Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bu yaptıgmız uygunmu?? (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar selam vermiyorum çünkü sorun bu ,hepinize sormak istiyorum hani burda her msj ın başında selam veriyoruz ama bildigim kadarıyla bir bayanın ailesi dışındaki erkeklerle selamlaşması, erkeginde ailesi dışındaki kadınlarla selamlaşması dinen uygun degil ..sizce bu yaptıgmız dogrumu kafama takıldı fikrinizi ve bilginizi almak istedim :H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
fikri olan yokmu :) ben bu konuda bi araştırma yapıcam sonra sizinle paylaşırım

laves

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Selam Vermenin Sunnet Almanin Farz Oldugunu Biliyorum Sizin Soylediklerinizle Ilgili Bi Bilgim Yok Cevap Veren Olursa Bende Ogrenmis Olucam Insaallah Hayirli Aksamlar Rabbime Emanet Olun

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar selam vermiyorum çünkü sorun bu ,hepinize sormak istiyorum hani burda her msj ın başında selam veriyoruz ama bildigim kadarıyla bir bayanın ailesi dışındaki erkeklerle selamlaşması, erkeginde ailesi dışındaki kadınlarla selamlaşması dinen uygun degil ..sizce bu yaptıgmız dogrumu kafama takıldı fikrinizi ve bilginizi almak istedim :H

selamün aleyküm....muhterem hanımefendi

dinimizde bir hanım ile bir bey'in selamlaşması "aralarında bir münasebet var" gibi fitnelere sebep olacağından uygun görülmemiştir. ayrıca genç hanımların seslerinin bazı kimseleri etkiliyebileceği için özellikle genç hanımların selam vermesi hiç uygun değildir...

fakat iş yazışmaya gelince (tabi ki meşru olan yazışma... chat değil..) durum farklıdır çünkü yazışma esnasında selam veren bayanın ne sesi duyulur nede yüzü (mimikleri ve gülümsemesi vs..) görülür..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
şu yazıya ulaştım yoruma açık ama ben bu ortamda bi mahsur u olmadıgı kanatine vardım
sizce??

Kadınlarla selamlaşmada dikkat edilecek hususlar:

a) Genç kız ve kadınlara topluluk halinde olurlarsa selam vermek, tek olan yabancı kadına selam vermemek. Ancak büro, iş yeri veya resmi daire gibi umuma açık olan yerler bunun dışında tutulmalıdır. İslam'a uygun çalışma şartları ve ırz güvenliği bulunan yerlerde çalışan kadınlarla, iş ve meslek gereği görüşen ve karşılaşan erkekler arasında "ünsiyet'in varlığını kabul etmek gerekir.

b) Sınıf, konferans salonu veya düğün salonu gibi yerlerde ders, konferans, seminer, sohbet vb. bir nedenle kadın topluluğunun huzuruna çıkınca selam vermek; fakat yol, bahçe, merdiven ya da koridor karşılaşmalarında ünsiyet bulunmayan tek kadına veya kadın topluluklarına selam vermemek.

c) Kız öğrencilerin çoğu zaman babası veya dedesi yaşında bulunan hocalarına, okul yönetici veya personeline selam vermesi, bunun dışında ünsiyet bulunmayan yabancı erkeklere selam vermemesi.

Sonuç olarak insanların birbiriyle tanışıp ünsiyet kurmasında ve bir iman kardeşliğinin oluşmasında, selamlaşmanın önemli bir yerinin bulunduğunda şüphe yoktur. Hatta İslam'da selam verme, kişi için mü'minlik belirtisi sayılmış ve selam verene "sen rnü'min değilsin" denilmesi yasaklanmıştır. (bk. en-Nisa, 4/94, Usame b. Zeyd, savaş sırasında şehadet kelimesini getirip selam veren bir müşriği öldürmüş ve ölüm korkusundan dolayı böyle söylediğini düşünmüştü. Durumu öğrenen Allah elçisi hiddetlenmiş ve «kalbini yarıp baktınız mı?» buyurarak Usame'ye çıkışmıştır

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm....muhterem hanımefendi

dinimizde bir hanım ile bir bey'in selamlaşması "aralarında bir münasebet var" gibi fitnelere sebep olacağından uygun görülmemiştir. ayrıca genç hanımların seslerinin bazı kimseleri etkiliyebileceği için özellikle genç hanımların selam vermesi hiç uygun değildir...

fakat iş yazışmaya gelince (tabi ki meşru olan yazışma... chat değil..) durum farklıdır çünkü yazışma esnasında selam veren bayanın ne sesi duyulur nede yüzü (mimikleri ve gülümsemesi vs..) görülür..

aleyküm selam yorumunuz için teşekkür ederim.daha önce kuran kursundaki hocamdan duydugum "bir bayanın ailesi dışındaki erkeklerle selamlaşması, erkeginde ailesi dışındaki kadınlarla selamlaşması dinen uygun degil " sözü aklıma geldi bir şüphe düştü içime araştırmak konuyu açtıktan sonra aklıma geldi araştırmam sonucu yukardaki yazıya ulaştım.:H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bence selam vermek bir sünnettir heralde sakıncası yoktur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt