Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu konudan çok muzdaribim lüten bir yardım edin lütfen (1 Kullanıcı)

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar şu sıralar neden olduğunu anlamıyorum ama birden öne doğru fırlayarak Allaha küfür ve diğer günah şeyler çıkıyor.Şöylede olduğu oluyor aklımdan geçiorum durdurmaya çalışıom durduğu oluyor.Bundan sorumlu tutulur muyum? Gerçekten bilerek yapmıyom.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim yanlış anlama da beni
bi psikiyatri uzmanına falan görün anlat ona

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.. Anlatmak istediğin anlaşılmıştır gayet açık.. Gönlünü ferah tut.. Şeytanı vesveseleridir bu.. Birçok mü'min kardeşimizin başına gelmektedir böyle şeyler.. Bu durumları önlemek için bol bol Allah (cc) yi zikret. Ve aşağıda verdiğim linkteki yazıyı baştan sona okumanı öneririm.

[video]http://www.sorularlarisale.com/makale/21783/kisi_imanli_oldugunu_nasil_anlar_allah_ve_melekler in_varligi_konusunda_vesveseler_aklindan_gecen_sor ular_adami_kufre_sokar_mi__aklimdan_bole_seyler_ge ctigi_icin_cok_korkuyorum_risalelerde_bu_konuda_ne _deniyor.html[/video]

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
"Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder. Kalbe “Eyvah!” dedirtir, ye’se düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür. Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetm ise hükümdür."

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Bu yazılarda anlayamadığın kelimeler olabilir kardeşim.. Bu vereceğim linkteki bilmedğin yazının üzeri farenin sol tuşuyla 2 kere tıkladığında, sana manasını gösteren bir pencere açılıyor. Bu daha çok işine yarayacaktır.. Bu linkteki sayfada Sözler linkine tıkla, sağa doğru açılan menüden 21. sözün yanındaki + işaretine bas, Yirmibirinci Söz'ün ikinci makamı linkine tıklayıp okuyabilirsin.. Ayrıca sayfanın sol altındaki <- ve -> ok işaretleri ile sayfa değişimi yapabilirsin. Allah yardımcın olsun..

Risale-i Nur

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
.Şöylede olduğu oluyor aklımdan geçiorum durdurmaya çalışıom durduğu oluyor.
Bende bi video izlemiştim vesvese durdurulmaz.Diye tırsmıştım.Bi de vesvese yankı şeklinde oluyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt