Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu haber çikolata tutkunları için !!! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
5,741
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
Konum
ha bura :)
Web Sitesi
www.facebook.com
3988.jpg



Çikolata severler bir de biberlisini deneyin...
sas.gif


Çikolata meraklılarına müjde! Acı biberli çikolata üretildi. Bundan sonra 'ağzına biber sürerim'in bir manası kalmayabilir! Şaka bir yana Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki Tübingen kentinde açılan "Chocolart" adlı çikolata fuarında, kakao çekirdeklerinden üretilen ürünler sergilendi.

PEYNİRLİ DE VAR
sas.gif


Fuara katılan çikolata ustaları, çikolatada trendlerin değiştiğini, yeni tadların ortaya çıktığını özellikle acı biberli çikolatanın dikkat çektiğini vurguladı. Tübingen’deki çikolata fuarında eşitlilik dikkat çekti. Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Güney Amerikaídan gelen üreticiler, farklı malzemelerle hazırlanmış çikolataları tüketicinin beğenisine sundu. Karabiber, ananas, gül yaprakları, peynir ve jambon bile çikolatanın içine katılan malzemeler arasında.

ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Bu yıl fuara katılan ve 1997 yılında dünyanın en iyi pasta ve şekerleme ustası seçilen Bernd Siefert, en çok tercih edilen çikolatanın acı biberli olduğunu belirtti. Geçmişte deniz ürünleri ve balık üzerine çalışan ünlü bir firma için karidesli çikolata yaptığını anlatan Siefert, son zamanlarda böyle alışılmadık malzemelerle çikolata üretilmediğini kaydetti.

BALIK YEMEĞİNE ÇİKOLATA
iyy.gif


Siefert, çikolatanın sadece tatlı olarak yenmediğine dikkat çekerek "Çikolata baharat olarak da kullanılıyor. Ve elbette baharatlar, tuzlu olarak pişirilen yemeklerde kullanılır. Mesela, Sao Thome Adaları’nda üretilen çikolata tuzlu yemeklere çok yakışıyor. Mineralin bol olduğu, volkanik bir ada olduğu için, denizden gelen tuz ve topraktan çıkan minerallerin karıştığı çikolata, balık yemeklerinde kullanılıyor" dedi.



Bugün
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt