Kardeş CÜbbeli Hocamızın bu konuda hapishanedeyken bir mektubu bu kişi hakkında da bir bölüm var. Özetle bu kişiden de uzak durulmasını tavsiye ediyor. Zira dini ve yapılan ibadetleri maddeci bir zihniyetle (aklı koyarak) açıklıyor ki bu çok tehlikelidir imanı gitmesine sebep olucak şeyler söylemektedir. Mektupda alıntılar yapılmış;
Dini Yanlış Algılamak’ kitabından;‘İbadetler rıza kazanmak için değil, ikinci yaşamda kimse senden hesap sormayacak, bu ibadetleri fiziki fayda için ve cehennem olan güneşin çekiminden kaçabilmek için yapıyoruz.
Bir kitabında da ‘Beyin kendi ruhunu üretir’ diyor. (İsra suresi 85.AYet Bir de sana ruhtan soruyorlar, de ki: ruh rabbımın emrindendir ve size ılimden ancak az bir şey verilmiştir.)
Evrende sayısız dalga boyları katmanlarında, sayısız bilinç türleri vardır. Dünyamızda bu alt katmanlarda yaşayan bu canlı türlerinin bir kısmına da o devirde cin adı verilmiştir.’
Kitaplarında Allâh’dan bahsederken hep ‘Allâh diye işaret edilen’ ifadesi kullanılıyor. Örneğin ‘Dini Yanlış Algılama’ kitabının 41. sayfasındaki şu ifadesi: ‘Biz bu yolda yapacağımız çalışmalarda ne ölçüde beynimizin kullanılır kapasitesini geliştirirsek o kadarıyla Allâh adıyla işaret edilenin özelliklerini varlığımızda buluruz.(bu söz insanı kafir eder) Ona erer, onu fark ederiz.’
‘Hazreti Muhammed Neyi Okudu’ isimli kitabının 106. sayfasından; ‘Hadislerle sabit olan cehennemlik kabir ehlinin, cehennemi ve zebanileri görme olayı dahi güneşin ruh boyutunda algılanması sebebiyledir.’ (bu safsatadır imanı tehlikeye atan sözdür)
Dini Yanlış Algılamak’ kitabının 55-57. sayfalarından:
‘Allâh insanın dışında, ötesinde ve hatta bu var gördüğümüz varlıkların dışında ve ötesinde tapınılacak bir Tanrı değildir! Allâh’ın ehad oluşunu şayet iyice idrak edersek, basîretle görürüz ki, bir Allâh, bir de yanı sıra kâinat gibi iki ayrı yapı mevcut değildir.
Yani bir Allâh var, bir de âlemler mevcut değil! Başka bir deyişle, bir içinde yaşadığımız âlemler, kâinat mevcut; bir de bunların ötesinde, bunlardan ayrı, bunların dışında bir Tanrı mevcut anlayışı, tümüyle bâtıldır!’” (Eğer Vahdeti vücud diyorsa ehli sünnete uygun değil yani bu anlattığı şekliyle. Eğer panteizm ise bu insanı kafir eder.Yani Alem ve Allah c.c. inancı sakıncalıdır bu kişinin)
Özetle kardeş bu kişi dini (ve kaideleri) akıl yoluyla açıklama çalışma yanlışına düşmüştür. Allah c.c. kabir cennet cehennem hesap günü kıyamet ahiret hayatı ruh akıl yolu ile değil Kuran ve hadis yolu ile anlaşılır. Velhasıl bu kişiden de şiddetle uzak durmak gerekir.
Eyvalllah
Onu savunma gibi olmasın anlattıkları bana da uymuyordu içimdeki tanrıları kovana kadar, çünkü kafamızda bize anlatılanlar var..Tanrı ceza verir, tanrı ödül verir (bu kadar basitle bir tanrıyı kabul etmiyorum)
Allah adı ile işaretlenen ''Allah '' hepimizin gözünde aynı mı??? sanmıyorum , bilincimiz anlayışımıza göre...
Namazdan kaçmak için dinliyordu bir kişi namazı övünce vazgeçip caydı, ibadetlerden kaçış yok ama hikmetleri ne?
düşünmek ona göre öyle, bana göre (bana açılana göre) böyle suçlamak kimin haddine???
Bu güne kadar basit bir soru sormadım insanlara ve Rabbime, sorduklarım kitaplarda yok bu biline, bana cevap oluyor ise
kime ne?
Daha bugün sohbetini dinledim(aramadım , önüme geldi) o ne anlattı? insan cennetteki evini kendi eliyle inşa eder...
ben burdan yine dar görüşlü bir açıdan baktığımı ve Rabbimden isteyeceğim şeyler konusunda ufkumu açmak geniş düşünmek gerektiğini anladım... nerden nereye???
Sonuca bakarım beni Rabbime götürüyor mu? ufkumu açıyor mu? Evet
Diğerleri isim vermeden diyeyim : Kimisi kalıplar içinde , dar görüşleri ile içim darlanıyor
Birisi komiklikleri ile dindarları değil, ibadetlerden kaçanları peşine takıyor, hikmet mi? ne arıyor? ne soruyor
Zaten peşinden gitmek tabiri bize yakışmıyor, Resul ne dedi ise ona uymak hoşa gidiyor...
Allah razı olsun kardeşim değerli fikirlerini duymak istedim , neyse öyle olsun gücenmezsen desem bildikleriniz engel olmuyor mu size? neye?? ufkumuzu daha dar görüşlerden bazılarına göre uçuk fikirlere açmaya... ne gerek??
Bilenle bilmeyen bir olur mu? sözü gereğince acaba benden iyi biliyorsa???...
Ne uçuktum ha bir ara her gördüğümü veli, her gördüğümü bana ders veren olarak gördüm , zararı ne oldu??hiç faydasını gördüm ...Neyse hakkını helal et, çok laf ettim