Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu yılbaşı şükür ağacı geleneği sizde de başlasın ! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Bu yılbaşı şükür ağacı geleneği sizde de başlasın !

Onların Noel Ağacı Varsa, Bizim de Şükür Ağacımız Var!

3877.jpg

Çocuğunu, reklam-televizyon-medya kıskancında empoze edilmeye çalışılan tüm yanlış koşullandırmalara rağmen, belli dini hassasiyetlerle yetiştirmeye çalışan her anne için, yılbaşı geceleri zor geçer.
31 Aralık gecesi, tüm televizyon kanallarında yeni yılın gelişi Hıristiyanlıktan kopya adetlerle kutlanılırken, anneler çocuklarını bu yabancı kültürün, insanı cezbeden şaşaalı şölenlerinden nasıl koruyacaklarını düşünüp dururlar… Çünkü bilinçli anneler bilirler ki, çocuk yaşta edinilen sağlam öğretiler, yıllar geçse de asla silinmez…
Ve maalesef, bunca sakınmaya rağmen çocuklarının ağzından dökülen o soru, dini hassasiyetlerini yaşatmak için çırpınan bütün annelerin yüreğinde adeta fırtınalar kopartır:

“-Anneciğim, Noel Baba bize de gelecek mi?”

KİMDİR BU NOEL BABA?

Bütün dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nicholaos, Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında önemli bir Lycia kenti olan Patara'da doğmuş, zengin bir ailenin oğludur. Aziz Nicholaos, ebeveynlerin erken ölümü ile zor bir hayat geçirmiş, daha sonra kendini dine adayarak bulunduğu yörede “Bishop” yapılmıştır. “Bishop” unvanı, vilayet/eyalet boyutundaki en yüksek dini makamdır. Ölümünden sonra Vatikan tarafından “Havariliğe” yükseltilen Aziz Nicholaos’ın en önemli özelliği ise, ailesinden kalan mirası fakirlere, özellikle de çocuklara bağışlamasıdır…

Bu nedenle üzerinden asırlar geçmiş olmasına rağmen, Avrupa ülkelerinde Aziz Nicholas’ın bu âdeti sembolik olarak yaşatılmaktadır...

PEKİ, BİZ NEDEN BU AZİZ’İN ANISINI YAŞATIYORUZ?

“Hıristiyan kültürün asırlara yaydığı bu süslü gelenek, ne oldu da bizim kültürümüze bu kadar yabancı ve zıt olmasına rağmen, yaşanır ve kutlanır oldu?” sorusu, insanın aklını kurcalar nitelikte…

Bu sorunun en önemli ve –dikkat edilmesi- gereken cevabı ise, sanıyorum ki bu geleneğin süslü şekillerde çocukluktan itibaren sevdirilmesinden kaynaklanıyor. Çünkü günümüzde, noel ağacı süsleyen, noel baba kıyafetleri giyerek yeni yılı karşılayan, şöminelere çoraplar asıp içlerini hediyelerle dolduran ailelerin birçoğu, bunu neden yaptıklarını bilmiyor ve hatta önemsemiyorlar. Onları cezbeden tek şey, bir çocukluk hevesi olan “kutlamalar”…

Süslü-püslü ağaçlar, renk renk hediyeler, o günü ailemizle özel geçirmemize vesile olacak rengârenk bir sebep… Aslında insanların aradığı tek şey bu… Yapılan tek hata ise, yaratılıştan var olan bir şeyleri kutlama, eğlenme, şenlikler düzenleme dürtülerimizi yanlış şekillerde tatmin etmek istiyor olmamız… Sizce de öyle değil mi?

ÇOCUKLARIMIZA ALTERNATİF KUTLAMALAR SUNMALIYIZ

Eğer gerçekten çocuğunuzun, farklı kültürlerin evlerimize kadar bulaşmış, bu hastalıklı adetlerini –bilerek ya da bilmeyerek- yaşatmasını istemiyorsanız, onun eğitimindeki her konuda olduğu gibi, bu konuda da çabalamak siz anne-babalara düşüyor…

Yapmanız gereken şey ise çok basit; kendi özünüze uygun, “ailenize özel”, çocuğunuzun o günü sabırsızlıkla bekleyeceği zamanlar oluşturun… Ona yaşamak istediği o coşkulu havayı, evinizde, hem de ananelerinizin ışığında yaşatın…

Böylelikle hem çocuğunuzun içindeki özenti oluşturabilecek hisler usulünce törpülenecek, hem de ailece böyle güzel bir paylaşım yaşamanın büyüsünü yaşamış olacaksınız…

YILBAŞI AĞACINA KARŞI ŞÜKÜR AĞACI

Yeni yıl deyince akla ilk gelen ve ışıl ışıl süslemeleriyle tüm çocukları cezbeden bir gelenektir Yılbaşı Ağacı…

Avrupalıların şeytanı kovup kaçırdığına ve uğur getirdiğine inandıkları için devam ettirdikleri bu geleneğe alternatif olarak, siz de çocuğunuzla beraber bir “ Şükür Ağacı “ hazırlayıp, kendi değerlerinizi nesilden nesle geçen bir adet olarak yaşatabilirsiniz…

Şükür Ağacı Nasıl Yapılır?

1454022322_6ff22c180f.jpg

Öncelikle bu ağacın özelliğinden bahsedelim… Bu kartondan ( veya istediğiniz herhangi bir materyalden ) gövdesini ve dallarını yapacağınız, yeşil kartonlardan da yapraklarını yapıp, bu yaprakların üzerine o yıl içinde şükrettiğiniz tüm nimetleri yazacağınız, size özel bir yılbaşı ağacı…

Bu şükür oyunu, çocuğunuz için nimetlere şükrü bir şenliğe dönüştürecek, ona bu önemli erdemi oynatırken öğretecek, ailenizin tüm bireylerini, hatta anneanne, babaanne ve dedeleri bir araya getirecek sıcacık bir oyun…

Yılbaşından bir hafta önce ağacınızın gövdesini ve yapraklarını çocuğunuzla beraber tek tek hazırlayıp, şükür ağacınızı evinizin en güzel köşesine yerleştirin…

Yeşil kartonlardan kestiğiniz yaprakları oyuna katılacak ailenin tüm bireylerine dağıtın ve herkesten yılbaşı gecesine kadar, bu yıl çok şükrettiği olayları bir cümle halinde yazmasını isteyin… Üzerine şükür yazdığınız yaprakları da tek tek yılbaşı gecesine kadar ağacınızın üzerine asıp, ağacınızı tamamlayın.

Bu oyunun tek kuralı başkalarının şükürlerini, yılbaşı gecesinden önce okumamak… Yılbaşı gecesi geldiğinde, şükürlerle donatılmış ağacınızın yapraklarını tek tek kopararak üzerindeki şükrü ve bu şükrü yazan kişiyi okuyun…

Bu oyun sayesinde çocuğunuz hem ailece bir etkinlik yapmanın hazzını, hem elinde ne kadar çok şükredecek nimet olduğunun idrakini, hem de içindeki kutlama hislerinin karşılığını almış, böylece onun küçük kalbinde zoraki empozelerle kazınmaya çalışılan fikirlere yer kalmayacaktır…

Bu sıcacık oyunla yılbaşı geceleriniz daha renkli geçecek gibi ne dersiniz?

Hatice Kübra Tongar

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.gerçekten güzel bir fikir.6'ya yeni giren kızım yanımda,ona da okudum.çok sevindi.teşekkür ediyor.anasınıfına gidiyor.yılbaşı nın geldiği hiç aklımda yoktu.eminim okulda bahsedecekler.şimdiden böyle bir hazırlık iyi olur.Allah razı olsun.

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm

Allah razi olsun

Cok güzel bir fikir.
Cok güzel bir konuya deginmissiniz
Biz almanyada yasiyoruz, ve inanamazsiniz ne kadar zorlaniyoruz, üstelik ayni seyleri ben de cocukken yasadim.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
s.a.gerçekten güzel bir fikir.6'ya yeni giren kızım yanımda,ona da okudum.çok sevindi.teşekkür ediyor.anasınıfına gidiyor.yılbaşı nın geldiği hiç aklımda yoktu.eminim okulda bahsedecekler.şimdiden böyle bir hazırlık iyi olur.Allah razı olsun.

oy oy öpüyorum yanaklarından ufaklığın :a14:
ben teşekkür ediyorum ona beğendiği için...
Rabbim tüm çocuklarımızın beyinlerini sakıncalı zihniyetlerden korusun

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamün aleyküm

Allah razi olsun

Cok güzel bir fikir.
Cok güzel bir konuya deginmissiniz
Biz almanyada yasiyoruz, ve inanamazsiniz ne kadar zorlaniyoruz, üstelik ayni seyleri ben de cocukken yasadim.

a.s sizdende Allah razı olsun .. gerçekten önlem adına güzel... Rabbim cümlemizi muaffak eyleye

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel bir alternatifmiş gibi gözüküyor.Lakin bilemiyorum genede.Hiçbirşekilde ogece bişey yapmasak yılbaşını hatırlatacak.yani kuran okusak dini hikayelr vs.daha bir güzel olur sanki.Selametle emeklerinize sağlık

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
ben de o geceye ait bir faaliyet değil de Allah'ı daha çok düşündürecek bir çalışma olarak gördüm.tv.pek izlemeyiz.o günü hissettirmeden geçirebiliriz.
kızımın okulda öğrendiği bir şiirin bir kısmını ileteyim.sürekli okuyup babasıyla bizi deli ettiği...
''bir zamanlar yurdumda başka bir devlet varmış
başındaki padişah ne isterse yaparmış...........''

bravo siyonistlere bizden başka geçmişinden utanan kaç millet var acaba?üstelik bu kompleksi 5 yaşındaki bir çoğuğa empoze edecek kadar zavallı....

yumurcak tv'de bir çizgi filmde kahraman ingilizler yanlarına aldıkları iyi kızılderililerle
kötü kızılderililerle savaşıyorlar.hem de ta avrupadan kalkıp o insanların topraklarını istila ederek.ama ing.hep iyi,haklı............
ya biz...................

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

nevin abla / kardeş şöyle düşün... bizi buna mecbur bırakmıyorlar mı ?
düşünsene hadi dediğin gibi o gece bişey yapmak uygun değil dedik...
peki biz birşey yapmadık...
ya yapanların etkisi nolacak çocuklarda?
bizim amacımız etkiye tepki...
bizim amacımız etkiden korumak...
elin kolun bağlı okula mutlaka gönderiyorsun çocuğu...
mutlaka bişiler öğreniyor ve şaşalı geliyor o görsel kandırmacalar...
başka fikrin var mı ?

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Kafirlerin kutladığı günü sizlerde kutlamayın...onlara benzememek adına bu daha iyi olacaktır...dini bilgileri aktarın çocuklarınıza...hristiyanların yaptığı şeylerin dinimizle alakası olmadığını aktarın çocuklara , anlamalarını sağlayın...
selamun aleyküm...

safak_89

Kayıtlı Kullanıcı
şahsen ben gece 2 rekat namaz kılıp dua etecegim ALLAH izin verirse kutlamada neymiş
rabbimize şükür etmek varken eglenmekde neymiş demiyorlarki ALLAH'ım bir seneyide senin rızanla geçirdik sana şükürler olsun demiyorlar nese kurtuluş inanlarındır iyi seneler.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
süper bir fikir tebrik ederim kardesım:)

miraç20

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm allah razı olsun 4. Sınıf kızım yanımda ona da okudum çok sevindi bugün 2009'un 1. Günü biz yaprakları bugünden hazırlamaya başladık.şükür yapraklarımızı tarih düşerek aynı gün yapmayı düşünüyoruz.bunu düşünüp bizimle paylaştığınız için allah sizden razı olsun .ilk şükür yaprağımız bu yazıyı okumak olacak inşallah... Selametle.....

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamün aleyküm allah razı olsun 4. Sınıf kızım yanımda ona da okudum çok sevindi bugün 2009'un 1. Günü biz yaprakları bugünden hazırlamaya başladık.şükür yapraklarımızı tarih düşerek aynı gün yapmayı düşünüyoruz.bunu düşünüp bizimle paylaştığınız için allah sizden razı olsun .ilk şükür yaprağımız bu yazıyı okumak olacak inşallah... Selametle.....

zuzu13.gif
ros.gif

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

yılbaşı adeti yapılmıyor dikkatinizi çektiyse yada yazıyı okuduysanız ..
ayrıca sizin ilk okula giden ve okuldaki şatavatı duyan ve
arkadaşlarından heryerden o cafcaflı şeyleri duyan bir çocuğunuz yoksa anlamak zor.

o yaşlardaki çocuk yapılmaz edilmez diye susturularak öğrenirse dış dünya şatavatlı gelir ailesi ise baskıcı gelir.. bunu tecrübe ile biliyorum..
bu yolla bişiler öğretme çabasıdır bu yazarın anlatmak istediği... selametle..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
bu yazdıklarınıza çok şey diyebilirdim ama neyse,
selametle.

TUBİX

Kayıtlı Kullanıcı
bencede çok güzel bişi çünkü ne kadar da engellemeye çalışsak ta çocukların piskolojisi ayrı.ister istemez etkilenip özeniolar ama bu fikir çok güzel dün yılbaşıydı bizim evde o gece tv açılmaz ben kuran okudum içi dışı kanayan müslüman kardeşlerim için onları düşündüm bebekleri anneleri....biz müslümanız müslümanca yaşıyoruz bize yakışan şükredip iman etmek.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt