Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu iki müslüman yalan söylemez (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana Halid-i hazretleri Bağdat'tan atıyla Şam'a gider. Şam'da iki kişi Mevlana hazretlerini, "Bu
bizim atımızdır, bunu bu şahıs çalmış" diyerek kadıya şikayet eder. Mevlana Halid-i Bağdadi hazretleri, "Ben bu atı benim ahırımdan aldım binip geldim. Bu iki müslüman yalan söylemez. Allahü teâlâ her şeye kadirdir. Bunların atını benim ahırıma koymuş olabilir. Ben de bu ata binip geldiğime göre bunların hakları geçmiştir, ücreti ne ise ödeyeyim'' buyurur.

Bu iki kişi, Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin büyük bir zat olduğunu anlamaları üzerine, "Aman biz ne yaptık? Biz yalan söyledik, tevbe ettik, bu at bizim değil" diyerek özür dilerler.

tekin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bu iki müslüman yalan söylemez

allah(cc) razı olsun kardeşim

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
emeğinize sağlık kardeşim.. güzel bir kıssaydı. bizlerle paylaştığınız için Rabbim razı olsun. selam ve dua ile.

Allah(c.c) razı olsun inşallah.....Hayırlı günler. B)B)B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM SAĞOL ELİNE SAĞLIK YALACININ MUMU YASTIYA KADAR YANAR ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşim emeğine sağlık..
Allah c.c. razı olsun.. Selam ve dua ile kal inşaAllah..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
S.A KARDEŞİM SAĞOL ELİNE SAĞLIK YALACININ MUMU YASTIYA KADAR YANAR ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)

Aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah.. B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum kardeşim emeğine sağlık..
Allah c.c. razı olsun.. Selam ve dua ile kal inşaAllah..

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Allaha emanet olun.....B)B)B)

hatice_hd

Kayıtlı Kullanıcı

SAĞOL KARDEŞİM . EMEĞİNE SAĞLIK B)B)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Selâmınaleyküm.

Böyle insanlara çok kızıyorum, yani makam ve mevkilerine bakarak davranış sergileyenlere. Hadi ordaki iyi birisi, ALLAH katında çoğu insandan yüksek mevkîye sahip birisi, ama diğer başka bir insan olsaydı suçunuzu itiraf etmeyecek miydiniz? Tamam, o insan sayesinde yanlıştan döndünüz ama insan ayrımcılığı yapmak, iki yüzlülük yapmak hiç hoşuma gitmiyor. Yalancıların suratlarındaki boyalar elbet akacaktır, önemli olan boyalar akmadan yüzümüzü temizlemektir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Selâmınaleyküm.

Böyle insanlara çok kızıyorum, yani makam ve mevkilerine bakarak davranış sergileyenlere. Hadi ordaki iyi birisi, ALLAH katında çoğu insandan yüksek mevkîye sahip birisi, ama diğer başka bir insan olsaydı suçunuzu itiraf etmeyecek miydiniz? Tamam, o insan sayesinde yanlıştan döndünüz ama insan ayrımcılığı yapmak, iki yüzlülük yapmak hiç hoşuma gitmiyor. Yalancıların suratlarındaki boyalar elbet akacaktır, önemli olan boyalar akmadan yüzümüzü temizlemektir.

Aleykümselam.....Haklısınız......Allaha emanet olun... B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt