun o kimselere ki,insanlara (şaka) yapıp güldürebilmek için yalan konuşurlar,yazık onlara yazık,yazıklar olsun onlara'' buyurmuştur.

9-Ve Efendimiz,Rabbimizin Tebliğine uyup,Vahylerine uyup hatına geçirerek,herkesi Tebliğe davet eder,Kuranın yayılmasını ve herkesin anlayacağı şekilde,anlaya bildiği şekilde uygulamasını sürekli tavsiye ederdi.Emir bağlamında kullanmazdı ki sahabeler yüz çevirmesinler!.

Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde şöyle buyuruyor:

''Doğrusu biz bu ilahi mesajda(hakikati),belki düşünüp ibret alırlar diye insanlara her türlü dolaylı anlatım tarzını kullanarak aktardık'' (Zümer Suresi 27.âyet)

Rabbimiz birçok ayetinde Kuranı her tarzda açıkladığı belirtmiştir. Kuranı Kerimi Rabbimiz her insanın anlayacağı şekilde indirmiştir.

Değerli Kardeşlerim;
Kuranı Kerimi anladığımız dilde aklettiğimiz dilde okuyup hayatımıza geçirmeye çalışmalıyız bu bize farzdır.Rabbimiz bizlere kurtuluşumuz olan vahyilerini açıklamış ve bu vahyle hayatımızı düzletmemizi sürekli belirtimiştir.Bizleri vahy ile inşa olmamızı emretmiştir.

Yüce ALLAH'ın emir ve yasakları bir tek kitapta Kuranı Kerimde mevcuttur.Kuranı Kerim müminlerin şeytandan korunmak için giydikleri mükemmel bir zırhtır.Her kim bu zırhı giyerse şeytanın tüm tuzaklarından kurtulur,şeytan o kişiye hiç birşey yapamaz.

Değerli kardeşlerim gelin bu sünnetleride yapmaya çalışalım aynı zamanda bunlar farzdır.Kendimizi kandırıpta ''Zamanım Yok'' demeyelim Yatmadan önce okuya bildiğimiz kadar okuyalım.Bir tek kurtuluşa ancak ve ancak bu şekilde ereriz..

''Kuranı Kerimi okuyup hayatımızada geçirdimiz vakit,ayetlerin yediden nazil olduğunu birkez daha görürüz''
''Kuranı yüzünden okursak,yüzümüze hitap eder,Eğer Kuranı yüreğinden okursak yüreğimize hitap eder''


(Değerli kardeşlerim,Rabbimin izni ile yakında ''Tebliğ'' kitabım çıkacaktır,taleb eden,vahy ile inşa olmak isteyen herkese gönderebilirim.Kitabın tek bedeli OKUMAKTIR)

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM

degerli kardesim çok önemli bi katkida bulunmus oldunuz cok tesekkur ederim Rabbim ecrini ziyadesiyle lutfetsin insALLAH farzlarin yaninda sünneti seniyyeyelerede uyanlardan oluruz...
Allah'a (Celle Celaluh) emanet olun.

sünnetleri yasayalim ve yasatalim
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
***************************

sünnetleri yasayalim ve yasatalim​
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim​
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
kıyafetlerimi oturarak giydim :)
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
50
kalkınca hemen abdest aldım.
giyinirken genelde sağ ile başlarım.
namazdan sonra Kuran okudum.
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
evime girerken evdekilere selam vererek içeri girdim.

sünnetleri yasayalim ve yasatalim


Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
sünnetleri yasayalim ve yasatalim


Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
selamun aleykum
bugun size selam verdim

sünnetleri yasayalim ve yasatalim

Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
1,076
Tepki puanı
41
Puanları
48
nerde, ne şartta olursam olayım oturarak ve 3 yudumda su içiyorum.

Efendimizin sünnetınden ayrılmamak dualarımla...

Selametle...
 

ADN cenneti

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kas 2009
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Peygamberimiz Efendimiz(s.a.v) yaptigi sabah lari ac karnina zeytin yermis bende her sabah zeytin yiyorum. Bunu ilk ögrendigimde yaptim.Birde bu sünnet hakkinda aciklamali bir bilgi verirseniz sevinirim.

saygilar
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
kıyafetlerimi oturarak giydim :)

kalkınca hemen abdest aldım.
giyinirken genelde sağ ile başlarım.
namazdan sonra Kuran okudum.


Gömlek düğmelerimi aşağidan iliklemeye başladim

Kuşluk namazi kildim

nerde, ne şartta olursam olayım oturarak ve 3 yudumda su içiyorum.

Efendimizin sünnetınden ayrılmamak dualarımla...

Selametle...

Peygamberimiz Efendimiz(s.a.v) yaptigi sabah lari ac karnina zeytin yermis bende her sabah zeytin yiyorum. Bunu ilk ögrendigimde yaptim.Birde bu sünnet hakkinda aciklamali bir bilgi verirseniz sevinirim.
ben bunu ilk sizden duyuyorum arastirma yapacagiz insALLAH ama bununla ilgili bilgisi olan kardesimiz varsa lutfen bizi aydinlatmasini rica ediyorum...

saygilar

selamun aleykum
degerli kardeslerim cok tesekkur ederim katilimlarinizdan dolayi

ancak benim üzüldugüm fazla katilimin olmamasi buda ister sitemez aklima söyle bir soru getiriyor acaba sünneti seniyyelere hayatimizda fazla yer veremiyormuyuz?

simdiye kadar ki katkida bulunan kardeslerimiizn sayesinde bir cok sünneti tekrar hatirlamis olduk insALLAH devam edelim...
Allah Teala bizleri kendine kul Habibi Muhammed sallallahu aleyhi vesellme hakiki ümmet eylesin. Amin
selam ve dua ile

sünnetleri yasayalim ve yasatalim​
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim​
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
Selamun aleyküm kardeşim.Çok güzel bir konu açmışsın.Allah razı olsun..
Ben de akşam namazından sonra evvabin namazı kılıyorum.Aklıma bu geldi şimdi:)
Rabbim bizleri Peygamber Efendimiz'in (sav) sünnetinden ayırmasın inşaallah..
Yaşayalım ve yaşatalım inşaallah..
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Selamun aleyküm kardeşim.Çok güzel bir konu açmışsın.Allah razı olsun..
Ben de akşam namazından sonra evvabin namazı kılıyorum.Aklıma bu geldi şimdi:)
Rabbim bizleri Peygamber Efendimiz'in (sav) sünnetinden ayırmasın inşaallah..
Yaşayalım ve yaşatalım inşaallah..

vealeykumselam kardesim
tesekkur ediyorum
elimizden geldigi kadar faydali olmaya ögrenmeye ve bildiklerimizi paylasmaya gayret gösterecegiz insALLAH
Bizlere asil gerekli olan ve kurtulusumuza vesile olacak olan böyle güzide sünnetleri yapmaya ve yapilmasina önayak olmak amacimiz....
duaniza amin diyorum
Allah'a emanet olun
selametle
 

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
2,850
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
sünnetleri yasayalim ve yasatalim

Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt