size soracagım sorulara öyle bi cevap verinki benim artık bu sorular aklıma takılmasın
1- Hayvanlari klonluyorlar bu klonlanan hayvana sadece organlari veriyorlar ruhu olmadan nasıl yaşıyor
2-Dünya ve Ahiret arasında binlerce saat fark var bu zaman farkının oldugu yerde azrail can almaya ahiretten ne kadar zaman önceden cıkıyor yola ve dakikada yüz binlerce insan ölüyor bu insanlara nasıl yetişiyor.
3-Hayvanlar nasıl oldu ?
4-Bir canlı türü yok oldugunda doğanın dengesi bozuluyor o zaman Adem ve Havva tek basına düynada nasıl yaşadı
Esselamu aleykum;
Emirhan kardeşim,Hayvanların veya herhangi birşeyin klonlanması işini zannımca aklında abartmışsın çünkü klonlamak demek birebir aynısına benzer şekilde hücreler ve DNA larla oynamak demektir.Yani senin kök hücrelerin ve DNA larınla yine bir anne karnında senin bir benzerinin meydana gelmesi için biyolojik çalışmalar yapmaktır,yoksa organları sağdan soldan bulup bir deriye giydirmek değildir.
Bilim adamlarının bu yaptıkları ise yine ALLAH TEALA nın kudret elinden geçen bir iştir,onlar bu işi yaparak aslında ALLAH TEALA nın onlara öğrettiği bir ilmi uygulamış olurlar,bu yaptıklarının ise hangi bilme hizmet ettiğini anlamak benim açımdan mümkün değildir,ve bazı arkadaşların yazdıkları gibi değil aksine hayvanlarında ruhları vardır,bedenin işi miladı dolunca ruh o bedenden çıkar.
Azrail aleyhisselam diğer üç büyük melek olan Mikail,israfil ve cebrail aleyhisselam gibi ALLAH TEALA tarafından özel yeteneklerle donatılmış hizmet kulları meleklerdir,ALLAH TEALA her kulunun canını alma işini azrail aleyhisselama vermişse onuda bu işe ve işin zorluklarına karşı başarılı olacak şekilde donatmıştır,sen aklında bunu küçümsersen şunu demiş olursun ''Ben bir araba yaptım dünyayı gezebilecek şekilde ama lastikleri yok ...'' ne kadar komik değilmi bu nasıl komikse ALLAH TEALA içinde ''Azrail aleyhisselamı vasıfsız yarattı demek...'' te komik olur,çünkü Azrail aleyhisselam kendisine verilen işleri yapacak kudrette bir melektir ve meleklerin büyüklerinden dir.
Hayvanlar nasıl oldu diye sormuşsun;Bilinmelidirki Hazreti Adem babamız ve Havva annemiz cenneti Âla dan yer yüzüne indirildikleri vakit ALLAH TEALA yer yüzünü türlü türlü mahlukatla bezemişti, zaten ağaçlar,kuşlar,hayvanlar,börtü böcek mevcuttu çünkü cinler insanoğlundan evvel yaratıldılar ve bu dünya üzerinde binlerce yıl yaşadılar halende varlar,Hazreti Adem yaratıldığında ALLAH TEALA meleklerine secde emri verince Cinlerden olan iblis bu emre uymadı buradan anlaşılıyorki daha insanoğlu yokken cinler bu dünyadaydı,bununla beraber biz insanların faydalanması ve dünya hayatının bir nizam içinde dönüp sürmesi için bütün varlıklar bir kudretli ilim sayesinde yani ALLAH TEALA nın kudreti sayesinde var olmuştur,dikkat ederseniz dünyada bir hayvan yada ağacın nesli tükenince dünyanın ekolojisi bozuluyor.Melekler,cinler ve insanoğlu nasıl yaratıldı ise hayvanlar,böcekler ve bitkilerde yaratıldılar nasıl yaratıldıkları ise yaratanın kudretinin sırrıdır buna vakıf olamayız.
Son sorunun mantık manası bile yok,bir canlının yok olması ile adem babamız ve havva annemizin nasıl bir alakası vardır.
Bakınız bu dünya sahipsiz değil hepimizin bir yaratılış amacı vardır herşeyin sahibi olan ALLAH TEALA ya kulluk etmek,peki bizim bu kulluğumuz bu dünyada olacaksa bu dünyada imtihan edileceksek bu şartları bizler için ALLAH TEALA nın yaratması ve bizi bu dünyada koruyup imtihan süresince rızkımızı verip bizleri kayırmasıda normal değilmidir.Bir canlının yok olması veya birkaç canlının yok olması insanoğlunun hatası ise de bu hatalar yığınıda kıyameti hazırlayan etkenler olacaktır ancak sanmıyorum ki bütün kullar imtihan edilmeden kıyamet kopsun bu nedenle dünyanın en iyi halinde de en kötü halindede bu gezegende insanlar hep olacaktır.
Öyle görünüyorki seni şeytan kötü sıkıştırmış bu üften püften vesveselerle kandırmaya çalışıyor aklını bulandırıyor bu bulanıklık kalbine kötü bir leke gibi yapışmasın dikkat et bu kardeşin sana bunu nasihat ediyor.