Bir anı :
Geçen haftalarda arkadaşlarımla Taksim'de bir restoranda yemek yemek için sözleştik.
Kasanın önünde hesap sırasında beklerken, yanımdaki sıcaktan bunalmış ve ter içinde kalmış, üzerinde yalnızca bir kaç karış kumaş olan hanımefendi bana baktı, (tepeden tırnağa bir bakış) gözlerinde şaşkınlık ifadesi ile ve kendince aşağılayarak... başını salladı ve tıslar gibi ''olamaz'' dedi.
Kendisine cevap verme lüzumu bile görmedim.
Ben mi? üzerimde feracem ve belime kadar uzanan bir başörtü vardı.
Sıcak mı? evet sıcaktı ama beni o hanımefendi kadar bunaltmamıştı, keyfim yerindeydi hamdolsun
Velhasılı kelam kardeşim, kısaca tesettür sıcaktan korur biiznillah.
Korumadığını bilakis bunalttığını düşünenler (ne yazık ki) tesettürün lezzetini ve manasını bilmeyenlerdir.
![]()
“Bu sıcakta başörtüsüne nasıl dayanılır, kızım?”sorusuna,
Mısrlı bir müslüman kız,şu âyetle cevap vermiş:
“De ki:Cehennem ateşi daha sıcaktır''
(tevbe 81. ayet)
Konu için:T![]()
“Bu sıcakta başörtüsüne nasıl dayanılır, kızım?”sorusuna,
Mısrlı bir müslüman kız,şu âyetle cevap vermiş:
“De ki:Cehennem ateşi daha sıcaktır''
(tevbe 81. ayet)
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun Değerli ablamBir anı :
Geçen haftalarda arkadaşlarımla Taksim'de bir restoranda yemek yemek için sözleştik.
Kasanın önünde hesap sırasında beklerken, yanımdaki sıcaktan bunalmış ve ter içinde kalmış, üzerinde yalnızca bir kaç karış kumaş olan hanımefendi bana baktı, (tepeden tırnağa bir bakış) gözlerinde şaşkınlık ifadesi ile ve kendince aşağılayarak... başını salladı ve tıslar gibi ''olamaz'' dedi.
Kendisine cevap verme lüzumu bile görmedim.
Ben mi? üzerimde feracem ve belime kadar uzanan bir başörtü vardı.
Sıcak mı? evet sıcaktı ama beni o hanımefendi kadar bunaltmamıştı, keyfim yerindeydi hamdolsun
Velhasılı kelam kardeşim, kısaca tesettür sıcaktan korur biiznillah.
Korumadığını bilakis bunalttığını düşünenler (ne yazık ki) tesettürün lezzetini ve manasını bilmeyenlerdir.