deniz hışır
Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün talebelerine,teneffüs maksadıyla, "ben tesbihatımla meşgul olacağım,siz de gidin gezin." dedi.
Talebeleri yaylaya çıktılar ve bir süre sonra döndüler.Bediüzzaman neler yaptıklarını sorduğunda bir talebesi, kerterkele öldürdüğünü söyledi.bunu duyan Bediüzzaman son derece üzüldü ve talebesine:
"Evini harap etmişsin yazık!"dedi.
Talebesi:"bizde yedi kertenkele öldürmenin bir hac sevabı kazanacığını söylerler Üstadım" dedi.
Bediüzzaman neyse dur bir konuşalım," dedi,"Kim haklı, kim haksız?"
"O hayvan saldırdı mı?"
"Hayır"
"Elinden birşeyini mi aldı?"
"Hayır."
"O hayvanın rızkını sen mi veriyorsun?"
"Hayır"
Senin arazinde mi geziyordu?"
"Hayır"
"Sen mi yarattın?"
"Hayır"
"Bu hayvanların niçin yartıldıklarını,yani asıl görevleri nelerdir, biliyor musun?"
"...."
"Bu hayvanı yaratan allah senin öldürmen için mi yaratmış? Sana kim öyle dedi? Bu hayvanların yaratılışında binlerce hikmet var. Onu öldürmekle büyük hata etmişsin."
ALINTIDIR......
Talebeleri yaylaya çıktılar ve bir süre sonra döndüler.Bediüzzaman neler yaptıklarını sorduğunda bir talebesi, kerterkele öldürdüğünü söyledi.bunu duyan Bediüzzaman son derece üzüldü ve talebesine:
"Evini harap etmişsin yazık!"dedi.
Talebesi:"bizde yedi kertenkele öldürmenin bir hac sevabı kazanacığını söylerler Üstadım" dedi.
Bediüzzaman neyse dur bir konuşalım," dedi,"Kim haklı, kim haksız?"
"O hayvan saldırdı mı?"
"Hayır"
"Elinden birşeyini mi aldı?"
"Hayır."
"O hayvanın rızkını sen mi veriyorsun?"
"Hayır"
Senin arazinde mi geziyordu?"
"Hayır"
"Sen mi yarattın?"
"Hayır"
"Bu hayvanların niçin yartıldıklarını,yani asıl görevleri nelerdir, biliyor musun?"
"...."
"Bu hayvanı yaratan allah senin öldürmen için mi yaratmış? Sana kim öyle dedi? Bu hayvanların yaratılışında binlerce hikmet var. Onu öldürmekle büyük hata etmişsin."
ALINTIDIR......