Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"bugün Annem vefat etti" (1 Kullanıcı)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Medine' ye yerlesmesinin üzerinden dört sene gectiginde Efendimiz s.a.v. yengesi Hz. Fatıma' nın vefat haberini alır. O gün o kadar üzülür ki, " iste annem bu gün vefat etti " buyurur.
Efendimiz s.a.v. kendisine annelik yapan bu muhterem hanıma, vefanın en güzel örnegini gösterir. Kendi sırtındaki gömlegi çıkarıp annesine kefen yapması icin Hz. Ali' ye r.a. verir. Cenaze namazını da bizzat kendisi kıldırır. Onun kabrine iner ve yanı üzerine biraz uzanır. Gözyasları icinde kabrinden cıktıgında yasların kabri ıslattgı görülür. Sonra Hz. Fatıma binti Esed'in r.a. nazik bedeni kabre konur.
Ashab-ı Kiram o güne kadar böyle bisey görmemistir. Merakla Efendimiz' e s.a.v. ;
- Ya Rasulallah! Sizin bu kadına tutumunuzu baska hic kimseye gösterdiginizi görmedik.
Fahr-i Kainat Efendimiz s.a.v. ;
- O benim annemden sonra annemdi. Amcam Ebu Talip' ten sonra bu kadıncagız kadar bana iyiligi dokunan bir kimse olmamıstır. Ona Cennet elbiseleri giydirilsin diye gömlegimi kefen olarak verdim. Kabir hayatı kendisine kolay ve rahat gelsin diye de bir müddet kabrine uzandım.
Hz. Fatıma binti Esed' in r.a. kabri üzerine toprak atıldıktan sonra Rasul- i Ekrem Efendimiz s.a.v. sevgili annesi icin dua etti ve son vazifesini yaptıktan sonra tebessüm etmeye basladı. Ashabına dönerek;
- Cebrail geldi ve ' bu kadın cennetliklerdendir ' diye bana haber getirdi. Ayrıca yüce Allah meleklerinden yetmis binine bu kadının cenaze namazına katılmalarını emretti. Melekler de onun cenaze namazını kıldılar.

alıntı

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
başlığı ve konuyu görünce birden korktum yaa.

eline emeğine sağlık kardeşim sağol

muro

Kayıtlı Kullanıcı
allah c.c razi olsuyn...................

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeş...

Ana sayfadan başlığı görünce içimin sızladığını hissettim...

Elinize sağlık , selametle kalınız...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Medine' ye yerlesmesinin üzerinden dört sene gectiginde Efendimiz s.a.v. yengesi Hz. Fatıma' nın vefat haberini alır. O gün o kadar üzülür ki, " iste annem bu gün vefat etti " buyurur.
Efendimiz s.a.v. kendisine annelik yapan bu muhterem hanıma, vefanın en güzel örnegini gösterir. Kendi sırtındaki gömlegi çıkarıp annesine kefen yapması icin Hz. Ali' ye r.a. verir. Cenaze namazını da bizzat kendisi kıldırır. Onun kabrine iner ve yanı üzerine biraz uzanır. Gözyasları icinde kabrinden cıktıgında yasların kabri ıslattgı görülür. Sonra Hz. Fatıma binti Esed'in r.a. nazik bedeni kabre konur.
Ashab-ı Kiram o güne kadar böyle bisey görmemistir. Merakla Efendimiz' e s.a.v. ;
- Ya Rasulallah! Sizin bu kadına tutumunuzu baska hic kimseye gösterdiginizi görmedik.
Fahr-i Kainat Efendimiz s.a.v. ;
- O benim annemden sonra annemdi. Amcam Ebu Talip' ten sonra bu kadıncagız kadar bana iyiligi dokunan bir kimse olmamıstır. Ona Cennet elbiseleri giydirilsin diye gömlegimi kefen olarak verdim. Kabir hayatı kendisine kolay ve rahat gelsin diye de bir müddet kabrine uzandım.
Hz. Fatıma binti Esed' in r.a. kabri üzerine toprak atıldıktan sonra Rasul- i Ekrem Efendimiz s.a.v. sevgili annesi icin dua etti ve son vazifesini yaptıktan sonra tebessüm etmeye basladı. Ashabına dönerek;
- Cebrail geldi ve ' bu kadın cennetliklerdendir ' diye bana haber getirdi. Ayrıca yüce Allah meleklerinden yetmis binine bu kadının cenaze namazına katılmalarını emretti. Melekler de onun cenaze namazını kıldılar.

alıntı
ellerınıze saglık.Allaahh razı olsun kardesım
hayırlı gunler:)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum zeynep kardeşim,
emeğinize sağlık.
selam ve dua ile..

TUGBA_SU

Kayıtlı Kullanıcı
arkadasım bu baslıgı degıstrmek gıbı bı durum varmı yuregıme ınıyordu paylasımın ıçın cok sagol allah razı olsun....

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum zeynepçim.vesilenle yeni bir bilgi daha öğrendik.Rabbim razı olsun senden ebeden.Allaha emanet ol canım benim:)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeş...

Ana sayfadan başlığı görünce içimin sızladığını hissettim...

Elinize sağlık , selametle kalınız...

ve aleyküm selam..RAHMAN razı olsun sizden..
hakkınıza girdiysem helal edin...selam ve dua ile

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Titrediğimi hissettim..Rabbim O'nun sevdiklerinden olabilmeyi nasip etsin...
Alalh razı olsun..

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim

nuray yesilyurt

Kayıtlı Kullanıcı
allah senden razi olsun zeynep güzelim baslig´I okuyunca biraz korktum suaralar cok ölüm haberleri aliyorum ama bu cok güzel bir ölüm sonu cennetle bitiyor selam olsun o yüregi merhamet dolu sevgi peygamberimize.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı ALLAH CC razı olsun inşallah şefaatlerine nail oluruz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt