Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu hocalar hakkında ne düşünüyorsunuz? (2 Kullanıcı)

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu hocalar hakkında ne düşündüklerinizi kısa kısa yazabilirmisiniz.

1. Cübbeli
2. Harun Yahya
3. Yaşar Nuri
4. Ömer Çelakıl (bu hoca değil gerçi)

bunlar bazen doğruları konuşsalarda hepsinin şüpheleneceğimiz tarafları var özellikle yaşar nurinin. sizce bunları dinlememizde sakıncalar varmı?

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların samimiyetini Allah c.c. den başkası bilemez. Bizler sadece görünen kısmına yorum yapmaktayız. Ahmet Ünlü hocanın samimiyetine hapise girmesine rağmen inanmaktayım. Diğerlerini yakından tanımamaktayım bu nedenle yorum yapmam mümkün değil. Allah c.c. bizleri yanlış insanlardan uzak , yoluna emin olan insanların yanına yakın eylesin inşallah. Amin.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Cübbeli Ahmet hocayı severim..Diğerleri nedir ne değildir bilemiyorum..

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı

1. Cübbeli
2. Harun Yahya
3. Yaşar Nuri

bunlar bazen doğruları konuşsalarda hepsinin şüpheleneceğimiz tarafları var özellikle yaşar nurinin. sizce bunları dinlememizde sakıncalar varmı?

Cübbeli Hocamız EHli sünnet bir hocadır ve sohbetleri ve fetvaları dinlenir. Yaşar nuri fetvası dinlenecek biri değildir. Ehli sünnet harici çok kelamı ve fetvası vardır. Zaten işi siyasete falan dökti neyse. Kardeş harun yahya diye ben hoca tanımıyorum. EĞer adnan oktar diyorsan onu da kendi tv sinde ekranlara çıkardığı mankelere sormak lazım.(bu arada bu latifeydi harun yahya ve adnan oktar aynı kişi) Velhasıl bu listede dinlenecek ve fetvası alınacak EHLİ SÜNNET tek hoca Cübbeli ahmet hocadır.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Peki Ahmed hulisi ? hakkında ne dersiniz?
Bir keresinde bilmeden faydası dokundu(hacca gitmeme vesile oldu), bir keresinde görmeden duymadan ders aldım(dediklerini yazdım) ama çok akıla hitap ettiğinden agır geliyor... Kur-an'a aykırı sözünü işitmedim ...
Tanımam kendisini ama lazım olunca kendisi çıkar gelir... nasıl? orası muamma...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mevlana Hz lerinin R.A. buyurduğu Ne olursan ol gene gel emri olunca ne desek boş...
Aslında aramak çaba sarf etmek çok hoş...Fikir ayrılığı sohbeti DEM lendiriyor...
Biz kimiz ki yorum yapalım...Önemli olan ...
Allah C.C. nun memnuniyeti...
Sadece arka planları biz üzüyor...Yorum yaptığım kişileri tenzih etmem uygun olur...;

A.Hu. 'den bizde çok istifade ettik kitaplarının çoğunu okudum...Ancak son Kur'an-ı Kerim Mealinde bir surede tercüme yanlışlığı bulduk...ilettik ...Düzeltmesini yayınlamadı...şimdide okuyoruz ancak biraz dikkatle...Hataları tabi ki var...
Alim bir büyüğümüz...Allah C.C. ve Kur'an-ı Kerim ile Muhammed Mustafa A.S. yolunda çaba sarf ediyor...yorum yazdım ama acizane ulaşmak mümkün olmadı...O yayın evi vasıtası ile ulaşabiliyor...Ancak direkt olarak... değil aracı ile...Değişik isimleri belirgin şekilde kullanıyor...Biraz gizem veriyor...

Y.Nu. Hocamızda araştırıcı ...Allah C.C. na ulaşmak için çaba sarf ediyor ancak acizane yorumum ...Bilgiler perde oluyor...

C.A.hoca sohbeti neşeli dinleniyor ...Ancak bağlı olduğu yer olduğu için biraz taraflı geliyor...

.A.H ''H.Y.''...onunla ilgili yorum yapamıyorum...Kendini ........ lanse etme çabasında....Sohbetlerini yanlı ve hedefli buluyorum...Çok üzülüyorum davranış tarzlarına ...

Ö. Ç. genç arama peşinde ancak çok tabiri caiz ise ekmek yemesi lazım...

Genede Kültür zenginliği...73 fırkadan biri bize gerek... o da ...bunlar içinde gizli derler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Haydi bir Sırra değinelim...

Düşünelim ki ....aradığımız.... Gerçek Sırat-ul Mustakim yolunun Kamil-i Mürşidi ni buldunuz ....ancak.... bulduğunuzu fark etmediniz...
Düşünce ya.... şöyle değerlendirelim...;

Kamil-i Mürşid gemisine bindiniz;...onu dinlediniz veya sohbet ettiniz...Ama anlamadan geçtiniz ve gemiden indiniz...

İşte mucize şu ki ; o halde bile artık o Mürşid-i Kamilin öğrencisi oldunuz...

Bizden söylemesi...;
Sizi o Kamili Mürşid takip eder ve eğitir...
Farkında olmasanız dahi....
Bizden söylemesi...
Selamlar...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Peki Ahmed hulisi ? hakkında ne dersiniz?
.

Kardeş CÜbbeli Hocamızın bu konuda hapishanedeyken bir mektubu bu kişi hakkında da bir bölüm var. Özetle bu kişiden de uzak durulmasını tavsiye ediyor. Zira dini ve yapılan ibadetleri maddeci bir zihniyetle (aklı koyarak) açıklıyor ki bu çok tehlikelidir imanı gitmesine sebep olucak şeyler söylemektedir. Mektupda alıntılar yapılmış;

Dini Yanlış Algılamak’ kitabından;‘İbadetler rıza kazanmak için değil, ikinci yaşamda kimse senden hesap sormayacak, bu ibadetleri fiziki fayda için ve cehennem olan güneşin çekiminden kaçabilmek için yapıyoruz.

Bir kitabında da ‘Beyin kendi ruhunu üretir’ diyor. (İsra suresi 85.AYet Bir de sana ruhtan soruyorlar, de ki: ruh rabbımın emrindendir ve size ılimden ancak az bir şey verilmiştir.)

Evrende sayısız dalga boyları katmanlarında, sayısız bilinç türleri vardır. Dünyamızda bu alt katmanlarda yaşayan bu canlı türlerinin bir kısmına da o devirde cin adı verilmiştir.’

Kitaplarında Allâh’dan bahsederken hep ‘Allâh diye işaret edilen’ ifadesi kullanılıyor. Örneğin ‘Dini Yanlış Algılama’ kitabının 41. sayfasındaki şu ifadesi: ‘Biz bu yolda yapacağımız çalışmalarda ne ölçüde beynimizin kullanılır kapasitesini geliştirirsek o kadarıyla Allâh adıyla işaret edilenin özelliklerini varlığımızda buluruz.(bu söz insanı kafir eder) Ona erer, onu fark ederiz.’

‘Hazreti Muhammed Neyi Okudu’ isimli kitabının 106. sayfasından; ‘Hadislerle sabit olan cehennemlik kabir ehlinin, cehennemi ve zebanileri görme olayı dahi güneşin ruh boyutunda algılanması sebebiyledir.’ (bu safsatadır imanı tehlikeye atan sözdür)

Dini Yanlış Algılamak’ kitabının 55-57. sayfalarından:

‘Allâh insanın dışında, ötesinde ve hatta bu var gördüğümüz varlıkların dışında ve ötesinde tapınılacak bir Tanrı değildir! Allâh’ın ehad oluşunu şayet iyice idrak edersek, basîretle görürüz ki, bir Allâh, bir de yanı sıra kâinat gibi iki ayrı yapı mevcut değildir.

Yani bir Allâh var, bir de âlemler mevcut değil! Başka bir deyişle, bir içinde yaşadığımız âlemler, kâinat mevcut; bir de bunların ötesinde, bunlardan ayrı, bunların dışında bir Tanrı mevcut anlayışı, tümüyle bâtıldır!’” (Eğer Vahdeti vücud diyorsa ehli sünnete uygun değil yani bu anlattığı şekliyle. Eğer panteizm ise bu insanı kafir eder.Yani Alem ve Allah c.c. inancı sakıncalıdır bu kişinin)

Özetle kardeş bu kişi dini (ve kaideleri) akıl yoluyla açıklama çalışma yanlışına düşmüştür. Allah c.c. kabir cennet cehennem hesap günü kıyamet ahiret hayatı ruh akıl yolu ile değil Kuran ve hadis yolu ile anlaşılır. Velhasıl bu kişiden de şiddetle uzak durmak gerekir.

Eyvalllah

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Cübbeli Hocamız EHli sünnet bir hocadır ve sohbetleri ve fetvaları dinlenir. Yaşar nuri fetvası dinlenecek biri değildir. Ehli sünnet harici çok kelamı ve fetvası vardır. Zaten işi siyasete falan dökti neyse. Kardeş harun yahya diye ben hoca tanımıyorum. EĞer adnan oktar diyorsan onu da kendi tv sinde ekranlara çıkardığı mankelere sormak lazım.(bu arada bu latifeydi harun yahya ve adnan oktar aynı kişi) Velhasıl bu listede dinlenecek ve fetvası alınacak EHLİ SÜNNET tek hoca Cübbeli ahmet hocadır.

Harun yahya Adanan oktar,yorumunuza tebbesum ettirdiniz :) Allah razi olsun..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Şunu söyleyeyim, Yaşar Nuri Öztürk çok yanlış konuşuyor. Hadis-i şerifin tam tersini söylüyor bu adam. Mesela dövme yapmak günah değilmiş, halbuki peygamberimiz onları lanetlemiştir...

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim Adnan Oktar her ne kadar güven vermesede programına garip garip kadınlar adamlar çıkarsada kendini övdürsede Darwinizm'e Evrim Teorisine karşı açtığı savaş görmezden gelinemez. Mesela Cübbeli Ahmet Hocaya evrimi soruyorlar "Evrim nedir maymundan gelme şeyimi?" diyor, Alparslan Kuytul Harun Yahya'ya kızıyor niye hala darwinizme yükleniyorsun artık maymundan geldiğine inanan kaldı mı diyor. Halbuki dünyadada ülkemizdede hala Evrim teorisine inanan kaç tane insan var gerçekten büyük bir tehlike çünkü ateistlerin arkasına sığındıkları tek şey Darwinizm. O yüzden Harun Yahyanın eserleriyle hem bu ülkede hem dünyada darwinizm inancına büyük bir darbe vurulduğu söyleniyor ama niyeyse o eserleride Adnan Oktarın kendinin yazdığına inanasım gelmiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
A.O. ''H.Y.'' nın arkadaşları bizi tabi ki ilgilendirmez..
Biz Kur'an-ı Kerime sarılmaktan başka bir şey düşünemiyoruz...
Maalesef İnsanların arka planı var...
O yüzden yoğurdu üfleyerek yiyoruz...
Kur'an-ı Kerim insan yaratılışını zaten açıklıyor ispat arayan yok ki...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
yaşar nurinin sözleride herkesin işine geliyo özellikle medyanın

adam garip ya !

her ilahiyatçıyıda hoca deyip dinlemicen en iyisi açacan kuranı kendin bakcan. zekeriya beyazda ilahiyatçı güyaa :)

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim Adnan Oktar her ne kadar güven vermesede programına garip garip kadınlar adamlar çıkarsada kendini övdürsede Darwinizm'e Evrim Teorisine karşı açtığı savaş görmezden gelinemez. Mesela Cübbeli Ahmet Hocaya evrimi soruyorlar "Evrim nedir maymundan gelme şeyimi?" diyor, Alparslan Kuytul Harun Yahya'ya kızıyor niye hala darwinizme yükleniyorsun artık maymundan geldiğine inanan kaldı mı diyor. Halbuki dünyadada ülkemizdede hala Evrim teorisine inanan kaç tane insan var gerçekten büyük bir tehlike çünkü ateistlerin arkasına sığındıkları tek şey Darwinizm. O yüzden Harun Yahyanın eserleriyle hem bu ülkede hem dünyada darwinizm inancına büyük bir darbe vurulduğu söyleniyor ama niyeyse o eserleride Adnan Oktarın kendinin yazdığına inanasım gelmiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kardeş bu eserleri adnan oktar tek başına hazırlamıyor. Allah-u Alem sadece ismini veriyor eserlere. Zira darwizme karşı çıkmak için biyoloji ilmini iyi bilmek gerek keza Adnan oktar ın biyolojiden ne anladığı malum. Velhasıl bu eserleri hazırlayan bir arka plan ekibi var. Ahmet hulusi konusunda görüşlerimiz belki aşırı görünebilir ama özellikle ahiret konularını ve haşa Allah c.c. ve Ruh konularını akıl ile anlatamayız. Zira bu direk iman konularıdır ve akıl yürütme yerine Kuran ve Hadis ışığında bunu değerlendirmeliyiz.

Eyvallah

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş CÜbbeli Hocamızın bu konuda hapishanedeyken bir mektubu bu kişi hakkında da bir bölüm var. Özetle bu kişiden de uzak durulmasını tavsiye ediyor. Zira dini ve yapılan ibadetleri maddeci bir zihniyetle (aklı koyarak) açıklıyor ki bu çok tehlikelidir imanı gitmesine sebep olucak şeyler söylemektedir. Mektupda alıntılar yapılmış;

Dini Yanlış Algılamak’ kitabından;‘İbadetler rıza kazanmak için değil, ikinci yaşamda kimse senden hesap sormayacak, bu ibadetleri fiziki fayda için ve cehennem olan güneşin çekiminden kaçabilmek için yapıyoruz.

Bir kitabında da ‘Beyin kendi ruhunu üretir’ diyor. (İsra suresi 85.AYet Bir de sana ruhtan soruyorlar, de ki: ruh rabbımın emrindendir ve size ılimden ancak az bir şey verilmiştir.)

Evrende sayısız dalga boyları katmanlarında, sayısız bilinç türleri vardır. Dünyamızda bu alt katmanlarda yaşayan bu canlı türlerinin bir kısmına da o devirde cin adı verilmiştir.’

Kitaplarında Allâh’dan bahsederken hep ‘Allâh diye işaret edilen’ ifadesi kullanılıyor. Örneğin ‘Dini Yanlış Algılama’ kitabının 41. sayfasındaki şu ifadesi: ‘Biz bu yolda yapacağımız çalışmalarda ne ölçüde beynimizin kullanılır kapasitesini geliştirirsek o kadarıyla Allâh adıyla işaret edilenin özelliklerini varlığımızda buluruz.(bu söz insanı kafir eder) Ona erer, onu fark ederiz.’

‘Hazreti Muhammed Neyi Okudu’ isimli kitabının 106. sayfasından; ‘Hadislerle sabit olan cehennemlik kabir ehlinin, cehennemi ve zebanileri görme olayı dahi güneşin ruh boyutunda algılanması sebebiyledir.’ (bu safsatadır imanı tehlikeye atan sözdür)

Dini Yanlış Algılamak’ kitabının 55-57. sayfalarından:

‘Allâh insanın dışında, ötesinde ve hatta bu var gördüğümüz varlıkların dışında ve ötesinde tapınılacak bir Tanrı değildir! Allâh’ın ehad oluşunu şayet iyice idrak edersek, basîretle görürüz ki, bir Allâh, bir de yanı sıra kâinat gibi iki ayrı yapı mevcut değildir.

Yani bir Allâh var, bir de âlemler mevcut değil! Başka bir deyişle, bir içinde yaşadığımız âlemler, kâinat mevcut; bir de bunların ötesinde, bunlardan ayrı, bunların dışında bir Tanrı mevcut anlayışı, tümüyle bâtıldır!’” (Eğer Vahdeti vücud diyorsa ehli sünnete uygun değil yani bu anlattığı şekliyle. Eğer panteizm ise bu insanı kafir eder.Yani Alem ve Allah c.c. inancı sakıncalıdır bu kişinin)

Özetle kardeş bu kişi dini (ve kaideleri) akıl yoluyla açıklama çalışma yanlışına düşmüştür. Allah c.c. kabir cennet cehennem hesap günü kıyamet ahiret hayatı ruh akıl yolu ile değil Kuran ve hadis yolu ile anlaşılır. Velhasıl bu kişiden de şiddetle uzak durmak gerekir.

Eyvalllah

Onu savunma gibi olmasın anlattıkları bana da uymuyordu içimdeki tanrıları kovana kadar, çünkü kafamızda bize anlatılanlar var..Tanrı ceza verir, tanrı ödül verir (bu kadar basitle bir tanrıyı kabul etmiyorum)
Allah adı ile işaretlenen ''Allah '' hepimizin gözünde aynı mı??? sanmıyorum , bilincimiz anlayışımıza göre...
Namazdan kaçmak için dinliyordu bir kişi namazı övünce vazgeçip caydı, ibadetlerden kaçış yok ama hikmetleri ne?
düşünmek ona göre öyle, bana göre (bana açılana göre) böyle suçlamak kimin haddine???
Bu güne kadar basit bir soru sormadım insanlara ve Rabbime, sorduklarım kitaplarda yok bu biline, bana cevap oluyor ise
kime ne?
Daha bugün sohbetini dinledim(aramadım , önüme geldi) o ne anlattı? insan cennetteki evini kendi eliyle inşa eder...
ben burdan yine dar görüşlü bir açıdan baktığımı ve Rabbimden isteyeceğim şeyler konusunda ufkumu açmak geniş düşünmek gerektiğini anladım... nerden nereye???
Sonuca bakarım beni Rabbime götürüyor mu? ufkumu açıyor mu? Evet
Diğerleri isim vermeden diyeyim : Kimisi kalıplar içinde , dar görüşleri ile içim darlanıyor
Birisi komiklikleri ile dindarları değil, ibadetlerden kaçanları peşine takıyor, hikmet mi? ne arıyor? ne soruyor
Zaten peşinden gitmek tabiri bize yakışmıyor, Resul ne dedi ise ona uymak hoşa gidiyor...

Allah razı olsun kardeşim değerli fikirlerini duymak istedim , neyse öyle olsun gücenmezsen desem bildikleriniz engel olmuyor mu size? neye?? ufkumuzu daha dar görüşlerden bazılarına göre uçuk fikirlere açmaya... ne gerek??
Bilenle bilmeyen bir olur mu? sözü gereğince acaba benden iyi biliyorsa???...
Ne uçuktum ha bir ara her gördüğümü veli, her gördüğümü bana ders veren olarak gördüm , zararı ne oldu??hiç faydasını gördüm ...Neyse hakkını helal et, çok laf ettim

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Haydi bir Sırra değinelim...

Düşünelim ki ....aradığımız.... Gerçek Sırat-ul Mustakim yolunun Kamil-i Mürşidi ni buldunuz ....ancak.... bulduğunuzu fark etmediniz...
Düşünce ya.... şöyle değerlendirelim...;

Kamil-i Mürşid gemisine bindiniz;...onu dinlediniz veya sohbet ettiniz...Ama anlamadan geçtiniz ve gemiden indiniz...

İşte mucize şu ki ; o halde bile artık o Mürşid-i Kamilin öğrencisi oldunuz...

Bizden söylemesi...;
Sizi o Kamili Mürşid takip eder ve eğitir...
Farkında olmasanız dahi....
Bizden söylemesi...
Selamlar...

Aleykum selam,
İyi tesbit , bende öyle sanıyorum ama kim olduğunu bilmiyorum...
İki sene boyunca hep ağlardım, çaresizdim Hac konusu gelince ...durumumuz iyi ama araplara paramı yedirecem diye gitmek istemiyor
Allah razı olsun , Ahmed Hulisi ramazan boyu anlattı , en güzeli eşim ikna oldu, bir tek bunun için bile Rabbim ona güzellikler versin
Birde küçücük düşünürdüm , büyük düşünmeyi öğretti ama kim??? Gönderen kim? Allah, bilen kim Allah...
Ya Rasul?? Medineye gidince olanlar, Mekkede olanlar?
Belçikada bana öğretilenler, bilmiyordum (uymuyordum da) gözünü yere eğ dendi , etrafı seyretmek istiyorum derken edepsiz bir şey görünce anladım ki , herşey doğru.. araştırdım sonra Nakşibendi tarikatının öğretilerinin aynısı benden istenenler
ama kimdir bana öğreten? bilmiyorum neyse al, öğretiyi şükür dersen ne ala..

engin86

Kayıtlı Kullanıcı

1. Cübbeli
2. Harun Yahya
3. Yaşar Nuri

1-Fikirleri ve öğretileri hiçbir şekilde bize ters düşmez.Doğruyu başkalarının menfaati için yalana çevirmeyen bir hocadır.
2-Allah'a yakın bize uzak olsun !!!!! Aman aman !!!!! Daha fazla yorum yapmayalım site kapanmasın.
3-Düşüncelerini beğenmiyorum.
4-Aslında ihtiyacımız olan kişilerden ama genç olduğu için bazı kesimler dikkate almayabilir.Fikirlerine saygı duyuyorum.

Bizim daha çok bilimle haşır neşir olan , ilahiyat fıkıh ve tefsir çalışmaları üst düzeyde olup son derece bilgili genç alimlere ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Onu savunma gibi olmasın anlattıkları bana da uymuyordu içimdeki tanrıları kovana kadar, çünkü kafamızda bize anlatılanlar var..Tanrı ceza verir, tanrı ödül verir (bu kadar basitle bir tanrıyı kabul etmiyorum)
Allah adı ile işaretlenen ''Allah '' hepimizin gözünde aynı mı??? sanmıyorum , bilincimiz anlayışımıza göre...
Namazdan kaçmak için dinliyordu bir kişi namazı övünce vazgeçip caydı, ibadetlerden kaçış yok ama hikmetleri ne?
düşünmek ona göre öyle, bana göre (bana açılana göre) böyle suçlamak kimin haddine???
Bu güne kadar basit bir soru sormadım insanlara ve Rabbime, sorduklarım kitaplarda yok bu biline, bana cevap oluyor ise
kime ne?
Daha bugün sohbetini dinledim(aramadım , önüme geldi) o ne anlattı? insan cennetteki evini kendi eliyle inşa eder...
ben burdan yine dar görüşlü bir açıdan baktığımı ve Rabbimden isteyeceğim şeyler konusunda ufkumu açmak geniş düşünmek gerektiğini anladım... nerden nereye???
Sonuca bakarım beni Rabbime götürüyor mu? ufkumu açıyor mu? Evet
Diğerleri isim vermeden diyeyim : Kimisi kalıplar içinde , dar görüşleri ile içim darlanıyor
Birisi komiklikleri ile dindarları değil, ibadetlerden kaçanları peşine takıyor, hikmet mi? ne arıyor? ne soruyor
Zaten peşinden gitmek tabiri bize yakışmıyor, Resul ne dedi ise ona uymak hoşa gidiyor...

Allah razı olsun kardeşim değerli fikirlerini duymak istedim , neyse öyle olsun gücenmezsen desem bildikleriniz engel olmuyor mu size? neye?? ufkumuzu daha dar görüşlerden bazılarına göre uçuk fikirlere açmaya... ne gerek??
Bilenle bilmeyen bir olur mu? sözü gereğince acaba benden iyi biliyorsa???...
Ne uçuktum ha bir ara her gördüğümü veli, her gördüğümü bana ders veren olarak gördüm , zararı ne oldu??hiç faydasını gördüm ...Neyse hakkını helal et, çok laf ettim

Kardeş Allah c.c. cümlemizden razı olsun hakkımız yoktur varsa helal olsun. Yalnız şunu eklemek istiyorum. Biz o kadar vehhabilerle (selefiler) m.islaoğlu abdülaziz bayındır hayrettin karaman süleymen ateş vehakeza gibilerle uğraşıyoruz gibi felseficileri unutuyoruz. Bakın dün akşam olan birşey kısaca anlatayım. Ben ahmet hulusinin Allah-u Alem hiç kitabını okumadım vakitde yokzaten dün mesajdan sonra düşündüm biraz acaba dedim fazlamı aşırı yazdık. Dün cübbeli hocamızın yaptığı alıntılar üzerine yorum yaptım. Akşam evde tevafuk ya, bizim anneanneye tamda bu ahmet hulusinin kitaplarından birini vermişler zamanında. Bizimkide sağolsun alsın bizim çocuk bir baksın diye bize bırakmış rafda öyle duruyor. Ben dün bunları düşünürken onu gördüm. Kitabın ismide kuran şifreleri (yada sırları) 2011 de yazılmış.

Aldım kitabı biraz göz attım zira kalın kitap hepsini okumama imkan yok. Zaten uran sırları yada şifresi neyse artık, dediğine bakmayın kuran ayetlerini almış kafasına göre meal vermiş. Velhasıl ön sözü okudum fikirler oluşmaya başladı. Bakın ben görüp şahid olduğum birkaç şey yazayım. Daha önce söylediğim gibi Allah diye işaret edilen cümlesinin kitabın her yerinde kullanmış, kaldıki bu söz insanın imanını götürür. Allah diye işaret edilen ne demektir. HAŞA. İkincisi cehennem diye tabir edilen bildiğimiz güneşde çekilen cezadır diyor ki buda insanın imanını götürür. Ayrıca kıyamet diyede insanın ölümüne işaret edip alametleride (mesela mehdi isa ve deccal gibi) insanın günlük hayatında karşısına çıkabilecek şeyler olduğunu söyleyip büyük kıyameti inkar ediyor.

Allah-u Alem kitaba daha bakamadım yeter dedim sayfaları ilerletirken Cenabı Mevla Haşr suresinde durmayı nasip etti. SOn iki ayeti varya hani akşam sabah okuduğumuz. İlk ayetde verdiği meal aynen şöyle başlıyor Allah yok ilah yok... vehakeza gidiyor halbuki gerçek meal şöyle (Allah'ı unutanlar gibi olmayın. Nefisleri O'nu kendilerine unutturmuştur, işte onlar fâsıklardır)

Şimdi bakın iki meal arasında öyle büyük fark farkki. Zaten o mealide gördükden sonra sabah anneme verdim kitabı sobada yaktık. Şimdi genel bir görüş atarsak Ahmet hulusi hakkında; Kesinlikle ve kesinlikle ehli sünnet dışı ve Allah-u ALem itikad noktasında ciddi problemler var. Bakın kendisi tasavvuf aşığı görünüyor ama geçmişde bazılarını düşdüğü duruma düşmüş ve tasavvufu felsefe ile harmanlamış ve ateşe düşmüş. Özellikle Şeyhi EKber Muhhiddi-n Arabi k.s.nin vahdeti vücud görüşünden çok çok etkilenmiş ve bunu felsefe ile harmanlayarak ehli sünnet dışına çıkmış.

Sonuç olarak elinde bu kişinin kitabı olanlar hemen terk etsin ve yaksın. Zİra kuran ayetleri olduğu için çöpede atılmaz. Yalnız şu var ki ahmet hulusiye bu para nerden geliyor. Zira kamyon kamyon kitapları bedava dağıtılıyor beim elimdeki kitap orta boy kaliteli bir kağıda (zira sobada baya bir yandı) yaklaşık 400 sayfa idi. Bu para bu adama nerden geliyor, bu gücü nerden buluyor buda ayrı bir soru.

Eyvallah.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Bence herkesi dinlemek lazım.

Doğru söyler, yalnış söyler. Samimi olurlar, olmazlar. Alim olurlar, cahil olurlar.

Anca iyi ölçüp tartmak lazım. Bizim sadece bir sınırımız var. Ehli sünnet vel cemaat olması kaydıyla herkesin sözü altındır benim için.

Bu yukarıda yazdıklarınızdan açık söylermek gerekirse;

Cüppeli Hoca : Yorum bile yapmaya gerek yok. Dinlenilecek tek hoca benim gözümde.

Adnan Oktar : Yahudi uşağı, bnilmem kaç dere3ce mason, başkalarıın yazdıkları kitapları farklı dillere çeviren, alim kılığında şeytana ve yahudilere hizmet eden uşaktır.

Yaşar Nuri : Dünyası için dinini satan bir adam.

Ömer Çelakıl : Sizinde dediğiniz gibi hoca değil. Ama bilimsel yönleriyle kuranı açıklamaya çalışıyor. Zarar gelmez bence.

_YUSUF_

Yönetici
Bir müslüman dinini Ehli Sünnet menheci doğrultusunda öğrenmeden başka hiçbir kitaba yönelmemeli dinini doğru bir şekilde öğrendikten sonra bu tür kitaplardaki yanlışlarıda eleyecektir neyin doğru olduğunu neyin doğru olmadığını rahatça anlayacaktır.Yani elimizde bir vezin olmalıdırki okuduklarımızı onun ile tartabilelim.Buda dinini Ehli sünnet menheci üzerinde öğrenmektir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt