Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Fani Ömür Bitti; Az Önce! (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Kendimize göre ne kadar emîniz. Hayatımızda hiç kimseyi aldatmadık! Belki alenen kimseyi aldatmadık, oyalamadık. Fakat farkına varmadan oyaladığımız, aldattığımız birisi var: Kendimiz...

Her zaman sığındığımız bir kelime: "Biraz sonra yaparım." Dilimizde küçük bir cümle... O anda rahatlatıcı bir ilaç gibi.

Çocukken alışmışızdır; annemiz çağırdığında, "Biraz sonra giderim." "Ödevlerimi yarın yaparım." Derken gençlik zamanımız geldi. Ertelemekten hiçbir şey yapamadık! Kazandığımız bir tek kuytu kafes var: "AZ SONRA!"
Yememizde, içmemizde kısacası fânî ömrümüzde hiç aksama yok. Hatta sipariş verdiğimiz bir yemek on dakika gecikse kıpır kıpır olur, yerimizde duramaz, "Vücûdumuzun gıdası!" deriz. Peki, ya rûhumuzun gıdası olan namazımız, ibâdetlerimiz gecikince neler oluyor? O kadar huzursuz oluyor muyuz? Niye huzursuz olalım ki, ilâcımız hazır: "AZ SONRA!"

"Bugünün işini yarına bırakma!","Bir günün öncekinden daha mükemmel olsun!" düsturlarına rahatlıkla göz yumabiliyoruz! Derken bir gün, bir ay, bir yıl, bir ömür geçip gidiyor...

Az bir ömür olan dünya hayatı için "Az sonra!" denilebilir. Fakat ilim veya ibâdet cihetinde bu kafes bizi hüsrâna sürüklüyor. Söz gelimi ibâdetteki sabrımızı sağa sola dağıtırsak, merkezi zayıflatırız. Yani o andaki vakti öldürür, nefis düşmanının silahını kuvvetlendiririz.

Gençliğini hep ertelemekle geçiren bir insan sayısız nimetleri kaybeder. Başta Peygamberimiz (sav)'in, "Sancağımdan başka hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyâmet gününde Allah'a ibâdet ile büyüyen gençler benimledir." mükâfatından mahrum kalır. "İhtiyarlayınca yaparım!" der, ömür biter!

İşlediği bir kusurda tövbesini erteleyen kimse kiri birikmiş çamaşır gibidir. Bedîüzzaman Hazretleri'nin dediği gibi "Günah, kalbi siyahlandıra siyahlandıra nûr-ı îmânı kalpten çıkarır." Tövbesiz bir seher vakti, bir Berat, bir Kadir, geçer giderken diğer Berata kadar belki ömrü biter. Beynimizde yine aynı efsunlu bir levha: "BİR DAHAKİ SENEYE!"

Hiç düşündük mü? Sahâbe-i Kirâm, Kur'an ve sünneti yaşamakta bizim gibi değillerdi. Doğrusu biz onlar gibi hiç olamadık! Onlar, kızgın kumlarda namaz kıldılar, oklar arasında tövbe ettiler. Hatta bazı sahâbeler îman ettiler, cihat ettiler, bir namaz vaktine dahi erişemeden şehit oldular.

Rahmetli dedem anlatırdı: Bir gün dokuma tezgâhında çalışan bir işçi, patronundan namaz kılmak için izin ister. Îman ve itâatten nasipsiz zavallı patron, işçiye der ki: "Namaz kazâ olur, iş kaza olmaz!" Bu hâtıra zaman zaman aklıma gelir. Bizim namazımız, ilmimiz gibi uhrevî hayatımız hep kazalarla süslü, hep ertelemelerle dolu. Oysa dünya hayatımız dakik mi dakik. Dünyamızla ilgili neleri erteliyoruz Hak aşkına? Uhrevî işlere gelince, "Ebedî dünyada kalacak gibi" nazlanıyoruz maalesef! "Hiç kat î senedimiz var mı ki gelecek seneye belki yarına çıkacağız!"

Ne bir dakika geri ne bir dakika ileri; ertelenmeyen ölüm zamanı gelince kimse demiyor, diyemiyor: "AZ SONRA!"

Daha önce hiç karşılaşmadığımız ve îfâ etmediğimiz gibi aceleci bir tavırla işlemlerin tamamlanıyor. Ertelediğin amellerin, ilimlerin, tövbelerin ile baş başa kalıyorsun! O anda, yepyeni bir nidâ yükseliyor:

"BU FANİ ÖMÜR BİTTİ; AZ ÖNCE!"

alıntı

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bu Fani Ömür Bitti; Az Önce!

B)
Evet Allah razı olsun
en fazla yenik düştüğümüz konu
az sonra veya biraz sonra gibi kelimeler
hep onlara aldanıyoruz
ama az sonra olunca da nedense az sonra diyoruz
az sonralar az sonraları kovalarken
az sonrası olmayan bi hale geliyoruz
dediğiniz gibi az önce oluyoruz

Allah bizi tul-i amelden uzak tutsun
dünyaya aldananlardan olmayalım

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BUNU OKUYUNCA EVET KENDİMİ BULDUM.RABBİM AZ ÖNCE OLMADAN, AZ SONRALARDAN VAZGEÇMEYİ NASİP ETSİN.:(

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

EMEGINE SAGLIK KARDESIM HAYATIMIZI HEP ERTELIYORUZ GALIBA AZ SONRALARLA!! RABBIM HENUZ GEç KALMAYANLARDAN EYLESIN INSALLAH (AMIN) ALLAH,A EMANET OL SELAMETLE.. B)B)B)

RANAA

Kayıtlı Kullanıcı

Maalesefki hepimizin altına sığındığı az saonralar ,biraz sonralar.
Ya birde bende forum açmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Bana yardımcı olurmusnuz:DB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RANAA yazdı:
Maalesefki hepimizin altına sığındığı az saonralar ,biraz sonralar.
Ya birde bende forum açmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Bana yardımcı olurmusnuz:DB)

Ranaa kardeşim önce konu açacağın bölümü seç forumlardan ve YENİ KONU yazan yere tıklaman gerekiyor.. ordan konu başlığını ve konuyu yazarsın gönderirsin.. Allah c.c. yardımcın olsun kardeşim;)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BUNU OKUYUNCA EVET KENDİMİ BULDUM.RABBİM AZ ÖNCE OLMADAN, AZ SONRALARDAN VAZGEÇMEYİ NASİP ETSİN.:(

A.s.. Aminnn kardeşim.. Sağolasın Allah c.c. senden de razı olsun.. SelametleB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

huzunlu_gurbet yazdı:
EMEGINE SAGLIK KARDESIM HAYATIMIZI HEP ERTELIYORUZ GALIBA AZ SONRALARLA!! RABBIM HENUZ GEç KALMAYANLARDAN EYLESIN INSALLAH (AMIN) ALLAH,A EMANET OL SELAMETLE.. B)B)B)

Haklısın kardeşim hayatımız ertelemelerden ibaret çoğunlukla.. Amin diyorum bende duana..
Sende Allah'a c.c. emanet ol.. Selam ve dua ile kal inşaAllahB)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.BU KONUYU BENDE EKLEMİŞTİM.AMA SENİN SAYENDE TEKRAR OKUMUŞ OLDUK.YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR.ALLAH RAZI OLSUN.....B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Sefine-i Hayat yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.BU KONUYU BENDE EKLEMİŞTİM.AMA SENİN SAYENDE TEKRAR OKUMUŞ OLDUK.YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR.ALLAH RAZI OLSUN.....B)

Aleykum selam hakkını helal et kardeşim başlığı arattım ama çıkmadı çok üzgünüm kusura bakma..:(

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM HAKKIM VARSA HELAL OLSUN.OLABİLİYO BAZEN AYNI FORUMLAR AÇILABİLİYO.SEN ÜZÜLME SAKIN.BEN SEN ÜZÜL DİYE YAZMADIM.DAHA İYİ OLDU.FORMU GÖRMEYEN KARDEŞLERİMİZDE VARMIŞ BAK.ALLAH RAZI OLSUN TEKRAR.SELAMETLE...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt