Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bu konudan ders alalım mı? mutlaka okuyunnnnn (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Telefonun öteki ucundaki genç kız ağlamaklı ses tonuyla konuşuyordu:

“Hocam, moralim çok bozuk, çok kötüyüm, bana yardım eder misiniz?”

“Buyurun nedir probleminiz?”

“Nişanlım beni terketti. Hem de eften püften meseleler için. Bana sadakatsizlik gösterdi. Hayallerim kırıldı. Ben şimdi ne yapacağım?”

“Evlenip, yuva kurduktan sonra sizi terketseydi, daha mı iyi olurdu?”
Titrek sesiyle devam etti:

“Ama gururumu çok kırdı. Dayanamıyorum.”

“Bütün bunlar doğru. Ama hisleri bir kenara bırakarak düşünelim. Aynı gençle evlendiniz, aradan kısa bir süre geçti, sonra bir trafik kazasında hayatını kaybetti, o zaman şimdikinden daha çok üzülmez miydiniz? Veya evlendikten sonra kendisinde ortaya çıkan bir rahatsızlık yüzünden çocuğunuz özürlü, sakat dünyaya geldi. O zaman mı daha çok üzülürdünüz, yoksa şimdi mi?”

“Ama hocam, hep kötü örnekleri veriyorsunuz?”

“Henüz yaşınız çok genç. Nice kötü olayların ardından iyilik, nice iyi sanılanların ardından da kötülük ortaya çıktığını görüp geçirecek kadar yaşamadınız.. Evet, beterin beteri var diye boşuna dememiş atalarımız. Bunu unutmamak gerek. Ayrıca biz gaybı bilmediğimize göre bu ihtimalleri düşünmek zorundayız.
Gaybı bilen Rabbimiz bakın ne buyuruyor: “Sizin kötü gördüğünüz şeyler, aslında sizin için hayırlıdır. Ama bunu bilemezsiniz.” “İyi olacağını sandıklarınız da, sizin için kötüdür. Siz bilemezsiniz, ben bilirim.”
Bizi O yarattığına göre bizim için hayırlı olanı da O bilir. Görünüşte hayır olan şeylerin arkasındaki kötülüğü bilemediğimiz için Onun hükmüne teslim olacağız. Belki küçük bir üzüntüye bedel, büyük kederlerden bizi kurtarıyor. Veya umduğumuz küçük mutluluğa bedel, büyük mutsuzluklarımızı önlüyor. İşte bunun için sabretmek gerek.. Onun hükmünü beklemek gerek. Ne dersiniz?”
Genç kızın sesindeki titreklik ve ağlamaklı hal bir nebze yatışmıştı:

“Evet, sizi anlamaya çalışıyorum. Lütfen devam edin hocam.”

“Adam, uçağa yetişmek için çırpınır durur. Taksi tutar, trafik tıkanır, güzergahı değiştirir. Tam alana vardığında kendisine ‘Artık çok geç. Uçağın kapıları kapandı!” denilir. Adam çok önemli bir iş seyahatı için dış ülkelerden birindeki randevusunu kaçırmanın üzüntüsüyle kahrolur. Adeta kendi kendini yer bitirir. Fakat daha sonra o sefer sayılı uçağın havada infilak edip düştüğü haberi gelir. Adam bunu duyunca, derin bir nefes alır. İyiki yetişemedim” der. Önce yetişemediğine kahrolurken, bu defa da iyi ki yetişmemişim diye sevinir.
O halde, hayatta ne kaybettiğine olduğundan çok üzüleceksin, ne de kazandığına aşırı sevineceksin. Önemli olan sonuçtur. Bunu hiç unutma. Hayat, henüz bitmiş değil. Bazan son dakikada bile kayıp telafi edilir, kazanılır. Yeter ki, kendini salıverme, ilahi takdiri bekle.”

“Ama hocam, çevremdekiler çok anlayışsız, sizin gibi söylemiyorlar. ‘Eyvah, sen ne talihsizmişsin. Bu başına nasıl geldi vah vah’ diye bana daha çok üzüntü veriyorlar. Onlara karşı ne yapmalıyım?”

“İnsanların çoğu danışılacak değil, danışan konumundadır. Danışılacak konumda olmayanlar yanlış telkinde bulunurlar. Onun için her söze kulak vermemelisin. Güvenilir kişilere derdini açmalısın.. Cahiller, derdine dert katar, yarana tuz basar.”

“Hocam, tıpkı dediğiniz gibi oldu. Bilseniz şimdi ne kadar ferahladım.”

“Aslında siz bir sınavdasınız. Hayatın her anı bir sınavdır. Birinden kurtulur, diğerine atılırız. Sınayan Yaratıcımızdır. O halde en doğrusu, derdimizi gizlice Ona dökmektir. Aciz insanlar, çare yerine çaresizlik telkin ederler.”
“Hocam, gerçekten böyle oldu. Şimdi kendimi Rabbime daha yakın hissediyorum, Ona kulluğumu daha bir içten yapıyorum.”
“Sınavın maksadı da zaten budur. O seni senden daha iyi bilir. Onun Sonsuz kudretine sığınıp çözüm aramak yerine aciz insanların çaresiz telkinlerine sığınmak yanlış kapı çalmaktır. Çözümü çözümsüzleştirmektir. Rabbimiz, bizim yanlış kapılarda çare aradığımızı gördükçe, işimizi geciktirir. “Benim Sonsuz Kudret ve Rahmetim varken aciz ve merhametsiz insanlara başvuruyorsun. Hadi bakalım biraz daha derdinle oyalan” der. Sıkıntımız uzar. Hem aciz insanlara iltica, gizli şirk manasını taşır. Rabbimiz bizi halis kulluğa çağırıyor. Bana dön diyor. Bu gerçeği kavrasak, Hz.Yakub gibi “Ben, sıkıntı ve üzüntümden dolayı başkalarına değil, yalnız Allah’a şikayetimi arzederim.” deriz. Aksi halde aciz insanlara sızlanmalar, derdimizi artırmaktan başka bir işe yaramaz.”
Artık titrek sesli kızın sesindeki üzüntü gitmiş ve ne yapacağını bilen bir güven duygusu içinde:

“Hocam, Allah senden razı olsun, yüreğime su serptiniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.” diyerek telefonu kapattı...

Örnek bir olur, ders alan bin. Umarım, titrek sesli kızın durumundan bizim de alacağımız ders vardır.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim, çok manidardı......

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürederim Allah cc sendende razı olsun..selametle

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
insan bu yazıyı okuyunca bile dertlerinin ne kadar küçük olduğunu anlıyor teşekkür ederim...

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsun emegine saglık...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sizdende razı olsun selametle

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim arkadaşım aycacıgım...
Nasılsın arkadaşım...
Allah senden bin kere razı olsun çok manidar bi paylaşım...
Ders çıkaranlardan oluruz inşallah...
Ama gerçekten tel deki hoca çok haklı...
Ben dönüp baktıgımda ardıma diyorumki iyiki olmamış o olay yoksa olsaydı ben ne yapardım gibi...
Rabbimin bize verdigi her işte bi hayır vardır, bizim şer zannettigimiz durumlarda bile hayır vardır...
Selam ve dua ile...
Allaha emanet ol canım...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim arkadaşım aycacıgım...
Nasılsın arkadaşım...
Allah senden bin kere razı olsun çok manidar bi paylaşım...
Ders çıkaranlardan oluruz inşallah...
Ama gerçekten tel deki hoca çok haklı...
Ben dönüp baktıgımda ardıma diyorumki iyiki olmamış o olay yoksa olsaydı ben ne yapardım gibi...
Rabbimin bize verdigi her işte bi hayır vardır, bizim şer zannettigimiz durumlarda bile hayır vardır...
Selam ve dua ile...
Allaha emanet ol canım...

fena değilim işte canım benim çok şükür halimize yinede...sen nasılsın iyisindir inşallah?

rabbim herşeyi bilendir bizlere şer olan herşeyi görmemizi nasip etsin inşallah hakkımızda hayırlısını yazsın amin...

selam ve dua ile....

mir_erhan

Moderator
**Rabbimiz, bizim yanlış kapılarda çare aradığımızı gördükçe, işimizi geciktirir. “Benim Sonsuz Kudret ve Rahmetim varken aciz ve merhametsiz insanlara başvuruyorsun. Hadi bakalım biraz daha derdinle oyalan” der. Sıkıntımız uzar. Hem aciz insanlara iltica, gizli şirk manasını taşır. Rabbimiz bizi halis kulluğa çağırıyor. Bana dön diyor. Bu gerçeği kavrasak, Hz.Yakub gibi “Ben, sıkıntı ve üzüntümden dolayı başkalarına değil, yalnız Allah’a şikayetimi arzederim.” deriz. Aksi halde aciz insanlara sızlanmalar, derdimizi artırmaktan başka bir işe yaramaz.”

Ayça kardeşim ellerine sağlık..yine hepmizin sık sık içersinde bulunduğu duruma değinmişsin..aslında hepimiz kendimizi o hoca ile konuşuyormuşuz gibi gördük..

Allah razı olsun kardeşim paylaşımın için..

selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel ve ders alınması gereken bir paylaşımdı...
Muhakkakki bizim için neyin hayır ve neyin şer olduğunun sadece bizi yaratan yüce Rabbimiz bilir..

selam ve dua ile kalın...

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
fena değilim işte canım benim çok şükür halimize yinede...sen nasılsın iyisindir inşallah?

rabbim herşeyi bilendir bizlere şer olan herşeyi görmemizi nasip etsin inşallah hakkımızda hayırlısını yazsın amin...

selam ve dua ile....

hamdolsun bitanem iyiyim...
Allah iyilik versin sanada hep canım..
Amin. Canım amin...
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Amin.
Selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
seninde yüreğine sağlık erhan kardeşim yorumun için... ders alabildiysek ne mutlu bize selam ve dua ile..

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel ve ders alınması gereken bir paylaşımdı...
Muhakkakki bizim için neyin hayır ve neyin şer olduğunun sadece bizi yaratan yüce Rabbimiz bilir..

selam ve dua ile kalın...

ve aleyküm selam Allah cc sizdende razı olsun selametle

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
***güncelemeee***

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum ayça kardesım.nasılsın?paylasımız ıcın cok tesekkur ederım.Allah razı

olsun.her şerde vardır bir hayır.Rabbımız bızlerı ınsalllah ıyı ınsanlarla karsılastırır.mutlu

yuvalara sahıp oluruz ınsalllah.bu yuvamızı da islam ısıgıyla aydınlatalım ınsaallah.

Allah a emanet olun.

Selametle...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum ayça kardesım.nasılsın?paylasımız ıcın cok tesekkur ederım.Allah razı

olsun.her şerde vardır bir hayır.Rabbımız bızlerı ınsalllah ıyı ınsanlarla karsılastırır.mutlu

yuvalara sahıp oluruz ınsalllah.bu yuvamızı da islam ısıgıyla aydınlatalım ınsaallah.

Allah a emanet olun.

Selametle...

çok şükür iyim ayşe kardeşim sen nasılsın?

amin inşallah tüm yüreğimle katılıyorum sana selam ve dua ile hayırlı sabahlar...

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdı ve bugün benim aradığım şey buydu sanki

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
gözlerine sağlık ders alabildiysek ne mutlu bize selametle..

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür iyim ayşe kardeşim sen nasılsın?

amin inşallah tüm yüreğimle katılıyorum sana selam ve dua ile hayırlı sabahlar...

Iyıyım canım kardesım.sızlerın varlıgını hıssettıkce cok daha ıyı oluyorum.Sizlerı

de cok sevıyorum.

Dualarımdasın canım aycacım.

Selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt